Šta je novo?

AMD Ryzen 7 5700X3D

Shagon94

Poznat
Učlanjen(a)
07.09.2022
Poena
40
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5700X3D & NZXT Kraken X63
Matična ploča
Gigabyte B450M GAMING
RAM
Kingston HyperX Fury 32GB (2 x 16 GB) DDR4-3200
GPU
Gigabyte AORUS MASTER GeForce RTX 3070 Ti 8 GB
Storage
Samsung 860 Evo 250 GB & Samsung 970 Evo Plus 1 TB
Zvuk
Sony WH1000XM4
PSU
be quiet! Straight Power 11 850 W 80+ Platinum
Kućište
Lian Li PC-O11 Dynamic
Monitor
AOC Q27G3XMN
Miš & tastatura
NuPhy Halo65
Ostale periferije
Logitech MX518
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav, gde ima da se uzme 5700X3D u Srbiji? Koliko vidim nijedna radnja, ni gigatron, ni benchmark, cak ni kupujemprodajem nema u ponudi iz nekog razloga.

AMD je izgleda prestao da proizvodi 5800X3D pa se fokus prebacio na 5700X3D. Ne bi me čudilo da i njega skorije nestane.
U slučaju da domaći prodavci otpadnu, najrealniji ti je Ali za oko 150 eur od proverenog kineza ako ti carina ne nabije dodatne troškove.

AMD je izgleda prestao da proizvodi 5800X3D pa se fokus prebacio na 5700X3D. Ne bi me čudilo da i njega skorije nestane.
U slučaju da domaći prodavci otpadnu, najrealniji ti je Ali za oko 150 eur od proverenog kineza ako ti carina ne nabije dodatne troškove.
Meni je carina nabila 5000din troskove za njega, tako da ... pažljivo..

Ja ga uzeo prosle nedelje pteko madjara za malo ispod 200e
Sad vidim na iponu stoji dostupan tek od 4.11.
Tako da kome treba sada hitno mrka kapa. a idu i praznici.

Na mom 5700X je pisalo tipa 15$, prošlo bez carine :)

Ma okačite ovde slobodno i za ostale koje interesuje. 5600x3d nema smisla pored alija i 5700x3d, a i 5600x3d beše isto tako šakrt od 5700x3d/5800x3d sa još manje ispravnih jezgara.

ovo je tema isključivo gde da se kupi određeni procesor. off-topic je izbrisan

Jutros vidim da su na Aliju povećali cene ovih procesora. :( Dva prodavca sa kontaktirao sa pitanjem da li mogu napisati nižu vrednost na paket, kažu ne mogu.

Jutros vidim da su na Aliju povećali cene ovih procesora. :( Dva prodavca sa kontaktirao sa pitanjem da li mogu napisati nižu vrednost na paket, kažu ne mogu.
25-30eur skuplje i ne gataš hoće li te carina ošišati

Poslao sam poruku tom liku juce i danas - izgleda kao okej cena. Kaze da ce biti na stanju za nekih 9 dana.

25-30eur skuplje i ne gataš hoće li te carina ošišati

Taj lik je sa Bench foruma, pričao sam sa njim.. Samo što koliko znam nema garanciju, ima kod mađara za iste pare sa garancijom.

Nemaš ni na Aliu tj ja sam ga kupio sa razmišljanjem da ako ne radi ili se pokvari biće dobar privezak.

Nemaš ni na Aliu tj ja sam ga kupio sa razmišljanjem da ako ne radi ili se pokvari biće dobar privezak.

To nema nikakve veze što na aliju nema sa ovim što sam ja napisao.. Ovde je izbor za iste pare - sa garancijom ili bez, na aliju je jeftinije od oba za 50e zato se poručuje.

Zdravo ljudi. Interesantna stvar da cpu skoro uopste i nema a cena i dalje brije. A Ryzen 7 serija 7 nije jeftina uopste. Sibnite mi na email i meni ako nadjete negde (osim Ali expres) neki na prodaju za neku normalniju cenu (tipa 18k ili tu negde). Ovog sto ima za 22k sam i ja video, i jeste da je jeftinije nego u radnji, ali opet mi je malo mnogo 22k samo za cpu. Ako bude neka bolja cena mozda sled mesec uzmem, ako ne, onda cu ostati na 5700x.

Zdravo ljudi. Interesantna stvar da cpu skoro uopste i nema a cena i dalje brije. A Ryzen 7 serija 7 nije jeftina uopste. Sibnite mi na email i meni ako nadjete negde (osim Ali expres) neki na prodaju za neku normalniju cenu (tipa 18k ili tu negde). Ovog sto ima za 22k sam i ja video, i jeste da je jeftinije nego u radnji, ali opet mi je malo mnogo 22k samo za cpu. Ako bude neka bolja cena mozda sled mesec uzmem, ako ne, onda cu ostati na 5700x.
Za 18k ili ti 150e ima samo na aliexpresu, nema nigde druge.. X3D je uvek skuplji od svog parnjaka sa manje keš memorije.. ovde čak nije velika razlika u ceni, pa pogledaj koliko je tek 7800X3D.. skakala mu cena na 400e kod mađara nedavno, a običan 7700 koji je njegov parnak bez toliko keš memorije je 200e ..

Za 18k ili ti 150e ima samo na aliexpresu, nema nigde druge.. X3D je uvek skuplji od svog parnjaka sa manje keš memorije.. ovde čak nije velika razlika u ceni, pa pogledaj koliko je tek 7800X3D.. skakala mu cena na 400e kod mađara nedavno, a običan 7700 koji je njegov parnak bez toliko keš memorije je 200e ..
znam al 220e koliko mi jedan trazio na KP je suludo. Iskreno da bude na popust negde u prodavnici tu bih ga uzeo bez da se zamlacujem sa KP i Ali. Ali ovi u prodavnicama su jos gori, uzmu stave cenu 30k, i onda kao napisu na popust na 25k. Kao da sam ja neka ovca da se primam na te fore njihove glupe. Da padne na 20k ili manje pa da bude "pravi popust".

Sacekaj 11.11 na Aliu da se obori ta cena još malo nekim kuponom pa naruči.

ja sam ga kupio letos na Alliju za 150€, prošao je bez carine

Prošao je i meni bez carine ali neki su dobili 7-8000 carine i PDV-a.

Nazad
Vrh Dno