Jel' to na moj račun?🤔🙂😉Pa nije svima, znam za obrnut slucaj 😉
Više nije aktuelna ušteda energije, energenata, ima da se smrznemo.... Kao i Korona što nije. Čekamo da izmisle nešto novo da nas plaše 😉Niko ne priča o popustu za struju u zimskom periodu ove godine ga nece biti? Taman ovo leto presao na gas, opala potrošnja el. Energije a od popusta mućak.
Brojilo mora u svakom trenutku da bude dostupno svakom stanaru na uvid. Ako neki stanar ili upravnik zgrade zaključava ili želu da zaključava brojilo - to je zabranjeno.Nisam baš shvatio pitanje.
Onako kako ti je bilo ranije sa starim brojilima, trebalo bi da bude i sa novim. Ako si npr. u Beogradu, 00-08h bi trebalo da ne svetli tinjalica i da ide niža tarifa.
U svakom slučaju možeš da se uveriš ako baciš pogled na brojilo i pogledaš da li pokazuje strelica T1 (višu) ili T2 (nižu) tarifu.
Ako imaš brojilo ispred svojih vrata, lako ćeš proveriti. Ako ti je brojilo u zgradi na nekom drugom spratu i kojim slučajem nedostupno (zaključano) dok ti komšija ne otvori, stvari su malo teže: možeš da mu pozvoniš da ti omogući pristup u toku dana ili u toku noći ako je komšinica u pitanju. Komšiji da dođeš na vrata posle ponoći, malo je čudno.🙂
Živim u zgradi gde su izgradnjom hodnici odvojeni od stepeništa vratima. Imamo 3 ormara sa po 10 brojila po spratovima. Jedan od takvih je na mom spratu te sam s te strane "privilegovan" na neki način a opet dežuran da čekam čitače za koje se više ne zna kad će da navrate i hoće li uopšte.Brojilo mora u svakom trenutku da bude dostupno svakom stanaru na uvid. Ako neki stanar ili upravnik zgrade zaključava ili želu da zaključava brojilo - to je zabranjeno.

Može da bude zaključan samo ako su ormarići tako dizajnirani (metalni ormari jesu) da imaju staklene proreze da se, u svakom trenutku, vidi stanje brojila. Niko ne može i ne sme da onemogući korisnika da, u svakom trenutku, može da vidi svoje stanje na brojilu.Orman sa brojilima mora biti zaključan, a ključ se nalazi kod upravnika. Ja sam za sebe izradio kopiju ključeva.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari