Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Po meni izuzetno dobra klima! Kazi mi kolko para te je kostala, da li si uzeo 12 ili 18 i u koliko kvadrata i sa kakvom izolacijom ce da je koristis?
"Lomim" se izmedju amber pro 12k i midea xtreme 12. Kod mene nije prehladno ali je previse los polozaj za ono sto planiram da grijem. Pa ni tamo ni tamo. A da,za skoro iste pare kao amber imam i FUJITSU ASYG12LMCE/AOYG12LMCE ... bas nekako bez veze.

Po meni izuzetno dobra klima! Kazi mi kolko para te je kostala, da li si uzeo 12 ili 18 i u koliko kvadrata i sa kakvom izolacijom ce da je koristis?
Uzeo sam 12-icu, 70 hiljada je koštala. Biće u spojenom prostoru od 35 kvadrata, usmerena ka predsoblju od još 10 kvadrata. Trenutno bez ikakve izolacije, siporeks blok omalterisan, ali izolacija je u planu sledeće godine.
Imam trenutno primarni izvor grejanja, pa se neće koristiti za to, ali kad stavim izolaciju i vidim kako se bori možda pređem na grejanje sa klimom.

Kad stavis neku valjanu izolaciju grejace to bez problema, ovako ce zapinjati kad budu minusi, 45 kvm bez izolacije! Doduse ti imas vec grejanje, tako da nece biti problema!

Moji roditelji imaju Cliviju 12 i greju samo dnevni boravak od 26 kvadrata bez ikakvih problema .Nevidim razlog zasto ne bi grejala kod tebe jos par kvadrata vise .Ja sam uzeo jacu da bi pokusao da zagrejem svu kvadraturu sto sam napisao i uspevam u tome i prezadovoljan sam.

Testirao sam i moju Cliviju 18 kada zatvorim vrata u dnevnom boravku da samo njega grejem oko 30 kvadrata i gasila se samo kada je napolju bilo preko 10 stepeni a kada udari hladnije nije se nijednom ugasila vec samo modulira.

Moj savet ti je da ce ti tvoj prostor grejati i Clivija 12 i manje ces trositi struje je vidim da moze da zagreje taj prostor kod mojih.Moja Clivija 18 modulira minimum na 410w a Clivija 12 verovatno na ispod 300 w pa ces i manje trositi struje.Naravno ako ti je dobra izolacija.

Nisam kod roditelja testirao Cliviju 12 pa neznam na koliko modulira ali pretpostavljam da je manje.

Sto se tice spoljne jedinice necuje se uopste a i unutrasnja je skroz ok sto se tice buke.
Hvala na odgovoru! Možeš napisati doktoru disertaciju na ovu temu :)

Šta me još interesuje... Da li klimi smeta konstantno otvaranje balkonskih vrata i ulazak toga hladnog vazduh u dnevni (da li ce uspjeti fino da modulira pri tim uslovima) pošto se tamo izlazi svako malo da se zapali cigar. Stan je izolovan sasvim ok, plafon 270cm, zgrada iz 90ih godina sa fasadom, sa strane komsija, gore komsija, dolje atomsko sklonište :D

I da li klima radi neefikasnije (odnos predate toplote i potrošnja sruje) pri tim uslovima (recimo ako konstantno modulirala na 400-500W) ? Pričam o Cliviji 18. Ili bi bolje bilo uzeti Cliviu 12 pa da onda radi malo jače, nego da drzim Cliviu 18 na nekom "radnom minimumu" ?

Pozdrav!

Kad stavis neku valjanu izolaciju grejace to bez problema, ovako ce zapinjati kad budu minusi, 45 kvm bez izolacije! Doduse ti imas vec grejanje, tako da nece biti problema!
Da, trenutno je uzeta prvenstveno za hlađenje i grejanje u prelaznom periodu negde ovako do novembra, da se ne zezam sa loženjem.
Naravno gubitaka trenutno puno ima, ali pošto je ovo pun blok nije baš toliko strašna situacija. Kad stavim izolaciju, očekujem da to greje bez većih problema. Ali otom potom.

Šta me još interesuje... Da li klimi smeta konstantno otvaranje balkonskih vrata i ulazak toga hladnog vazduh u dnevni (da li ce uspjeti fino da modulira pri tim uslovima) pošto se tamo izlazi svako malo da se zapali cigar.
Ne smeta joj konstantno otvaranje, ali naravno da ce imati pikive cim ocita razliku u temperaturi. Kod nas se stvarno pusi u kuci, a balkon vrata su skoro pa konstantno otvorena na kant. Posto je ispod atomsko, pretpostavljam da je stan na prizemlju?

Ma kakva 18 tica, izduvace ti salatu iz tanjira, posto hoces u kuhinji da je stavis!
Zaboravi na LMCE i Mideu, tu jedino Amber Pro 12, od te tri!
Najbolje bi bilo ako je moguce u kontra smeru da je postavis, da duva iz dnevne u kuhinju!

Ma kakva 18 tica, izduvace ti salatu iz tanjira, posto hoces u kuhinji da je stavis!
Zaboravi na LMCE i Mideu, tu jedino Amber Pro 12, od te tri!
Najbolje bi bilo ako je moguce u kontra smeru da je postavis, da duva iz dnevne u kuhinju!
Vjeruj mi,ovako los raspored stana nisi gledao! Iz dnevne duva jedna mideo u malu sobu po potrebi. a u drugom dijelu,planiram to iz kuhinje. sto da radim. moram sad ovako. Hvala puno na javljanju!

Hvala na odgovoru! Možeš napisati doktoru disertaciju na ovu temu :)

Šta me još interesuje... Da li klimi smeta konstantno otvaranje balkonskih vrata i ulazak toga hladnog vazduh u dnevni (da li ce uspjeti fino da modulira pri tim uslovima) pošto se tamo izlazi svako malo da se zapali cigar. Stan je izolovan sasvim ok, plafon 270cm, zgrada iz 90ih godina sa fasadom, sa strane komsija, gore komsija, dolje atomsko sklonište :D

I da li klima radi neefikasnije (odnos predate toplote i potrošnja sruje) pri tim uslovima (recimo ako konstantno modulirala na 400-500W) ? Pričam o Cliviji 18. Ili bi bolje bilo uzeti Cliviu 12 pa da onda radi malo jače, nego da drzim Cliviu 18 na nekom "radnom minimumu" ?

Pozdrav!
Naravno da smeta stalno otvaranje i zatvaranje vrata. Ja sam napisao da najnize modulira Clivija 18 na 400W sto neznaci da stalno radi na toj modulaciji.Nekad povuce i 2,3kw pa spusti na 1.2kw pa drzi tako jedno vreme pa kada dostigne idealne uslove modulira na 400-500w.

Znaci nikako ne drzi nijedna klima stalno istu modulaciju vec zavisi od vremenskih prilika i izolovane prostorije kao i kao sto kazes gubljenja temperature u prostoriji.

Meni je recimo prosek potrosnje po satu dnevno oko 600-700 w kada je jako hladno a kada je toplije napolju bude 400-500w po satu

Naravno da smeta stalno otvaranje i zatvaranje vrata. Ja sam napisao da najnize modulira Clivija 18 na 400W sto neznaci da stalno radi na toj modulaciji.Nekad povuce i 2,3kw pa spusti na 1.2kw pa drzi tako jedno vreme pa kada dostigne idealne uslove modulira na 400-500w.

Znaci nikako ne drzi nijedna klima stalno istu modulaciju vec zavisi od vremenskih prilika i izolovane prostorije kao i kao sto kazes gubljenja temperature u prostoriji.

Meni je recimo prosek potrosnje po satu dnevno oko 600-700 w kada je jako hladno a kada je toplije napolju bude 400-500w po satu
Koliko si dao za Cliviu 18?

Amber Pro je bolja klima od Clivie
Amber Pro 12 70k
Clivia 18 95k
Ispada da Amber Pro nije skupa u odnosu na Cliviu!

Amber Pro 12 je bolja od Clivia 12 a od Clivia 18 nije!
Steta jos nemamo informacije oko mudulacije za Amber Pro 12 ali izgleda bice uskoro :)

Prilozi

• Screenshot_20241126-144934.png
    Screenshot_20241126-144934.png
    102 KB · Pregleda: 49
  • Screenshot_20241126-144912.png
    Screenshot_20241126-144912.png
    125.5 KB · Pregleda: 50
Amber Pro 12 je bolja od Clivia 12 a od Clivia 18 nije!
Steta jos nemamo informacije oko mudulacije za Amber Pro 12 ali izgleda bice uskoro :)
Kad sam rekao da je Amber Pro bolja klima od Clivie mislio sam na model klime generalno, a ne na Amber Pro 12 i Clivia 18! Amber Pro 12 je bolja od Clivia 12 a 18 od 18! Drugo, Clivia 18 nije uslovno i bolja klima od Amber Pro 12, samo je jaca, ima veci kapacitet sto ne znaci i da je bolja! Onaj kome Amber pro 12 zavrsava posao bolje nju da uzme, to je visa klasa klime od Clivie, bar je tako Gree postavio gradaciju, a ustedece i 20.000, nego Cliviu 18!

Za sad nemamo potvrdu za nijednu novu Gree klimu da može da modulira ispod 400W kada uslovi dozvole, koliko sam ispratio.

Prakticno nemamo, samo podaci iz broshure koje okaci macki o rep!

Izgleda da je kod Gree to postao standard, tako da Gree klime nisu za preporuku za prostorije ispod 20kv ko neće da mu klima radi kao on-off veći deo zime, jedino Amber Comfort stariji model modulirao niže.

Kad sam rekao da je Amber Pro bolja klima od Clivie mislio sam na model klime generalno, aadraturu ne na Amber Pro 12 i Clivia 18! Amber Pro 12 je bolja od Clivia 12 a 18 od 18! Drugo, Clivia 18 nije uslovno i bolja klima od Amber Pro 12, samo je jaca, ima veci kapacitet sto ne znaci i da je bolja! Onaj kome Amber pro 12 zavrsava posao bolje nju da uzme, to je visa klasa klime od Clivie, bar je tako Gree postavio gradaciju, a ustedece i 20.000, nego Cliviu 18!
Ja sam rekao svoje mišljenje posto posedujem dve ove klime i 12 i 18 Clivija.
Ja sigurno neću hvaliti nesto sto ne valja a kupio sam vec cu reci realno stanje kakvo jeste.Pitao me je covek kakva je klima a ja sam odgovorio.Nije me pitao da li je bolja Amber ili Clivija to ne znaju ni konstruktori jer zavisi kako se postavi gde se postavi kakva je izolacija koja je jacina za tu kvadraturu itd. da ne nabrajam

Ipak mi sto posedujemo i Amber i Cliviju najbolje znamo a ne drugi sto citaju deklaraciju

Kad sam rekao da je Amber Pro bolja klima od Clivie mislio sam na model klime generalno, a ne na Amber Pro 12 i Clivia 18! Amber Pro 12 je bolja od Clivia 12 a 18 od 18! Drugo, Clivia 18 nije uslovno i bolja klima od Amber Pro 12, samo je jaca, ima veci kapacitet sto ne znaci i da je bolja! Onaj kome Amber pro 12 zavrsava posao bolje nju da uzme, to je visa klasa klime od Clivie, bar je tako Gree postavio gradaciju, a ustedece i 20.000, nego Cliviu 18!
Pa i ja sam uvek za to da ce nekome Amber Pro 12 bolje raditi u 35m2 nego amber/clivia 18btu u 35m2

Poslednja izmena:
Slažem se, jer se 18btu i ne planiraju da greju neku malu kvadraturu.

Ja sam rekao svoje mišljenje posto posedujem dve ove klime i 12 i 18 Clivija.
Ja sigurno neću hvaliti nesto sto ne valja a kupio sam vec cu reci realno stanje kakvo jeste.Pitao me je covek kakva je klima a ja sam odgovorio.Nije me pitao da li je bolja Amber ili Clivija to ne znaju ni konstruktori jer zavisi kako se postavi gde se postavi kakva je izolacija koja je jacina za tu kvadraturu itd. da ne nabrajam

Ipak mi sto posedujemo i Amber i Cliviju najbolje znamo a ne drugi sto citaju deklaraciju
Prijatelju ja ne znam sa kim ti razgovaras, ja tebi nista nisam ni rekao, odgovorio sam style53 jer me nije razumeo kad sam uporedio Amber Pro i Cliviu! Rekao sam da je Amber Pro bolja i visa klasa od Clivie uopsteno kao model klime, nista drugo!

Nazad
Vrh Dno