Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Rekli nam u call centru
vidis ja zvao dva puta dobio dva razlicita odg prvi je da ne znaju i da ce me zvati "strucnjak" za koji je to zaduzen a drugi odg je bio da ovo poskupljenje ne utice na stare korisnike koji su potpisali novi ugovor (kao ja na primer) ali da nisu 100% sigurni oni ne znaju sta rade u teoriji :p

Kolega @jason13 je na prethodnoj strani vrlo jasno i precizno napisao koje su opcije posle ovog najnovijeg obaveštenja od jutros i to se sada odnosi na SVE korisnike. Evo obaveštenja sa njihovog sajta, ako se pažljivo pročita (pošto je, kao i obično, više reklama za nove pakete nego obaveštenje) i iz njega je jasno da sada svako ima pravo da podnese zahtev za raskid ugovora na osnovu poskupljenja.

1733049880427.png

Meni se čini da su ovog puta primenili ovu taktiku sa dva obaveštenja kako bi što manje korisnika iskoristilo mogućnost raskidanja ugovora. Prvo obaveštenje o poskupljenju koje se odnosi samo na nove korisnike, pa sačekaju 25 dana i onda još jedno zavučeno obaveštenje u delu sajta koji posećuje 0,5% korisnika, ali ovog puta samo obaveštenje, pošto su već objavili sve o novim paketima :)

Ja ne razumem šta se dešava. Pre 7 dana sam produžio ugovor, uzeo Soko lite, hoće sad i to poskupeti?
Uopšte mi nije jasno njihovo obaveštenje a kol centru ne verujem.

I cekaj ako mi stvarno odobre raskid za Box4 sta onda, sta onda mi jadnici da radimo, gde da odemo? 😫

Poslednja izmena:
… zaista se trude :‘…da našim korisnicima omogućimo da uživaju u svim pogodnostima naše ponude u mreži broj 1…’ …

U januaru 2024. mi je racun za BOX 4 bio 4300, a u januaru 2025. taj isti box 4 ce kostati 6600 dinara! To je poskupljenje od 50%. Cisto ako nekome nije jasno sta se desava. U periodu od godinu dana dobili smo poskupljenje od 50%.

(prosto mora da se boldira sve)
Dobro, nije svima tako recimo ja sam u januaru 2024 placao box4 plavi 4200 sad zlatni(najveci i najskuplji paket u Mts sto se tice box paketa) placam 3750 a imam bukvalno sve od TV komplet, mobilne Soko max tarife gde imas sve ujedno i 6GB roaming neta ma nema sta nemas.
Tako da to zavisi kako je kome leglo iskreno meni top.

• Like
Reagovanja: Ira
Ne zelim da otkupim ugovor vec raskid na osnovu poskupljenja koje ne zelim da prihvatim...
Nece ti dati ostavice ti istu cenu do kraja UO
Ако се мењају услови уговора, иде раскид без откупа. Имаш рок до 01. јануара, ако заиста буду мењали цене свима....
Rekoh vec dzaba to kad ce ti reci isti uslovi vaze i ne mozes da raskines bez penala, to su radili i radice i dalje.
Jel imao neko iskustva ako se raskine ugovor (po osnovi poskupljenja), da li se preostala cena za sve uredjaje placa u celini, ili rate nastavljaju da stizu normalno, samo bez paketa. Posto imam tri uredjaja na rate na ovom broju (nisu telefoni u pitanju).
Ovo pitam jer sam poslednji uredjaj potpisao na 24 meseca, i ako mi je ostalo jos 11 meseci UO. Kada sam pitao da li je tako nesto moguce, rekli su mi da ako resim da ugasim broj (dakle nisam u obavezi da nastavljam), onda ce samo rate nastaviti da mi stizu u racunu. E sad je pitanje, da li ce tako biti i sada, ili cu morati da iskesiram sve odjednom pri raskidu.
Ako uspes da raskines placas odmah ostatak ali uspeti neces jer ce ti reci da ti vaze isti uslovi.
Ne zele da gube korisnike narocito pred kraj godine i zbog raznoraznih izvestaja o broju korisnika i o poslovanju bla bla bla...

Neko je napisao da i pored toga sto te posle zahteva za raskid ugovora pozovu i kazu "za Vas ostaju isti uslovi" imamo pravo da bez penala raskinemo? Da li je neko probao i kako je to u praksi? Jer bi bilo odlično raskinuti UO i otici u A1.

Mene su februara meseca nakon podnošenja zahteva za raskid nazvali i pitali da li bih prihvatio nastavak saradnje pod istim uslovima.

Mene su februara meseca nakon podnošenja zahteva za raskid nazvali i pitali da li bih prihvatio nastavak saradnje pod istim uslovima.
Pa to mene interesuje, ja sutra podnesem zahtev, oni me zovu i kazu ostaje sve isto, ja kazem ipak zelim da raskinem - i meni stigne zavrsni racun sa sve ratama za tarifni profil (bez uredjaja)? E onda - prebacuju broj na prepaid verovatno?... I opet pitanje, da li moze odmah migracija u drugu mrezu ili posle par meseci.. Mnogo je pitanja. U A1 su posle raskida zbog poskupljenja prebacivali na prepaid ali si bio slobodan da odmah radis sta zelis sa brojem.

U slučaju raskida UO biraj da ostaneš na tarifi ali bez UO (znači ostaješ na postpaid-u) i onda podneseš zahtev za prenos u drugu mrežu (ne znam kako je kod mts-a, ja sam iz Yettela istog dana raskinuo UO i podneo zahtev za prenos u mts).

Kad preneseš broj, ta dva-tri dana prenosa će ti mts posle obračunati po punoj ceni tarife (koja važi bez UO).

Jel sve tarife poskupljuju i box i postpaid? KT?

Prošli put su me zeznuli, ovog puta neće! Da li je već vreme da se podnese prigovor?
Jel postoji uporedna tabela kao iz februara, cene stare i nove?

Imam KT bez popusta, sa 799 potpisano, otišlo na 899, sada, a trenuta u ponudi je 1199!!!
I Omoriku 13 sa 30% popusta, od februara plaćam 1500din, ne znam na koju migrira i koliko košta.

Poslednja izmena:
Na sta migriraju Omorika 12 i Omorika 25, posle 05.januara? 🤔

@Gax011

Omorika 12 je vec migrirala na Omorika S, tako je kod mene bilo ali sa starom cenom. Migracija je zavrsena, ali po starim cenama. Od 5.januara vaze nove cene za sve.
Tj moja omorika je bila u Box4 paketu, ko je imao samostalno Omorika12 ne znam kako je islo do 30.novembra.

Ljudi, pišete da vas zovu i nude da ostanete po starom. Ako odgovora ostanite, ako ne odgovara šta vam teško da odbijete poziv?Uglavnom zovu sa 064 733, ako je neki drugi broj čim čujete da su iz mts prekidate poziv. Nas su u februaru zvali na 2 postpejd broja (1 i nije bio na boxu) čak i na fiksni... Dobar dan pozivamo iz mts-a - hvala nismo zainteresovani doviđenja. Dalje se nismo javljali i odgovarali na pozive, uo raskinut, oprema vraćena. Nije teško, samo da odaberete unapred šta vas zanima, ostajete ili idete iz mreže. Neće vam sigurno ponuditi 12 novih meseci po dinar.

Dakle, ako zelim da nastavim po starim cenama, je li potrebno da podnesem zahtev za raskid ugovora?

Tako se desavalo prosli put uglavnom u 99,9% slucajeva od nas 1000 koji pisali prigovor. Ali se ovde javilo dvoje kolega da su im rekli ok, dodjite da vratite opremu ako imate box, ili ok raskidamo UO slobodni ste. Sta cete raditi ako se to vama desi?

Tako se desavalo prosli put uglavnom u 99,9% slucajeva od nas 1000 koji pisali prigovor. Ali se ovde javilo dvoje kolega da su im rekli ok, dodjite da vratite opremu ako imate box, ili ok raskidamo UO slobodni ste. Sta cete raditi ako se to vama desi?
A samo prigovor na mejl (koji?) gde kazem da se ne slazem sa povecanjem i da mi samo odgovara po trenutnim uslovima u suprotnom cu podneti zahtev za raskid. Ako kazu ok ja samo ne podnesem zahtev?

Молио бих за један савет од вас искуснијих корисника, мени крајем марта тачније 3 Априла 2025 истиче уговор за бокс 3 пакет, да ли ја да идем да тражим раскид уговора??? Шта би сте ви урадили???

Jedan broj definitivno prenosim u A1, drugi verovatno ostaje, jer je neo, pa ga A1 ne pokriva, a i pitanje da li će biti vremena za prenos, ovako imam 2 pripaid broja koja će preći u A1,jedino mi žao deljenog neta iz Box4.

Jao vise i oni sa migracijama... Ne pratim mts temu odavno, ali otac ima omoriku 12 koju sada placa 2748 din. Uzeo je telefon uz UO koji je isplacen u celosti... Da li on sada ide na ovu Omorika s tarifu od 3399? Uz popust sa eracuom bi ona bila minus 50 din? Pa stvarno ga preterase s poskupljenjima dva puta u toku godine.

Nazad
Vrh Dno