Šta je novo?

MITSUBISHI Heavy Industries klime

Sta ste zapeli za izmjenjivac, to je devetka, sta si ocekivao da je spoljna ko Amber Premiumu 43kg? Naravno da je bolje imati vecu povrsinu izmjenjivaca ali ti grijes 40 kvadrata sa 2 klime koje su spojene velikim prolazom, a tvoja devetka ima tezinu spoljne jedinice kao neka 12-tica. A da li si kontaktirao bilo kog servisera? Mi na daljinu mozemo nesto pomoci, ali pozovi nekoga da ti previzita to.
Nije svaki prostor isti @mk484475 ima 12, ti 9, nije isti grad, mjesto, hladnoca, bez obzira na izolaciju. Nemoj se sjekirati bez potrebe sto njemu tako meni ovako, jer nije isto. Tebi klime rade rastereceno, samo sto igraju sa dF. Kad smo vec kod dF ne moze biti njemu i tebi isti dF zato sto on ima vecu povrsinu izmjenjivaca, a i to zavisi koliko se inaja nanakupilo.
80 do 90 m2. Ja nisam zapeo sto je jednoredni nego što ne ledi ceo.

Pa to mi je najcudnije, ta promjena fan-a i ti cesti defrosti, jer ne rade na 700, 800W nego na 400W. Da sam ja dao 1000e po klimi, davno bi maca proradila
Tako je. Ali da sam ih zvao dok je ovo bio iglo a ne kuca, samo bi trošio vreme i njima i meni. Sada kada mogu objektivno da kazem da sam ok (i samo ok) izolovan,imam razlog da pizdim. Prošle godine su mi dobri ljudi ovde pisali da me izolacija pojede. Ja poslušao jer nisam tvrdoglav, odradio izolaciju. Čak sam i tog instalatera nešto zvao posle za skidanje lulica i rekao mu da konačno radi sve kako treba.Pitao me kada je došao da skida klimu kako si prošao prošle zime ja iskreno rekao katastrofa. Ali to je bilo na plusu. Sada kada udari minus opet ne ista ali slična prica.izolaciju ispratio da lepak ide po ivicama,pur penom svaki ćošak zatvorili. Ja tavan kao sajdžija precizno popunjavao,sve folije uredno i trake za zaptivanje. Zovem majstora sutra,drugo ništa ne mogu….

Da ti kažem ni prosle godine ti nisu radile kako treba te dve su bez problema trebale da odrade posao jer je zima bila pretopla(10 dana ako je bila da kažemo zima). Drug sa 35 greje 45m2 bez izolacije. Zbog njegovog iskustva i što sam video kako rade sam ih i izabrao.

Da ti kažem ni prosle godine ti nisu radile kako treba te dve su bez problema trebale da odrade posao jer je zima bila pretopla(10 dana ako je bila da kažemo zima). Drug sa 35 greje 45m2 bez izolacije. Zbog njegovog iskustva i što sam video kako rade sam ih i izabrao.
Pa da.Sad i ja to vidim.Ali nov sam bio u celoj priči pa rekoh Aj da poslusam iskusnije. Opet kazem, niko mene ovde nije zeznuo, svi dobronamerno pisali siguran sam u to.Na -10 2x1.4 kWh konstantno i 21 C bio max u prostoriji.

Fora je ta sto ni sad ne moze da bude 100% siguran da klima nije uredu posto mu je COP dobar.

Fora je ta sto ni sad ne moze da bude 100% siguran da klima nije uredu posto mu je COP dobar.
To me buni najvise iskreno + komentari onog Nemca,mada je on neizolovan. Cena i brend kaže jedno, moja zapažanja i tog tipa totalno drugo.
Da ne razglabam vise,zovem servisera pa ćemo da vidimo šta on ima da kaže. Ako ništa responzivan je i vise nego ok decko.

Jedino sto možeš je da ti izmeri količinu gasa u sistemu. Pretpostavljam da je ugradnja ok(nije presavijena negde cev i da je svaka bakarna cev zasebno izolovana).

Jedino sto možeš je da ti izmeri količinu gasa u sistemu. Pretpostavljam da je ugradnja ok(nije presavijena negde cev i da je svaka bakarna cev zasebno izolovana).
A slao sam slike ranije pa bacite pogled.mozda 11-a strana tako nešto ovde. Mogu opet da slikam sutra

Kao sto sam rekao, klima je poluproizvod. Kad kupis klimu uradio si pola posla, tek onda te ceka ona druga polovina, @ajebanija, a to je ugradnja! Dzabe sve kad majstor nabedjeni zezne stvar, ne zna ili ne uradi nesto, kao ne treba, sta ce ti to, radice i bez toga, pa kupio si Mitshubishi, aman! Uvek sam da ustedim malo na klimi a da angazujem najboljeg moguceg majstora, kome ne treba pricati sta i kako treba raditi, nego radi za sve pare! Svaka iole krstena klima ce raditi kako treba ako se ugradnja izvrsi kvalitetno, a kamoli MHI! E sad, kako znati i gde naci krstenog majstora koji stoji iza svog rada, ne znam!

Mora izvuci pa izmjeriti ali tesko da neko hoce. Sto se tice savijenog crijeva amo se sjecas kod mene je bilo na onoj gre ali drugacije se odrazilo. Bilo je zacepljeno pa je stalno puno vecom snagom radila.

Kao sto sam rekao, klima je poluproizvod. Kad kupis klimu uradio si pola posla, tek onda te ceka ona druga polovina, @ajebanija, a to je ugradnja! Dzabe sve kad majstor nabedjeni zezne stvar, ne zna ili ne uradi nesto, kao ne treba, sta ce ti to, radice i bez toga, pa kupio si Mitshubishi, aman! Uvek sam da ustedim malo na klimi a da angazujem najboljeg moguceg majstora, kome ne treba pricati sta i kako treba raditi, nego radi za sve pare! Svaka iole krstena klima ce raditi kako treba ako se ugradnja izvrsi kvalitetno, a kamoli MHI! E sad, kako znati i gde naci krstenog majstora koji stoji iza svog rada, ne znam!
Slobodno PM ako neko ima za preporuku. Okolina Beograda.
Bezim lagano u spavacu. Tamo nemam klimu da me progoni😂
Hvala još jednom svima na pomoci!🙂

Po meni samo Mitsubishi zovi, nekoga ko ima iskustvo sa njima.

A šta da zezne, cevi kad kupi već izolovane samo da ih zapretila, vakumiranje kod mene radio pola sata mozda je trebao i duže (koliki mu pumpa pravi vakum nemam pojma). Da izbuši 10 rupa I postavi tiplove i nosače.

A šta da zezne, cevi kad kupi već izolovane samo da ih zapretila, vakumiranje kod mene radio pola sata mozda je trebao i duže (koliki mu pumpa pravi vakum nemam pojma). Da izbuši 10 rupa I postavi tiplove i nosače.
Samo toliko! Pertlovanje cevi ja za neke nauka pa pribegavaju varenju jer im frka da ne pusta gas na holenderima. A varenje cevi retko ko i zna kako i cime se radi a kamoli da uradi kako treba! Sto se tice vakumiranja, samo pogledaj sa kakvim pumpama dolaze da rade! Meni kad je vakumirao klimu nekih 15 min ukljucio i otisao da odveze dete u vrtic a meni rekao da drzim pumpu da ne padne sa merdevina koliko je tresla. Pri tom sve vreme je neko ulje curilo iz nje i pusilo se! Kad sam ga pitao brate majstore, sta ovo dimi i prska kaze stara pumpa! I takoo..

Ja sam ima blisko iskustvo sa losim monterima pa sad mi zavarili direktno i izbacili holender.
Neki Profesionalac :rolleyes:
Za takvog majstora treba covek lepo da napravi reklamu po celom gradu...
Npr. 100+ flajera: Njegovo ime i broj a ispod ta slika... Neka se onda cudi sto ga vise niko ne zove

Tek sam sada stigao da pisem,stisao posao.
Ima novi razvoj situacije. Nocas ostavim samo jednu da radi, onu u manjem prostoru na kojoj je trenutno Tapo. Rekoh aj da opet probam da sagledam ih odvojeno. Ranije sam bio probao sa jednom i znam da se mucila ali vise nisam siguran koja je jer sam probao sve moguce i nemoguce. Znaci, ona iz manjeg prostora, na 23 i fan 3. Jutros kada sam ustao bilo je oko -2. Evo rezultata:
1732624524136.png
Znaci vise nego prihvatljiv rad. 2 dF, mozda treci ovo oko 4, nisam siguran. Jedna 9-ka na 47 m2 i oko nule temperatura (gore dole 2 stepeana recimo). Vlasnost ~85 %. Na kolima stakla sva smrzla lepo. Pela se do 500 W recimo.
I napolju isto ok stanje zateknem oko 7 jutros :)
1732624608881.png
Tako da plan mi je sutra vece da odradim isti ovaj test sa drugom. Da ih posmatram kao 2 odvojena problema pa da vidim da li samo jedna zeza. Ovo zaista deluje ok, mozda nekako samo jedna neso stuca.
Gotovo da mi je krivo sto je ovako, ispasce da zezam sve zive ovde :D ali ajd da javim kada bude sta novo.

Ovo je odlično ne vidim problem. Onu sliku sto si poslao ranije mozda je vec krenuo df pa gore nije bila zamrzla. Rad je totalno ok. Sad se setih mozda kada obe rade pregreju prostor, pa se pale i gase, kako si naveo jedan dan su ti se palile i gasile. Uzmi i to u obzir. 40m2 mozda nije veliki prostor za dve ipak ti je odlična izolacija.

Poslednja izmena:
Znaci bez cele izolacije, dve su malo,sa kompletiranom su puno. Sve se svodi na izolaciju…Ne verujem da je pregrevanje problem, nije da se biju koja će vise da zagreje.Ali ajde, test pravim i sa drugom pa ću pisem da donesemo konačan sud

Ima li kakvih novosti jel se javio ko iz servisa?
E nisam zvao. A sada u svetlu ovog od sinoc i neću dok ne vidim kako druga radi. Da znam što tacnije šta da prenesem servisu. Možda je i onaj restart pomogao. Kada ocenim drugu,tek ću onda da zovem. Naravno,pisem ovde čim bude nešto da vas ne držim u neizvesnosti🙂
Ovo je za sada top,jeste da je toplo danas ali uvek treba nešto dodati prostoru.23 standardno setovano,radi samo 1 i dalje.jutros je u većem delu bilo 21.7 dakle i to okIMG_7569.png

Naravoučenije - kupio si dva besna benzinca koji se vrte i do 7500-8000rpm i voziš ih na 1500-2000 i pitaš se što trokiraju, štucaju i neće da povuku.
:D

Ostavi jednu da radi dok ne zagudi zima na -10-15 pa onda tek pali i drugu ako ova jedna krene da posustaje, mogu i na smenu, jedna radi nedelju dana pa odmara dok druga preuzme, čisto da se ne ulenje. :cool:

Naravoučenije - kupio si dva besna benzinca koji se vrte i do 7500-8000rpm i voziš ih na 1500-2000 i pitaš se što trokiraju, štucaju i neće da povuku.
:D

Ostavi jednu da radi dok ne zagudi zima na -10-15 pa onda tek pali i drugu ako ova jedna krene da posustaje, mogu i na smenu, jedna radi nedelju dana pa odmara dok druga preuzme, čisto da se ne ulenje. :cool:
Super analogija samo vozio sam ja njih prosle zime i na 10K rpm pa su me ovde neki sa dizelom trocilindrasem prestizali ;)
Ali ne iskljucujem ni jednu mogucnost...
Dobro ce mi doci ovih par dana lepog vremena da odmorim mozak od klima.

Pa nisu ti isti uslovi, prošle godine si ih vozio sa prikačenom kamp kućicom od X tona, sad ove godine si ostavio samo vozačevo sedište i rollbar unutra. :LOL:

Teraj po jednu sad, vidiš da je iskorišćenje (inje na spoljnoj) kapaciteta maksimalno i to je to. Kad ne može jedna da postigne zadato, pali drugu. Očigledno izolacija radi posao.

Pa nisu ti isti uslovi, prošle godine si ih vozio sa prikačenom kamp kućicom od X tona, sad ove godine si ostavio samo vozačevo sedište i rollbar unutra. :LOL:

Teraj po jednu sad, vidiš da je iskorišćenje (inje na spoljnoj) kapaciteta maksimalno i to je to. Kad ne može jedna da postigne zadato, pali drugu. Očigledno izolacija radi posao.
Ahahaha dobar si sa alegorijom :D
Moze, probam i to pa vidim kako radi.

Vrh Dno