Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

Pozdrav,
Ima li neko prijedlog kako da riješim ovu ogrebotinu na Hardlex-u? Model je Seiko SRPG27K1.
Može li se Hardlex polirati? Kako? Neki sajdžija za preporuku u Beogradu? Ili neko zna gdje bih mogao novi kristal da poručim i zamijenim?
Hvala na odgovoru.
PXL_20241018_095713314.PORTRAIT.jpg

Polira se, diskutovali smo nekoliko puta mislim. Sugrađani neka ti daju lokalnu preporuku, za Niš znam.

Na zelenjaku kostic-dojcinovic, kod vuka, na terazijama, pre podzemnog za knez.l mihajlovu, s desne strane u prolazu, pa juznom bulevaru Vitanov...generalno svaki.
To ti je sigurica, posao im je i da poliraju i da menjaju ako treba.

A u kucnoj radinosti neka polir pasta ili polir tocak ako imas, moze i pasta pasta za zube i mikrofiber krpa, al trajace 500 godina dok ispoliras.
Moze i pomocu polir paste bas za satove-pollywatch ako uspes da je nadjes.

Boy oh boy oh boy
Biće teško odoleti 11.11. i za Crni petak! A još teže odabrati 1.

Prilozi

• Main image-6.jpg
    Main image-6.jpg
    713.5 KB · Pregleda: 143
  • Main image-1.jpg
    Main image-1.jpg
    693.7 KB · Pregleda: 158
^^Приступни линкови од наруквице су ти лабави. Јесу могли и то да ти дотегну?

^^Приступни линкови од наруквице су ти лабави. Јесу могли и то да ти дотегну?
Ovaj moj? Nije njegova originalna(raspala se) jeste za seiko al neka fejkara i osecaj ove i te stare nebo i zemlja, nije to bio neki kvalitet ali za ovu je Patek licno. kvalitet izrade i tih jeftinih je sedamdesetih bio na visokom nivou u odnosu na kineze danas.
Ganjam neki seiko 5 iz ovog doba kad bih nasao da bude donor narukvice.

Ovakva bila originalna.
1729358058478.jpeg

Timex u poslednje vreme radi odlicne stvari, nazalost cene su naduvane i uvek negde zakinu cime naprave dealbreaker.

Malo je nedostajalo da uzmem Timex Expedition Field Titanium samo da je unutra bila Miyota 9000 serija.
Odlican "omaz" poznatom field satu, kao i ovaj gore iz klipa koji je poprilicno inspirisan 62mas-om.
Vredi baciti pogled i na njihov Expedition field Chrono Titanium, jedino sto su tu upropastili sansu da ubace solarni kvarc mehanizam umesto obicnog.

Phoibos radi prilicno interesantne stvari sa svojim modelima, Wave Master im je odlicna serija nazalost zamenili su je sa GMT modelima koji meni licno nisu interesantni.

Lomim se da li da kupim neki od navedenih modela, jedan hronograf sa kineskim mehanizmom na navijanje ST1901, drugi isto na navijanje kinez ST3620 ili ići na neki od San Martin modela sa proverenim NH Seiko mehanizmom, npr

Prilozi

• Main image-8.jpg
    Main image-8.jpg
    410.6 KB · Pregleda: 113
Uzeh danas svoj treći G Shock :D Kupio ga pre 5-6 sati i tek sad skapirao da sam ovaj sat, samo u drugoj boji, želeo godinama. 🤣 Nisam ga dugo video, a danas naleteo u radnji i kupio, pa malopre shvatio da mi se jako dugo sviđao u teget boji.

NYeLJ56.jpg

Inače, ako neko gleda hamilton, u b. su mi na keca ponudili 10% popusta na istaknute cene, pa možda vredi baciti pogled. Nisam pratio, možda je i preskup...

Cini se odlicnim, ove do sada nisam vidjao .. ako ti nije preveliki za ruku, sto se sa slike tesko vidi, i ako nije bas neka jaka cena ...go for it!

Inače, ako neko gleda hamilton, u b. su mi na keca ponudili 10% popusta na istaknute cene, pa možda vredi baciti pogled. Nisam pratio, možda je i preskup...
Sve prodavnice u kojima sam bio daju te popuste. Čak može da se ide i do 15%, doduše sigurno zavisi od modela i ko zna koje čega.

Valja li MoonSwatch serija, ili je samo dobar marketing? Fino izgledaju...

Imao sam swatch kao klinac, svašta je preziveo...

Navodno su od dosta krte te plastike, gledaj po YT ... horoloski su nebitni, prave se radi profita a hype pomaze da imaju taj neki status medju za satove neukim

To je kopija Omege Seamaster.
Slican je fazon al ipak nije isto.
Na omegi je uniformisana talasasta linija, tesko slikom uhvatiti efekat zbog antirefleks sloja, a i pod svakim uglom razlicito...a na ovom podseca na ono kad postavljaju plocice pa kad ovako nanose onaj kao lepak, pa dobija dodatnu dimenziju. Kapiram da uzivo ili na suncu isto izgleda predobro.
PXL_20241021_212612380~2.jpg

Slican je fazon al ipak nije isto.
Na omegi je uniformisana talasasta linija, tesko slikom uhvatiti efekat zbog antirefleks sloja, a i pod svakim uglom razlicito...a na ovom podseca na ono kad postavljaju plocice pa kad ovako nanose onaj kao lepak, pa dobija dodatnu dimenziju. Kapiram da uzivo ili na suncu isto izgleda predobro.
Pogledajte prilog 463236
Da, ono vise zvuci na Citizen Windmaster 😁

Valja li MoonSwatch serija, ili je samo dobar marketing? Fino izgledaju...

Imao sam swatch kao klinac, svašta je preziveo...
Merkam ih neko vreme, kolega ima pa cu ga pitati ali bih rekao da ne opravdava cenu (pogotovo jer ga retko ima za prodajju crnu od oko 250€)

Ima na kp za 220, nisam proveravao detalje, da li ima fiskalni, garanciju...

Nazad
Vrh Dno