Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Sve to normalno...

@ Tema
Amber 9 Premium u 60m2 = 500-780w
Zadata 24c Fan 3
Muse Comfort 12 u 48m2 = zakucana na 590w
Zadata 23c Fan 3
Koliko ti trose na mesecnom ni
Kako da ne :LOL:

Novembar:
Amber = 495kWh
Muse = 450kwh
Laga

Kako da ne :LOL:

Novembar:
Amber = 495kWh
Muse = 450kwh
Laganica :LOL:
Videcemo januar kad dodje ako bude - 20 pravi test za nas 😂

Vrata majstori ceo dan ulaze/izlaze... I nocas ja sam stalno morao da izlazim zbog pripreme zbog majstori...
Jel ti mislis da svaka klima radi ravnom linijom? :LOL:
Svaka ima skokovi... Ne mogu da nadjem grafikon od Mitsubishi LN25 to je kao

Tako radi Amber Pro kod jednog clana ovde...
Covek makar mi poslao ceo grafikon... A ne ovde ljudi postave skracen grafikon gde je klima radila npr. na 400w a ostalo veme mozda rokala preko 500w
Isto kao kod Clivia kod nekog spusta do 400w a kod drugog ne ide ispod 500w nego se gasi... Cirkus
Imao sam finu ponudu za Amber Pro 12 (55.000) ali kad sam video grafikon...
Sve to zavisi od vremena i sto kazes otvaranja zatvaranja vrata .Moja Clivija 18nekad radi skoro po 24h izmedju 400-500w a nekada na 800-900w ceo dan.
Mnogo zavisi i stalno cackanje daljinskog bar kod ove klime sto poseduje AI pamti najbolje parametre za nju na kojima uglavnom radi vlaznost vazduha temperaturu fan itd.
Kada se pomere parametri na daljinskom dok se ne ponovo ne dovede u normalu i ne navikne na njih vuce bas fino i preko 1kw.Inace greje sto se toga tice top .

Jos jednom da ponovim nikada nisam rekao da trosi 400w nego da spusta ispod 400w.A sto se tice prosecne potrosnje to je oko 600w po satu sto bi bilo mesecno oko 450w koliko sam potrosio prosli mesec.Vecina kilovata ode kao sto sam rekao u prethodnom postu na jeftinu struju nocu i zbog toga je delimicno i veca potrosnja jer se nocu dobro roka struja.

Mnogo znaci kada klima regulise vlaznost vazduha pa je subjektivni osecaj drugaciji i nema suvog vazduha u prostoriji vec ona regulise najbolju vlaznost vazduha u prostoriji koju grejem.

Znaci ovu klimu namestiti na daljinskom parametre koje zelite i baciti daljinski u spajiz do proleca i nedirati vise i to je pun pogodak i najmanja potrosnja zagarantovano.
Onda po ceo dan drzi izmedju 400-500w provereno ipak je 18

Ventilator kada se upali na fan 5 hoce kapu sa glave da oduva toliko je jak i nije bucan.

Napominjem da sam prezadovoljan ovom klimom sto se tice grejanja i potrosnje s obzirom da grejem oko 60kvadrata.

Videcemo jos kada stegne debeo minus .

Samo filtere cistiti na 10 dana i vatra.

Sve to zavisi od vremena i sto kazes otvaranja zatvaranja vrata .Moja Clivija 18nekad radi skoro po 24h izmedju 400-500w a nekada na 800-900w ceo dan.
Mnogo zavisi i stalno cackanje daljinskog bar kod ove klime sto poseduje AI pamti najbolje parametre za nju na kojima uglavnom radi vlaznost vazduha temperaturu fan itd.
Kada se pomere parametri na daljinskom dok se ne ponovo ne dovede u normalu i ne navikne na njih vuce bas fino i preko 1kw.Inace greje sto se toga tice top .

Jos jednom da ponovim nikada nisam rekao da trosi 400w nego da spusta ispod 400w.A sto se tice prosecne potrosnje to je oko 600w po satu sto bi bilo mesecno oko 450w koliko sam potrosio prosli mesec.Vecina kilovata ode kao sto sam rekao u prethodnom postu na jeftinu struju nocu i zbog toga je delimicno i veca potrosnja jer se nocu dobro roka struja.

Mnogo znaci kada klima regulise vlaznost vazduha pa je subjektivni osecaj drugaciji i nema suvog vazduha u prostoriji vec ona regulise najbolju vlaznost vazduha u prostoriji koju grejem.

Znaci ovu klimu namestiti na daljinskom parametre koje zelite i baciti daljinski u spajiz do proleca i nedirati vise i to je pun pogodak i najmanja potrosnja zagarantovano.
Onda po ceo dan drzi izmedju 400-500w provereno ipak je 18

Ventilator kada se upali na fan 5 hoce kapu sa glave da oduva toliko je jak i nije bucan.

Napominjem da sam prezadovoljan ovom klimom sto se tice grejanja i potrosnje s obzirom da grejem oko 60kvadrata.

Videcemo jos kada stegne debeo minus .

Samo filtere cistiti na 10 dana i vatra.
Jer znas da imas opciju da ogranicis kopresor imas 1-2 na 2 maksimalno vuce 600 w dok ne postigne zadatu temp. Jer si koristio opciju samo ciscenja? I da li znas gde se nalazi to staklo za ultraljubicaste zrake koje treba da se brise

Jer znas da imas opciju da ogranicis kopresor imas 1-2 na 2 maksimalno vuce 600 w dok ne postigne zadatu temp. Jer si koristio opciju samo ciscenja? I da li znas gde se nalazi to staklo za ultraljubicaste zrake koje treba da se brise
Nista od toga nisam istrazivao ni ciscenje a staklo je negde ispod krilaca otprilike to znam .Kako se ogranicava rad kompresora ako znas napisi ja neznam

23 stepena je smejurija temp, pa tu moram u kapi da sedim. Nema teorije da je setovana 23 i da je u 48 kvadrata toliko. Mora biti nize. A to je malo. Znaci od 25 stepeni setovanje pa da vidimo potrosnju. Kod mene je ususkanih 45 pa se razlikuju temp u dve prostorije. E drugo je ako je jedna prostorija 48 kvadrata, mada i tu je diskutabilno.
Sve je to individualna stvar.. Oni koji su navikli na 30c od smederevca, za njih nije grejanje na klime!!! Isti ti ce se zaliti na racun od 200€, a zato im klima stoji na 30c i low fan.. Neka idealna temp za (ekonomicno a komforno) grejanje klimom je oko 23-24 nista preko, opet zavisi od prostora.

Sve je to individualna stvar.. Oni koji su navikli na 30c od smederevca, za njih nije grejanje na klime!!! Isti ti ce se zaliti na racun od 200€, a zato im klima stoji na 30c i low fan.. Neka idealna temp za (ekonomicno a komforno) grejanje klimom je oko 23-24 nista preko, opet zavisi od prostora.
Pa ja sam se podigao uz sporet na drva, pa se evo vise od 15 godina grijem na klime, ali kod mene temperature 24-25°, a radi 5e razlike na racunu ne bi se meo.

Ja nisam bio na smederevcu i izbegavam da idem cak i kod ljudi gde je pretoplo od kaljevih, centralnih grejanja , peci na bale itd. Preko 25 stepeni mi se spava tako da nista od toga. Na poslu je plafonska klima, setovana na 24, bude 23,5 otprilike, skroz dobro. Kancelarija je druga prica. Ovde citam neke ludosti zato mi nije jasno. Ljudi kupuju preskupu klimu za 35 kvadrata da bi ustedeli?! Jel to poenta? Da im modulira manje, sta god? Stalno stednja vecita! A usteda hiljadu dinara? Haha
Ili setuju na 29 a u prostoru im 22 kako to?! Ili 30 stepeni ko moj komsija pa dobije 9 hiljada za struju!

Preskupo je relativan pojam, ako baš hoćeš, mislim da uzmu kako ti kažeš preskupu da se ne bi cimali oko nje nego da radi i odradi posao za šta je kupljena. Ušteda ne verujem mada je svakako efikasnija. Uzgred 9000 din nije uopšte veliki račun.

Ljudi kupuju preskupu klimu za 35 kvadrata da bi ustedeli?! Jel to poenta? Da im modulira manje, sta god? Stalno stednja vecita! A usteda hiljadu dinara? Haha
Ili setuju na 29 a u prostoru im 22 kako to?! Ili 30 stepeni ko moj komsija pa dobije 9 hiljada za struju!
Svako kupuje klimu u skladu sa prostorom koji grije/hladi. Ne davaju toliki novac radi ustede, mozda ima udio u tome, ali ta razlika koju ustedis isplati se tek nakon 5 i vise godina.
Ljudi koji kupuju skupe klime hoce da imaju preciznost, sigurnost u radu i kvalitet. Ako im je jedini izvor gijanja, sigurno se nece kupiti uredjaj koji nece uspjeti da ih zagrije cim krene minus, pa onda veliki racuni, a klima ne grije. Sve ima svoje.

Preskupo je relativan pojam, ako baš hoćeš, mislim da uzmu kako ti kažeš preskupu da se ne bi cimali oko nje nego da radi i odradi posao za šta je kupljena. Ušteda ne verujem mada je svakako efikasnija. Uzgred 9000 din nije uopšte veliki račun.
9 hiljada za klimu samo. Pisao sam o tome.
Da li je skupa klima 150.000 din ? Ajde da vidimo misljenja o relativnosti.
Pa druguri vase predrasude odredjuju kako vi "vidite" nekog clana foruma, njegove godine, iskustva...
Mislim na 12ku klimu

Meni nije. Drugaru pored mene. Vivax 18ka setovana na 30 uz brujanje, nezadovoljstvo,krckanje, vibracije. 3m cevi.

Super kad nije i vise posto radi na max, onda ima svega toga. Tako se i meni drug zalio kako klima mu puno trosi, da ne moze da ugrije 30 kvadrata postavljena na 28. Ja dosao, u PG na 15° okovana ledom na 1,5m cijevi u kuci bilo 22°, izduv prohladan, reko nema ovdje gasa, tako je i bilo, pozvao sam mog servisera, produzio cijevi, dopunio freon i eno je radi bez problema.

Njemu su stavili jos cevi, momentalno se izgubila vibracija i krckanje. Sad je na 4m cevi. Kod mene kod keve je isto stavljeno 4m cevi. Eno spoljna jedinica nema zvuka osim hujanja ventilatora ali i to se slabo cuje. Unutrasnja jedinica bez zvuka na fan 3. Na 26 fantasticno odrzava 40+ kvadrata. A kosta 54 hiljade din. Ugradnju platio 5 hiljada.:) Ja pazario cevi sa izolacijom 4m izaslo 3 hiljade din. Kabel za struju i izlaz direkt na osigurac sam imao.:)

E sad 4m cevi ako je montaža zid na zid, to je stvarno previše. Treba smotati iza toliko cevi nabiće se gušiće spoljnu.
Ja sam baš pričao sa majstorom tokom ugradnje, on se slaže sa 3m instalacije samo zbog tih vibracija i buke. Mada je jednu klimu sebi ugradio sa metar cevi i manje čak, baš da bi testirao da li ima buke i vibracije. I kaže nema apsolutno ništa. Izgleda je to relativno i od modela do modela klime.

Pa druguri vase predrasude odredjuju kako vi "vidite" nekog clana foruma, njegove godine, iskustva...
Mislim na 12ku klimu
Imao sam muse zamenio sam amberom ultra 12 muse nije mogla da ugreje 40 kvadrata ne izolovanog prostora morao sam da joj pomognem.

Mislim na 12ku klimu
Kad je držao na 30 sasvim solidan račun. Ne znam šta treba da diskutujemo neko primi 500€ neko 3000.

Poslednja izmena:
Znaci Muse je slabija od Pulara izgleda. A kazu ovde suprotno.
4m cevi za malo vecu distancu, nije zid na zid. Kod drugara je zid na zid ali izolacija 15cm i blok gradnja

Nazad
Vrh Dno