Šta je novo?

(FAQ u 1. postu) - POPUSTI - AliExpress, Temu, eBay... (samo linkovi i kratak opis)

Ovo je tužno. Kupio bi 5700X3D ali bi morao preko druge zemlje a ne igra mi se sa 120-140 evra.
Tako da ove godine je prvi put posle decenije da Aliexpress neće dobiti moj novac za 11.11.

Mislio sam da potrošim 200-300 ma možda i više evra, ovako će dobiti šipak.

Ovo je tužno. Kupio bi 5700X3D ali bi morao preko druge zemlje a ne igra mi se sa 120-140 evra.
Tako da ove godine je prvi put posle decenije da Aliexpress neće dobiti moj novac za 11.11.

Mislio sam da potrošim 200-300 ma možda i više evra, ovako će dobiti šipak.
Imas ga na KP za 180e + te ne boli glava da li ce da ti stigne

Neki punjac za telefon drugari?

Ne znam zasto, ocekivao sam nesto bolje danas...

Probao sam Hrvatsku, tu čak onda ne šalju uopšte. Probao sam i neke zemlje EU, ali tada odmah uračunava preko osnovne cene i VAT. Ne znam da li da se zezam sa tim, da ne dobijem banovinu.
Čekaj malo, ništa te ne razumem. Već sam dva puta pisao o ovome u poslednjih par nedelja, hajde još jednom - ti kada promeniš zemlju dobijaš cenu na osnovnoj strani proizvoda za tu zemlju. Ali kad kažeš buy now i izabereš opciju, vodi te na plaćanje gde će konačna cena biti prilagođena tvojoj adresi za slanje, a ne izabranoj zemlji na nivou aplikacije. Tako da ti sigurno neće računati VAT, doduše cena za Srbiju može da bude i značajno veća nego za EU, a takođe i poštarina. Sve zavisi... ali cena na kraju mora da bude ista kao dok si držao app na SRB, jedino ima šanse da dobiješ veći popust za coine.

Čekaj malo, ništa te ne razumem. Već sam dva puta pisao o ovome u poslednjih par nedelja, hajde još jednom - ti kada promeniš zemlju dobijaš cenu na osnovnoj strani proizvoda za tu zemlju. Ali kad kažeš buy now i izabereš opciju, vodi te na plaćanje gde će konačna cena biti prilagođena tvojoj adresi za slanje, a ne izabranoj zemlji na nivou aplikacije. Tako da ti sigurno neće računati VAT, doduše cena za Srbiju može da bude i značajno veća nego za EU, a takođe i poštarina. Sve zavisi... ali cena na kraju mora da bude ista kao dok si držao app na SRB, jedino ima šanse da dobiješ veći popust za coine.
Nisam probao da idem do poslednjeg koraka pravo da ti kažem, ali vidim da je cena nešto veća i piše u opisu da je "included VAT". Dalje nisam ni pokušavao da idem do plaćanja da proverim menja li se situacija.

Pa to je cela fora... u poslednjem koraku vidis pravu cenu.

Takodje je bitno i sta kupujes, ima specificnih proizvoda kod kojih je bitna zemlja gde se dostavlja.

Ahaa, e pa dobro mi rekoste. Nisam znao za to, prvi put sad se igram sa regionom.

Koliko sam video kad sam prebacio region na MK i kupovao preko Coins, ako ubaciš u korpu pa iz korpe ideš na plaćanje obračuna "pravu" cenu kao da normalno pazariš iz SRB regiona, kao da propisno očita adresu i koriguje. Jedino kad direktno sa stranice proizvoda odem pravo na "buy now" dobijam tu nižu cenu...

Nema ubacivanja u korpu, samo Buy now.

Ima nekih fora za to ali se ne secam kako ide ni da li vise radi uopste.

Probao sam sad to da idem na buy now, ali ostaje mi cena dostave skuplja od predmeta kupovine, neke trake gledam. Dostava za Srbiju je 1$, za Makedoniju nešto više od 6$.

E sad to je drugi problem, cene međunarodnog transporta konstantno skaču i to se odražava na na AliExpressu, sve je manje free shippinga... Probaj da potražiš taj proizvod (il sličan) u drugim radnjama, obično se uglavnom nađe i sa free shippingom, doduše onda je nešto veća osnovna cena. Ali ako je dobar popust za coine to se ispegla...

Cele ove godine cene su bile takve da se kupovalo skoro svaki dan. Ovo sada ne pamtim kada sam nesto uzeo..

Meni prikazuje 927 din 🙂 mozda zato sto nisam kupovao. A u komentarima sve Srb. 🙂

Meni prikazuje 927 din 🙂 mozda zato sto nisam kupovao. A u komentarima sve Srb. 🙂
Pokupovali nasi opet sve te od 1TB. Imas sada samo 512 /256
@Lanikor jel znas mozda jel bese 128gb bilo za 927din, nesto mi se cini da da.

Kod mene i dalje ima:

vLaMcOk.gif

Hvala @nidzesi , uzeo i ja od 1 TB jedan, nadam se da će raditi. :)

Sramotno što temu ovo ima a ali ni da primirise

Uzeo i ja, nek sluzi za igrice i treci backup, da ne boli kad umre.

Ima li sada kodova da rade?

Nije za nas region. Uzeo bih neki cpu steta 😐

Vrh Dno