Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

To im je fora, kurirski bakšiš koji smeste sebi u džep, jelte :D
Zato uvek gledam da spremim tačno toliko koliko košta, jer su bezobrazni.

To im je fora, kurirski bakšiš koji smeste sebi u džep, jelte :D
Zato uvek gledam da spremim tačno toliko koliko košta, jer su bezobrazni.
Isto spremim kad imam, ali nemam uvek kad dodje paket ranije ili neko iz kuce me pozove i kaze da im stize sad paket. Reko sam mu da dodje sutra opet, na tako bezobrazan nacin mu ne bih dao ni 10 dinara. Isto tako bex pre tri dana trazio 300din vise otkup (64800-65100) i kao a izvini meni pise ovde 65100, uzeo 64800 na kraju...

Isto spremim kad imam, ali nemam uvek kad dodje paket ranije ili neko iz kuce me pozove i kaze da im stize sad paket. Reko sam mu da dodje sutra opet, na tako bezobrazan nacin mu ne bih dao ni 10 dinara. Isto tako bex pre tri dana trazio 300din vise otkup (64800-65100) i kao a izvini meni pise ovde 65100, uzeo 64800 na kraju...
Ja najvise volim da platim sve unapred, ukljucujuci postarinu, jer mrzim gotovinu i odlaske do bankomata.

Ja najvise volim da platim sve unapred, ukljucujuci postarinu, jer mrzim gotovinu i odlaske do bankomata.
I ja kada je neki pozdan prodavac ili neato jeftino. Jer mi se desili par puta da platim nesto i onda odugovlace sa dostavom ili nema na stanju itd a novac zarobljen. Ne zelim da vidim ostecenu kutiju od tva i onda da se ganjam sa njima ko je kriv i kada ce da mi vrate pare ili da posalju drugi nakon sto im se ovaj vrati...

Dexpress mi nije isporučio paket poslat 14.11 dan danas.

Razmenili smo 10 mailova.

2 puta su rekli da paket ide na listu prioriteta.

Da sve bude ko za onu stvar, neko mi je ukrao iz lokala 65000 ostavljenih da se paket plati tamo negde sedmi osmi dan.

Počinjem da sumnjam da je paket nestao.

Narucio sam nesto sa AE, i stigla mi je poruka od poste da je u paketomatu, nisu hteli da isporuce na adresu, inace je sitnica koja moze da stane u sanduce.
paketomat mi uopste nije blizu i ostavili su kratak rok pa ne znam da li cu da stignem.
Ako ne podignem sa paketomata da li se odmah vraca, da li ce AE da mi refundira posiljku. Da li vredi zaliti se posti i da trazim da mi isporuce na adresu?

Juce poslao jednu foteljicu kao CC paket, danas vec isporuceno. Zna ova Posta po nekad i pozitivno da iznenadi...

Imaju li oni Gugl recenzije, da im pišete kako im se kamioni stalno kvare?

Čemu ovo služi, a uz to i ne radi!
QR kod poštinog paketomata

Prilozi

• IMG20241207184100.jpg
    IMG20241207184100.jpg
    106.9 KB · Pregleda: 73
Ranije se skenirao taj QR kod preko Direct4.me, sad vise ne mora.

Ne znam, meni ne reaguje, popalio sam lokaciju i blutut i ništa , nudi samo skeniranje i pali crvenu lampicu. Zvao podršku, kažu dođi u ponedeljak ujutru, pa u pošti preuzmi.

Ne znam, meni ne reaguje, popalio sam lokaciju i blutut i ništa , nudi samo skeniranje i pali crvenu lampicu. Zvao podršku, kažu dođi u ponedeljak ujutru, pa u pošti preuzmi.
Nije radilo ni meni ali kad se isprati link iz poruke onda preko chroma otvara

Moja posiljka sa Temua je zavrsila kod njih. Nisu imali pojma ni o cemu dok nisam kontaktirao Transferu i dobio AKS tracking tracking broj. Btw, od Transfere sam saznao i da je posiljka "izgubljena" jos 31.10 (poslednji status je Utovar u linijski kamion u Beogradu negde uvece, ranije tog dana je krenula iz Sapca). Pre sedam dana sam otvorio reklamaciju i trazio informaciju sta se desava sa posiljkom. Prosledjeno je posle 30 minuta dalje na proveru i nakon toga apsolutno nikakvog odgovora.

Temu je u medjuvremenu poslao ponovo ono sto je bilo dostupno, neke stvari vise nisu in stock (ukljucujuci i neki pokloncic za cerkicu).

Nerealno sta se desava :)
U mom slucaju, ja sam im pretio inspekcijom i posle par dana su me zvali i kao nasli su paket koji je slucajno ostao u magacinu. Bio je u magacinu preko dve nedelje...

Moja situacija sa DExpressom.

Poručena kamera sa KP od Mađara.
Paket poslat i stigao na paketomat u ovakvom izgaženom stanju.

Pisao mejl i dobio ovaj odgovor, još uvek nije završen slučaj ali mi se ni malo ne dopada njihov ton i način pisanja.
Izbrojao sam do 10 i suzdržao se od bilo kakvog odgovora za sada.

Paket je bio poklon tastu za rođendan i stiglo je u ovakvom stanju, ja sad pojma nemam ko je kriv ali je evidentno da je do oštećenja došlo u prevozu i ako je kutija bila obmotana više puta bubble folijom koja jelte ne može sprečiti skakanje i gaženje po paketima.

Ne znam ni ja šta da očekujem... u stvari znam ali ajde da sačekam pa da krenem dalje sa prepucavanjem i dokazivanjem i prepirkom. :/

Prilozi

• 6.jpg
    6.jpg
    112.6 KB · Pregleda: 95
  • 5.jpg
    5.jpg
    140.5 KB · Pregleda: 69
  • 4.jpg
    4.jpg
    138.9 KB · Pregleda: 66
  • 3.jpg
    3.jpg
    119.7 KB · Pregleda: 77
  • 2.jpg
    2.jpg
    135.4 KB · Pregleda: 93
  • 1.jpg
    1.jpg
    212.8 KB · Pregleda: 106
Ovaj City Express neka *******cija od firme, zar ne? Mislim ne bih s njima ništa imao da buđavi Temu njih ne koristi za isporuku paketa.
Poručio i čekam da stigne u poštu kada me zove neki Potrčko da preuzmem paket, kažem nisam na adresu (a zašto bi bio, niti sam svestan da City Express dostavlja moj Temu paket).
Stigne mi poruka na Viber, preusmerim pošiljku na paketomat, ali mi nikad ne stigne potvrda sa kodom za preuzimanje.
Oni ljudi vratili paket, Temu ne da refund jer je kao u transitu, sramota i jedne i druge da bude. Sa Poštom i Post Express mi se ovo nikad nije desilo.

Isto problem i sa nekom robom iz domaće radnje, izabran paketomat od starta, nikad poruka na Viber da stigne da platim i preuzmem...
Zovem ih na telefon, svi brojevi zauzeti, jedva radi elektronska sekretarica. Mufljuzi.

Mislim Temu nije neka ozbiljna firma ali ovo im stvarno nije trebalo, da se oslanjaju na domaće kurirske službe...

Edit: Malopre mi stigao SMS od Dexpressa da preuzmem neki paket, a osim ovog izgubljenog nemam šta drugo. Nisu valjda oni preuzeli od Temu ono što je vratio City Express??? Lud zbunjenog...

Na Temu imaš podatak od početka ko će da isporuči, kad je Pošta odmah piše i ne može biti niko drugi. M ONE šalje po kuririma, ali uglavnom mi stiže DExpress. Malo mi je teško da vjerujem da je isporučivao City a da si očekivao Poštu...

Desilo se i meni to. Postin kod, a City isporučio.

Svašta. Pitam se kako izgleda praćenje za takvu zavrzlamu...

Na Temu imaš podatak od početka ko će da isporuči, kad je Pošta odmah piše i ne može biti niko drugi. M ONE šalje po kuririma, ali uglavnom mi stiže DExpress. Malo mi je teško da vjerujem da je isporučivao City a da si očekivao Poštu...
Da Poštin je broj za praćenje, kada sam otišao kod njih kažu da je još na carini jer oni dalje ne vide šta se dešava sa paketom jer ga preuzima kurir.
A što se Temu aplikacije tiče, retko sam viđao tako nejasno prikazanu Orders stranicu kao kod njih i jednako je loše preko web app kao i preko mobilne aplikacije.

Moja situacija sa DExpressom.

Poručena kamera sa KP od Mađara.
Paket poslat i stigao na paketomat u ovakvom izgaženom stanju.

Pisao mejl i dobio ovaj odgovor, još uvek nije završen slučaj ali mi se ni malo ne dopada njihov ton i način pisanja.
Izbrojao sam do 10 i suzdržao se od bilo kakvog odgovora za sada.

Paket je bio poklon tastu za rođendan i stiglo je u ovakvom stanju, ja sad pojma nemam ko je kriv ali je evidentno da je do oštećenja došlo u prevozu i ako je kutija bila obmotana više puta bubble folijom koja jelte ne može sprečiti skakanje i gaženje po paketima.

Ne znam ni ja šta da očekujem... u stvari znam ali ajde da sačekam pa da krenem dalje sa prepucavanjem i dokazivanjem i prepirkom. :/
Epilog:

Odobrena reklamacija iako sam mislio da neće.

Eto, čuda se dešavaju.

1733852644337.png

Nazad
Vrh Dno