Šta je novo?

MITSUBISHI Heavy Industries klime

To što ceo izmenjivac nije zaleđen takođe nije normalno. Moja je cela bela ravnomerno. Mada ovde kao da je počela defrost pa je logično da se topi odozgo prvo.

A; je bijela spoljna na slici, kao da je 0.3c i magla kao da sio se na, svemoguceg, kamenjem bacao

To što ceo izmenjivac nije zaleđen takođe nije normalno. Moja je cela bela ravnomerno.
Upravo tako...i kod devojke kada gledam neki venting, ceo zamrzne pa onda defrost. Stoji odmah pored balkona na kome pustim cigare pa mi je na 50 cm od mene
Inace, ON/OFF ne radi za restart. drzao po minut i dok je radil i ugasena i nece.

Vec napisah pre, imas dobre, i za nas skupe uredjaje, ako ikako mozes, nadji dobrog majstora, koji zaista zna da vidi o cemui se radi, pa i 100e da mu das, da ti kaze ili je ok ( sto je tesko ) ili, mora ponovo sve, ugradnja, itd, na to mi vise lici. Uglavnom, tui uredjaje imas, kupio si ih, pa, resice se.

To što ceo izmenjivac nije zaleđen takođe nije normalno. Moja je cela bela ravnomerno. Mada ovde kao da je počela defrost pa je logično da se topi odozgo prvo.
A pojasni sta mu znaci kad ne lede svuda ravnomerno? Posto meni isto tako krenu na odredjenim delovima da lede pa posle zalede svuda.

Prilozi

• PXL_20241113_175828279.jpg
    PXL_20241113_175828279.jpg
    111.2 KB · Pregleda: 60
A pojasni sta mu znaci kad ne lede svuda ravnomerno? Posto meni isto tako krenu na odredjenim delovima da lede pa posle zalede svuda.
Ja samo jos da dodam - ovako kod mene nisu nikad. Inje se nahvata, mozda vrlo malo leda pri dnu i dF. A Gornji deo nikad nisam video ni inje da je nahvatao, ne stigne, ide dF.
Zvao bih i novog majstora da pogleda to ali kako je onaj Nemac pisao, izlgeda da tako rade. A da opet pucam 30K na svu muku a nisam siguran da ce da resi, ne znam bas

Ne bini za to i meni tako pre defrodsta, do duse smo taj donji deo ,al samo taj donji deo, kontam normala. meni je na terasi. pa kasd se setam iz vje-ca, tamo, vamo, vidim spoljnu :)

Poslednja izmena:
To moze da ne znaci nista ili da bude problem.
Potpuno je normalno da se ne hvata ravnomjerno, to jest zavisi od nekoliko uslova, a najvise od vlaznosti. Kad je visoka vlaznost sva voda se hvata pri dnu, tako da je normalno da krene lediti sa dna ka vrhu, medjutim, zavisi i od opterecenja i kolicine freona koja prodje kroz sistem, tako da ta vlaga mozda ne stigne do dna i pocne da se hvata inje, tako da se ono formira na sekcijama koje su najhladnije.
Kad treba da brinete je kad vidite da ona ne grije dobro, da se led ne uklanja prilikom dF i kad je zaledjena duze vrijeme

To moze da ne znaci nista ili da bude problem.
Potpuno je normalno da se ne hvata ravnomjerno, to jest zavisi od nekoliko uslova, a najvise od vlaznosti. Kad je visoka vlaznost sva voda se hvata pri dnu, tako da je normalno da krene lediti sa dna ka vrhu, medjutim, zavisi i od opterecenja i kolicine freona koja prodje kroz sistem, tako da ta vlaga mozda ne stigne do dna i pocne da se hvata inje, tako da se ono formira na sekcijama koje su najhladnije.
Kad treba da brinete je kad vidite da ona ne grije dobro, da se led ne uklanja prilikom dF i kad je zaledjena duze vrijeme
Ima smisla to ali meni deluje cudno da gornji deo ni na -3, -4 ne zabeli, ne stigne pre dF. Kao da je mrtav.

@freerage Spremas je bolan za veselje pusti forum, kad se vratis bices ugrijan🤣
To sto sto ti gornji dio ne bijeli mozda je posljedica vazdusnog cepa, pa on ostaje "topliji" nego ostatak, to je posljedica ne vakumiranja sistema. Kad se rastrijeznis, pozovi servisera i pusti njega neka malo misli

Greje fenomenalno i radi defrost lepo i kratko. 18kmta je u pitanju. Sad kad kad je tako da ne zaledi sve al nekad sve pobeli.

Kad upali df izađem napolje i baš je cela bela. Nema delova koji nisu beli. Ajde ako uhvatim neki večeras ili ujutru slikaću.

Kad upali df izađem napolje i baš je cela bela. Nema delova koji nisu beli. Ajde ako uhvatim neki večeras ili ujutru slikaću.
Tako sam i pretpostavio da je kod tebe.

Pa jedino jos to da pokusam - gas i vakumiranje opet.
Odradio bih to odmah ali utisci onog Nemca su obeshrabrujuci pa nesto mi smrdi da i to ne bi pomoglo.
A narednih par dana temp. u plusu pa i nece verovatno biti kriticnih situacija da spazim sta se desava.

Nocas veci deo noci 260W, max isla 280W a bilo oko 0, bez dF. Nisam spavao kod kuce pa nisam ispratio temp.

Nocas veci deo noci 260W, max isla 280W a bilo oko 0, bez dF. Nisam spavao kod kuce pa nisam ispratio temp.

Ma to je to kao sto je nemac rekao... vidis sam kad je do ili oko 0c fino odrzava verovatno zadatu temp. na 200-300w a kad padne ispod npr. -1c, onda krece taj skok(automatski kod MHI srk20/25 modeli) na 450w i onda naravno izlazi malo topli vazduh i senzor odmah reaguje = Rezim on/off kao sto se vidi na predhodni grafikon

Jedino samo taj DF kod tebe me malo buni sto ti ne pobeli cela komplet, sto nemac rekao da se njegove komplet zakovu bele pa tek odrade DF... Uvek se cudi kako jos moze vazduh da prolazi a one i dalje rade dok ne moraju da odrade DF

Ma to je to kao sto je nemac rekao... vidis sam kad je do ili oko 0c fino odrzava verovatno zadatu temp. na 200-300w a kad padne ispod npr. -1c, onda krece taj skok(automatski kod MHI srk20/25 modeli) na 450w i onda naravno izlazi malo topli vazduh i senzor odmah reaguje = Rezim on/off kao sto se vidi na predhodni grafikon

Jedino samo taj DF kod tebe me malo buni sto ti ne pobeli cela komplet, sto nemac rekao da se njegove komplet zakovu bele pa tek odrade DF... Uvek se cudi kako jos moze vazduh da prolazi a one i dalje rade dok ne moraju da odrade DF
Jel' to važi i za 20/25 X modele?

Bas nisam pametan.Kao i software i hardware da imaju problem,kao neki poluproizvod da sam kupio…a uzeo Mitsu bas da ne bih upao u ovakve probleme,prve mi klime pa rekoh na sigurno da idem.Do nule sve lepo,posle igranka. Vrv R&D rade samo za 12-icu iz serije jer kontam da se najvise prodaje.Posle manje osakate a u vece neki bolji,glomazniji kompresor ubace pa šta dobiju to i izbace. Nerealna mi razlika u kulturi rada 25/35.Zvaću sutra majstora sto mi ugradjivao pa ću vidim sa njim. Ako zaista rade po defaultu kako je pisao Nemac i kako ja zapazam - strasno. A kao neka visa srednja klasa…..

Javljam šta mi ovaj kaže.

Fala ljudi……

********* i Nemci hocu stalno nisku modulaciju :LOL:

@Tema
Evo kako oni rese taj rezim on/off
1.slika: To je wifi modul i on se naravno isto greje ali iza njega je i senzor
2.slika: evo gde je senzor
3.slika: spuste senzor malo nize...
4.slika: senzor manipuliraju sa neki sunder, a neki radu to sa stiropor...

Rakao sam das su oni gori nego mi sto se tice modulacije, on/off itd.

Prilozi

• 1.jpeg
    1.jpeg
    23.7 KB · Pregleda: 34
  • 8c7142e3f01ecfdfa9b5be0ed950d259f9066087~2.jpeg
    8c7142e3f01ecfdfa9b5be0ed950d259f9066087~2.jpeg
    149.3 KB · Pregleda: 25
  • 3~2.jpeg
    3~2.jpeg
    40.7 KB · Pregleda: 23
  • 4~2.jpeg
    4~2.jpeg
    43.4 KB · Pregleda: 36
@style53 Bila bi šteta da recimo 7-ca ZSX sa 13kg untrašnjom i 43kg spoljašnjom isto radi tako blesavo

Ajde da sumiramo šta je kod tebe problem dosta toga se pisalo. Jel one 20 i 25 zagreju tebi taj prostor. Prvo si pisao da ne mogu da ti ugreju prostor koliko se sećam a onda da ti greju prostor sa oko 200w, pa te nervira što ispod nule dignu na 450w. Nerviraju te česti df. Malo mi je i nerealno da ispod nule grejes sa 200w 40m2 osim ako nije zemunica.
Kod 35 retki df. Ispod 0 greju kod mene na 400w i više zavisi od minusa, toliko prostor zahteva.
********* i Nemci hocu stalno nisku modulaciju :LOL:

@Tema
Evo kako oni rese taj rezim on/off
1.slika: To je wifi modul i on se naravno isto greje ali iza njega je i senzor
2.slika: evo gde je senzor
3.slika: spuste senzor malo nize...
4.slika: senzor manipuliraju sa neki sunder, a neki radu to sa stiropor...

Rakao sam das su oni gori nego mi sto se tice modulacije, on/off itd.
Sta postižu ovim nije mi jasno? Spusti ga niže i on očitava nižu temperaturu i onda ne isključuje. Zar se to isto ne dobija povećanjem za 1 stepen na daljinskom. Ne znam gubim se.

Poslednja izmena:
Sta postižu ovim nije mi jasno? Spusti ga niže i on očitava nižu temperaturu i onda ne isključuje. Zar se to isto ne dobija povećanjem za 1 stepen na daljinskom. Ne znam gubim se.
Ma pitaj boga sta muvaju... :LOL:
Ja nisam sigurno za to, da otvaram top modeli i da glumim Einsteina zbog 200w vece ili niske modulacije itd.

Poslednja izmena:
Hajde samo da zavrsim obaveze sto imam pa malo kasnije pisem sumarno sta je i kako…nije lako ispratiti jer i ponašanje nije isto iz dana u dan sa istim vremenskim uslovima. Zvuci neverovatno ali tako je.Zato i kazem ni za glavu ni za rep da uhvatim

Pa to kažem posle ovih par dana ne znam šta je glavni problem.

Ja koliko sam pratio cini mi se da su tu samo problem cesti defrosti.

Cini mi se da ovdje samo spustaju senzor temperature, nije neko resenje. Problem jesu cesti dF, ali njemu spoljne bijele, a cim bijele mora imati i dF, ali mi je cudno sto ulaze toliko posto bi trebalo da pomazu jedna drigoj, a one rade kao da prostorije nijesu spojene.

Cini mi se da ovdje samo spustaju senzor temperature, nije neko resenje. Problem jesu cesti dF, ali njemu spoljne bijele, a cim bijele mora imati i dF, ali mi je cudno sto ulaze toliko posto bi trebalo da pomazu jedna drigoj, a one rade kao da prostorije nijesu spojene.
Jel on to vakumirao? Da nema vazdusni cep mozda...

Vrh Dno