Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

U ponedeljak na noć te prebacuju pošto je nedelja neradna.

Da, i meni je danas stiglo je da je odobren prenos, a zatim ova poruka:
Tehnicki prenos broja bice izvrsen 2024-10-28 u periodu od 02.00 do 06.00 casova. Nakon zavrsenog tehnickog prenosa, potrebno je postaviti novu SIM karticu u telefon, kako bi broj mogao da se koristi u A1 mrezi. Tvoj A1

… ja i dalje nisam načisto kako funkcioniše Mega plan u ovoj akciji…. prebaciš broj na A1 i besplano ti se obnavlja Mega plan, sa već važećim pravilima… uz održavanje prepaid broja tvojim uplatama kredita na 3 meseca…?!

^Da.

… nisam bio načisto, posto previše dobro zvuči… a, ispade da je tačno! :) Hvala!

Da, i meni je danas stiglo je da je odobren prenos, a zatim ova poruka:
Tehnicki prenos broja bice izvrsen 2024-10-28 u periodu od 02.00 do 06.00 casova. Nakon zavrsenog tehnickog prenosa, potrebno je postaviti novu SIM karticu u telefon, kako bi broj mogao da se koristi u A1 mrezi. Tvoj A1
Tako je i meni stiglo.

Malopre se vratio iz A1 poslovnice.
Receno mi je da kampanja za mocni plan traje do kraja meseca, ali postoji velika mogucnost da se produzi jos.
Ja sam danas otvorio i prvi put aktivirao onu poklon karticu sto mts daje, nije istekla, nema kredita, ali moze samo da prima pozive, ne moze da upucuje.
Podneo zahtev preko nje, pa cu videti od ponedeljka dal je prihvaceno, tako mi je prenesla.

Imam jos 2 poklon kartice uz box4 sto sam dobijao, pa cu videti jos jednu da aktiviram na taj nacin i dam je mojima. 😀
Mislim da moraš da imaš kredita na kartici da bi ti odobrili prenos broja tj da kartica bude aktivna i za pozive, proveri to.

• Like
Reagovanja: s5p
Znam ja to pratim situaciju, ali ne znam jer imaju pravo da prosto prekinu akciju?
Suvise to lepa akcija, ne verujem da imaju cilj da pridobiju veliki broj novih korisnika. Da povrate deo koji su izgubili u trecem kvaratalu da. Suvise oni sinhronizuju poskupljenja akcije i sve ostalo
Poskupeo A1 i Yettel, od 01.10 ce i Mts , tako da ima logike sa poslovne strane , vratili smo deo korisnika , Mts dize cene zasto bi mi davali 12 meseci free.
A ako vazi biti 2 meseca u mrezi kad mozes prebaciti broj. 29 oktobra mogu preneti broj iz glibatela u A1. Jest bice mi zao 240gb , ali vise bi zalio probudim se 01.10 i nove skuplje extra cene u Mts i Globatelu, a nema vise akcija 12 meseci u A1 😄

Одакле информација да ће МТС да поскупи? Нема на сајту ништа, да нису опет завукли негде?

Одакле информација да ће МТС да поскупи? Нема на сајту ништа, да нису опет завукли негде?
Zvanicno nigde, par clanova foruma je reklo da u poslovnicama receno od 1.11 skuplje cene novih paketa.Sasvim logican potez posle poskupljenja A1 i Yettela. Nisu kao prosli put u isto vreme da ne bude providno. Zvanicno nece ni biti poskupljenja , samo promene ime paketu stave par gigabajta vise, nije poskupljenje vec novi paketi. Malo dziberska fora ali kod nas sve prolazi pa i to.

Hm, deluje mi da ti nisi dobro razumeo kako ide prenos broja ili da su nesto sjebali.
Kad odes da podneses zahtev da ti prebace broj oni ti daju njihovu karticu, koju 97 posto ljudi ne koristi dok svoj ne prebaci. Na toj kartici stoji neki Vipov broj koji ti mozes da koristis dok tvoj ne prebace(ali to retko ko radi) i onog dana kad ti odobre zahtev ti ces tu fizicku karticu ubaciti u telefon, a oni ce sistemski kod njih nalepiti tvoj Telenorov broj.
Nije moguce da na toj kartici bude sad odstampan tvoj broj koji se nalazi kod Telenora, nadam se da razumes.
Meni su prilikom propalog prenosa broja, zbog greske radnice, rekli da ce mi na tom privremenom A1 broju stici poruka da li ce se obaviti prenos. Hteo, ne hteo, ja sam je ubacio i stvarno- na njoj mi je stigla da mi prenos nije odobren. Na toj kartici sam aktivirao besplatan Dobar plan od 15 dana.

Bunilo me je sto sam uz tu karticu dobio papir Zahtev za registraciju prepaid broja. Ja ne bih da se taj privremeni broj vodi na mene i zvao sam njihov Korisnicki gde mi je receno da se broj ne vodi na mene i da taj broj nije u njihovoj mrezi (na moje veliko zaprepascenje). Sada, dok se ganjam sa A1 zbog propalog prenosa, treba mi jos i ova muka.

@s5p

Ne mozes da preneses broj ako je istekao rok vazenja dopune.
( na kartici/broju ne mora biti kredita )
Prenos dopune ( kredita ) izmedju pripejd brojeva je moguc u MTS , Yettel i Globaltel mrezi.
Da uplatim onda danas kredit na njoj od 200 din?
U mts apk mi pise ovako
Datum isteka kredita 10.04.2024
Datum isteka kartice 10.01.2025

Uplati, datum isteka kredita mora biti vazeci. Ako imas kome, prebaci taj kredit koji dopunis da ti ne propadne pri prenosu broja.

• Like
Reagovanja: s5p
Jel se naplacuje prenos kredita preko mts apk? Da uplatim tacno, 200+provizija za prenos.

Kada mi sutra predje broj u A1(Mega plan) da li odmah da uplatim dopunu na taj broj?
Trenutno imam150 din kredita na kartici.
Ne znam da li se taj kredit gubi ili ostaje?

Da li friendly dopuna moze da se uradi ka a1/yettel prepaid broju? Ili iskljucivo ka mts broju?

Pri prenosu broja , preostali ( pripejd ) kredit se ne prenosi !!!

Prenos kredita ( na pripejdu ) je moguc samo u okviru mreze ( MTS , Yettel i Globaltel , u A1 ne postoji )
U Globaltelu je minimum 50 dinara ( nisam siguran za grnju granicu ) , u MTS-u mislim da je 200-400 uz proviziju od 10 dinara , u Yettelu fiksno 300.

Ova usluga Vam nije omogucena. Za vise informacija pozovite 0800100100.

Ovo izlazi kad zelim da prebacim friendly dopunu u mtsu.

Ova usluga Vam nije omogucena. Za vise informacija pozovite 0800100100.

Ovo izlazi kad zelim da prebacim friendly dopunu u mtsu.
Istu poruku sam dobijao. Uplatio hum.sms a prežalio nekih 50.

Sizofreni A1.
Koristim onaj privremeni A1 broj sa Dobrim planom. Zovem ih i pitam da li broj treba da se registruje, a oni meni (nekoliko puta) kazu da broj nije u njihovoj mrezi.
A broj njihova numeracija 061, plus sam potpisao onaj Zahtev za registraciju. Pojma oni nemaju gde glavom udaraju.

Nazad
Vrh Dno