Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,235
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
odgovor je da može da radi. dalja diskusija o samom EON-u nije dozvoljena u ovoj temi

Poz, da li je neko uzeo 100inch U7KQ i da je zadovoljan? Koliko sam uspio da pronadjem, panel u 100inch u7 u evropi je isti kao u U8K u Americi. Generalno su reviewsi okej i cekam da dobijem okej cijenu (oko 2500e) pa da ga pazarim. :)

Suludo je sto u jedinoj radnji gdje ima izlozen, ne mogu/zele da puste bilo sta sem demo contenta....

Pozdrav narode,
Stara Toshiba 32" koncano ispusta dusu i red je naci joj zamenu.
Odavno seam ispao iz trendova oko svega digitalnog i jako mi je tesko uci u pricu ponovo. Da ne duzim, ako neko moze ukratko:
E7KQ pro ili U6K?

Dosta clanova je uzelo 805 i zadovoljni su. Imas jos nekih modela pored njega, pogledaj. Napravi temu u sta da kupim ili udji u neku koja tebi odgovara i postavi pitanje oko tv i za sta ti treba i ostalo (da ne bi gusili ovu temu).

Dobar dan zelim svima,

Treba mi mala pomoc,
Imam Hisense TV, Model H50B7100, pokusavam evo nekoliko dana da instaliram neku aplikaciju na tv, tacnije max aplikaciju, i nikako ne uspevam. Ospim standarnih aplikacija koje su na tv Netflix, Youtube, Disney, Rakuten....nista drugo ne mogu da instaliram. Kada odem na aplikacije...AppsNOW izbaci mi samo da trenutno nije dostupno. Da li mozda ima neki savet ili resenje.
Hvala unapred svima.

matora verzija VIDAA U operativnog sistema. obično je minimalna verzija sistema ona koja je aktuelna u vreme objavljivanja nove aplikacije. B generacija je od pre 5 godina, pretpostavljam da je na verziji 3, a aktuelna verzija je 7, ako se ne varam. aplikacija Max je objavljena pre jedno mesec dana

Poslednja izmena:
Pozdrav,
S obzirom da mi na tv ne radi appsNOW, ne mogu nista da instaliram na tv, povezao sam telefon sa tv preko anycast-a...i tu nailazim na drugi problem. Naime, radi se o tome da samo na max aplikaciji koju pokrecem na telefonu nece nista da prenese na tv....sve ostale aplikacije mi prenosi sliku. Kada pokrenem neki film na telefonu automatski prebaci sliku preko celog displeja, ali na tv filma nema, stoji crna slika...cim ugasim film, slika se pojavi. Da li je to opet samo do aplikacije ili do nekog podesavanja?

do aplikacije 99%. Max najverovatnije ne dozvoljava cast

Pozdrav,
S obzirom da mi na tv ne radi appsNOW, ne mogu nista da instaliram na tv, povezao sam telefon sa tv preko anycast-a...i tu nailazim na drugi problem. Naime, radi se o tome da samo na max aplikaciji koju pokrecem na telefonu nece nista da prenese na tv....sve ostale aplikacije mi prenosi sliku. Kada pokrenem neki film na telefonu automatski prebaci sliku preko celog displeja, ali na tv filma nema, stoji crna slika...cim ugasim film, slika se pojavi. Da li je to opet samo do aplikacije ili do nekog podesavanja?
Za podesavanje prodavnice ukucati dns postavke to bi trebalo da resi problem.

Dns1-8.8.8.8
Dns2-8.8.4.4

Da li neko ima iskustva sa EON aplikacijom na Hisense televizorima , konkretno serija E7KQ (mene interesuje 43")? Interesuje me kako radi, jel ima nekil lag, bagove i sl. u odnosu na originalni EON box koji daje SBB? Razmisljam se izmedju njega i TCL P635 koji ima Android TV.

Stigao nekom update V0010.08.50V.O0906?
Totalna promena interfejsa i neke opcije su sad par klikova više...
Takođe pri promeni kanala pokazuje samo trenutno na programu, nema više da se vidi i narednih par događaja...

Inače model je A7KQ

Hisense tv Software Update
I've just installed the new update: V0010.08.50V.O0906

What a lousy update this is. First thing I notice is I couldn't change channels. I press 1.. nothing happens. I press 2 nothing happens. I press mute nothing happens.

So I unplugged/plugged the tv and it is working again. I used to see channel information (the current program and the upcoming program) when I change channels. Now I only see the current program. I can see the information when I press the right key button ( ->) button. So I have to press channel up, arrow key, channel up, arrow key, channel up, arrow key. WHY!?

Then I wanted to mute again and remote isn't working anymore AGAIN. So I have to replug the cable again.

I have bought a HISENSE 50A72KQ for my 77 year old mother and she can't do these steps. Anyone testing these updates before release? WTF...

Uradio,problem odjednom se ton izgubio na soundbaru, hard reset pa dok sam sve pasvorde vratio i user podatke, e sad kad je arc nema tona a kad stavim earc hoće a ranije bilo obrnuto isto i daljinski preko CEC...Nije mi jasno kako neko može da pusti update sa bagovima, onda sve iz struje pa uključi ponovo, daljinski ok, ali soundbar kilavo, morao da ga isključimi uključim tv zvučnike...Gde kupih ovo sa Vidaa prodaću ga i uzeti tv sa androidom

Uradio,problem odjednom se ton izgubio na soundbaru, hard reset pa dok sam sve pasvorde vratio i user podatke, e sad kad je arc nema tona a kad stavim earc hoće a ranije bilo obrnuto isto i daljinski preko CEC...Nije mi jasno kako neko može da pusti update sa bagovima, onda sve iz struje pa uključi ponovo, daljinski ok, ali soundbar kilavo, morao da ga isključimi uključim tv zvučnike...Gde kupih ovo sa Vidaa prodaću ga i uzeti tv sa androidom
Ja za sada preko app vidaa na mobu isključim bt i uključim, da proradi daljinac, stavi to, da ne moras stalno vaditi iz struje... Hdmi cec mi je i ranije pravio problema sa eon boxom, ali mi se cini da je to do boxa, ode u sleep i posle se ne nalaze.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno