Šta je novo?

Apple M1/M2/M3/M4 - MacBook Air i Pro

Zena me njaka da bi volela 15 incni macbook air. Jel i community saglasan da se saceka m4 air? :D Tvrdi da joj nista jako ne treba, ali mislim da ce m4 air stici u februaru, bilo bi sada glupo uzeti m3 zar ne?

Zena me njaka da bi volela 15 incni macbook air. Jel i community saglasan da se saceka m4 air? :D Tvrdi da joj nista jako ne treba, ali mislim da ce m4 air stici u februaru, bilo bi sada glupo uzeti m3 zar ne?
Ako ti placas uzmi sta je jeftinije, ako ona onda nek saceka m4 :D

Pazi, ako joj ne treba nista jako, dovoljan joj je i M3...M4 ce biti jaci, plus ce imati 16gb rama u najslabijoj konfiguraciji, ali to ce kod nas stici tek tamo od aprila. :D

Inace, uzeh i ja Macbook Pro M1 Pro 16"...kakva masina!...jos samo da se naviknem na macOS. :D

Nabavlja se relativno lako iz Nemačke. Nisam ni gledao manje od 16GB pošto vidim da će biti teže za prodaju (svi su za 16GB). Definitivno joj ne treba ništa jako, mislim da nikakav problem ne bi bio ni od 8GB RAM-a.

Pazi, ako joj ne treba nista jako, dovoljan joj je i M3...M4 ce biti jaci, plus ce imati 16gb rama u najslabijoj konfiguraciji, ali to ce kod nas stici tek tamo od aprila. :D

Inace, uzeh i ja Macbook Pro M1 Pro 16"...kakva masina!...jos samo da se naviknem na macOS. :D
Najveći Apple zagovarač se konačno dočepao makine :) Nek je sa srećom :)

Najveći Apple zagovarač se konačno dočepao makine :) Nek je sa srećom :)
Hahahaha...a nisam... :D
Mada sam hteo ovaj laptop od kad je izasao :D
Hardverski sam zadovoljan 300%, izrada vrhunska, ekran vrhunski, narocito mi treba za sredjivanje fotki, zvucnici kidaju, a o performansama da ne pricam...sve leti...mogu da zamislim kako radi M4 Pro, koji je 2x jaci...softverski...pa macOS ima neka resenja koja mi uopste nisu logicna, ali dobro, navicicu se :D

Ne bih čekao M4 kad je i M3 Air spektakularan. A i može se naći za manje para. Ozbiljan je M4 čip, nema dileme, ali ono, više je primetan skok sa M1 i možda tipa M2 nego M3.

Hahahaha...a nisam... :D
Mada sam hteo ovaj laptop od kad je izasao :D
Hardverski sam zadovoljan 300%, izrada vrhunska, ekran vrhunski, narocito mi treba za sredjivanje fotki, zvucnici kidaju, a o performansama da ne pricam...sve leti...mogu da zamislim kako radi M4 Pro, koji je 2x jaci...softverski...pa macOS ima neka resenja koja mi uopste nisu logicna, ali dobro, navicicu se :D
Čuveni Apple Way. Odlična je mašina, ja planiram prelazak na M4 jer vidim da su GPU performanse dosta skočile sa mog M1 Max, a to me i najviše interesuje za Blender on the go. :cool:

Novi M4 Pro jeste osetno brži, ali sve ostalo je tu negde. M1 Pro je i dalje odličan izbor i biće dobar verujem još ~4 godine. U svakom slučaju trajaće ti duže nego da si kupio neki windows laptop.😃 Što se tiče macOS-a, naviknućeš se, većina ljudi se brzo naviknu.

Ma sa ovim performansama na M1 Pro, bicu zadovoljan i duze od 4 godine…jedino ako programi ne postanu 2x zahtevniji sa ovim AI sitnicama…svakako, videcemo :D

Najavljeni dokovi za Mini m4:

Najavljeni dokovi za Mini m4:

Satechi nažalost tek tipa mart-april. Ali izgledaju božanstveno!

Zasto si odlucio da imas toliko RAM memorije? @CvC
Iskreno, gledam da ga imam na duze staze, a realno jedino sta bi mu falilo za 6 godina jeste dodatne ram memorije (moje iskreno misljenje).

Za render, modelovanje i sto-sta pored toga, tako da nije zgoreg imati vise RAM-a (primarno mi je dev, i znam da bi mi Air bio dovoljan, ali zasto se ogranicavati ako imam budzet).
Na kraju krajeva, uvek ga mogu prodati ako smatram da mi je bas overkill, ali cenim da nece biti. Na duze staze.
Sa trenutnim racunarom koji je skoro 10 godina star kuburim za odredjene stvari, a dodavao sam i ram i menjao graficku itd itd, tako da ce ovakav upgrade biti odlican...
Koristim windows ceo zivot, ali me nervira koliko aplikacije iz godine u godinu sve vise traze hardvera, gde ti se na kraju ne isplati kupovati na svake 2 godine nesto novo. Gaming mi manje vise nije bitan, igram jedino Eve Online kad mi se cefne i kad se zazelim igre, a sa ovim mozda necu ni igrati vise (neki problem oko optimizacije, igra puca stalno), sto mi je jos bolje :D

A kupujem ga ponajvise zbog toga sto je portabilan, sto znaci da moze da se skloni sto iz sobe i da dodje krevetac :D

Edit: da, razlika izmedju 24gb i 48gb rama je 400$, sto mi je sasvim pristojno posto se ne moze menjati RAM naknadno.

Imam glupi problem, kupio sam macbook air i zaboravio passcode. Nema sanse da se setim koji je. Pri paljenju mi nikako ne nudi da se nakacim na wifi niti opciju da sam zaboravio passcode.
Moze li neka pomoc sta da radim i kako da dodjem do opcije da resetujem passcode?

Uspeo sam iz recovery moda, zablokirao sam u trenutku kako se bese ulazi i gde se resetuje.

Sta bi pre kupili - 14tica M4 pro 24gb sa 512gb disk ili 14tica M4 obican sa 24gb i 1tb? Cena je ista.

Poslednja izmena:
Bukvalno no brainer, poslusaj RR :)

• Like
Reagovanja: MPM
Ma da, Pro verzija sigurno. Meni je npr sasvim dovoljno 512GB, ali tebi i da zafali, Pro i Max M4 modeli imaju thunderbolt 5 - nenormalno brz prenos podataka, lepo pazariš SSD i prebacuješ tamo podatke

• Like
Reagovanja: MPM
Hub za novi Mini...izdignut je da ima lepu cirkulaciju vazduha i da moze lakse da se stisne dugme za paljenje :D

Ti si mi overkill 🙃 Mislio sam na entry level 16/256, baš me zanima kako radi.

Isto kao i moj :D
uzeo sam 24gb jer imam 8 firefox prozora i oko 60-70 tabova plus par manjih aplikacija npr whatsapp. Devojka voli da kuva pa sad snima za tiktok to pa ponekad upalim i capcut da joj editujem i to takođe radi perfektno preko ovih 70 tabova, tako da je perfektan
1733049228209.png

IMG_0807.jpeg

Pošto i dalje nema posebna tema - M1 Mini sa 16GB rama na ebay spali na 300 evra. ;)

Nazad
Vrh Dno