Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025)

Ima, poznato je da Raiffeisen vec ima digitalnu Dinu, nisam negirao to, vec sam rekao da smatram da ta recenica ima drugo znacenje od onog koje @nenad99 smatra da ta recenica ima.

Rekao sam da Yettel ne kaze da ce oni prvi lansirati tu karticu, vec da ce i oni lansirati prvu nacionalnu digitalnu karticu Dinu. Ne govore o tome koja su po redu banka koja lansira "prvu digitalnu nacionalnu karticu Dina", vec da ce lansirati "prvu digitalnu nacionalnu karticu Dina".

Znaci kazu da je u planu vise digitalnih platnih kartica, a jedna od tih kartica je i prva digitalna nacionalna Dina kartica.
Od kada je nastala Dina kartica, to je jedina nacionalna kartica, a od kada su napravili i diginalnu verziju, to je jedina digitalna nacionalna kartica. E, oni planiraju da uvedu tu prvu digitalnu nacionalnu karticu (izmedju ostalih digitalnih koje imaju u planu).
Slikovito:
spiderman-meme-16401651614x3.png

poster486.jpg

Ako idemo u sitna crevca, verovatno su došli na ideju da ako izdaju digitalnu Master, onda -moraju- i digitalnu Dinu, a ista je faktički platni instrument zasnovan na platnoj kartici i ispunjava opticajni uslov. Prema tome, ostale banke se mogu opredeliti za taj model, a UniCredit je to već usvojila i kada je Dina u pitanju.

Шта је дигитална картица? Хоћемо ли ту дигиталну Дина картицу моћи да користимо у Google Wallet или Apple Pay или то нема везе једно са другим?

Dina digitalna ima svrhu samo za internet plaćanja i ne može se dodati u mobilne novčanike, dok Master i Viza mogu.

Dina digitalna ima svrhu samo za internet plaćanja i ne može se dodati u mobilne novčanike, dok Master i Viza mogu.
Koliko vidim, u Yettel Bank i Moja mBanka (od Raiffeisen banke) mobilnim aplikacijama, DinaCard kartice su u obe digitalizovane na način da su sve vizulene informacije sa njih (broj kartice, datim isteka i CVV) vidljive u samim mobilnim aplikacijama, i ništa više osim toga.

Mislim da je ipak predsednik Izvršnog odbora Yettel Bank (Aleksandar Bogdanović), u intervjuu datom NiN-u (NiN intervju), pod: "U planu je i lansiranje digitalnih platnih kartica, među kojima je i prva digitalna nacionalna Dina kartica." ipak mislio na 100% digitalnu DinaCard karticu, koja bi se mogla koristiti beskontaktno na POS i ATM, kao što je to slučaj sa digitalnim Visa i MasterCard karticama.

Poslednja izmena:
Interesantno je da sam bas juce probao da kupim nesto na ePlaneti sa Dina karticom Raiff banke, i nije htela da prodje Dina digital, a prosla Dina online. Nije mi jasno sto je odbijao digitalnu. Inace nijednu jos nisam probao da dodam u mob. novcanik.

Mislim da je predsednik Izvršnog odbora ipak mislio na 100% digitalnu DinaCard karticu, koja bi se mogla koristiti beskontaktno na POS i ATM, kao što je to slučaj sa digitalnim Visa i MasterCard karticama.
Ono ni fizička ne može na ATM i piše da je nepodržana pa da su hteli, osposobili bi to tokom internih testiranja, pritom je još ukinut mCash i mora da se ubacuje kartica.

Interesantno je da sam bas juce probao da kupim nesto na ePlaneti sa Dina karticom Raiff banke, i nije htela da prodje Dina digital, a prosla Dina online. Nije mi jasno sto je odbijao digitalnu. Inace nijednu jos nisam probao da dodam u mob. novcanik.
Како би је додао у мобилни новчаник када Google Wallet не подржава Дина картице?

Ono ni fizička ne može na ATM i piše da je nepodržana pa da su hteli, osposobili bi to tokom internih testiranja, pritom je još ukinut mCash i mora da se ubacuje kartica.
Mislio sam da je digitalna kartica isto što online kartica, pa sam zato pretpostavio da ce ta Yettel-ova Dina biti 100% funcionalna u digitalnom obliku.
Како би је додао у мобилни новчаник када Google Wallet не подржава Дина картице?
Moze npr da Yettel banka naprai svoju aplikaciju za dodavanje digitalnih kartica, kao sto je Rajfajzen napravio RaiPay.

• Like
Reagovanja: uji
Moze npr da Yettel banka naprai svoju aplikaciju za dodavanje digitalnih kartica, kao sto je Rajfajzen napravio RaiPay.
Како сам ја разумео то може само ако из Дине омогуће токенизацију својих картица, јер апликација ради преко тих токена што му дође као нека врста шифрованог облика осетљивих података са картице.
То за сада није омогућено и питање је када ће бити. Вероватно ће се чекати годинама као што се годинама чекало да уведу бесконтактно плаћање.

Zasto su poceli sa digitalnim Dinama? Da bi jos vise ljudi naterali da ih nemaju kod sebe, i da placaju MC/Visa-om od kojih dobijaju veci procenat i vise nam dizu cene.
(mislim na sve banke)

Više na naslovnici ne piše ono "banka u pokretu" sad je ostalo samo "
Tvoj digitalni partner u svakodnevnom bankarstvu". Lepa promenica. Ono "Banka u pokretu" je bar meni zvučalo nekako priglupo. Ovo im više pristaje, posebno kad sve bude skockano. Jednom, nekad. Trenutno zvuči ironično, jer smo mi njima veći partner u testiranju. U starom sistemu, ova banka i jeste bila moj najbolji digitalni partner u svakom smislu. Dok su se moje kolege maltretirale i išle na šaltere po pet puta da bi im inostrane uplate bile knjižene, ja sam u tri klika poslao sva dokumenta i dobio isplatu za par sati istog dana i niko me više nikad nije maltretirao. Sreća je pa sam to uradio pre ove papazjanije jer mi se čini da ljudi sad ne mogu ni neke mnogo jednostavnije stvari da završe. E sad, verovatno ni te mogućnosti nema u novoj aplikaciji, ili je ja bar nisam video. Mogu samo da se pregledaju dokumenta, ali ne i da im se nešto pošalje. Dok oni pričaju o unapređenjima, trebaće večnost da sastave ono što su već imali, a neće niko imati večno strpljenje. 3DSecure plaćanja su mi konačno stabilna poslednjih dana, hvala svetoj jedinici i presvetoj nuli.

Рајфајзен то има само на Андроид платфорни, док на iOS немају. Дина свакако не може да се дода у RaiPay.

Рајфајзен то има само на Андроид платфорни, док на iOS немају. Дина свакако не може да се дода у RaiPay.
Da, to mi je poznato, ali mozda ce u Yettel banci da omoguce neku dodatnu funcionalnost, bar za Android, u odnosu na ono sto nudu RB. Videcemo u narednim mesecima.

Pozdrav svima i ne zamerite mi ako kao novajlija pitam nešto što je već prežvakano.
LM, otvorih LITE u Yettelu najviše zbog kamate od 4% koju daju na dinarsku štednju po viđenju. E sad, zašto je na oročenu niža kamata to je druga stvar ali danas kroz app i primer koji su naveli od 100.000d vidim da je kamata za godinu dana oko 2000d.
Na osnovu ono malo matematike što znam to je duplo manje od 4% ili ja negde grešim?
Zna li neko gde ja to grešim i kolika je kamata od 4% na iznos od 100.000 za godinu dana?

Pozdrav svima i ne zamerite mi ako kao novajlija pitam nešto što je već prežvakano.
LM, otvorih LITE u Yettelu najviše zbog kamate od 4% koju daju na dinarsku štednju po viđenju. E sad, zašto je na oročenu niža kamata to je druga stvar ali danas kroz app i primer koji su naveli od 100.000d vidim da je kamata za godinu dana oko 2000d.
Na osnovu ono malo matematike što znam to je duplo manje od 4% ili ja negde grešim?
Zna li neko gde ja to grešim i kolika je kamata od 4% na iznos od 100.000 za godinu dana?
Sve je kako treba, mesečno na 100k oko 333 din, uostalom videćeš 31.10. koliko si dobio

Njihova računica podrazumeva da povlačiš sredstva, zato je kamata manja u primeru

Na orocenu je niza kamata jer ti tu kamatu garantuju 12 narednih meseci sta god se desavalo na trzistu novca. Kod neorocene stednje garantovana kamata je 0.01% + bonus kamata koja je promenjiva i koja trenutno iznosi 4% a koja vec od narednog meseca moze biti 2.5%. Znaci nemas dugorocnu sigurnost za razliku od orocene stednje.

I naravno nama Pixel vlasnicima, Yettel Bank app od danas ne radi, jer smo dobili Android 15 ažuriranje...

Dina card mora prvo omoguciti koriscenje njihovih kartica putem digitalnih novcanika, pa tek nakon toga banke to mogu implementirati tu funkciju

• Like
Ugasio račun krajem meseca i dobio sad ovaj mejl. Nema nista, nema pdf fajl samo ovo. 😁🤣
1000011684.jpg

Ni cashback utorkom za Mastercard G/A pay im ne radi kako treba. U uslovima stoji da će biti isplaćen u roku od 15 kalendarskih dana. Prošlo 16 dana od 01.10, kad je bio prvi utorak u kampanji - nema ništa. Na chatu kaže "verujemo da će biti tokom dana", "ispratite u aplikaciji" (a u novoj aplikaciji se btw cashbackovi na kreditnoj uopšte ne vide) i "ako ne bude javite se opet sutra". Kakav vrhunac profesionalizma...

Ni cashback utorkom za Mastercard G/A pay im ne radi kako treba. U uslovima stoji da će biti isplaćen u roku od 15 kalendarskih dana. Prošlo 16 dana od 01.10, kad je bio prvi utorak u kampanji - nema ništa. Na chatu kaže "verujemo da će biti tokom dana", "ispratite u aplikaciji" (a u novoj aplikaciji se btw cashbackovi na kreditnoj uopšte ne vide) i "ako ne bude javite se opet sutra". Kakav vrhunac profesionalizma...
Proveri na web, ni prošla kampanja se nije videlo u novoj. Inače juče je stiglo od prošlog utorka. Takođe da li si registrovao karticu?

• Like
Vrh Dno