Šta je novo?

Ananas (za potraznju i zamenu vaucera postoji posebna tema - deljenje ananas linkova = instant ban)

Reče mi drugar da su filteri na temu-u bili oko 2000 (sada ~2700), nisam ljubitelj te varijante, ali kad nema vaucera ako se nadje za taj novac mislim da cu probati

Evo vaucera na izdvojenu ponudu jer mi ne trebaju :

uD3LvGdc 50 posto

KAjCBM3x 70 posto

Trazim neki najjeftiniji switch , ugradio sam optiku, pa trenutno sto imam je ogranicen na 100mbs, pa bih da iskoristim na uredjajima max brzinu optike od 200mb/s, pa jel ima neko iskustva sa ovim switchem?

Zapravo, dokazano je da 1 godina voznje haba gumu kao 10 godina lagerovanja.
Tako da ta prica ne pije vodu.
Factors affecting your tire life. Did you know that the lifespan of stored tires is much the same as that of used tires? The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) and the Tire Manufacturers Association suggest that a tire is only 100% safe to use until it turns 5 years old.

Фактори који утичу на век трајања гума. Да ли сте знали да је животни век ускладиштених гума скоро исти као и коришћених гума? Национална управа за безбедност саобраћаја на аутопуту (НХТСА) и Удружење произвођача гума сугеришу да је гума само 100% безбедна за употребу док не напуни 5 година.
Gde je dokazano?

ako je 1 godina kao 10, da li je 10 godina vožnje kao 100 godina lagerovanja?
Verujem da si to negde pročitao ali moje je mišljenje da to nije tačno. Pravilno lagerovana guma, sigurno sporije propada nego ona što je na suncu i minusu, ali ipak propada.

Trazim neki najjeftiniji switch , ugradio sam optiku, pa trenutno sto imam je ogranicen na 100mbs, pa bih da iskoristim na uredjajima max brzinu optike od 200mb/s, pa jel ima neko iskustva sa ovim switchem?
Imam ja neki gigabitni cudy (nije takav) vec nekoliko godina, ne primecujem probleme tako da radi kako treba.

• Like
Reagovanja: s5p
Factors affecting your tire life. Did you know that the lifespan of stored tires is much the same as that of used tires? The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) and the Tire Manufacturers Association suggest that a tire is only 100% safe to use until it turns 5 years old.

Фактори који утичу на век трајања гума. Да ли сте знали да је животни век ускладиштених гума скоро исти као и коришћених гума? Национална управа за безбедност саобраћаја на аутопуту (НХТСА) и Удружење произвођача гума сугеришу да је гума само 100% безбедна за употребу док не напуни 5 година.

Gde je dokazano?
Pročitao sam negde ali ne znam izvor. Uglavnom, ta priča da gume brzo propadaju starenjem nije tačna.

Pročitao sam negde ali ne znam izvor. Uglavnom, ta priča da gume brzo propadaju starenjem nije tačna.
Neću da se raspravljam, svako ima internet pa koga interesuje neka čita. Ne brzo, nego propadaju. Što za slavinu kad kupuje neko ne pita kad je proizvedena. Nikog ne interesuje. A za gume svi pitaju, ima razlog. Guma-crevo npr za bocu na gas , preporuka i obavezno je menjanje na dve godine. Zašto? Jer je utvrđeno da posle dve godine guma kreće da propada. Neko ima isto crevo 10 godina, ali to je onda stvar sreće. Samo za prve dve godine je dokazano da je crevo 100 posto isto kao prvog dana. Vlaga jede gumu. Kiseonik-vazduh oksidira gumu.

Poslednja izmena:
Podrazumeva se da je bila pravilno skladistena.
A otkud ja znam da je bila pravilno skladištena? To je suština i zato, ako kupujete gume po punoj ceni, nikad ne kupujte starije od godinu dana jer ne znate kako su bile skladištene.
Elem ja dobio gume sa Ananasa pre tri dana, dot 45/24. Znači napravljene u prvoj nedelji novembra ove godine. Made in Poland. Kad ih pre dopremiše iz Poljske!

Ja imam slican, drzim ga u fioci i sve radi super vec neke 3 ili 4 godine

Nazad
Vrh Dno