Šta je novo?

Kućna multimedija Polovan TV do 300e.

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

delboymilioner

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.07.2021
Poena
60
Pozdrav svima, interesuje me polovan TV do 300e, po mogućstvu i jeftinije.
Veličina ekrana od 49 do 55".

Ako neko ima preporuke bio bih zahvalan, pošto se slabo razumem u iste, služio bi samo za filmove i youtube preko PC-a.. Tako da SMART nije obavezan.
Može i neki VOX, FOX i slično ako je kršten panel, uzet od LG-a i slično.. samo da se ne kvari. Znam da je TCL, pa Hisense trenutno bestbuy..

Malo dodaj i kupi nov tv za crni petak.

Nije tržište polovnih TVa aktivno kao za mobilne telefone pa da postoje preporuke. Ako nadješ nešto ti postavi pa će neko znati.

Neću čekati crni petak, listao sam KP ali ne znam šta okvirno da tražim za te pare.. Kada uporedim cene onoga što prodaju sa eponudom ništa nije jasno. Tipa model od pre 7 godina, po 50e manjoj ceni aktuelnog boljeg modela sa eponude..

Šta ima trenutno da se kupi novo sa eponude do 300e, Ananas ili bilo šta - za keš ?

Ako nahvataš Ananas vaucer za 5k din, ovaj izadje 370 eur. Ne znam nista jeftine nije a da valja. Solidan tv uz malo lošiji brightness.

Ja sam ga u EU uzeo na nekoj bas dobroj akciji za 250 eur i za te pare je bomba, ali to baš mora da se naleti.

Ako nahvataš Ananas vaucer za 5k din, ovaj izadje 370 eur. Ne znam nista jeftine nije a da valja. Solidan tv uz malo lošiji brightness.

Ja sam ga u EU uzeo na nekoj bas dobroj akciji za 250 eur i za te pare je bomba, ali to baš mora da se naleti.

Thank u,

pod EU misliš od madžara ili samostalna eskurzija iz Nemačke i slično ? :cool::)

Naleteo i kupio. Za te cene se mora čekati prilika. Bilo samo dva komada na akciji. U to vreme je i Amazon.de imao smešne cene za njihove televizore samo ne znam kakvi su. Isto oko 200 i kusur za 50". Biće i kod nas, ali za crni petak. 370 za ovaj TV je skroz ok ako nadješ taj vaučer od 5k. .

Kupovina polovnog smartfona ima smisla, dok u slučaju TV-a veoma lako može da bude totalni promašaj. Platiš polovan TV npr. 250-300e i već za par nedelja ili meseci može da te čeka trošak od 12-15 hiljada din. kad mu rikne pozadinsko osvetljenje.
U tom slučaju te čeka servis i pomenuti trošak, i na kraju te polovan TV starije generacije košta kao nov TV sa 5 godina garancije.

Bukvalno podesi pretragu (na sajtu prodavnice gde planiraš kupovinu) na 43-50'' TCL i Hisense modele, i kupi onaj za koji proceniš da ti odgovara po funkcijama, i da se uklapa u budžet. Ako je to oko 300 evra, onda bih pre kupio neki iole dobar 43'' nego najslabiji mogući 50'' model.

Kupovina polovnog smartfona ima smisla, dok u slučaju TV-a veoma lako može da bude totalni promašaj. Platiš polovan TV npr. 250-300e i već za par nedelja ili meseci može da te čeka trošak od 12-15 hiljada din. kad mu rikne pozadinsko osvetljenje.
U tom slučaju te čeka servis i pomenuti trošak, i na kraju te polovan TV starije generacije košta kao nov TV sa 5 godina garancije.

Bukvalno podesi pretragu (na sajtu prodavnice gde planiraš kupovinu) na 43-50'' TCL i Hisense modele, i kupi onaj za koji proceniš da ti odgovara po funkcijama, i da se uklapa u budžet. Ako je to oko 300 evra, onda bih pre kupio neki iole dobar 43'' nego najslabiji mogući 50'' model.
Dobro, ali polovan TV u garanciji se svakako isplati.. Primer star 1 godinu i ostalo 4 godine garancije.. Modele stare 6 godina, sa razlikom u ceni pozadinskog osvetljenja sa novim modelom ne bih razmatrao ni pod tačkom razno.
Što se tiče polovnog smartfona, ni on nije otporan na kvarove, isto može da crkne koješta.. matična ploča, neka kamera itd.. ekran..
:)

Hvala, da li znaš koji mu je panel, nešto osveštano ili kinez ? :)

Poslednja izmena:
Dobro, ali polovan TV u garanciji se svakako isplati.. Primer star 1 godinu i ostalo 4 godine garancije..
Ali računaj na to da retko ko prodaje TV star samo 1 godinu. Obično ih šalju u oglase pred istek garancije, a onda kvar može da se desi čim istekne garancija.

Evo, ovde sam ti skratio pretragu na najpovoljnije TCL i Hisense 43'' (do 40 hiljada din).

Što se tiče polovnog smartfona, ni on nije otporan na kvarove, isto može da crkne koješta.. matična ploča, neka kamera itd.. ekran..
I to je moguće, ali su šanse za neki od kvarova dosta manje. Moguće je da se pojave one vertikalne linije na telefonima sa OLED ekranima, ali ni to se ne dešava toliko često. Dok su TV servisi prepuni, majstori prave liste čekanja od po mesec dana.

Ali računaj na to da retko ko prodaje TV star samo 1 godinu. Obično ih šalju u oglase pred istek garancije, a onda kvar može da se desi čim istekne garancija.

Evo, ovde sam ti skratio pretragu na najpovoljnije TCL i Hisense 43'' (do 40 hiljada din).

I tu su mogući kvarovi, ali su šanse za neki od kvarova dosta manje. Moguće je da se pojave one vertikalne linije na telefonima sa OLED ekranima, ali ni to se ne dešava toliko često. Dok su TV servise prepuni, majstori prave liste čekanja od po mesec dana.
Nisam znao da se televizori toliko kvare, mada verovatno je 70% tih sa liste čekanja neki Vox Fox Vivax i slično, sa krš panelima.. Ja znam ljude sa Vox sa 10 godina bez kvara..
Imam LG 49" kući, star je možda i više od 10 godina.. radi fercera svakodnevno bez greške, uzet nov tada - prvi vlasnik, čak i youtube radi brzo.. Dok vidim neke Android TVove stare 2-3 godine.. aplikacije koče razbijaju.

Hvala za linkove. :)

Nisam znao da se televizori toliko kvare, mada verovatno je 70% tih sa liste čekanja neki Vox Fox Vivax i slično, sa krš panelima.. Ja znam ljude sa Vox sa 10 godina bez kvara..
Imam LG 49" kući, star je možda i više od 10 godina.. radi fercera svakodnevno, uzet nov tada - prvi vlasnik.
O tome se i radi - nema pravila. Bukvalno znam za primere da najjeftiniji (po karakteristikama krš) televizori rade 10 i više godina bez ijednog kvara, dok neki reklamiraju (ili servisiraju o svom trošku) drastično skuplje modele poznatih brendova. A da ne pričam koliko može da se oduži (i pokida živaca) sam proces ostvarivanja garancije, čekanje po 30-60 dana itd. Prošle godine sam mesec dana čekao da mi srede jedan TV, bukvalno zamalo da kupim novi, a ovaj bacim u đubre. A u servisu nema mesta daljinski gde da se spusti, a kamoli TV, toliko ih ima, od najjeftinijih, do modela ''premijum'' brendova.

O tome se i radi - nema pravila. Bukvalno znam za primere da najjeftiniji (po karakteristikama krš) televizori rade 10 i više godina bez ijednog kvara, dok neki reklamiraju (ili servisiraju o svom trošku) drastično skuplje modele poznatih brendova. A da ne pričam koliko može da se oduži (i pokida živaca) sam proces ostvarivanja garancije, čekanje po 30-60 dana itd. Prošle godine sam mesec dana čekao da mi srede jedan TV, bukvalno zamalo da kupim novi, a ovaj bacim u đubre. A u servisu nema mesta daljinski gde da se spusti, a kamoli TV, toliko ih ima, od najjeftinijih, do modela ''premijum'' brendova.
Ako zaista nema pravila, mene to implicira da je onda kontrola kvaliteta očaj u televizorima .. mislim ako se toliko mešaju "premium" i krševi.. ? :)

Ради се о томе да су телевизори (и сва остала данашња роба) конфекција.
намењени да се кваре и брзо мењају .
(Погледај на гунгле шта је Planned Obsolescence)

То је одавно описао Алдоус Хаксли у свом друштву покретне траке, а који ми сад зовемо потрошачко друштво, захваљујући Џ.М. Кејнсу.

Кад се на све то дода да се буквално и флегшип примерци, типа ЛГ ц4 , производе у комунистичком НР Китају,
долазимо управо до закључка , који си тако лаконски изрекао.

Ради се о томе да су телевизори (и сва остала данашња роба) конфекција.
намењени да се кваре и брзо мењају .
(Погледај на гунгле шта је Planned Obsolescence)

То је одавно описао Алдоус Хаксли у свом друштву покретне траке, а који ми сад зовемо потрошачко друштво, захваљујући Џ.М. Кејнсу.

Кад се на све то дода да се буквално и флегшип примерци, типа ЛГ ц4 , производе у комунистичком НР Китају,
долазимо управо до закључка , који си тако лаконски изрекао.

Sa tim se apsolutno slažem, uđeš u tržni centar i više nemaš šta kvalitetno od pamuka, texasa i slično probrat..
Šta će njima proizvod koji će raditi 15 godina, kada za 15 godina mogu da ti prodaju 3 ili 4 proizvoda..
Svuda sprodove isti plan, a i realno smo se već navikli na isto u nekim sferama, pa menjamo telefon na svake 2 godine, grafičku karticu i slično.. ali ipak kad kupujemo TV ili Auto ostalo je ono da mora da radi 10 godina.

Ima i razlike u kvalitetu proizvoda.. a ako su kod televizora toliko mešoviti kvarovi.. onda to implicira na lošu kontrolu kvaliteta.. jer ne može jedan "krš" Vox da radi 10 godina, a da se "premium" pokvari brzo tek tako.. osim ako nisu fabričke varijacije na temu.

A tog pisca ću detaljnije da proučim, deluje da obrađuje zanimljive teme, ako je još 19xx pisao o ovome (y) :)

Poslednja izmena:
mogao si da staviš link ka konkretnom modelu. oglasi na KP nisu stalni

čini mi se da nije više pod garancijom. isteklo je 2 godine od kupovine a Samsung baš i nije poznat po produženoj garanciji. nezgodno je za transport to što nema kutiju.

uzevši u obzir da si budžet povećao za trećinu, pridružujem se preporuci da ipak uzmeš nov TV. za 400€ može veoma dobra 43-jka da se uzme, a lakše se prenosi kolima

Poslednja izmena:

Ovaj gore je trenutno na akciji 290-300e na ananasu, koliko vidim ima LG WEB OS i magični daljinski, DLED,
ne znam čiji je panel, 5 godina garancije, mišljenje ? :)

Ne može 43" je premalo..

Uzmi neki sto veci sa google tv-om i produzenom garancijom za novac koji imas.
Nema neke ogromne razlike izmedju najjeftinijih televizora, sve se to radi maltene na isti kalup.
Vise ce ti znaciti garancija i google tv nego bilo koja druga razlika koju ces pronaci u tom cenovnom rangu.

Ako zelis da se pruzis malo i uzmes nesto malo kvalitetnije imas C645 50" u tempo tehnici za 47.000 RSD.

Uzmi neki sto veci sa google tv-om i produzenom garancijom za novac koji imas.
Nema neke ogromne razlike izmedju najjeftinijih televizora, sve se to radi maltene na isti kalup.
Vise ce ti znaciti garancija i google tv nego bilo koja druga razlika koju ces pronaci u tom cenovnom rangu.

Ako zelis da se pruzis malo i uzmes nesto malo kvalitetnije imas C645 50" u tempo tehnici za 47.000 RSD.
Ja uopšte ne koristim TV program, google TV mi nije potreban jer ide na PC računar kao što sam gore napisao..
TV ide iznad monitora, i upaliće se jednom nedeljno za film uveče, eventualno 3x nedeljno.. zato hoću da prođem relativno jeftino, ali ne kvarljivog krša.. Ako je u ovom FOXu kršten panel nije mi preterano bitno dal je mini led itd.. ne ulazim u detalje oko slike, nisam picajzla.. bitan mi je sadržaj film-a samo i da je slika bar prosek.

Ne znam gde sam ja spomenuo TV program gore.
Google TV je dobar generalno, nema veze kako koristis TV jer jednostavno je bolji OS i ima daleko vise mogucnosti nego WebOS, Tizen, Vidaa ili neki peti.
Ako neces da das novac na bolje napisao sam ti iznad sta ce ti praviti razliku izmedju tih budzet televizora.
Uzmi sto veci sa garancijom od 5 godina i uzivaj.

49 inča minimum i 400 evra maksimum je li tako? Kao što je već rečeno uzmi neki sa produženom garancijom ako ih ima u trenutnoj ponudi i to je otprilike to. Evo link pa vidi šta ti je interesantno:

Ne znam gde sam ja spomenuo TV program gore.
Google TV je dobar generalno, nema veze kako koristis TV jer jednostavno je bolji OS i ima daleko vise mogucnosti nego WebOS, Tizen, Vidaa ili neki peti.
Ako neces da das novac na bolje napisao sam ti iznad sta ce ti praviti razliku izmedju tih budzet televizora.
Uzmi sto veci sa garancijom od 5 godina i uzivaj.
Pa nisi spomenuo, ali sam spomenuo da bi razumeo koliko se neće koristiti.. Samo 1 film nedeljno.. mislim da mi je i bezveze kupovati neki skuplji..
SMART se neće koristiti, ide preko HDMI na PC..

Bitno mi je samo da odaberem neki kršten panel.. ima 5 godina garancije, ali neki je kinez, a neki možda i ima nešto kršteno u sebi, neću baš bilo koji sa 5 godina.

Previse razmisljas za televizor koji ce da se gleda jednom nedeljno, samo ces ubiti volju ljudima da ti pomognu.

Budzet ti je nizak da ocekujes neki bajan kvalitet i ogromnu dijagonalu, moras da napravis kompromis.

Taj FOX od 55" probaj da nadjes u nekoj radnji i vidi jel ti lezi kako izgleda. 5 godina garancije je bitnije od svega ostalog, boli te uvo ciji je panel, sve je ionako tursko ili kinesko u tom rangu.

A šta kinezima fali, i kakav očekuješ da ćeš naći tv za 400 evra ako ne kineski? Moj ti je savet da ne komplikuješ preterano, za 400 evra uzmi nov tv sa što dužom garancijom i najverovatnije će biti sve ok.
Nije ti to dovoljno sigurno?
Alternativa je da loviš po oglasima do besvesti polovan tv i da uloviš ko zna šta u ko zna kakvom stanju.

Pa nisi spomenuo, ali sam spomenuo da bi razumeo koliko se neće koristiti.. Samo 1 film nedeljno.. mislim da mi je i bezveze kupovati neki skuplji..
SMART se neće koristiti, ide preko HDMI na PC..

Bitno mi je samo da odaberem neki kršten panel.. ima 5 godina garancije, ali neki je kinez, a neki možda i ima nešto kršteno u sebi, neću baš bilo koji sa 5 godina.
Ne znam sta ocekujes sa tim budzetom?
Ako ces iskreno ja na tvom mestu ne bih ni uzimao TV za jedan film nedeljno, ako ti je 300e za 50 inca puno onda je najbolje 0e za 0 inca i gledaj na monitoru taj jedan film jednom nedeljno.
Ne znam na koji drugi nacin da ti objasnim da je to sve krs i da su sve isti najjeftiniji paneli i da nemas ti tu sta da trazis u razlici od nekoliko hiljada dinara koji je bolji a koji losiji.
Bolji je onaj koji ce ti ponuditi duzu garanciju i to je otprilike to ako te ne zanima slike.

Daleko su od krsa sto je najgore nego smo se mnogo razmazili.

Treba s vremena na vreme da se upali neki CRT Crown, Elite ili slican televizor koji se gledao do relativno skoro u svakoj drugoj kuci i da se uporedi sa najjeftinijim FOX-om od 9000 din, razlika nebo i zemlja.

Dobio je predloge, mislim da je sve jasno.

Ne znam sta ocekujes sa tim budzetom?
Ako ces iskreno ja na tvom mestu ne bih ni uzimao TV za jedan film nedeljno, ako ti je 300e za 50 inca puno onda je najbolje 0e za 0 inca i gledaj na monitoru taj jedan film jednom nedeljno.
Ne znam na koji drugi nacin da ti objasnim da je to sve krs i da su sve isti najjeftiniji paneli i da nemas ti tu sta da trazis u razlici od nekoliko hiljada dinara koji je bolji a koji losiji.
Bolji je onaj koji ce ti ponuditi duzu garanciju i to je otprilike to ako te ne zanima slike.

Nisi upravu, jer ranije sam znao neke modele prethodnih generacija gde si mogao dobiti LG ili Samsung panel unutra.. Kad odeš u kinu možeš videti OEM proizvode.. jedan panel iz Hisense, LG itd koji npr ide u 15 noname televizora.. Treba znati probrati iz ove svaštare i možeš naći nešto OK kod tih Š marki.
No .. tražio sam mišljenje nekog stručnije, nije bitno, hvala tebi puno.

Daleko su od krsa sto je najgore nego smo se mnogo razmazili.

Treba s vremena na vreme da se upali neki CRT Crown, Elite ili slican televizor koji se gledao do relativno skoro u svakoj drugoj kuci i da se uporedi sa najjeftinijim FOX-om od 9000 din, razlika nebo i zemlja.

Dobio je predloge, mislim da je sve jasno.

Da, isto mišljenje imam.. što više ideš gore, to se više zahtevi povećavaju..
4k 55ca kao ova sa linka je pre bila vlažan san.. Ja se fokusiram na fabulu radnje.. i nije mi previše bitno da li je mini led, qled ili dled itd.. Bre kad iskoči Gladiator gledam i na 32" VOX od pre 10 godina.. ako krenem da se kecam oko detalja završiću na 65" OLED-u.. Ovako sam odlučio da neću i to je to.

Poslednja izmena:
Imaš nov TCL 50P635 za 39990 din. Ili 50C645 za 46990 din.

Nisi upravu, jer ranije sam znao neke modele prethodnih generacija gde si mogao dobiti LG ili Samsung panel unutra.. Kad odeš u kinu možeš videti OEM proizvode.. jedan panel iz Hisense, LG itd koji npr ide u 15 noname televizora.. Treba znati probrati iz ove svaštare i možeš naći nešto OK kod tih Š marki.
Čekaj, ti u stvari tražiš tv sa Samsung ili LG ekranom?

Nazad
Vrh Dno