Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Sizofreni A1.
Koristim onaj privremeni A1 broj sa Dobrim planom. Zovem ih i pitam da li broj treba da se registruje, a oni meni (nekoliko puta) kazu da broj nije u njihovoj mrezi.
A broj njihova numeracija 061, plus sam potpisao onaj Zahtev za registraciju. Pojma oni nemaju gde glavom udaraju.
Tipični A1

Поздрав. Захтев за пренос броја у а1 поднет јуче. Обзиром да је недеља када могу очекивати одговор да ли ће бити реализован? Колико дана вам је трајао целокупан процес преноса од захтева до преноса броја? Хвала

Поздрав. Захтев за пренос броја у а1 поднет јуче. Обзиром да је недеља када могу очекивати одговор да ли ће бити реализован? Колико дана вам је трајао целокупан процес преноса од захтева до преноса броја? Хвала
2 radna dana

Da li je neko imao situaciju da prenosi broj iz mts biz u neku drugu mrežu. Imam saglasnost za izlazak iz bizneta, pa ako bih samo prešao na mts postpejd bez ugovorne obaveze jel mogu odmah posle toga na a1 pripejd ili mora opet da se čeka 60 dana?

Sta je ovo u Mega planu neograniceno,poslednja stavka?

Prilozi

• Screenshot_20241028_161933_Moj A1.jpg
    Screenshot_20241028_161933_Moj A1.jpg
    63.1 KB · Pregleda: 85
  • Screenshot_20241028_161944_Moj A1.jpg
    Screenshot_20241028_161944_Moj A1.jpg
    25.9 KB · Pregleda: 83
@alex1974 pozivanje A1 brojeva je besplatno i ima prioritet (ne koristi minute za druge mreže, ali se s druge strane poruke iz jedinica skidaju kao i kad se šalju prema ostalim mrežama).

"pozivanje A1 brojeva je besplatno i ima prioritet" to je valjda ovo pretposlednje - "neograniceni minuti u mrezi"
A sta je ovo neograniceno ispod neograniceni minuti u mrezi?
Ovo "min/sms iz Mega plana" da li je to za sve mreze?

Poslednja izmena:
Da li prepaid broj mora biti registrovan u trenutnoj mrezi, da bi bilo moguce prebaciti ga u A1?

Ne mora, registrujes ga prilikom prenosa u a1 ali je potrebno da imaš plastiku od broja odnosno pin, puk kod i serijski broj.

• Like
Reagovanja: Rio
Meni se ta stavka svidja, sto u svojoj mrezi skida posebno resurse, a za druge mreze zasebno.
Kakva je situacija kad je a1 postpaid u pitanju, tarife gde su ograniceni minuti?
Ujedno i kod drugih operatera prepaid/postpaid (mts/yettel)? Ali mislim da je kod njih da skidaju one ukupne, pa nastupaju za mrezu.

Evo cisto da imate primer: broj je prepaid od 17.9. a pre toga je bio dve godine u mts na omorika 3 tarfi. Registrovan je, ima oko 150 dinara kredita na njemu, kredit važi, kartica važi (dakle nije isteklo ništa).
U subotu podnet zahtev za prelazak na prepaid u A1, danas zvali iz mts da nude, bilo koja postpaid tarifa 50% tokom 24 meseca.
S obzirom da je akcija 12 meseci bez naplate, dakle praktično džabe godinu dana uz eventualne 3 ili 4 dopune ako bude trebalo održavati karticu "živom", odbijene su ponude i broj noćas od 02 fo 06h će biti prebačen.

Ne mora ni kod njih, oni mogu pokušati da spreče, što i rade, ali im kulturno treba objasniti odredbe pravilnika o prenosivosti brojeva. Nažalost, sa njima se mora biti uporan u ispravljanju gluposti koje rade.
Mislim da neće imati potrebe da im se bilo šta objašnjava, jer i sami na svom sajtu za prenos brojeva u njihovu mrežu spominju mogućnost prenosa neregistrovanog prepaid broja https://www.yettel.rs/sr/privatni/usluge/ostale-usluge/racuni-i-ugovori/prenesi-svoj-broj-u-yettel/
Ako si pripejd korisnik, prilikom podnošenja zahteva dovoljno je da imaš važeći lični dokument ukoliko je tvoj broj registrovan, a u slučaju da tvoj broj nije registrovan neophodno je da imaš i SIM karticu i PUK1 broj.

A što se tiče često spominjanog isteka trajanja kredita kao razloga za odbijanje prenosa, mislim da to ima pravo samo A1 da radi, jer kod njih se u nekom trenutku ukida sav saobraćaj, pre nego što se broj oduzme vlasniku, za razliku od ostalih operatera. I sam Yettel kaže da je njihova kartica aktivna 60 + 330 dana (https://www.yettel.rs/sr/privatni/podrska/cesto-postavljena-pitanja/ pitanje: Zašto mi je obrisan kredit?)
Nakon toga imaš 330 dana da izvršiš dopunu kako bi tvoja kartica ostala aktivna.

Poslednja izmena:
Meni danas rekoše, kada sam prenosio mts prepaid broj u A1, da se Megaplan sam aktivira automatski po aktivaciji broja i da broj ne mora da se dopunjava godini dana jer traje promocija.
Malo mi se ne gađa sa logikom...

Ne moraš da ga dopunjavaš godinu dana, ali posle trećeg meseca možeš samo da primaš pozive u toku tog četvrtog, a petog ti gase signal, te tu već postoji mogućnost da se promocija deaktivira. Uostalom, trošak je minimalan u tom slučaju, u odnosu na ono što se velikodušno daje.

Evo cisto da imate primer: broj je prepaid od 17.9. a pre toga je bio dve godine u mts na omorika 3 tarfi. Registrovan je, ima oko 150 dinara kredita na njemu, kredit važi, kartica važi (dakle nije isteklo ništa).
U subotu podnet zahtev za prelazak na prepaid u A1, danas zvali iz mts da nude, bilo koja postpaid tarifa 50% tokom 24 meseca.
S obzirom da je akcija 12 meseci bez naplate, dakle praktično džabe godinu dana uz eventualne 3 ili 4 dopune ako bude trebalo održavati karticu "živom", odbijene su ponude i broj noćas od 02 fo 06h će biti prebačen.
Takodje sve isto.
Podnet zahtev u subotu.
Danas zvali sa ponudom iz mts-a, 24m po 50%. Lagano sam ih otkacio, a doticna se cudi i pita kako i zasto!? 😀
Malocas stigao sms da je odobreno, i nocas se vrsi transformacija.

P.S.
Jel mogu jos jedan registrovan broj koji je na mene, da prenesem u A1 i iskoristim mocan plan? Ili ima ogranicenja oko prebacivanja registrovanih brojeva , npr preko Jmbg, Lk ?

Ja sam za sad prebacio 1, danas podneo još 2, pa ću još jedan, samo da rešim problem sa mts-om biznis - > privatni - > prenos broja.

Ne moraš da ga dopunjavaš godinu dana, ali posle trećeg meseca možeš samo da primaš pozive u toku tog četvrtog, a petog ti gase signal, te tu već postoji mogućnost da se promocija deaktivira. Uostalom, trošak je minimalan u tom slučaju, u odnosu na ono što se velikodušno daje.
Tako je i logično, jer to su opšta pravila za prepaid
Svakako moram dopuniti da imam za parking, humanitarni sms...

Jedino nisam razumeo da li aktiviram promociju ili je aktivirana automatski - čini mi se da je neko ranije pisao da mu u aplikaciji traže naplatu 1000din ali nisam shvatio šta je dalje bilo

• Like
Reagovanja: uji
Jedino nisam razumeo da li aktiviram promociju ili je aktivirana automatski - čini mi se da je neko ranije pisao da mu u aplikaciji traže naplatu 1000din ali nisam shvatio šta je dalje bilo
To je bilo za već prenete brojeve i postojeće korisnike neki bag gde smo svi mogli da aktiviramo Mega plan pa su skoro svima inicirali deaktivaciju, te se sada vide standardne opcije (Mega Plan 1000 i Top plan 700 dinara, umesto besplatnog Mega i 10GB uz Mega za 400).
Nakon prenosa će se aktivirati automatski i to je jedino ispravno.

Takodje sve isto.
Podnet zahtev u subotu.
Danas zvali sa ponudom iz mts-a, 24m po 50%. Lagano sam ih otkacio, a doticna se cudi i pita kako i zasto!? 😀
Malocas stigao sms da je odobreno, i nocas se vrsi transformacija.

P.S.
Jel mogu jos jedan registrovan broj koji je na mene, da prenesem u A1 i iskoristim mocan plan? Ili ima ogranicenja oko prebacivanja registrovanih brojeva , npr preko Jmbg, Lk ?
I kod mene sve isto, nude 50%, i ne razumeju sta to nudi A1.

Jedino sms jos nisam dobio, podneo sam zahtev u subotu ali posle 18h.

Evo i ja dobih sms, juče podneo zahtev oko 15:30. Pola sata kasnije zvala teta sa ponudom da mogu da biram postpaid tarifu sa 50% popusta.
A1 - idemo!
Nadam se da neće biti nekih problema

При процесу преноса броја од 02-06х да ли је број сво време ван функције (од 02 до 06)?

При процесу преноса броја од 02-06х да ли је број сво време ван функције (од 02 до 06)?
Iskreno dok neko ne napravi test da ne spava tu noć. U principu bi trebalo da se obavi u tom terminu. Ali nema smisla da iskljuce sve brojeve pa jedan po jedan da prebacuju na novi sim... Mada kod nas ništa nije isključeno

Nazad
Vrh Dno