Šta je novo?

LG Televizori

Nisam siguran da li je ovakvo pitanje protiv smernica foruma, ako jeste izvinjavam se i brisite ga, naravno.

Jel ima neko objasnjenje zasto je trenutno kod nekih "alternativnih" prodavaca G4 jeftiniji 100-130e od G3?
Deluje mi kao definitivno bolja kupovina gledajuci rtings reviewe, poredjenja ali i komentare ovde (a i gledajuci moje prepiske sa par clanova) - samo ne znam da li slucajno postoji neki los faktor koji je uzrok ove cene... ili su jednostavno u toku neke akcije kod komsija.

EDIT: hm, kod komsija pretragom ne nalazim uopste G3...

Postoji šansa onda da radnja u kojoj to uzimaju trenutno (ili uopšte) ne prodaje G3, a i da je G4 na akciji. Tačnije, moraš da odeš direktno na sajt da bi to proverio pošto oni nemarno znaju da ostave akcijsku cenu, a onda ti samo napišu neku veću jer kao - više nije akcija. Tako da pomno prati ipon (obično odatle uzimaju).

Nisam siguran da li je ovakvo pitanje protiv smernica foruma, ako jeste izvinjavam se i brisite ga, naravno.

Jel ima neko objasnjenje zasto je trenutno kod nekih "alternativnih" prodavaca G4 jeftiniji 100-130e od G3?
Deluje mi kao definitivno bolja kupovina gledajuci rtings reviewe, poredjenja ali i komentare ovde (a i gledajuci moje prepiske sa par clanova) - samo ne znam da li slucajno postoji neki los faktor koji je uzrok ove cene... ili su jednostavno u toku neke akcije kod komsija.

EDIT: hm, kod komsija pretragom ne nalazim uopste G3...
Ipon ne prodaje vise G3 a G4 je trenutno oko 1300e tamo.
G4 je bolji od G3, razlike su minimalne ali jeste bolji i definitivno G3 ne treba da kosta vise.

Zaboravio sam da napisem da pricam o 65". 55" je oko 1300e. :)
Ali da, u tome je fazon, G3 nema na stanju tako da su im ovo verovatno neke matore fiktivne cene.

Da,da. Nije bitna dijagonala jer svakako G3 model ne prodaju vise.
U svakom slucaju sibni im poruku i vidi sa njima cene.

Samo uzmi u obzir da G modele prodaju bez postolja :D Ja sam se zato odlučio da uzmem C4 umesto G4, još prošao i jeftinije. Ne mogu baš da ga kačim na gipsani zid tako lako, plus azmafon između gipsa i cigle, muka probušiti.
A postolje se odvojeno prodaje za 200e, sumanuto.

Za 65" ne znam, ali ja 77" nikada ne bih stavio na postolje... Nekako mi je TV suviše veliki za tako nešto.. Imao sam osećaj da se uvija i dok smo ga nameštali na zid... Kako bi, kao takav, tek stajao na postolju....

LG 55 LA660S vec stoji na zidu, gips ojacan sper plocom :) 20-21.5kg, zavisi od sajta, tako da bi trebalo i da ovih 23.8 bude ok. :)

Bez problema 👌

Ne znam odakle tolika fobija oko kačenja TVa na zid, imate Fischer DuoTec 10 namenske tiplove za gips ploče, nosivost ogromna po jednom tiplu, a tek kad stavite 6-8 komada, neće ni da osete TV od 20tak KG. Jedino ako sumnjate u ceo zid da nije dovoljno stabilan, ali onda nije ni polica ispred njega nešto mnogo bezbezdnija. :LOL:

LM, back on topic, u čemu je fora sa ovim OLED65B42LA za ~140-144k na par online prodavnica? Izložbeni primerci?

Pa nema fore B serija.

B serija je odlična za tu cenu i ne kaska ništa puno za C4 recimo a pokidaće svaki mini-led, qled, itd.

Treću godinu prezadovoljan B serijom, ne vidim nikakvu razliku sa C serijom u drugoj sobi

Sa razlogm se cita Rtings, nema boljeg mesta da za informisanje. Za B4 model konkretno imaju samo reci hvale.

Baš sam to napisao neki dan, previše se ljudi bave tim recenzijama umesto da gledaju tv

Da li LG 2024 Magic Remote MR24GN dolazi uz LG OLED42C41LA i uz LG OLED48C41LA ?

Da li taj daljinac (MR24 ili je MR24GN) ima na vrhu desno ili negde drugo, dugme za paljenje tv box-a kablovske tv?
Da li MR24(GN) moze da kontrolise, pali, menja kanale, lista opcije na box-u od kablovske tv?

Evo slika tog dugmeta na mom daljinskom od LG 43UM7600PLB iz 2019. godine (ovo dugme belo desno u vrhu daljinskog)

Može li neko okaciti sliku MR24(GN)?

Prilozi

• 20241119_184801.jpg
    20241119_184801.jpg
    118.6 KB · Pregleda: 41
  • 20241119_184806.jpg
    20241119_184806.jpg
    159.7 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
Ma gledo sam i lici mi ko oni obicni nemagični, skoro.
Ne vidim na njemu dugme za paljenje i povezivanje sa stb boxom.
Zato i pitam, dal moze il ne moze se upariti daljinski sa stb, da pali samo stb, a da pali i samo tv, zavisno sta mi treba?
Ima li ovaj daljinski neko i kako radi uparivanje sa stb, kako se pali tv a kako stb kad je uparen sa daljinskim?

Imao sam MR22GA uz LG nano 763, kada povezes stb preko hdmi imao si opciju podesavanja Magic remote, cak i da izaberes ciji je stb (Mts ili Sbb), i mogao sa svim opcijama na stb-u da upravljas preko Lg daljinskog. Mts-ov daljinski nisam uopste koristio. E sada dali se stb gasio zajedno sa tv-om se ne secam, jer je stajao iza televizora koji je okacen na zid. Stb je bio Q11.

A kako se kontrolise pustanje filma sa USB, gde su dugmici play i pauza?

Preko ekrana se kontroliše

uffff dok se pokrene prsten pa dok se nacilja pauza ili puštanje, mnoooogo mi to sporo, a sve zarad uštede na 2 dugmeta na daljincu na kome ima mesta za jos barem 5-6 dugmica komforno smestenih...

Pozdrav, imam LG C1 i kupio sam ga polovnog. Od kako sam ga kupio baterija na daljinskom traje 2-3 nedelje max. Da li neko ima slican problem i da li postoji neko resenje osim da se kupi novi daljinski? Ne vidim da je neko dugme zaglavljeno jer prilikom stiskanja se pali crveno svetlo. Hvala

uffff dok se pokrene prsten pa dok se nacilja pauza ili puštanje, mnoooogo mi to sporo, a sve zarad uštede na 2 dugmeta na daljincu na kome ima mesta za jos barem 5-6 dugmica komforno smestenih...
ništa se ne cilja, dva puta pritisak na skroler pauzira video, sledeći pritisak nastvlja video, desno ide za premotavanje napred, levo (krug taster) premotava u nazad, jako intuitivno i brzo

ništa se ne cilja, dva puta pritisak na skroler pauzira video, sledeći pritisak nastvlja video, desno ide za premotavanje napred, levo (krug taster) premotava u nazad, jako intuitivno i brzo
Hvala ti, odma mi je bilo jasno kako sad funkcionise (a i kako je kolega pre nekoliko strana polomio točkić)...

-------------------------------------

Sad se samo postavlja pitanje da li uzeti išta, da li ipak uzeti 48" oled C4 za 142kdin (tehnomanija, winwin) ili uzeti 42" oled C4 za 130k (opet tehnomanija i winwin jer kod jeftinijih a i nekih skupljih nema 2+3 garancije).
42" mi se odlicno uklapa u prostor, 48" ce da štrči malo (više) iz prostora gde bi trebalo da je tv, ako ne kupim ustedim dosta para (bolje reci ne bacim pare)... hmmm, šta činiti...

Poslednja izmena:
Ako je velika razlika u ceni mozes i B4 da gledas.

Slomis tockic i daljinac postane beskoristan, sad se snalazim da android aplikacijom i daljincem od starog lga(tu ne radi pointer) dok mi ne stigne drugi..

Hvala ti, odma mi je bilo jasno kako sad funkcionise (a i kako je kolega pre nekoliko strana polomio točkić)...

-------------------------------------

Sad se samo postavlja pitanje da li uzeti išta, da li ipak uzeti 48" oled C4 za 142kdin (tehnomanija, winwin) ili uzeti 42" oled C4 za 130k (opet tehnomanija i winwin jer kod jeftinijih a i nekih skupljih nema 2+3 garancije).
42" mi se odlicno uklapa u prostor, 48" ce da štrči malo (više) iz prostora gde bi trebalo da je tv, ako ne kupim ustedim dosta para (bolje reci ne bacim pare)... hmmm, šta činiti...
Po mom mišljenju neke stvari nikada ne mogu da budu prevelike😉 Jedna og njih je i TV ekran.... Ako novac nije opredeljujući faktor.

Poslednja izmena:
Drugari jedno pitanje ,potreban je brz odgovor jer u ponedeljak treba se odlucim .
LG Smart televizor 75UR75003LK.AEU
Vredi li da se uzme za 95000,00 rsd .
Jos su opcije Philips i TCL iste dijagonale ali za ovaj LG me je prodavac skoro ubedio .Ostavio sam da mu javim u ponedeljak .
Philips me vuce zbog ambijenta stvarno izgleda mocno .Ali bi se se odrekao ambijent a ako ovaj LG ima bolju sliku i panel pre svega za gledanje sporta .
Hvala unapred

Vrh Dno