Šta je novo?

Jotel

Ja stvarno nemam nikakvih problema. Vidim i da poznanici hvale, pogotovo optiku. A cene povecavaju svi operateri, to nije nista novo. I opet kad se uzme odnos cene/kvalitet, Jotel se najvise isplati :)
Dzaba se meni isplati, ako je nesto dogovoreno,onda treba da je tako, cena mi je povecana za 400 vise, bolje ja njih da menjam. Meni licno vise ne odgovaraju zbog bezobrazluka,pisao sam vec.

pozdrav svima....u jagodini i dalje nema b92 u kablovskoj....vec vise meseci........bio juce da platim racun....pitao kada mi istice ugovor ....kazu,istekao 1 jula..obratite paznju svi kojima istice ugovor, mozda niste upoznati......ponudili mi da obnovim ugovor na 24 meseca uz 3 meseca gratis....a ako ne obnovim *AUTOMATSKI *ce od 1 avgusta oni sami da obnove ugovor......rekao sam da cu razmisliti jer mogu da biram i dobijem mnogo bolju ponudu i od mts-a i narocito od sbb koga takodje imam u zgradi....sbb nudi optiku,a mts nema tu mogucnost sto je takodje sramota.....mrzi ih da razvuku optiku......A RATEL bi mogao da radi svoj posao i primora operatera da emituje kanal sa nacionalnom frekvencijom OBAVEZNO....sve jedno da li ga neko gleda ili ne.

Nije više dozvoljena automatska obnova ugovora, pisalo se već o tome:

Imaš ovde dokument koji se odnosi na EXE net ali za sve operatere važi isto.

pozdrav svima....u jagodini i dalje nema b92 u kablovskoj....vec vise meseci........bio juce da platim racun....pitao kada mi istice ugovor ....kazu,istekao 1 jula..obratite paznju svi kojima istice ugovor, mozda niste upoznati......ponudili mi da obnovim ugovor na 24 meseca uz 3 meseca gratis....a ako ne obnovim *AUTOMATSKI *ce od 1 avgusta oni sami da obnove ugovor......rekao sam da cu razmisliti jer mogu da biram i dobijem mnogo bolju ponudu i od mts-a i narocito od sbb koga takodje imam u zgradi....sbb nudi optiku,a mts nema tu mogucnost sto je takodje sramota.....mrzi ih da razvuku optiku......A RATEL bi mogao da radi svoj posao i primora operatera da emituje kanal sa nacionalnom frekvencijom OBAVEZNO....sve jedno da li ga neko gleda ili ne.
Problem je sto vlasnici Prve i B92 protivzakonito zele da naplate pretplatu za emitovanje ovih kanala sa nacionalnom frekvencijom 100 din po korisniku. Navodno Telekom to placa dok SBB ne placa. Bila je cak i prica u medijima o tome kada je United grupa pretila da ce da ugasi te kanale ako krene pretplata. Sada verovatno pretiskaju i pokusavaju isto kod manjih operatora.

• Like
Reagovanja: uji
hvala svima na pojasnjenju.....ni ovi drugi nemaju trenutno neke velike i povoljne akcije....imam vremena da izaberem,ali jedno je sigurno da internet mora biti optika....

Koju su vam wifi brzine, na oik 1 sam 150/50 na telefonu koji je udaljen od rutera 2-2m5 metra ide oko 20-30 mbps isto i upload ali mislim da stoji na sajtu da je do 100 mbps za wifi na oik 1 :)

Ako je ruter sa Wifi4 standardom, jedino rešenje je kupovina Wifi5 ili Wifi6 rutera.

Wifi4 nije dovoljno brz standard

I ne bas imam stari tplink neki iz 2014 wifi 4 i normalno 2.4ghz a sa njim ide do 80 ali mi je problem sto mu je lan na 100mbps

kod mene isto oik 1.....wifi na kompjuteru sa TP-LINK Wireless USB Adapter TL-WN722n....rastojanje od rutera 2 metra............download jedva preko 50...a upload 45-48.....cesto i mnogo slabiji protok......ruter je onaj koji su oni postavili huawei beli 2.4.....lan nisam merio posto mi je tv spojen lan vezom

TL-WN722n je tolko stara kartica koja podržava samo 802.11n standard bez MIMO podrške. Tih 50Mbps je prava premija sa tom karticom. Kablom bi radilo mnooooogo bolje.

slazem se ali ne bih da razvlacim kablove po sobi....mozda preporuka za neki noviji wifi usb adapter,mada znam da nikad necu imati ni priblizno istu brzinu kao sa lan kablom....jedino da uzmem i stavim ruter na 5ghz

Mislim(nisam siguran) da sam imao 5m free promo,prosla vise od 9m i ne dobijam racune,ne iskljucuju usluge

Da li moze Jotel da trazi naplatu preko izvrsitelja a ne salju racune i ne iskljucuju uslugu ?

Sta da platim kad ne salju racun

Samo da naglasimo da clanovi koji prijavljuju svaki post koji opisuju losa iskustva sa (bilo kojim) provajderom i pisu samo hvalospeve o istima nece biti tolerisani i bice trajno udaljeni iz tema.

Mislim(nisam siguran) da sam imao 5m free promo,prosla vise od 9m i ne dobijam racune,ne iskljucuju usluge

Da li moze Jotel da trazi naplatu preko izvrsitelja a ne salju racune i ne iskljucuju uslugu ?

Sta da platim kad ne salju racun
proveri ugovor i proveri kod njih lupam ako si na oik 1 onda 2990 jedino ne znam sta bi stavio za poziv na broj

Internet+ fixsni,oko 2400din.
Nema racuna ne placam,kad iskljuce imacemo konverzaciju

Pise u ugovoru da se placa po racunu

Trebao si ih nazvati da ih pitas. Kontaktiraj Efektivu zastitu potrosaca za savet.

Neko iskustva sa Jotelom, imam prekod interneta od ujutru, zvao ih 4 puta, na kraju mi rekli da ne znaju kad ce ekipa da dodje,od ponedeljka. A meni zavisi posao od interneta :) Spustili mi slusalicu kad sam rekao da cu prijaviti Ratelu :D

Imam utisak da imaju poslovni model Alan Forda i da rade iz neke cvecare,plafon 3-4 lika

Doci ce kad im zgodno,racunaj od 5 dana do 5 meseca

Ni jedan racun nisam dobio,iskljucili pa isao da platim u bazi za 2 meseca
Kaze baba sam si dodji da placas,kakav racun

Kad sam joj trazio da mi upisu fiksni u registar ne zovi,tako me cudno gledala
Kaze bice naravno i naravno nema nista,nisu oni ni culi za taj registar

Daans ih opet zvao ,jer mi ke stvarno vazno za net, ona kaze sad cemo podneti reklamaciju,reko juce ste 3x podnosili,kaze nema nista...oni mogu da se igraju kako zele... probacemo sa tuzbom i gubitkom koji posao trpi zbog njihove neozbiljnosti... racuni dolaze, ali placam po ugovoru,jer svaki put cena druga ...

Normalno, prijavi Ratelu, još ako možeš da priložiš dokaze i o samom problemu nestanka neta pa na to nadovežeš poslovne gubitke koje imaš zbog toga... Pa nek se puše.
Nekada, svima sam pričao kako su u mom kraju odlični i da nemam problema čak i preporučivao... Već neko vreme nema(m) lepih reči za njih

Jotel ti je amaterska kompanija, imaju sjajan internet ali da im programi nemaju u 21 veku EPG, užas.

No, ako ti nešto crkne, čekaš danima.

Ja dok sam bio kod njih, imao sam sreće, sve je radilo kako treba. Evo i sada imam njihovu kablovsku zbog sportkluba.

Prijavio sam ratelu, kad sam im reko da cu to uraditi,rekli su da im ne mogu nista,da probam :D jedva cekam decembar da ih otkacim , a inace jos ih nema, sad ih zvao opet,kazu da ce podneti reklamaciju, reko pa 3dan vec zovem ,i svaki put podnosite reklamaciju.. strasno

Ja ih otkacio prosle godine. Totalno neprofesionalni. Nesrecom kad su mi poceli problemi sa internetom i tv moj skolski koji tamo radi je bio na bolovanju(jedini koji je i nesto znao tamo).A inace pocne da m ise gasi modem. Dodje prva ekipa kazem promenite modem, gasi se. Radio 11 godina prozvodio vise toplote od kvarcne grejalice, jedan kaze ma to je adapteri zamene adapter ono radi(inace poneli sa sobom 2 modema, rekoh ako ste sigurni da ti rade sta vas kosta da zamenite,ali ne). Odose oni posle 2 sata restart modema... pa gasenja.... trista.... Zovem reklamacije, doci ce. Nikog nema, ja palim gasim modem, posle 4 dana bio sum na liniji(neki komsija ima stari tv koji vraca napon n masu,klasika). Ma daj me.... 4 ti put dolazi decko uveče, 20h, kazem mu zameni modem, on ma sad cemo. zameni napajanje opet i razdenik. i kao sve je to ok,radi. ako ne radi zovi me ja sam dezurni. tacno u 21 i 30 prestaje sa radom. Ja pppppppp, ujutru modem pod ruku i u kanc hocu da raskinem ugovor, inače supruga radi preko neta ... Kaze a vama je produzen ugovor vi imate 3 meseca gratis?!! Ja popppp, kako produzen niko mi nije rekao redovno placam... do tada sam svaki put morao da potpišem produzetak ugovora,ali sad ide automatski... rekoh ne hvala, koliko dda vam platim, toliko... platim i ćao zbogom nikad više... ej bre... da su samo ****** zamenili modem sve bi bilo ok, ali... a inace se kao razumem u tu problematiku jer radim kao sistem administrator u jednoj vecoj firmi... a i ja ***** slusam izgovore ... nikad vise...

Zvao ih da pitam za ugovor, na ugovoru pise novembar, a oni mi kazu tek januara mogu da raskinem :D Jedva cekam i taj januar.

Ugovor je validan tačno do ponoći dana do kojeg je potpisan, ne mogu da traže ni sat duže. Čim istekne, sutradan nosi zahtev za raskid mada je i to glupo jer je već ne važeći. Mogu samo da traže da platiš za mesec u kome je istekao ako je postpaid. U proncipu možeš da tražiš (i dobiješ) da ogbiju deo za vreme za koje internet nije radio.

Zahtev za raskid ugovora/nepristanak na potpisivanje novog ugovora se prema zakonu mora pismenim putem u poslovnici i slanjem mejla najaviti najmanje 30 dana pre isteka istog. Moras imati pismeni zahtev tvoj i pismeni primerak pristanka kablovskog operatora inace mogu da produze sami na jos 2 godine. Procitaj zakon o zastiti potrosaca. Tako je bilo kod Supernove pre par godina, ne znam da li se sta izmenilo.

Znaci oni mogu van moje volje da produze ugovor ako ja ne odem po isteku ugovora? Znaci i poslodavac ako mi ne produzi taj dan onda automatski mi je na neodredjeno :D Bas glup zakon. Nece da moze tako, bez potpisa nista od toga. Radice tuzba i za to , jer su bili drski pisao sam vec. Problem je sto ratel ne odgovara na prigocor vec je proslo 6 meseci od kako sam im pisao.

Koja je cena najmanjeg paketa samo TV i ima li Sport Klub?
Ne mogu da se snadjem na njihovom sajtu

Nazad
Vrh Dno