Šta je novo?

(FAQ u 1. postu) - POPUSTI - AliExpress, Temu, eBay... (samo linkovi i kratak opis)

Što duže pratim ovu temu, sve više razumem citat Alberta Ajnštajna

Samo su dve stvari na svetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo što za svemir nisam siguran

Previše je teoretičara zavere 🙄

Pod uslovom da si ozbiljno mislio, bio bih ti zahvalan ako bi objasnio kakvu teoriju zavere ovde uočavaš ?
I šta te je podstaklo da povežeš taj citat koji se navodno pripisuje Ajnštajnu sa prethodnom diskusijom ?
Ili da pojednostavim - kakvu tačno "glupost" si prepoznao, pošto pretpostavljam da misliš na aktuelnu diskusiju na temi o kodovima.

@ytrewq

Ako detaljno pratis teme na ovom delu foruma videces da se ovde pise masa gluposti :(

Chernobyl stalno pise o aktuelnim akcijama i kako i kada smo izuzeti i opet se
pojavljuju "teoreticari zavere" sa pricama o crnim listama , kako Srbe i Srbiju
odjednom svi mrze i ko zna kakve jos "teorije"

To da se piše masa gluposti mogu da se složim (mada neki put ne mislimo verovatno na iste gluposti)
Osim ako moderator nije nešto brisao, ja nisam u skorije vreme video da je neko na ovom delu foruma pisao da Srbiju i Srbe svi mrze. To mi malo vuče na neku projekciju.
Ne znam u kojoj si struci, ali pojam blackliste se dosta široko koristi u nekim oblastima, pa se često kolokvijalno kaže da je neko/nešto na black listi, što znači samo da mu je nešto onemogućeno (iz bilo kog razloga). Ne znači da ga neko mrzi ili šta već. Dakle u tom kolokvijalnom kontekstu sve zemlje koje nemaju trenutno pravo na festivalske kupone su na nekakvoj blacklisti.

Chernobyl ima pravo da piše o bilo čemu (kao i svi mi ostali), Ali isto tako mislim da bismo svi morali da se uzdržavamo od etiketiranja i skoro pa vređanja.
Ono što me je zbunilo u startu je što sam neko vreme mislio da se čovek služi "engleskim" humorom, tj. da je bio blago ironičan kada je pisao o "budžetskoj štednji", jer je recimo drugom prilikom sasvim ozbiljno napisao i ovo u vezi sa 11.11:
-------------------------------------------------------------------------
Chernobyl
@Lost GhOsT pitanje je da li ce uopste i da bude kodova za Srbiju.
------------------------------------------------------------------------

Onda odjednom ko kaže isto ili slično ispadne glupak i teoretičar zavere.

A isti Chernobil pre toga kaže (poruka #3,611 od 10.09.2024
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dobio sam zvanicnu potvrdu od AE da Srbija nije bila na crnoj listi kao sto smo mislili, vec su imali ogranicen budzet za Back to school i September Choice
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Znači on je prvi to mislio ali sad više ne misli.

Hajde da se i ja poslužim vašim stilom pisanja - već smo utvrdili (tj. ja sam utvrdio a niko mi nije dao kontraargument) da je priča o ograničenom budžetu vrlo čudna, tj. ne drži baš vodu.
AliExpress je poznat po tzv. shaddowbanning-u, tj. neki algoritam (nazovimo ga i AI) konstantno prati aktivnosti korisnika i po nekom kriterijumu korisnici koji se suviše igraju sa mogućnostima sistema (pri tome nije definisano šta se sme a šta se ne sme) dobijaju privremene zabrane ovog ili onog prava. Neko ne može da igra igricu, neko dobije 1 coin dnevno umesto 70, nekome se otkazuju porudžbine iz čistog mira. I to traje neko vreme i onda prestane.
Tako da meni najlogičnije deluje da su neke zemlje stavljene da se malo "ohlade" jer su korisnici više od proseka koristili metode "iz sive zone". Ne znam zašto bi to bila teorija zavere. Ali sam naravno otvoren i za druge interpretacije. Samo bez nipodaštavanja ako ikako može.

@ytrewq

Sjajno sazeto. Slicnog sam misljenja povodom trenutne situacije sa platformom (ko pristupa iz Srbije), a sto se tice upotrebe termina "blacklist-ovanje", meni je (a i mnogim drugima, siguran sam), potpuno svejedno da li smo stavljeni na crnu listu u osnovnom znacenju te reci ili su nam Kinezi "objasnili" da je zapravo odjednom problem u budzetu za njihove "sale event-ove" u zemljama treceg sveta (tj. Srbiji i slicnim drzavama), pa je totalno zavrnuta slavina. Krajnji ishod za kupca je isti, nece imati povoljne cene kao sto je imao, pa koji god razlog bio za to.

Stigao mi je mail sa kodom za ogroman popust, čak do 0%! 😍

Screenshot_2.jpg

Neko je pitao za dongle DAC nedavno...
Tempotec Sonata BHD je trenutno 27e u Super Deals, za te pare odličan.

EDIT: nevermind, otišlo na 32e...i dalje dobra kupovina.

Tako da meni najlogičnije deluje da su neke zemlje stavljene da se malo "ohlade" jer su korisnici više od proseka koristili metode "iz sive zone". Ne znam zašto bi to bila teorija zavere. Ali sam naravno otvoren i za druge interpretacije. Samo bez nipodaštavanja ako ikako može.
Da vidimo sta Nemanja ima da kaze na ovu temu

Što bi iko slušao šta ovaj Miroljub Petrović za wannabe biznismene ima da kaže?

Mislis tu osobu koja nam iskace svakog dana na drustvenim mrezama? :D

Bitnije je sta je rekao a svako za sebe moze da proceni da li ima smisla.

Ukratko, klip je iz Septembra a u njemu govori da akcionari Aibabe (gde ukljucuje i sebe) nisu zadovoljni profitabilnoscu u Srbiji, da je Alibaba pocela da isplacuje dividende posto su je akcionari pritisli, da pritiskaju da platforma bude profitabilna itd

Једва сам га изблокирао на фејсбуку и инстаграму, не знам одакле је све искакао, али мученик је баш неподношљив за гледање и слушање.

Meni stigla danas, plaćena $1.12.
Ne znam ni što sam uzeo, ne treba mi 😂
Al ajde, za te pare neka stoji, možda zatreba nekad :D

@nightshadow

Nisi ukapirao fazon ;) - 1,12$ je bila 15.09
Sada je max. popust par % , ali opet moze da se naruci sa oko -70%

Drugi region?

Coins popusti vec neko vreme zakucani na 1-5%.
Da li je ovo uobicajeno i periodicno? Prolece i leto su bili ono pa bagatela sto se tice popusta.

Nazad
Vrh Dno