Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2024) [nije tema za EON box i aplikacije]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li mozda neko zna, da li je nekako moguce dobiti jos jedan receiver od SBB-a, trenutno posedujem 3 receivera (2 EON Box-a i jedan D3), uz neku doplatu?
Imam jedan slot za EON TV aplikaciju, ali je on vec zauzet na drugom TV-u u selu.
Ili kao alternativa, jos jedan slot za aplikaciju EON TV?

Колико је мени познато, има ценовник и ту пише колико је прикључење, колико је месечно. Три уређаја дају без накнаде јер су такву одлуку донели у циљу дигитализације, да ли их је натерала држава или не није ми познато.

Kad je krenula digitalizacija, tada su davali uredjaja koliko je bilo televizora u stanu/kuci, drugar dobio 5, posle su ogranicili na 3, a preko 3 se placa jos jedno odrzavanje (tako su tastu i tasti rekli kada su im "digitalizovali" grad ;) )

Ima, za EON Box traze 7000 din jednokratno i 300 din mesecno, ali ne znam da li to moze preko ovih 3 uredjaja koja vec imam.

Најбоље да им се обратиш и питаш, ништа не кошта.

Da li na sbb ruter moze da se nakaci wifi extender, da bi se wifi signal pojacao u kuci, znaci na wifi signal da se nakaci wifi extender koji ce dalje da prosledi signal ?

Probao sam sa tendom repetiter mod i to radi jedno vreme i zabaguje ceo net, sad razmisljam Mi Wi-Fi Range Extender Pro DVB4352GL dal moze, znaci poenta je bez kablova, da uhvatim signal na prizemlju od sbb wifi rutera i prosirim ga dalje kao wifi ?

Да, правилно су те схватили и одговорили.

Probao sam sa tendom repetiter mod i to radi jedno vreme i zabaguje ceo net, sad razmisljam Mi Wi-Fi Range Extender Pro DVB4352GL dal moze, znaci poenta je bez kablova, da uhvatim signal na prizemlju od sbb wifi rutera i prosirim ga dalje kao wifi ?

Nisam siguran da li ces to moci posto ti je ruter koliko sam skapirao na spratu? Svakako ce raditi ukoliko je ruter fizicki "vidljiv". Kod mene radi ali su wifi extender i ruter na istom spratu i udaljenost je nekih 10 metara. Inace SBB-ov ruter je uzas, maximum koji dobijem preko wifi extender-a je 50 mb/s a dok sam bio na mts-u link je bio 350 mb/s... Telekom ima daleko ali daleko bolji ruter od raspalog Sbb-a.

Da li uz EON SAT pakete preko TotalTV-a dolazi i jedan slot za EON Smart TV aplikaciju? Na sajtu je ne pominju nigde, samo klasičnu EON app za 3 mobilna uređaja koju daju uz svaki paket.

Keva je kao stari korisnik dobila 12m1d za obnovu. U pitanju je eon full. Mozda se pre 2 godine nije zvao tako, bilo je tu dosta aneksa i promena naziva.
3 meseca pred istek su krenuli sa maltretiranjem. Zvali su i nju i mene (ostao im moj broj jer sam jednom pre 5-10 godina zvao za neku podrsku pa uvezali moj broj). Kevi su nudili 1m za dinar i dodatne kanale, pa prelazak na veci paket... Zena penzioner pa da je navuku na brzinu nekim cudnim brojkama koje ne kapira. Kada je pitala koje to dodatne kanale dobija ladno joj rekli da dobija paket kanala za odrasle.
Ja sam im rekao da obnova ne dolazi u obzir jer je mts sproveo optiku i da smo to jedva cekali i zahvalio se sto posle 20 godina dobijamo samo uvrede preko telefona.
Ona otisla u poslovnicu da podnese zahtev za raskid i dobije ponudu od 11 meseci koju takodje odbije i ode kuci. Zvali da vide da li ipak ima sanse 11m i kao cekajte da vidimo da li iz uprave mogu da odobre jos nesto i ponude konacnih 12m.
MTS bi verovatno ispao malo jeftiniji jer ukljucuje i mobilni, ali je ostanak na istom provajderu jednostavniji. Nema uvodjenja i podesavanja opreme, navikavanja na daljinski, OS... Zna ona da promeni source na tv, koristi tv unazad, ali ipak bi bio cim da provaljuje sve iznova kako se koristi platforma.

Procitao sam na zastiti potrosaca efektiva na stranici za raskid ugovora sa teleoperaterima sledece:
Članom 89 ZZP, koji potrošači vrlo slabo koriste, propisana je dužnost trgovca da „omogući potrošaču zaključivanje ugovora sa drugim trgovcem koji pruža usluge od opšteg ekonomskog interesa iste vrste bez plaćanja naknade“ i naznačeno je da rok u kome je trgovac dužan da omogući potrošaču zaključivanje takvog ugovora „ne može biti duži od mesec dana od dana kada je potrošač obavestio trgovca o toj nameri, osim ako posebnim zakonom nije drugačije uređeno.“
Zanima me da li neko ima iskustva sa tim.
Koliko sam ja shvatio provajder je duzan da vam bez naknade omoguci zakljucivanje ugovora sa drugim provajderom koji pruza usluge iste vrste.
To mi zvuci previse dobro da bi bilo istinito.
Ako neko zna nesto vise o ovome ili ako sam ja nesto pogresno protumacio ispravite me

Jedno neprijatno iskustvo sa SBB:
Posto roditelji ne znaju da se snadju lepo sa 2 daljinca (zovu me svaki dan da dodjem da im namestam oba TVa, nesto zeznu uvek), trazio sam da im daju tv kartice. Kaze u kol centru, doplata je 1900 din po kartici, ali kao imaju mnogo problema sa karticama (ne znam kakvih problema) i da mora vlasnik ugovora da zove da trazi (vodi se ugovor na oca) i da ne moze da mi izda nalog da dodje neko da zameni EON i d3 mini za kartice, vec mora osoba koja se vodi na ugovoru da zove (kao da ce oni tamo da provale ko je zvao). Elem, nije trebao vlasnik ugovora kad sam produzio ugovor (ja sam ga produzio, a nisam vlasnik jelte), al eto za glupe kartice, sad mora vlasnik. I ne samo to, nego ako kasnije nekad pozelim da se vratim na EON i d3 mini, doplata je 6900 din po uredjaju.
Samo cu da im porucim da kad istekne ugovor za godinu ipo, nece me vise videti.

Jedno neprijatno iskustvo sa SBB:
Posto roditelji ne znaju da se snadju lepo sa 2 daljinca (zovu me svaki dan da dodjem da im namestam oba TVa, nesto zeznu uvek), trazio sam da im daju tv kartice. Kaze u kol centru, doplata je 1900 din po kartici, ali kao imaju mnogo problema sa karticama (ne znam kakvih problema) i da mora vlasnik ugovora da zove da trazi (vodi se ugovor na oca) i da ne moze da mi izda nalog da dodje neko da zameni EON i d3 mini za kartice, vec mora osoba koja se vodi na ugovoru da zove (kao da ce oni tamo da provale ko je zvao). Elem, nije trebao vlasnik ugovora kad sam produzio ugovor (ja sam ga produzio, a nisam vlasnik jelte), al eto za glupe kartice, sad mora vlasnik. I ne samo to, nego ako kasnije nekad pozelim da se vratim na EON i d3 mini, doplata je 6900 din po uredjaju.
Samo cu da im porucim da kad istekne ugovor za godinu ipo, nece me vise videti.
Begaj od tih kartica, ja dedi zamenio nedavno i morali smo vratiti d3 na kraju. Nestanu kanali jednostavno, tipa nestane n1 i nema ga uopšte dok se ponovo ne pusti skeniranje. Nestanu prevodi na filmovima pa mora da se uključuju opet ručno. I očajno sporo šaltanje kanala

I još jedna mana tih kartica. Meni je tv jako sporo menjao kanale. Bukvalno zakuca tv i čekam po 10ak sekindi da promeni kanal. Sony andorid tv je u pitanju. Iz podrške su mi rekli da je do tv-a. Tako da ti ni ja ne bih preporučio.

Најбоље да им се обратиш и питаш, ништа не кошта.
Da se nadovezem, kontaktirao sam ih, i ne postoji mogucnost za vise od 3 receivera i 1 EON TV aplikaciju.
Cak ni da se doplati, jedina opcija je jos jedan ugovor, sto znaci odrzavanje od 1645 mesecno, sto je apsurdno.

Iskreno ne mogu da razumem zasto je toliki problem dati jos 1 receiver, ali je takva politika firme...

Da li je neko skoro obnavljao ugovor i sta su vam ponudili od promocija tj. povoljnosti?

Istice mi uskoro za Eon Full Duo, ali sem pink paketa ne nude nista posebno.

Begaj od tih kartica, ja dedi zamenio nedavno i morali smo vratiti d3 na kraju. Nestanu kanali jednostavno, tipa nestane n1 i nema ga uopšte dok se ponovo ne pusti skeniranje. Nestanu prevodi na filmovima pa mora da se uključuju opet ručno. I očajno sporo šaltanje kanala

I još jedna mana tih kartica. Meni je tv jako sporo menjao kanale. Bukvalno zakuca tv i čekam po 10ak sekindi da promeni kanal. Sony andorid tv je u pitanju. Iz podrške su mi rekli da je do tv-a. Tako da ti ni ja ne bih preporučio.
Hvala za detalj. Nisam imao pojma za to. Al jednostavno ne umeju da koriste dva daljinca, i sta sad?
realno cu pre da begam od sbb i toga sto uvaljuju neispravne kartice. Ne treba tu ni filmovi niti bilo sta, samo real-time kablovska.

Картице и модули су стари, зато багују. То више нико не користи, то је било у време бума дигиталне сателитске ТВ и почетака исте такве кабловске ТВ.

Hvala za detalj. Nisam imao pojma za to. Al jednostavno ne umeju da koriste dva daljinca, i sta sad?
realno cu pre da begam od sbb i toga sto uvaljuju neispravne kartice. Ne treba tu ni filmovi niti bilo sta, samo real-time kablovska.
Njemu je namestio ovaj iz sbba da d3 daljinac kontroliše i TV. Tako da koristi samo 1 daljinski

Картице и модули су стари, зато багују. То више нико не користи, то је било у време бума дигиталне сателитске ТВ и почетака исте такве кабловске ТВ.
Koristim polovan CAM na LG tv-u godinama bez ikakvih problema, nikada nije menjana, ne gubi kanale, sam prijavi ako su menjali kanale. Slika je najbolja u odnosu na sve što dele.

Дају ли онај СББ 5Г телефон на дуо фул/премијум пакете приликом обнове уговора или је то резервисано само за трио пакете и нове кориснике?

CAM modul koristim već godinama na Samsung televizoru i nisam imao ni najmanji problem. Većina problema koje navodite sa karticama su zbog televizora. Na krš televizorima tipa fox, vox, tesle i slični mutanti problemi su stalni pre svega jer su i komponente i softver na tim televizorima urađeni sistemom zvanim ofrlje. Bila je i jedna serija CAM modula koja je pravila problem, ali je ona povučena i zamenjena kod korisnika.

Ето, знам да су се многи жалили.

Ja koristim CAM kartice na dva TV godinama. Na Panasonic TV nikakav problem. Na Soniju ponekad kada se izadje iz YouTube aplikacije kao da se CAM zaglupi pa je potrebno promeniti kanal da se opasulji. Oba kanale menjaju za 3-4 sekunde.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno