Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam pre par godina rešio da se upoznam sa našim novijim serijama, tako da sam ih dosta pogledao uključiv i Crnu Svadbu, i Kalkanske, dok Bloka nije bilo na torentima (samo par epizoda).
Vlasi, kletve, mađija i te munje, Svadba - 5 na 6.
Kalkanski, iako pucaju na neku ezoteriju, u biti su dosadni, plus Laušević preglumljuje - 4 na 5. :)

Nemam TV vec dugo godina pa da priupitam jel izasla mozda neka domaca serija a da je SF/horor/apokalipsa ili je i dalje sve ostalo na porodicnim dramama psihijatrijskih slucajeva i kriminalaca na baterije ?
Imaš "Beležnica profesora Miškovića" , to ti je sci-fi, mada su specijalni efekti loši, a priča je ok...

Imaš "Beležnica profesora Miškovića" , to ti je sci-fi, mada su specijalni efekti loši, a priča je ok...
Prva sezona i može proći, ali ona druga sezona im stvarno nije trebala - ona spada u onih 99% baš loših ostvarenja srpske kinematografije 21. vijeka.

Ko voli šah, ima na Max (HBO) nova mini serija Revanš. Priča o mečevima Kasparova sa Deep Blue superkompjuterom IBM-a.

Istina mogla je samo dobra šminka i zatamne lice u postptodukciji.

Breaking Bad 4 sezona kreće dobro onda ide nekoliko kvalitetnih filera koji taman krenu da dave i onda poslednje 2 ipo epizode 10/10.

Taman me podseti naziv poslednje epizode da repriziram Nikolu i Đontru u Face Off.

Ima da repriziram sve top serije koje nisam gledao 10+ godina. Neću vreme da bacam na smeće više.

5 sezona Breaking Bad je za mene najbolja sezona neke serije koju sam pogledao. Bukvalno svaka epizoda mi je bila vrhunska.

5 sezona Breaking Bad je za mene najbolja sezona neke serije koju sam pogledao. Bukvalno svaka epizoda mi je bila vrhunska.
Upravo razmisljam sta se desava u 5 sezoni i amnezija koja mi se pojavila u zadnjih 5 godina je pojela sve. Imao sam osecaj da je loša sezona ali tvoj komentar me razgalio, još pogotovo što se ničega ne sećam osim poslednje scene ima da bude uživanje. Mada ostaviću malo da se krčka, da bude predigra odlaganje zadovoljstva 😀

Amnezija je dar kad su filmovi i serije u pitanju. Do skoro sam se svega sećao skoro ništa osim Schwarzenegera se nije repriziralo, sad lagano sve gledano pre 10-15 godina mogu da gledam.

Sto se repriziranja tice, ja sam na kraju 2. sezone Hannibala, poprilicno sam zaboravio radnju i drzi me odlicno za sad.

Iskreno i ja se ne sećam mnogih stvari iz te sezone, gledao samo jednom BB, ali se sećam da posle svake epizode mi je bio wow osećaj, svaka epizoda kao vrhunski film. Ja gledao BB u cugu sve epizode kad se okončala serija pa nisam morao da čekam nedelju dana od epizode 😁.
Prve dve i po sezone su mi bile dobre al nisam baš imao onaj momenat da me serija oduvala tu do treće sezone i epizode One Minute (j***e sećam se i naziva epizode posle 12 godina 😂), posle toga mi je išla serija uzlaznom putanjom.

Ja nisam reprizirao BB iako je serija vrhunska likovi mi nekako nisu prirasli srcu i nekako me ne vuče previše da je gledam.

Iako je npr Dexter sa ove tačke gledišta osetno lošija serija (j**** dva užasna kraja su dosta smanjila utisak), mnogi likovi su mi bili draži da ih gledam pa sam seriju 2 puta reprizirao 😏😁

Poslednja izmena:
Što se tiče repriziranja serija, ja sam krenuo ovim redosledom: Six Feet Under, The Wire, Sopranos, Breaking Bad, Better Call Saul. Sad planiram da obnovim The Shield, Boardwalk Empire, The Leftovers...

Upravo razmisljam sta se desava u 5 sezoni i amnezija koja mi se pojavila u zadnjih 5 godina je pojela sve. Imao sam osecaj da je loša sezona ali tvoj komentar me razgalio, još pogotovo što se ničega ne sećam osim poslednje scene ima da bude uživanje. Mada ostaviću malo da se krčka, da bude predigra odlaganje zadovoljstva 😀

Amnezija je dar kad su filmovi i serije u pitanju. Do skoro sam se svega sećao skoro ništa osim Schwarzenegera se nije repriziralo, sad lagano sve gledano pre 10-15 godina mogu da gledam.
Meni , kao nekome kome je serija još uvek sveža (pogledana pre dve godine), mogu reći da je peta sezona ubitačna i priča za sebe. Nisam očekivao takav finiš.

Ja sam sve to gledao između 2 i 4 puta 😂😂 (osim BCS)

Breaking Bad bukvalno nema fillera, ima epizoda koje nekom više ili manje "legnu" ali palamudjevina je na nuli.
Edit - ja npr mrzim epizodu sa muvom, a čitam da je "vrh".

Realno to su filleri ali ultra kvalitetni. Muva je dobra ali imali su boljih "fillera". Kleptomanka me isto smarala, tačnije smara me i dalje 🙂

BB ima 2 sezone viska. Cim su primetili popularnost poceli su da razvodnjavaju i smaraju i cepaju sezonu.

Ko voli Koena (a i ko ne zna o kome se radi), neka pogleda nesto malo drugacije od Hollywood-skog BS-a. Lepo ispricana prica, dobar casting. Preporuka

Ko voli Koena (a i ko ne zna o kome se radi)
Everybody knows 🙂

The Day of the Jackal

Generalno klasika za sad, interesantna, dinamicka bez gluposti, stara skola serije, ocena 7.5 od mene, glumci dobri

Ko voli Koena (a i ko ne zna o kome se radi), neka pogleda nesto malo drugacije od Hollywood-skog BS-a. Lepo ispricana prica, dobar casting. Preporuka
Hvala za ovo! Pa jos na Prime...

Breaking Bad bukvalno nema fillera, ima epizoda koje nekom više ili manje "legnu" ali palamudjevina je na nuli.
Edit - ja npr mrzim epizodu sa muvom, a čitam da je "vrh".
Apsolutno se slazem. Niti jedna epizoda, osim te sa muvom.

Dok BCS (trenutno na pocetku 3. sezone) obiluje fillerima. Bar trećina epizoda u prve 2 sezone. Inače je odlična, ali dosta sporija od BB.
Realno to su filleri ali ultra kvalitetni. Muva je dobra ali imali su boljih "fillera". Kleptomanka me isto smarala, tačnije smara me i dalje 🙂
Dobro, moze i to da se doda, ali ipak u tim epizodama je bilo i drugog sadržaja.

Kvalitet kod serija kao što su BB, vidi se da su u startu znali kakav je početak i kraj, pa su uklapali sve između, naravno u taj broj epizoda ima i okolišanja ali po meni priča ima glavu i rep. Dosta ovih nekih "top" serija ima super zaplet, radnju, ali se onda izgube u prevelikom broju sezona ili nemaju kraj pa zbrzaju nešto samo da se završi.

Da ali BB je prva postavila standard "modernih serija" u tome ako se ne varam - fokusirana prica sa "storyline arc" sezonama i "glava i rep" cele te price koja se zavrsava u tih par sezona.
Ja je nisam ponovio od kada sam je gledao, znam da sam se svojevremeno dvouimou da zapocnem sa gledanjem ali da me je zato oduvala.
Ne znam da li bi mi i sada ostavila tako jak utisak kao nakon prvog gledanja.
Nikako da zapocnem sa toliko nahvaljenim Better Call Saul koja navodno nije nista losija iako je tematski nesto "laksa" serija ali da Odenkirk briljira podjednako u ulozi kao i Krenston.

Meni su se obe serije na drugo gledanje još više svidele, pogotovo što sam pohvatao neke sitnice iz obe, koje su mi ranije promakle i shvatio kako se sve savršeno uklapa što se tiče priče. Sada sam ubeđen da je Vins tokom snimanja BB imao veći deo scenarija ili barem nacrta celokupne radnje BCS, pa i jednu i drugu seriju posmatram kao celinu.

Definitivno je imao 70% gotovog scenarija za BCS oko 5 sezone.

Na drugo gledanje je meni BB još bolji nema greške. Imaš kontinuitet da sklopiš sve odjednom, kad je izlazila i kad sma grickao nokte šta će biti i gledao samo da umirim fix ne može da se poredi sa time kada je cela dostupna.

Ajde Vins lenštino završavaj taj SF više.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno