Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Jeste, hvala.

Za prethodnu stranu - Zašto uopšte držite konstantno disk od neke igre u konzoli? :unsure:

Jedan od razloga zasto nisam zeleo disk, nema sta on meni da bruji i brunda kada svakako necu da ustajem da menjam diskove kada menjam igricu

Kod nas u PG se pojavio PS5 Pro za 799e kod ovlašćenog distributera što bi trebalo da je dobar deal, bar za sada...

Toliko je i u HR i BiH. Sa uracunatim pdvom vec, a kod nas, morali da se ugrade 100e.

Da li neko zna da li su sad svi gamepad-ovi koji se prodaju kod nas u verziji 2? Nisam nigde primetio da piše V2, a na primer na stranim sajtevima piše kad je ta verzija u pitanju.

V2 je sada stara verzija. U ovom trenutku, postoje 4 revizije DualSense gamepadova. Prvu reviziju ne možeš više ni kupiti, a verovatno ni drugu. Ako odabereš gamepad u nekoj od novih boja, dobićeš poslednju reviziju gamepada.

Bas uzeo da gledam cene kontrolera u madjarskoj, reko cek da uporedim cenu anniversary sa nasom, odem na gamecentar i games kad ono ostao samo PS portal za preorder.

Gledam ja redovno cene i nisam nasao realno dobar deal. Definitivno mi trebaju 3 i 4 gamepad. Verovatno ce pasti sa KP polovnjaci za po 50ak eur crveni i crni. Najviše bih voleo 30th i AstroBot ali da dajem po 15K za gamepad nisam sišao sa uma. Polovnjaci iako pocnu da zezaju cu da ih sredim ali kontam da kada odem da ih uzmem spojim na telefon i odem na jedan od test sajtova da vidim kako se ponašaju ose.

V2 je sada stara verzija. U ovom trenutku, postoje 4 revizije DualSense gamepadova. Prvu reviziju ne možeš više ni kupiti, a verovatno ni drugu. Ako odabereš gamepad u nekoj od novih boja, dobićeš poslednju reviziju gamepada.
izasla i 5-a verzija

Gledam ja redovno cene i nisam nasao realno dobar deal. Definitivno mi trebaju 3 i 4 gamepad. Verovatno ce pasti sa KP polovnjaci za po 50ak eur crveni i crni. Najviše bih voleo 30th i AstroBot ali da dajem po 15K za gamepad nisam sišao sa uma. Polovnjaci iako pocnu da zezaju cu da ih sredim ali kontam da kada odem da ih uzmem spojim na telefon i odem na jedan od test sajtova da vidim kako se ponašaju ose.
Direktno u HU ima u Alzi za ~65e crna i bela varijanta, a ni ostali nisu mnogo skuplji. Cak se razmisljam da li da uzmem jedan crni kad budem isao u HU za 2 meseca, ali trenutno u glavi nesto nisam raspolozen za (ne)prijavljivanje robe na granici 😅

@MegaSkot ako nemas obican ps5 onda ga uzmi slobodno, mada uzmi u obzir da ce ekskluzive i na pc stici uskoro, ako je primarno zbog toga kupovina

Imam, mogu ga prodati za 400e.

I ja se razmisljam moj da liferujem za 500e i uzmem Pro, ali planiram PC build, bice mi samo nepotreban trosak, a doprinos u igrama nula.
A uskoro ce i Nintendo novi.. Previse je... :D

Nemojte me shvatite pogresno, ali kako planirate da prodate soni za 400 ili 500e kada je to cena za koju nov moze da se kupi?

Pa svrbi, ne znam sta cu pre da uzmem, a sve bih... :D
Pa tako sto je u pitanju disk drajv veci PS5 druge generacije, tih, hladan, dva dualsense kontrolera, punjac original, sve u domacoj garanciji, mozda cak to sve vredi i vise.

Ali to je samo glasno razmisljanje o prodaji. :D A koliko je presao je tek smejurija za ovo vreme koliko ga imam, radni sati kao mesec dana u igraonici da je bio. :D

Pa dobro ali sto bi prodavao drugi dzojstik i pratecu opremu kada ce ti to sve trebati i kada uzmes pro?

Mislim da je svakako 500e bas bas optimisticna cena, no dobro, svakako procene nisu dozvoljene ovde :)

Ja sam se na kraju odlučio za običnu peticu i evo uživam već danima i uopšte ne mislim da sam se prevario. Najviše me je na tu stranu poguralo da je razlika kod nas nekih 200 EUR, pritom uz običnu peticu dobio sam (preko potrebni) dodatni džojped i disk drajv, a sa takvim bundle-om je opet razlika u odnosu na pro konzolu malo više od 200 EUR. Drugo, pre nego što sam prelomio pogledao sam još jednom predstavljanje Ps5 Pro, nakon toga i ono poređenje postojećih naslova na kanalu digital foundry i shvatio da meni ništa od toga ne pravi razliku.

Takođe, na 1tb SSD sam uspeo da naguram nekih 12-13 igara što mi je i više nego dovoljno, dakle ni to što pro donosi 2tb mi, makar kako sad posmatram situaciju, ništa ne znači.

Pa dobro ali sto bi prodavao drugi dzojstik i pratecu opremu kada ce ti to sve trebati i kada uzmes pro?

Mislim da je svakako 500e bas bas optimisticna cena, no dobro, svakako procene nisu dozvoljene ovde :)
Cena je idealna. 80K nov, ja bi ga dao za 60K, jos bolja verzija, tisa i hladnija. Ali necemo o tome, kad najjave PS6, onda cemo za 400e. :D

Kad pre su izašle sve te verzije. Čini mi se da je skorije bio najavljen dualsense V2 sa većom baterijom. Znam da sam pratio na iponu kad će da se pojavi taj dualsense V2. Nisam primetio. Koliko vidim kod nas su oko 9000din, a na KP 60-65e.

65 izadje na ananasu sa kuponom tako da je to sigurnije nego KP ako se ide na nov.

Koliko mAh imaju ti novi?

Narucio sam od 2500 mAh da i to zamenim i kod mrnr pocela da slabi baterija.

Jedno pitanje, mozda glupo, ali ispao sam iz sveta igara totalno, a o novim konzolama pojma nemam.

Dakle, tetka je malom rodjaku kupila ps5 disk fife u gigatronu, a on ima ps4. Naravno da konzola nije prepoznala disk, ali kad su hteli da vrate disk u radnju i zamene za ps4 verziju receno im je da je taj disk sad raskodiran i da ne mogu da mu zamene. Zanima me je li to moguce i moze li disk da se zameni?

Nazad
Vrh Dno