Šta je novo?

Koje je dobro napajanje?

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Zbog ucestalih pitanja na benchu tipa "koje napajanje da kupim", resio sam da postavim ovde jedan thread da se ljudi informisu.

Evo prve korisne informacije:
UL Online Certifications Directory
Na ovoj adresi mozete da unesete broj koji cete pronaci na nalepnici na svakom krstenom napajanju, format broja je E123456.

Druga je review site i to jedan od mojih omiljenih -- Silent PC Review. Tu mozete naci prilicno kompetentne testove napajanja i coolera, a sve u cilju smanjenja buke vaseg racunara.

Za sada toliko od mene.

u Srbiji : G12-GM-650 - 9500
u Hu : G12-GC-750 - 9000
Ispod toga.....bas ako BAS moras
FSP Hydro K Pro 750

Nadam se da vam je jasno da se to ne pravi u Seasonic fabrici... zato i ima tu cenu

Jasno, ali GX se pravi.
Svakako su gm/gc na b tier listi za razliku od vecine drugih napajanja za te pare kojih ili nema ili su c i dolazi sa 5 godina garancije.

Uzeo na kraju g12 gm650 u domacoj radnji, zbog garancije... Skontah i ja da se ne pravi u njihovoj fabrici, ali trenutno nisam mogao vise od ovoga da dajem, ali generalno gledam da ne stedim na napajanjima, imamo 3 focusa gx, uzeta bas zbog domace garancije od 10god...

E sad, pitanje koje nije vezano za izbor napajanja, ali zbog toga sam morao menjati isto... 😅 Nemamo ups-eve, u planu su, pa su sada po dva kompa preko produznog kabla prikljucena na struju. Posto se desavalo ranije da smo imali kojekakvih havarija usled nestajanja struje, grmljavine i sl, sada na kraju ranog vremena gasimo te produzne i iskljucimo prekidace na napajanju. Prilikom paljenja tog prekidaca na napajanju, cesto se cuje kao blago pucanje i ovaj put se desio beli dim... 😅
Jedan poznanik mi je rekao da nije dobro ostavljati tako cesto napajanja bez napona, da se tako kondeznatori (valjda) stalno prazne i pune i otuda to pucanje prilikom ponovnog paljenja...
Ima li ko kakav pametan savet, da li ostavljati upaljene produzne i onaj prekidac na napajanjima ili ipak gasiti dok ne uzmemo ups-eve?

Toliko i košta.
Nisam čitao recenzije,jasno je ko ga je napravio..ali stoji u B trier(spekulacija),sto znači dc-dc+llc.Tako da za te pare ne vidim šta ima još na tržištu osim starog mwe v2 ako ga i ima.
Verovatno su štedeli na svemu ostalom...kažem nem pojma komplet kakvo je.

Za te pare nema bolji deal kod nas.
Gold, tier b, polu modular, 5 godi a garancjje.
Znas drugo?
To sto su kod nas cene klepanje je drugo
u de je 77e mwe gold v2 modular 750w...ali svi znamo gde zivimo.
@laca12 posteno je reci i da si ti pristrasan za FSP i Antec ljudima. Kao sto si vojevremeno hvalio LC power😎

Pa to uvozi 😉.
Šta drugo da predloži.
E sad..šta je po pravilu..šta može,šta ne moze,reklame,zabrana linkova,može mile,joka itd...a ne može pera,žika.Zabranjeno je.
Hm..Ali opet,to su naši drugari,stari forumaši.

Ma sve ok po meni sve moze 😊 antec i fsp makar imaju normalnije cene kod nas spram drugih vendora. Pre neki dan su uzeta kucista(30) antec bas zbog normalne cene. Ne kontaju drugi uvoznici da sami pomazu madjarsku/kp nenormalnim cenama.
Da se vrstimo na temu ima za 11000 novi gigabyte gold pcie5 da li i dalje gore? Nama se i v2 vracjao ko lud od 20 mislim da su 10 umrla.

Za te pare nema bolji deal kod nas.
Gold, tier b, polu modular, 5 godi a garancjje.
Znas drugo?
To sto su kod nas cene klepanje je drugo
u de je 77e mwe gold v2 modular 750w...ali svi znamo gde zivimo.
@laca12 posteno je reci i da si ti pristrasan za FSP i Antec ljudima. Kao sto si vojevremeno hvalio LC power😎
Pa to uvozi 😉.
Šta drugo da predloži.
E sad..šta je po pravilu..šta može,šta ne moze,reklame,zabrana linkova,može mile,joka itd...a ne može pera,žika.Zabranjeno je.
Hm..Ali opet,to su naši drugari,stari forumaši.
Naslov teme: Koje je dobro napajanje?
Seasonic G12 nije dobro napajanje...
Sto se mene tice zavrsio o G12...

Corsair RM750x (2024) je na akciji na nemačkom Amazonu za 106 €. Imam FSP Hydro K Pro 700W. Nešto se razmiškjam da li da uzmem Corsair. 🤔

Madjarski ipon je 120e rm750x :)
a na amazon.de palo na 99.90
1732382102146.png

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Pomenuti Corsair RM750x po ceni od Mađara ili FSP Vita GM 850W za približno isto para?

Uvek je 10 godina za Corsair, ovo samo znaci da zadnjih 8 godina moras ti licno da saljes u Holandiji postom
Ovo važi pod uslovom da je napajanje kupljeno kod ovlašćenog dilera (hvala članu Panzer Meyer za info). Upravo gledam Corsairov sajt i listam države. Srbije interesanto, nema. Za Mađarsku je jedino Ipon naveden. Za Nemačku brdo dilera, medju njima i Amazon.

Potreban mi je savet. Treba da kupim novo napajanje. Dvoumim se između

Antec 750W CSK750H 80+ Bronze – 70 evra i

Thermaltake Smart BM2 750W PS-SPD-0750MNFABE-1 – 85 evra.

Uslov je da ima 700-750 W, da je polumodularno, da je tiho i da košta do 90 evra. Koje je bolje od ova 2 ili ima neko treće koje ispunjava ove uslove.

Cooler master mwe 750w v2 gold modular - 82

Kp potrudi se malo pitaj par ljudi 😁
Na amazon.de je 73e
Na kp 82e

Ovo važi pod uslovom da je napajanje kupljeno kod ovlašćenog dilera (hvala članu Panzer Meyer za info). Upravo gledam Corsairov sajt i listam države. Srbije interesanto, nema. Za Mađarsku je jedino Ipon naveden. Za Nemačku brdo dilera, medju njima i Amazon.
Nope, vazi uvek,

direktna potvrda od R&D sefa iz Corsair-a (+ par ljudi iz Srbije je vec odradilo to uspesno)

Samo moras da budes uporan sa Corsair customer podrskom dok ti ne zapadne neko ko ce da ti odobri

I da imas racun/drugi dokaz kupovine

Poslednja izmena:
Kp potrudi se malo pitaj par ljudi 😁
Na amazon.de je 73e
Na kp 82e
Da, video sam na KP roba iz Mađarske. Razlika je velika u odnosu na naše prodavnice. Umesto 120 pada na 80 evra. Problem je garancija. Razmisliću. Hvala.
Isto ovo napajanje 2 osobe iz Subotice cene drastično različito. Jedan kaže 80 evra a drugi 15500 din. Nešto se tu ne uklapa.

Poslednja izmena:
Potreban mi je savet. Treba da kupim novo napajanje. Dvoumim se između

Antec 750W CSK750H 80+ Bronze – 70 evra i

Thermaltake Smart BM2 750W PS-SPD-0750MNFABE-1 – 85 evra.

Uslov je da ima 700-750 W, da je polumodularno, da je tiho i da košta do 90 evra. Koje je bolje od ova 2 ili ima neko treće koje ispunjava ove uslove.
Чисто из знатижеље, за које компоненте ти треба 700-750w ?

Чисто из знатижеље, за које компоненте ти треба 700-750w ?
Još ih nisam kupio. Trenutno

PSU Chieftec GPS 550A kod mene 8 godina kupljeno polovno na KP

Asus Tuf B550

CPU R5 3600

Grafika RX 470

4 HDD, 1 SSD, 4 ventilatora

Idem na jači CPU i GPU još ne znam šta.

Znam da će mi biti dovoljno i 600W. Ali daću još 20 evra za još 100W i da sam miran nekoliko godina za eventualno još jedno pojačanje.

kao da svi traze 750...eventualno neko 850..
650 napajanja imaju bas nizu cenu.

Nazad
Vrh Dno