Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
43A 6K 4K SMART -stalni problem,bagovanje

Kupio sam ovaj tv preko sbb-a na rate pre jedno mesec dana i od prvog dana tv radi sporo i čim ga malo deca opterete da tako kažem stiskanjem više puta dugmića na daljinskom on zabaguje da bukvalno moram iz struje da vadim kabl da bih ga ponovo pokrenuo jer po pola sata ne reaguje ni na kakvo dugme na daljinskom.

To je feature kod Hisensea.
Probaj factory reset.

Nema potrebe za factory resetom. Na Hisensu je potrebno iskljuciti Fast Boot opciju (mozda je malo drugaciji naziv, ali moze se lako prepoznati npr Fast Start-up isl.).

Palice se 10tak sekundi duze nego uobicajeno, ali resava 95% softwerskih problema

Ima li neko iskustva sa 55u6kq? Trebalo bi da je mini led i ima finu cenu, ali nalazim da postoje 2 vrste, jedna sa Google a druga sa Vidaa os, navodno je ovaj sa Google dosta bolji panel i procesor i sve.

taj sa Google TV je verovatno za tržište Severne Amerike. za tržište Evrope je druga postavka. kao što sam već više puta objašnjavao, oznake su izjednačene na globalnom nivou ali ne i postavke. tako imamo istu oznaku a 3 sasvim različita modela: 1 za Severnu Ameriku, 1 za Okeaniju, 1 za Evropu (EMEA?)
uglavnom su modeli za Severnu Ameriku (znatno) bolji nego za Evropu

za ponudu kod nas gleda se https://rs.hisense.com

Poslednja izmena:
Pozdrav.
Drugar ima hisense e7 qled tv, ubacim mu filmove na usb, ali ima problem sa prevodom, umesto čćšž mu izlaze neki simboli ili uopste nema slova, negde sam video da treba da se sacuva .srt fajl u UTF-8, ali notepad++ ga kao sacuva, kad ga opet otvorim nisu sacuvana podesavanja.
Na starom tv koji je imao vivax titlovi su radili normalno.

Pozdrav.
Drugar ima hisense e7 qled tv, ubacim mu filmove na usb, ali ima problem sa prevodom, umesto čćšž mu izlaze neki simboli ili uopste nema slova, negde sam video da treba da se sacuva .srt fajl u UTF-8, ali notepad++ ga kao sacuva, kad ga opet otvorim nisu sacuvana podesavanja.
Na starom tv koji je imao vivax titlovi su radili normalno.
Druže, da ne raspravljamo o tome opet ispočetka posluži se "search" opcijom u ovoj temi. Sve ima objašnjeno.

Hteo bi da kupim Vox tv s VIDAA OS, pa me interesuje kakva su iskustva instalacije IPTV software i uopste koji sve software moze da se instalise. Koliko sam procitao ranije nije bas veliki izbor software
hvala

pa, i nije. pita za VIDAA operativni sistem, pošto postoje VOX televizori sa njim. jedino ako nije pomešao sa webOS hub-om

@sboban ima. nije Hisense jedini brend sa tim sistemom, kao što i piše na sajtu
The VIDAA TV OS is available in over 180 countries on TVs by world-class manufacturers such as Hisense, Toshiba, Loewe, We by Loewe, Newsan, BGH, Element, Schneider, Nordmende, Shinon, Vortex, AKAI, NIKAI, BRUHM, General Gold, and hundreds more.
@jaksa007 automatski, kad/ako se pojavi nova verzija i ako je verzija sistema i dalje podržana

na baš matoroj verziji sistema, koja se odavno ne održava, postoji aplikacija za IPTV o kojoj se davno diskutovalo u ovoj temi. kakva je situacija sa aktuelnom verzijom, to retko ko zna jer su se tek pojavili modeli ove marke sa njom a i ne znamo koji će modeli iz prethodnih generacija biti nadograđeni na nju

Колико сам успео да ископам 65A85K користи LG WOLED панел исти онај који се уграђује у LG G4 OLED.Е сад немам појма колико је добар, дуготрајан и отпоран на брн ин тај панел и WOLED технологија.

Ne ide sigurno isti panel kao na G4.
Najverovatnije neki koji se koristi za C seriju.

Колико се сећам писало је G4.У олед панеле се нешто баш и не разумем тај woled ваља или не ваља?Остало је да у понедељак завршим папире па да га наручим али ако је тај панел проблематичан боље да јурим нешто друго.

Koliko sam proguglao panel je iz LG c4 tako da je peak brightness oko 1000nita i to je odlično. Zanimljivo da je dostupan samo u Evropi za sada. Sa druge strane ipak je tu Vidaa OS što mi se ne dopada i tu bih uzeo boks u svakom slučaju. Ovaj tv sa GoogleTV OS za tu cenu bi bio best buy. LG b4 je bio skoro za 140k din, tako da ko voli nek izvoli.

Колико се сећам писало је G4.У олед панеле се нешто баш и не разумем тај woled ваља или не ваља?Остало је да у понедељак завршим папире па да га наручим али ако је тај панел проблематичан боље да јурим нешто друго.
Pogledaj samo koliko kosta g4 pa uporedi, nije realno da imaju isti panel.
Ako je stvarno WOLED panel onda bi trebalo da je prilicno pouzdan.

G4 се креће од 260000 па до преко 300000 а овај од 160000 у две радње па до 240000.Не знам можда загризем ипак је олед а ценовно у категорији више класе мини лед-а.

Pozdrav kupio sam Hisenes 55e7kq televizor i potrebna mi je preporuka za opcije za sliku u podesavanjima koje da koristim. Ako neko zna ili ima negde gde je moguce naci idealna podesavanja da slika bude bolja. Hvala puno

Pozdrav, kupljen 43 55e7kq pa bih se pridružio sa molbom za uputstva za kalibraciju slike. TV ce se koristiti 50% za kablovsku -SBB a otprilike 25% Soni PS4 i 25% You tube, Max , Netflix i slicno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno