A koliko joj treba da ponovo upali?Ifeel upaljen 23 na daljinskom pise 25 da je temperatura,klima radi od 300 do 700w i onda se ugasi skroz pa kad dogrijava ide potrosnja na 1200w i onda lagano spusta
Dao bi ja tom majstoru isto jedan dobar savet...i majstor mi je savjetovao da nju stavim
Mislim da ocitava temperaturu svakih 10 minuta ako sam tako citao,al kad je ugasena temperatura ne spada jedno 20 minuta sigurnoA koliko je treba da ponovo upali?
Nabavi odvojeni termometar uskladi u sledecih par dana koja ti temp orgovara. Sve hiseanse klime mase temp. Ako si drzao 25 bez ifeel ona pokusavala da nabije 27-28 sto je veoma tesko i po meni neprijatno da se sedi osusi vazduh skroz. Kad nadjes odgovarajucu temp onda isprati potrosnju i spoljnu jedinicu kako ce raditi na velikom minusu. Ja mislim da je dugo radila na max pa je zato toliko se cula. Al opet to je samo moje miseljenje.Ifeel upaljen 23 na daljinskom pise 25 da je temperatura,klima radi od 300 do 700w i onda se ugasi skroz pa kad dogrijava ide potrosnja na 1200w i onda lagano spusta
Ma to za IFeel znam(10min) nego sam mislio na ono drugo... a koliko dugo radi dok ponovo ugasi? Npr. Radi 30min pa prdi 20min...Mislim da ocitava temperaturu svakih 10 minuta ako sam tako citao,al kad je ugasena temperatura ne spada jedno 20 minuta sigurno
Imam drug odvojen termometar i ako sam zadao 24 ono bude 25 a pretezito drzim na 22 23 i bude 23 ili 24 ne laze temperaturu.Nabavi odvojeni termometar uskladi u sledecih par dana koja ti temp orgovara. Sve hiseanse klime mase temp. Ako si drzao 25 bez ifeel ona pokusavala da nabije 27-28 sto je veoma tesko i po meni neprijatno da se sedi osusi vazduh skroz. Kad nadjes odgovarajucu temp onda isprati potrosnju i spoljnu jedinicu kako ce raditi na velikom minusu. Ja mislim da je dugo radila na max pa je zato toliko se cula. Al opet to je samo moje miseljenje.
Onda radi duze dosta dok je ne ugasi,evo sad sigurno radi 30ak min jos je nije ugasila.Ma to za IFeel znam(10min) nego sam mislio na ono drugo... a koliko dugo radi dok ponovo ugasi? Npr. Radi 30min pa prdi 20min...
Na daljinskom 25 stupnjeva.Pa ako je tako onda ti je neispravna sonda unutrasnje temperature!
Al pazi niko tu ne gleda na konfort i modulaciju. Covek mu rekao ocu da greje. Ovaj mu uvalio nesto sto ce i na -30 da greje. E sad 90% ljudi nema pojma da klima moze da radi u celzijus i da se ne gasi a ne da radi kao on/ off. A imas i ljudi kojima to ne smeta. Meni na primer Nordic radi uvek kao on/ off u kuci sve dok ne udari minus i iskreno ne smeta mi.Ma stvarno katastrofa kako te moze majstor da te namesti...
Evo jedan primer kod mog rodjaka...
Covek nije imao pojma od klime pa hteo da greje kucu na klime
Nije velika kuca Top izolacija, Pvc sve u fulu...
Dnevna neki 30m2, jedna soba za decu 15m2 i jedna spavaca isto 15m2
Strucnjak njemu uvalio Gree Amber Ultra 12 u 30m2 a za te male sobe Multi-Split jedna Gree Amber Ultra 18 sto gura dve 9btu u te male sobe... Cirkus!
Probat cu ispratit ali tesko jer radim,ali biljezit cu potrosnju,kako sam primjetio na 22 stepena nikad je ne gasi niti spusta nisko modulaciju kao na ifeel kad nastiman na 23.Namesti sutra ujutru klimu na 21 da radi, ne vise od toga, bez I-feala, i pusti je da ti radi ceo dan tako, ne bi smelo da ti prebaci unutrasnju temperaturu preko 23 stepena mereno na neki zaseban kucni termometar koji znas da meri tacno. Termometar postavi na metar visine i da ne bude na direktan udar klime. Gledaj potrosnju pa se javi sutra uvece i iznesi rezultate. Zabelezi na koliko stepeni se upali klima da radi i na koliko se ugasi! Sve to bez i-feala!
Ma Covek se ne buni i nema on pojma oko modulacijeAl pazi niko tu ne gleda na konfort i modulaciju. Covek mu rekao ocu da greje. Ovaj mu uvalio nesto sto ce i na -30 da greje. E sad 90% ljudi nema pojma da klima moze da radi u celzijus i da se ne gasi a ne da radi kao on/ off. A imas i ljudi kojima to ne smeta. Meni na primer Nordic radi uvek kao on/ off u kuci sve dok ne udari minus i iskreno ne smeta mi.
Kad rece to u poljski. U oktobru bio u Dohi. *** oni stavljaju u kontenjer od 20kvadrata inace toalet na plazi 36ticu. I to drze na 16 stepeni. Iz plus 45 udjes u 16 stepeni i da ti se ne ide u toalet odma ti stomak proradi. Tamo gde god sam otisao nisam manju video od 18 i to 18 stavljaju u 5-6 kvadrata. a 36 i sve preko 10 kvadrata. Al imaju mnogo dobre mobilne na ulici sedis pijes kafu u 3 u noc i ona ti bije za vrat ladno a poneris se metar ono + 40Ma Covek se ne buni i nema on pojma oko modulacije![]()
Kao sto ti kazes njemu je samo bitno bilo da to greje...
Ali opet kad me pozvao da casti zbog grejanje itd. I pocinje da mi prica Amber ovde Amber ovamo... Ja sam samo rekao odlicno! Sta da mu kazem? E brale al te ovaj fino za..... za sigurno 3k€
Iskreno meni bilo bas krivo sto i znam tog Idi**a od majstora...
Kad sam tog majstora sreo malo mi trebalo da
ja njemu napravim jednu dobru kombinaciju... Pitao sam ga da li on Amber isto u poljski montira? On u kola i gas...
Tokom noci je potrosila 3.5kw za 8 sati radi.Moras da krenes redom, uradi ovako kao sto sam ti rekao a prekosutra uradi isto to sa i-feal-om na 23! Isto meri temperaturu, potrosnju i kad se pali i kad se gasi, pa napravi razliku. Onda zovi majstora i objasni mu sve to, valjda ce ukapirati gde je problem!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari