Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sablja

Klasičan "insajder" dokumentarac. Sve vidjeno do sada. Gluma loša, osim par izuzetaka. Radnja - klasičan spin Bebe Popovića za sada. Mićanović se trudio da skine dikciju i gestikulacije Đinđića, a gluma amaterska. Tačno se vidi da je pokusajem da "skine" Djindjica izgubio i ono malo glumackog kvaliteta koji je imao.
Za sada 5.5 maksimum.

Sve si rekao a ja bih jos da dodam da je serija nepotrebna na kvadrat.

2/10

Meni je Mićanović zapravo i najbolji u seriji. Dovoljno je skinuo Djinđića da izgleda dobro a ne kao jeftina imitacija. Druga epizoda mi je nešto lošija od prve, očekivao sam da će cela epizoda bude sa više detalja sa događajima par meseci pred atentat kao što su započeli epizodu al se brzo vratili u događaje posle. Mada očekujem u sl epizodama da će biti još flešbekova pre atentata. Glumci koji glume ljude iz klana mi za sada nisu previše upečatljivi pa ni Sergej kao Legija. Kad su se već ogradili u seriji da ne idu skroz kao istorijski verno prikazan svaki detalj iz tih događaja mogli su i malo više da začine te likove iz klana i daju im više upečatljivosti.

A niko ovde na spominje Nobelovca (o Ivi Andriću, velikanu svjetske književnosti i najboljem piscu sa ovih prostora). Serija mnogo korisnija za pogledati od kojekakvih Pingvina i ostalih nasiljem nakrcanih besmislica beskorisnog sadržaja.
Mene je prijatno iznenadila, ali sudeći po ukusima koji provejavaju ovde, biće da će vam biti dosadno, a i domaća je serija pa u startu će je mnogi otpisati.

i reprize Otpisanih, i.... i.... nema više...

i reprize Otpisanih, i.... i.... nema više...
Nemojte tako. Ima kvalitetnih. Meni je recimo omiljena i neprevaziđena Grlom u jagode, a paradoks je da je ovu (za sada prilično traljavu) Sablju radio dvojac koji je napravio, po meni, najbolju domaću seriju u poslednjih 30 godina - Jutro će promeniti sve.

Kad smo vec kod domacih serija, meni omiljena "Vuk Karadzic" sa Mikijem Manojlovicem. Gledao sam je dcevedesetih kao dete, ne secam se da je posle toga i jednom reprizirana, za razliku od raznih "Ladja" i slicnih budalastina.

A -Vise od igre,Vruc vetar,Vratice se rode,Moj rodjak sa sela?

A niko ovde na spominje Nobelovca (o Ivi Andriću, velikanu svjetske književnosti i najboljem piscu sa ovih prostora). Serija mnogo korisnija za pogledati od kojekakvih Pingvina i ostalih nasiljem nakrcanih besmislica beskorisnog sadržaja.
Mene je prijatno iznenadila, ali sudeći po ukusima koji provejavaju ovde, biće da će vam biti dosadno, a i domaća je serija pa u startu će je mnogi otpisati.
👍

Usvaja se Vruć vetar. Vrh.

Zanimljivo kako su ljudi spadljivi na domaću kinematografiju, ajd' ovi mlađi koji nisu ni gledali nešto i odrastaju na stranim jezicima. Nego kada mi lik od 40-50g kaže fuj domaće, a pitaš ga sta ti gledaš kaze Pingvina.

U poslednjih 35+ godina, bilo šta kod nas, što i prilazi epitetu kvalitet, je skoro pa nepostojeće.

Pominju ljudi: Jutro će promeniti, Rode... ja nisam gledao pa ne znam, al ako to i jesu pristojne serije, to su onda oni iznimci koji dokazuju postojanje pravila.
Dočim zeitgeist u ovoj državi, očigledno vapi za Radošima Bajićima, i to je tako.😉

Zanimljivo kako su ljudi spadljivi na domaću kinematografiju, ajd' ovi mlađi koji nisu ni gledali nešto i odrastaju na stranim jezicima. Nego kada mi lik od 40-50g kaže fuj domaće, a pitaš ga sta ti gledaš kaze Pingvina.
Ne razumem. Niko ne kaže fuj. Evo ja imam 50 godina i tvrdim da je Pingvin daleko kvalitetnija serija ( u svakom segmentu) nego bilo koja domaća (izuzev možda pomenutog Jutra, ali su prosto žanrovski neuporedive) u zadnjih 30 godina. To ne znači da neću dati šansu domaćim serijama. Navijam za njih.

Kome može da se sviđa Nobelovac kada ga je Tihomir Stanić igrao. Čovek pokušao da se odlepi od "kamiondžija" ali mu ne ide baš najbolje. I da, gledao sam i Kamiondžije. :LOL:

Generalno unazad nepar godina u toj industriji film/serija, gejminga je silazna putanja, dok i naša domaća radinost ne može ni po kvantitetu tu da isparira. Isto tako da se pita nekome je i stranih top 5 serija ovako i onako jer ne gledamo svi sve na isti način. Najgora je isključivost, slično kao navijanje za stranu ili narod muziku, a dosta ljudi nešto i ne pogleda ili nije ni čulo, a zna da to ništa ne valja.

Sa 10 godina zakašnjenja odgledao The Newsroom.

Odlična. Malo ubrzali finale.
Ima na Max

Da ne širim off, jer to pripada drugom topiću, ali od svega navedenog, još ranije sam stavio samo Dinu u podsetnik, i početkom decembra Star Wars: Skeleton Crew.
Nije da nešto očekujem puno od njih. 😉

Nemam TV vec dugo godina pa da priupitam jel izasla mozda neka domaca serija a da je SF/horor/apokalipsa ili je i dalje sve ostalo na porodicnim dramama psihijatrijskih slucajeva i kriminalaca na baterije ?

Nemam TV vec dugo godina pa da priupitam jel izasla mozda neka domaca serija a da je SF/horor/apokalipsa ili je i dalje sve ostalo na porodicnim dramama psihijatrijskih slucajeva i kriminalaca na baterije ?
Bio je neki Blok sa dečurlijom ali nemam pojma kakav je

Osim senki na balkanu nista od domacih serija nisam gledao bas dugo, ali se setih ove serije kad sam procitao tvoje pitanje. Nemam pojma kakva je, ali deluje da mozda i nije lose.

Inace vidim da i Kalkanski Krugovi imaju horror tag

E da crna svadba nije loša uskoro 2 sezona. Sem kad se pojavi ona karakondžula kad nisam umro od smeha.

Da bi se napravilo nešto kvalitetno na te teme treba i dosta veci budžet. Mada i stranci sa tolikim budžetima pa od 50 serija može se probrati 2-3, kreativnost 0 bambija.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno