Šta je novo?

Ananas (za potraznju i zamenu vaucera postoji posebna tema - deljenje ananas linkova = instant ban)

Teraš me da čitam svoj odgovor?
Prosečna bruto plata u Ananasu 2023. godine je ~235.000 dinara, što je ako se pretvori u neto nekih 167 hiljada.
Sam si napisao:

Ako si mislio na onu u Ananasu, nije 145, a ni prosečna NETO plata u Srbiji nije 145 hiljada.

Više ni državni fakulteti nisu kao što su bili, inače bi znao razliku između bruto1 i bruto2 :) Bruto1 je plata sa doprinosima koji idu na teret radnika, bruto2 je bruto1 plus doprinosi koji idu na teret poslodavca. Kada se govori o rashodima firme uvek se misli na bruto2 jer je to ukupan trošak koji ima firma. Kada bruto2 od 235 hiljada pretvoriš u neto to je 145 hiljada, odnosno onako kako sam napisao.
Što se tiče poslovanja u minusu, pa samo izgradnja logističkog centra košta 10-20 ili više miliona evra, sva ta ulaganja idu u bilanse i normalno je da su oni u minusu. Malo smo mi tržište da bi se taj minus u tekućoj godini pokrio kroz prihod i razliku u ceni a pored investicija tu su još i tekući troškovi poslovanja.
Gde ste našli plate tamo?

Prosečnu zaradu za svaku firmu možeš da iz bilansa uspeha koji možeš da skineš sa apr-a, a možeš da pogledaš i na https://www.companywall.rs/firma/an...aQC-Nnm3g5qhHXY8BzV0kh3aM1XBHUAEgwDpfzFgKTAYA

Diplomirani sam ekonomista državnog fakulteta. Nisam finansijski analitičar. Zdrav razum će ti reći da u prvoj ili prvih par godina kad u nešto ulažeš ne možeš da očekuješ odmah veliki povrat i normalno je da posluješ s gubitkom...
Bravo. I ja sam.
Ne kažem da nisi u pravu generalno, samo kažem da ti brojevi ne moraju da znače mnogo. Kao i podaci o bruto/neto plati i sl.
Ananas je deo holdinga sa nominalno isprepletenom vlasničkom strukturom iza koje stoji jedan čovek sa ko zna kakvim interesima i šemama.
Ananas će funkcionisati dokle god oni to žele, a ja ne vidim naznake da ih popušta... A to pratiti kakvi su izveštaji takve firme da bi kupovao ili ne mi je presmešno kada su ove neke potrošačke kupovine u pitanju.
1000rsd na 5000rsd, ako nekome znači
WHaIOeHA

Poslednja izmena:
Dostava 1790din za TV od 39k?
IMG_0693.png

Više ni državni fakulteti nisu kao što su bili, inače bi znao razliku između bruto1 i bruto2 :) Bruto1 je plata sa doprinosima koji idu na teret radnika, bruto2 je bruto1 plus doprinosi koji idu na teret poslodavca. Kada se govori o rashodima firme uvek se misli na bruto2 jer je to ukupan trošak koji ima firma. Kada bruto2 od 235 hiljada pretvoriš u neto to je 145 hiljada, odnosno onako kako sam napisao.
Što se tiče poslovanja u minusu, pa samo izgradnja logističkog centra košta 10-20 ili više miliona evra, sva ta ulaganja idu u bilanse i normalno je da su oni u minusu. Malo smo mi tržište da bi se taj minus u tekućoj godini pokrio kroz prihod i razliku u ceni a pored investicija tu su još i tekući troškovi poslovanja.

Prosečnu zaradu za svaku firmu možeš da iz bilansa uspeha koji možeš da skineš sa apr-a, a možeš da pogledaš i na https://www.companywall.rs/firma/an...aQC-Nnm3g5qhHXY8BzV0kh3aM1XBHUAEgwDpfzFgKTAYA
Stvarno ne volim online rasprave i koliko god mogu izbegavam ih, pa ću i ovu. Evo, ako ti je lakše, u pravu si, nisu državni kao što su bili, i ja ne znam šta je bruto1, a šta bruto2 i toliko.

Suština mog posta za platu uopšte nije bila da uđem u raspravu. Možda je to za vas normalna cifra, ali većina ljudi van BG-a radi za 60-70 hiljada, što nije mala razlika...

. Verovatno je plata magacionera/odvajača 100-110 hiljada, a kako je potražnja i za tim radnicima velika ako iole hoće da imaju kvalitetnu osobu na toj poziciji moraju da je plate.
Ja bi pre isao na cifru od 70 do 80k max za konkretnu poziciju bas zato sto je Delta u pitanju. Cifru od 100k mozda mogu da dobace ako imaju vise od 32h prekovremenih mesecno. Menadzerima daju dobre plate ali obicni radnici (ne govorim o konkretnoj poziciji vec uopsteno za Deltine frime) rade za sicu koja dosta ispod prosecne zarade u R Srbiji.

Stvarno ne volim online rasprave i koliko god mogu izbegavam ih, pa ću i ovu. Evo, ako ti je lakše, u pravu si, nisu državni kao što su bili, i ja ne znam šta je bruto1, a šta bruto2 i toliko.

Suština mog posta za platu uopšte nije bila da uđem u raspravu. Možda je to za vas normalna cifra, ali većina ljudi van BG-a radi za 60-70 hiljada, što nije mala razlika...

Ja sam iz Niša i dobro znam kakve su plate na jugu :) Elem, zato sam i napisao da prosek vuku menadžerske pozicije, pretpostavljam da ljudi koji odvajaju robu imaju platu stotinak hiljada, ali opet samo moja pretpostavka. Pre par godina, na jugu Srbije su po Aman marketima bila izlepljena obaveštenja da Aman u Beogradu traži magacionere i nudili su platu oko 70 hiljada, tada su na jugu plate za istu poziciju bile oko 40 hiljada.

Jedan solidan broj zaposlenih su programeri, pa taj prosek i nije nešto spec. Da nema logistike isl išlo bi to dosta gore.

Poskupela dostava, ranije je valjda bila za veće stvari 1490.
Meni tv od 32 in. bio doneo postexpres i dostava je bila 1490. To je letos bilo.

počeli su da probijaju rokove isporuke već sada, od petka pa na dalje biće havarija totalna.

Meni je Ananas prebacio dostavu TV-a od 55" zbog gabarita na drugu kurirsku službu, ali kako je GW odradio posao, svaka im čast. Čovek se parkirao ispred zgrade, popeo sam TV, molim potpišite, hvala, prijatno.

Treba mi savet,
kad imam kod od 1.000 ili 1.500 din za iznose od minimum 8.000 din a imam proizvod 7.999, kako najeftinije da prođem da imam u korpi bar 8.000 din?
Ja ubacim u korpu neku glupost od par desetina dinara ali mi onda za samo tu glupost uračuna dodatnih 350 din za dostavu.

Probaj da poručuješ preko abrzo, uglavnom je kod njih kada se pređe iznos dostava besplatna.

Treba mi savet,
kad imam kod od 1.000 ili 1.500 din za iznose od minimum 8.000 din a imam proizvod 7.999, kako najeftinije da prođem da imam u korpi bar 8.000 din?
Ja ubacim u korpu neku glupost od par desetina dinara ali mi onda za samo tu glupost uračuna dodatnih 350 din za dostavu.
Ili poruči nešto jefino ali od istog prodavca i tada će poštarina neće biti povećana za 350 dinara.

počeli su da probijaju rokove isporuke već sada, od petka pa na dalje biće havarija totalna
Danas tačno 13 dana od kako se kurir ne pojavljuje da preuzme paket za povrat iz paket zone. Podrška totalno nezainteresovana za rešavanje problema, na mejl ne odgovaraju. Primećujem da mejlove uopšte u poslednje vreme niti čitaju, niti stiže neki automatski odgovor, ništa baš. Kol centar će poslati "urgenciju".

S druge strane poručen tv, a brzo, doneo kurir aksa sutradan.

Dakle, iskustva u mojim slučajevima idu iz krajnosti u krajnost.

Njihova kurirska služba i ekipa koja dostavlja robu sledećeg dana.

Pozdrav,

Da li je ok cena za PS5? Vidim da je 63999 i citam da cesto spominjete vaucer na 5000.
To znaci da izadje ispod 60k, to ok cena? Hteo sam karticom da platim na rate :).

Vrh Dno