Šta je novo?

Kućna multimedija Polovan TV do 300e.

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

delboymilioner

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.07.2021
Poena
60
Pozdrav svima, interesuje me polovan TV do 300e, po mogućstvu i jeftinije.
Veličina ekrana od 49 do 55".

Ako neko ima preporuke bio bih zahvalan, pošto se slabo razumem u iste, služio bi samo za filmove i youtube preko PC-a.. Tako da SMART nije obavezan.
Može i neki VOX, FOX i slično ako je kršten panel, uzet od LG-a i slično.. samo da se ne kvari. Znam da je TCL, pa Hisense trenutno bestbuy..

Čekaj, ti u stvari tražiš tv sa Samsung ili LG ekranom?
Rečeno je kao primer da i u VOX FOX i ostalim noname kompanijama može da završi dobar panel, samo treba znati šta je unutra pre kupovine.. ranije su bile insajderske informacije na forumu za par dobrih modela, ljudi su zvali servise i raspitivali se pre kupovine.. ali sada se uglavnom koliko vidim kupuje TLC ili Hisense, ovi se izbegavaju. :)

Elem i dalje se lomim.. Ako pucam na nov moraću izgleda izbegnem VOX FOX i slično, onda da idem pravo u metu sa C805 ili sa ovim Hisense isto miniLED..
Polovan po pristojnoj ceni bi bio top, ali KP listam već par dana, samo razočarenja u naš narod, 90% lešine od pre 10 15 godina koje pokušavaju da se uvale za 200+ eura koliko nikako ne vrede, tipa premium model plaćen 70k.. jeste druže al pre 12 godina.

KP listam već par dana, ali samo razočarenja u naš narod, 90% lešine od pre 10 15 godina koje pokušavaju da se uvale za 200+ eura koliko nikako ne vrede.
Rečeno ti je već i za polovne i za nove kako stoje stvari. Možeš da prištediš sebi vreme i izabereš nešto a možeš još danima ovako.
Kažem iz najbolje namere da bespotrebno komplikuješ stvar, meni barem tako izgleda, ne zameri.

Rečeno je kao primer da i u VOX FOX i ostalim noname kompanijama može da završi dobar panel, samo treba znati šta je unutra pre kupovine.. ranije su bile insajderske informacije na forumu za par dobrih modela, ljudi su zvali servise i raspitivali se pre kupovine.. ali sada se uglavnom koliko vidim kupuje TLC ili Hisense, ovi se izbegavaju. :)

Elem i dalje se lomim.. Ako pucam na nov moraću izgleda izbegnem VOX FOX i slično, onda da idem pravo u metu sa C805 ili sa ovim Hisense isto miniLED..
Polovan po pristojnoj ceni bi bio top, ali KP listam već par dana, samo razočarenja u naš narod, 90% lešine od pre 10 15 godina koje pokušavaju da se uvale za 200+ eura koliko nikako ne vrede, tipa premium model plaćen 70k.. jeste druže al pre 12 godina.
Ja bih uzeo TCL, Hisense imam, stariji model koji je skroz ok, ali u novijim serijama TCL nudi više za sličan novac.

Išao si dobrom logikom, da je bolje da kupiš kvalitetniji polovan nego lošiji nov. Ne znam zašto te sada napadaju.
Mada može da se izvede generalni zaključak, ponuda polovnih televizora je poprilično loša. Treba duže vreme da pratiš oglase, pa kad se pojavi nešto dobro da reaguješ. Nije da ne bude takvih, verovatno ima ljudi koji kupe solidan tv pa posle 2-3 godine menjaju za bolji.
Alternativa ti je, ako te mrzi da par nedelja pratiš oglase, kupiš taj fox.
Odluka je na tebi

Dobro, ali polovan TV u garanciji se svakako isplati.. Primer star 1 godinu i ostalo 4 godine garancije.. Modele stare 6 godina, sa razlikom u ceni pozadinskog osvetljenja sa novim modelom ne bih razmatrao ni pod tačkom razno.
Što se tiče polovnog smartfona, ni on nije otporan na kvarove, isto može da crkne koješta.. matična ploča, neka kamera itd.. ekran..
:)

Hvala, da li znaš koji mu je panel, nešto osveštano ili kinez ? :)
Ne bih znao,niti me interesuje u sitna crevca..
Rekao bi za te pare dobar tv,mislim da je najmanja vrednost po inchu na tržištu.Još ako ubaciš kod a5000 dodje dzabaka.
Šteta što nema više akcije 5 god garancije.
Lično sam prezadovoljan,po meni dobar kontrast,crna,zvuk bolji nego na fox-u u klasi.Imam i lg nano76,ništa nije bolji od ovog vivax-a.Po meni bolji jer je veći vivax 58 vs 50..daljinac mi je bolji,ne volim one magične..uparen je i sa tv-om i boxom pa na klik se šetkam sa eon boxom na android(njegov sistem) npr supernova app..
Dobro pegla dom.kanale..
Sistem mi je bolji nego na lg webos,nema nekih bagova i sl...sve radi fluidno..Na testu oće da štekne npr na 4k 60fps YT.Filmovi jok,npr preko neke platforme.
Sve u svemu i tu zadovoljan .
Opet kažem za 265e koliko može da bude za 58cu,da mi treba još jedan,isti bi uzeo.

Išao si dobrom logikom, da je bolje da kupiš kvalitetniji polovan nego lošiji nov. Ne znam zašto te sada napadaju.
Mada može da se izvede generalni zaključak, ponuda polovnih televizora je poprilično loša. Treba duže vreme da pratiš oglase, pa kad se pojavi nešto dobro da reaguješ. Nije da ne bude takvih, verovatno ima ljudi koji kupe solidan tv pa posle 2-3 godine menjaju za bolji.
Alternativa ti je, ako te mrzi da par nedelja pratiš oglase, kupiš taj fox.
Odluka je na tebi

Upravo tako i radim.. pratim pa ako ne izleti moraće nov.
Neverovatno ali od cele ponude polovnih baš slaba priča.. Ova 2 imaju da deluju "ok", ali verovatno i nisu neka sjajna kupovina za taj novac :
- 1,
-2.

Ne bih znao,niti me interesuje u sitna crevca..
Rekao bi za te pare dobar tv,mislim da je najmanja vrednost po inchu na tržištu.Još ako ubaciš kod a5000 dodje dzabaka.
Šteta što nema više akcije 5 god garancije.
Lično sam prezadovoljan,po meni dobar kontrast,crna,zvuk bolji nego na fox-u u klasi.Imam i lg nano76,ništa nije bolji od ovog vivax-a.Po meni bolji jer je veći vivax 58 vs 50..daljinac mi je bolji,ne volim one magične..uparen je i sa tv-om i boxom pa na klik se šetkam sa eon boxom na android(njegov sistem) npr supernova app..
Dobro pegla dom.kanale..
Sistem mi je bolji nego na lg webos,nema nekih bagova i sl...sve radi fluidno..Na testu oće da štekne npr na 4k 60fps YT.Filmovi jok,npr preko neke platforme.
Sve u svemu i tu zadovoljan .
Opet kažem za 265e koliko može da bude za 58cu,da mi treba još jedan,isti bi uzeo.

Hvala.. to je alternativa, prelomicu ove sedmice.. ako ne naleti polovan po ok ceni, mrzi me da cekam duže neki polovan jer je očigledno loše tržište kao što neko reče....

Nisi upravu, jer ranije sam znao neke modele prethodnih generacija gde si mogao dobiti LG ili Samsung panel unutra.. Kad odeš u kinu možeš videti OEM proizvode.. jedan panel iz Hisense, LG itd koji npr ide u 15 noname televizora.. Treba znati probrati iz ove svaštare i možeš naći nešto OK kod tih Š marki.
No .. tražio sam mišljenje nekog stručnije, nije bitno, hvala tebi puno.
Nemoj da se ljutis, pokusao sam da ti objasnim da ces tesko primetiti razliku na tim jeftinijim televizorima a pogotovo kad je razlika u ceni do 4-5 hiljada.
Jedini dobar izbor u tom rangu je gore pomenuti TCL i to je TV koji bih sutra uzeo da sam u dilemi kao ti.
Polovan TV je macka u dzaku, na vecini modela ne mozes proveriti koliko sati je bio ukljucen, nemas garanciju i rizikujes da zbog neke sitne ustede ostanes bez novca sto je opet najgora opcija od svih.
Taj dan kad sam ti pisao ono sam sigurno sat-dva listao razne modele na eponudi na poslu jer nisam imao pametnija posla tako da nije da ti govorim napamet nego je trenutno trziste takvo da za malo novca jedino TCL i Hisense nude nesto vise i gde bih dao prednost TCL-u zbog Google TVa i to je to otprilike.
Onaj C645 je stvarno odlican TV za taj novac, nije mi jasno ni kako im se isplati da ga tako jeftino prodaju.
Primera radi pre dve godine je best buy za taj novac bio Hisense U7HQ koji je imao 12? dimming zona samo i isprane boje kao i neupotrebljiv HDR/DV.
Sada dve godine kasnije za isti novac dobijas mnogo vise sa TCL-om i mislim da ce te sluziti bas dobro ako se odlucis za njega.

Nemoj da se ljutis, pokusao sam da ti objasnim da ces tesko primetiti razliku na tim jeftinijim televizorima a pogotovo kad je razlika u ceni do 4-5 hiljada.
Jedini dobar izbor u tom rangu je gore pomenuti TCL i to je TV koji bih sutra uzeo da sam u dilemi kao ti.
Polovan TV je macka u dzaku, na vecini modela ne mozes proveriti koliko sati je bio ukljucen, nemas garanciju i rizikujes da zbog neke sitne ustede ostanes bez novca sto je opet najgora opcija od svih.
Taj dan kad sam ti pisao ono sam sigurno sat-dva listao razne modele na eponudi na poslu jer nisam imao pametnija posla tako da nije da ti govorim napamet nego je trenutno trziste takvo da za malo novca jedino TCL i Hisense nude nesto vise i gde bih dao prednost TCL-u zbog Google TVa i to je to otprilike.
Onaj C645 je stvarno odlican TV za taj novac, nije mi jasno ni kako im se isplati da ga tako jeftino prodaju.
Primera radi pre dve godine je best buy za taj novac bio Hisense U7HQ koji je imao 12? dimming zona samo i isprane boje kao i neupotrebljiv HDR/DV.
Sada dve godine kasnije za isti novac dobijas mnogo vise sa TCL-om i mislim da ce te sluziti bas dobro ako se odlucis za njega.
Meni od novih ovaj trenutno deluje kao bestbuy..
Ima Mini-LED i 55" Hisense za 55k, TLC C645 je 50" i nije Mini LED za 47k.. Po meni tih 70e razlike vredi veći ekran i Mini LED, ili grešim ?
Toliko hvale taj Mini LED kao najbliže OLED-u, da se mislim da ako već idem na nov onda uzmem to što valja... kad je bal nek je bal, ako već nema ništa polovno na KP ili povoljno na eponudi sem FOX VOX.. onda da idem u viši rang i kupim aktuelnu stvar.

Po meni tih 70e razlike vredi veći ekran i Mini LED, ili grešim ?
Ja sam apsolutno za tu opciju ako zelis da dodas da uzmes nesti bolje.
Mozda ti se svidi to gledanje filmova i serija tako pa to ne bude bas jednom nedeljno nego mnogo cesce.
Recimo sta je super je onaj TCL C805 kog kolege sa TCL podforuma hvale vec dobar deo godine.
Na 50 inca imas 336 dimming zona sto je sasvim solidno za TV i moći ce da ti pruži sasvim korektan HDR prikaz sa svojih 1300 nita.
Cena je nesto veca (58000) ali ako zelis kao sto kazes da udjes u visi rang i uzmes nesto aktuelno i nesto sto je best buy onda trenutno nema bolje kupovine od tog modela u kojoj god dijagonali da ga uzmeš.

58.000 RSD 50" Model

64.000RSD 55" na ananasu, možda jos ako radi neki kod prodjes bolje

Ja sam apsolutno za tu opciju ako zelis da dodas da uzmes nesti bolje.
Mozda ti se svidi to gledanje filmova i serija tako pa to ne bude bas jednom nedeljno nego mnogo cesce.
Recimo sta je super je onaj TCL C805 kog kolege sa TCL podforuma hvale vec dobar deo godine.
Na 50 inca imas 336 dimming zona sto je sasvim solidno za TV i moći ce da ti pruži sasvim korektan HDR prikaz sa svojih 1300 nita.
Cena je nesto veca (58000) ali ako zelis kao sto kazes da udjes u visi rang i uzmes nesto aktuelno i nesto sto je best buy onda trenutno nema bolje kupovine od tog modela u kojoj god dijagonali da ga uzmeš.

58.000 RSD 50" Model

64.000RSD 55" na ananasu, možda jos ako radi neki kod prodjes bolje
Znam za C805, ali izleteo mi je ovaj Hisense 55" koji je isto mini LED, a 10k jeftiniji od TCL 55", zanima me razlika.. Ide 5 godina garancije uz njega, deluje solidno.

Generalno je Hisense lošiji od TCL u svemu manje ili više, osvetljenje, dimming zone, smart mogućnosti itd. TLC jedino ne znam koliko garancija važi, ako je 2 godine onda je to pluš za Hisense i takođe 5" veći ekran.

c805 , захвалићеш нам касније.

kakva tema
od polovnog za 300, preko polovnog za 400, do novog za blizu 500€

inače, nisu dozvoljeni linkovi ka prodavnicama. Hisense i TCL imaju na svojim sajtovima izlistane svoje modele sa detaljnim specifikacijama

kakva tema
od polovnog za 300, preko polovnog za 400, do novog za blizu 500€

inače, nisu dozvoljeni linkovi ka prodavnicama. Hisense i TCL imaju na svojim sajtovima izlistane svoje modele sa detaljnim specifikacijama

Pa kad ovog novog nema polovnog ni za 400, a kamoli 300..
Dobro ali neko ima link do povoljnije cene da sačuva učesnike traženja :) To preko PM samo ?

u podforumu "gde da kupim"

Nazad
Vrh Dno