Šta je novo?

Kućna multimedija Tv do 700e

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Nemanjagale

Zapažen
Učlanjen(a)
30.07.2024
Poena
5
Pozdrav drugari,treba mi vasa pomoć oko odabira Tv.Plariao sam da kupim novi tv do nekih 700e...medjutim pre bih uzeo neki oled qled polovan pa sam izdvoji dva modela...tv mi treba 80%za xbox i 20%za filmove i ostalo...sta mi preporučuje od ova dva modela:
sony tv kd-65af9
samsung qled qe55q9f

Pozdrav drugari,treba mi vasa pomoć oko odabira Tv.Plariao sam da kupim novi tv do nekih 700e...medjutim pre bih uzeo neki oled qled polovan pa sam izdvoji dva modela...tv mi treba 80%za xbox i 20%za filmove i ostalo...sta mi preporučuje od ova dva modela:
sony tv kd-65af9
samsung qled qe55q9f
Sony AF9

Nisi rekao koja dijagonala?

OLED otpada jer je najjeftiniji za tu dijagonalu ~900e.
Ostaje ti mini led a tu bih izabrao TCL C805 koji se pokazao super, mozes dosta utisaka da procitas u "TCL Televizori" temi na forumu.
55 inca dijagonala moze da se nadje za ~555e u domacim prodavnicama sa 5 godine garancije.

Ostaje ti mini led a tu bih izabrao TCL C805 koji se pokazao super, mozes dosta utisaka da procitas u "TCL Televizori" temi na forumu.
55 inca dijagonala moze da se nadje za ~555e u domacim prodavnicama sa 5 godine garancije.
aa sta mislim o kupovini ova dva sto sam napisao,oni su polovni...oled mi se bas svidja ali novi su bas skupi.
a mini led nisam imao priliku da vidi pa nez kolika je razlika u odnosu na oled.
zvuk mi je bitan a ovaj tcl 30w :(

Taj prvi koji si postavio je izasao pre 6 godina, mogu samo da zamislim na sta lici i u kakvom je stanju polovan.
Totalno nepotreban rizik, ako si zapeo za oled skupi jos 200e i uzmi S90C 55 inca za 900e na kp.
Ovaj drugi nije uopste OLED, ne bih komentarisao osim sto cu ti reci nemoj.

zvuk mi je bitan a ovaj tcl 30w
Zvuk ti je bitan a slusas zvuk sa TVa direktno :cautious:
Za razliku u ceni mozes da uzmes neki 2.1 sistem ili soundbar i imaces bolji zvuk nego na bilo kom od ovih TV zvucnika.

^ Hoće čovek polovno, napisao u prvom postu.
Kad već uzimaš polovno (što uopšte ne mora biti loš izbor) mnogo je bitnije u kakvom je stanju konkretan primerak nego koji je brend i model. Vodi se.time kad budeš kupovao, nemoj robovati jednom modelu već biraj onaj koji je u najboljem stanju. Možda ubodeš i neki koji je još pod garancijom, jer dosta televizora se prodavalo sa 5 god garancije, ako ubodeš da ima još npr. godinu super

OLED se ne kupuje polovan, pogotovo ne OLED star 6 godina.
Taj ako nema 10+ hiljada sati u sebi dajem glavu.
Pogotovo taj prvi model koji verovatno nema ni pixel refresh i ostale tehnologije da pomognu sa burn inom.

^ Hoće čovek polovno, napisao u prvom postu.
Kad već uzimaš polovno (što uopšte ne mora biti loš izbor) mnogo je bitnije u kakvom je stanju konkretan primerak nego koji je brend i model. Vodi se.time kad budeš kupovao, nemoj robovati jednom modelu već biraj onaj koji je u najboljem stanju. Možda ubodeš i neki koji je još pod garancijom, jer dosta televizora se prodavalo sa 5 god garancije, ako ubodeš da ima još npr. godinu supers
pa nije pametno kupovati polovan to znam ali ovaj sony tv kd-65af9 mi zapao za oko a mogu da ga uzmem za nekih 600e...rizik je ali sta da radim kad trenutno nmg da izdvojim 1000e za oled.
ja sam trazaio sa garancijom ali slaba vajda

Ako si zapeo toliko za OLED onda skupljaj jos, kazem ti da kupovina tog TVa ne treba da ti bude izbor nikako.
Listaj oglase pa mozda naletis na nesto novije sa garancijom.

To ti je donekle bolja opcija, ipak je 3 godine noviji.
Pre kupovine obavezno licno proveriti panel na svim bojama, proveriti za burn in.
Ne znam da li na LG C1 moze da se proveri koliko je radio bez ulaska u service menu to treba proveriti.

Vrh Dno