Koliko ti trose na mesecnom niSve to normalno...
@ Tema
Amber 9 Premium u 60m2 = 500-780w
Zadata 24c Fan 3
Muse Comfort 12 u 48m2 = zakucana na 590w
Zadata 23c Fan 3
Kako da ne
Novembar:
Amber = 495kWh
Muse = 450kwh
Laga
Videcemo januar kad dodje ako bude - 20 pravi test za nas 😂Kako da ne
Novembar:
Amber = 495kWh
Muse = 450kwh
Laganica![]()
Meni nije ovo prva zima sa Amber Premium nego 8Videcemo januar kad dodje ako bude - 20 pravi test za nas 😂
Hoces da kazes sto hladnije toplije duva?Meni nije ovo prva zima sa Amber Premium nego 8
I znam kako radila na -17c ili -19c ona duvala kao kalorifer, nisam imao tad uticnicu.. ali sigurno muski vukla... 💪
pa sigurno nece na -19c da pirka sa 500-600w nego sa 1.5-2kwhHoces da kazes sto hladnije toplije duva?
lepota za organizamNije toplie ali je osecaj topliji kad iz -17 udjes u toplije mesto![]()
Vrata majstori ceo dan ulaze/izlaze... I nocas ja sam stalno morao da izlazim zbog pripreme zbog majstori...
Jel ti mislis da svaka klima radi ravnom linijom?
Svaka ima skokovi... Ne mogu da nadjem grafikon od Mitsubishi LN25 to je kao
Sve to zavisi od vremena i sto kazes otvaranja zatvaranja vrata .Moja Clivija 18nekad radi skoro po 24h izmedju 400-500w a nekada na 800-900w ceo dan.Tako radi Amber Pro kod jednog clana ovde...
Covek makar mi poslao ceo grafikon... A ne ovde ljudi postave skracen grafikon gde je klima radila npr. na 400w a ostalo veme mozda rokala preko 500w
Isto kao kod Clivia kod nekog spusta do 400w a kod drugog ne ide ispod 500w nego se gasi... Cirkus
Imao sam finu ponudu za Amber Pro 12 (55.000) ali kad sam video grafikon...
Jer znas da imas opciju da ogranicis kopresor imas 1-2 na 2 maksimalno vuce 600 w dok ne postigne zadatu temp. Jer si koristio opciju samo ciscenja? I da li znas gde se nalazi to staklo za ultraljubicaste zrake koje treba da se briseSve to zavisi od vremena i sto kazes otvaranja zatvaranja vrata .Moja Clivija 18nekad radi skoro po 24h izmedju 400-500w a nekada na 800-900w ceo dan.
Mnogo zavisi i stalno cackanje daljinskog bar kod ove klime sto poseduje AI pamti najbolje parametre za nju na kojima uglavnom radi vlaznost vazduha temperaturu fan itd.
Kada se pomere parametri na daljinskom dok se ne ponovo ne dovede u normalu i ne navikne na njih vuce bas fino i preko 1kw.Inace greje sto se toga tice top .
Jos jednom da ponovim nikada nisam rekao da trosi 400w nego da spusta ispod 400w.A sto se tice prosecne potrosnje to je oko 600w po satu sto bi bilo mesecno oko 450w koliko sam potrosio prosli mesec.Vecina kilovata ode kao sto sam rekao u prethodnom postu na jeftinu struju nocu i zbog toga je delimicno i veca potrosnja jer se nocu dobro roka struja.
Mnogo znaci kada klima regulise vlaznost vazduha pa je subjektivni osecaj drugaciji i nema suvog vazduha u prostoriji vec ona regulise najbolju vlaznost vazduha u prostoriji koju grejem.
Znaci ovu klimu namestiti na daljinskom parametre koje zelite i baciti daljinski u spajiz do proleca i nedirati vise i to je pun pogodak i najmanja potrosnja zagarantovano.
Onda po ceo dan drzi izmedju 400-500w provereno ipak je 18
Ventilator kada se upali na fan 5 hoce kapu sa glave da oduva toliko je jak i nije bucan.
Napominjem da sam prezadovoljan ovom klimom sto se tice grejanja i potrosnje s obzirom da grejem oko 60kvadrata.
Videcemo jos kada stegne debeo minus .
Samo filtere cistiti na 10 dana i vatra.
Nista od toga nisam istrazivao ni ciscenje a staklo je negde ispod krilaca otprilike to znam .Kako se ogranicava rad kompresora ako znas napisi ja neznamJer znas da imas opciju da ogranicis kopresor imas 1-2 na 2 maksimalno vuce 600 w dok ne postigne zadatu temp. Jer si koristio opciju samo ciscenja? I da li znas gde se nalazi to staklo za ultraljubicaste zrake koje treba da se brise
A kako da se dodje to tog staklaNista od toga nisam istrazivao ni ciscenje a staklo je negde ispod krilaca otprilike to znam .Kako se ogranicava rad kompresora ako znas napisi ja neznam
Pogledacu kada dodjem kuci pa javimA kako da se dodje to tog stakla
Slikaj ako mozesPogledacu kada dodjem kuci pa javim
Sve je to individualna stvar.. Oni koji su navikli na 30c od smederevca, za njih nije grejanje na klime!!! Isti ti ce se zaliti na racun od 200€, a zato im klima stoji na 30c i low fan.. Neka idealna temp za (ekonomicno a komforno) grejanje klimom je oko 23-24 nista preko, opet zavisi od prostora.23 stepena je smejurija temp, pa tu moram u kapi da sedim. Nema teorije da je setovana 23 i da je u 48 kvadrata toliko. Mora biti nize. A to je malo. Znaci od 25 stepeni setovanje pa da vidimo potrosnju. Kod mene je ususkanih 45 pa se razlikuju temp u dve prostorije. E drugo je ako je jedna prostorija 48 kvadrata, mada i tu je diskutabilno.
Pa ja sam se podigao uz sporet na drva, pa se evo vise od 15 godina grijem na klime, ali kod mene temperature 24-25°, a radi 5e razlike na racunu ne bi se meo.Sve je to individualna stvar.. Oni koji su navikli na 30c od smederevca, za njih nije grejanje na klime!!! Isti ti ce se zaliti na racun od 200€, a zato im klima stoji na 30c i low fan.. Neka idealna temp za (ekonomicno a komforno) grejanje klimom je oko 23-24 nista preko, opet zavisi od prostora.
Svako kupuje klimu u skladu sa prostorom koji grije/hladi. Ne davaju toliki novac radi ustede, mozda ima udio u tome, ali ta razlika koju ustedis isplati se tek nakon 5 i vise godina.Ljudi kupuju preskupu klimu za 35 kvadrata da bi ustedeli?! Jel to poenta? Da im modulira manje, sta god? Stalno stednja vecita! A usteda hiljadu dinara? Haha
Ili setuju na 29 a u prostoru im 22 kako to?! Ili 30 stepeni ko moj komsija pa dobije 9 hiljada za struju!
9 hiljada za klimu samo. Pisao sam o tome.Preskupo je relativan pojam, ako baš hoćeš, mislim da uzmu kako ti kažeš preskupu da se ne bi cimali oko nje nego da radi i odradi posao za šta je kupljena. Ušteda ne verujem mada je svakako efikasnija. Uzgred 9000 din nije uopšte veliki račun.
Imao sam muse zamenio sam amberom ultra 12 muse nije mogla da ugreje 40 kvadrata ne izolovanog prostora morao sam da joj pomognem.9 hiljada za klimu samo. Pisao sam o tome.
Da li je skupa klima 150.000 din ? Ajde da vidimo misljenja o relativnosti.
Pa druguri vase predrasude odredjuju kako vi "vidite" nekog clana foruma, njegove godine, iskustva...
Mislim na 12ku klimu
Kad je držao na 30 sasvim solidan račun. Ne znam šta treba da diskutujemo neko primi 500€ neko 3000.9 hiljada za klimu samo. Pisao sam o tome.
Da li je skupa klima 150.000 din ? Ajde da vidimo misljenja o relativnosti.
Pa druguri vase predrasude odredjuju kako vi "vidite" nekog clana foruma, njegove godine, iskustva...
Mislim na 12ku klimu
Ne znam ja nemam izolaciju e sad za mene je ok 25 stepeni ona to nije mogla da postigne da sam imao izolaciju mislim da je sasvim ok klimaZnaci Muse je slabija od Pulara izgleda. A kazu ovde suprotno.
4m cevi za malo vecu distancu, nije zid na zid. Kod drugara je zid na zid ali izolacija 15cm i blok gradnja
Muse nije sigurno slabija od Pular.. i to ce dosta ovde ljudi da potvrde...Znaci Muse je slabija od Pulara izgleda. A kazu ovde suprotno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari