Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

I mene zanima, treba da mi stigne sledece nedelje, kupljena da greje dnevnu sobu i kuhinju 35m2

Uzela sam skoro klimu, samo je bela. Primetila sam da kada greje, stalno pucketa i tihi rad nije bas toliko necujan, za razliku kad je u režimu hladjenja, tad nit se čuje nit pucketa. Jel to tako treba? Hvala na odgovoru
Pucketa jer se greje plastika, nemoj da je gasis i nece dolaziti do naglih promena temperature materijala i nece biti pucketanja.

Ostatak ekipe koja ceka odgovor kakava je na grejanju, imate temu za Energy Pro plus koja koristi istu spoljnu jedinicu i odradila je vecini bar dve sezone.
Necete imati problema da se ugrejete :)

Na nordic modelu koji je isti kao energy pro testirano ove nedelje na ifeel kada je lepo namesten daljinac pogadja temp. Kad je bez ifeel 3 stepena je razlika vise, znaci stavite 20.ako ocete u sobi da bude 23. Sad ne znam dal su to sredili na novom modelu

Na nordic modelu koji je isti kao energy pro testirano ove nedelje na ifeel kada je lepo namesten daljinac pogadja temp. Kad je bez ifeel 3 stepena je razlika vise, znaci stavite 20.ako ocete u sobi da bude 23. Sad ne znam dal su to sredili na novom modelu
Kod mene na Gree Muse je slicna situacija. Senzor na unutrasnjoj jedinici je na 2-3cm od zida i jednostavno zid je hladan i drugo ocitavanje tu ima u odnosu na temperaturu sobe. Zato je bolje koristiti I feel na daljinskom ili to podesavanje nize temperature.

Ovih dana cu poruciti klimu Hisense Energy Pro X Black 12K QH35XV3BG.
Pretpostavljam da ce to biti kod BC GROUPE, pa me zanima kakva su vasa iskustva sa njima a posebno sa njihovim servisom za ugradnju.

Naravno, ako znate za nekog korektnijeg prodavca ili servis slobodno napisite.

Što se prodavca tiče gde god da kupiš klima uređaj to je isti urđaj. Što se servisa za ugradnju tiče ja preporučujem da izabereš neki od servisa sa sajta Unija sevisera klimatizacije.

Ovih dana cu poruciti klimu Hisense Energy Pro X Black 12K QH35XV3BG.
Pretpostavljam da ce to biti kod BC GROUPE, pa me zanima kakva su vasa iskustva sa njima a posebno sa njihovim servisom za ugradnju.

Naravno, ako znate za nekog korektnijeg prodavca ili servis slobodno napisite.
Ja sam uzeo preko Ananasa,bila je bas povoljna,a servisera su mi preporucili iz Gorenja jer za njih mogu da garantuju, a zovu se Beovat . Sve su uradili profesionalno i po pravilima za ugradnju.

Poslednja izmena:
Ja sam zvao Hisense i pitao za ovlasceni servis. Rekli su da bilo koji legalni servis moze da ugradi uredjaj, samo treba da vam izda racun kako bi vazila produzena garancija. Bez racuna od strane servisera, nije moguce ostvariti dodatnu garanciju.

Ja sam zvao Hisense i pitao za ovlasceni servis. Rekli su da bilo koji legalni servis moze da ugradi uredjaj, samo treba da vam izda racun kako bi vazila produzena garancija. Bez racuna od strane servisera, nije moguce ostvariti dodatnu garanciju.
Misliš na račun od ugradnje klime?

Da na taj račun misli.
Ja kad sam kupio klimu dobio sam fiskalni račun od klime a kad mi je rađena ugradnja čovek mi je dao neki garanti list na kom ništa ne piše (ima dosta praznih polja koja treba da se popune),nadam se da je to onda to.Covek reče da ne treba nista da se popunjava i da čuvam to da mi je to garancija.

Може ли мало више информација за овај модел?Грејање, модулација има ли каквих гремлина?Мало пре сам био у ГА у Ваљеву пола радника користи Хисенс климе а прошле недеље су ове дотичне продали око 10-15 комада.

Може ли мало више информација за овај модел?Грејање, модулација има ли каквих гремлина?Мало пре сам био у ГА у Ваљеву пола радника користи Хисенс климе а прошле недеље су ове дотичне продали око 10-15 комада.
Ista klima kao nordic i energy pro plus, imas 50 strana o njima na forumu.

Pozdrav svima. Treba mi savet.
1.Kako mogu da koristim Energy pro X na najefikasniji način, za grejanje?

2. Ne nađem qr code koji treba da skeniram u connect life app. Gde mogu to da nađem? Ovo mi je prvi klima. Nemam iskustva.

Hvala.

2. Ne nađem qr code koji treba da skeniram u connect life app. Gde mogu to da nađem? Ovo mi je prvi klima. Nemam iskustva.

Hvala.
Treba da je u papirima koje si dobio sa klimom,ima jedan dvostrani mali papir na kome se nalazi,ali možeš da je skines i bez skeniranja na play store.

Kod mene kad stavim na 25 na klimi u sobi mi pokazuje i održava 24.5-5 ne znam kako je kod svih vas za 2 stepena više od podešene..Imam osećaj da kod mene nešto ne valja?Ili je samo termometar netačan...Postavljen je tako da klima ne duva u njega na visini od oko 1.4m.Termometar je sa ali expresa.

Pozdrav svima. Treba mi savet.
1.Kako mogu da koristim Energy pro X na najefikasniji način, za grejanje?

Hvala.
Postavis zeljenu temp i na najaci fan nikako na auto. Tako ce ti raditi najefikasnije. Ako pregreva na standard postavi daljinac jedno 3m od klime da senzor gleda u klimu ujljuci ifeel na daljincu i onda ce biti najpreciznija.

Postavis zeljenu temp i na najaci fan nikako na auto. Tako ce ti raditi najefikasnije. Ako pregreva na standard postavi daljinac jedno 3m od klime da senzor gleda u klimu ujljuci ifeel na daljincu i onda ce biti najpreciznija.

Hvala na savet.🙂Isprobaću. Pozdrav🙂
Treba da je u papirima koje si dobio sa klimom,ima jedan dvostrani mali papir na kome se nalazi,ali možeš da je skines i bez skeniranja na play store.

Hvala na odgovor. Našao sam app u playstoru. Instalirao. Registracija sam uradio. I sad me traži da izaberem device. Kliknem na inverter. Pa traži da skeniram QR code koji ne vidim gde se nalazi na unutrašnjoj jedinici. Al probaću da nađem u manual.

Hvala na savet.🙂Isprobaću. Pozdrav🙂

Hvala na odgovor. Našao sam app u playstoru. Instalirao. Registracija sam uradio. I sad me traži da izaberem device. Kliknem na inverter. Pa traži da skeniram QR code koji ne vidim gde se nalazi na unutrašnjoj jedinici. Al probaću da nađem u manual.
Nemoj na inverter,klikni na multi Split conditioner.

Nemoj na inverter,klikni na multi Split conditioner.

Rešeno. 🙂 Hvala ! 😁

Zaboravio sam pitati, ovo je najekonomičniji ? Ili za to ima drugi savet? Na smislu da što manje troši struje.

Poslednja izmena:
Zaboravio sam pitati, ovo je najekonomičniji ? Ili za to ima drugi savet? Na smislu da što manje troši struje.
Stavi na onu brzinu na koju mislis da ce biti dovoljno da efikasno mesa vazduh u tvojoj prostoriji.
Neces sigurno u 10 kvadrata da drzis maksimalno ali ako je prostorija recimo 30 kvadrata onda sto vise a da mozes da trpis buku.

Upravo kao sto @tablet_fan kaze. Ako je veca prostorija sto jaci fan. E sad za buku to je relativno. Ja sam presao sa ta peci i klime stare 15 god na nordic. Pa mi najaci fan na nordic kao da cujem white noise u pozadini maltene ga ne konstatujem. Al ima ljudi koji su bili na parno grejanje kojima buka klime smeta. Meni ne cak laske zaspim kad bruji na max :) :)

Stavi na onu brzinu na koju mislis da ce biti dovoljno da efikasno mesa vazduh u tvojoj prostoriji.
Neces sigurno u 10 kvadrata da drzis maksimalno ali ako je prostorija recimo 30 kvadrata onda sto vise a da mozes da trpis buku.

Imam 25 kvadrat. I hvala na savet
Upravo kao sto @tablet_fan kaze. Ako je veca prostorija sto jaci fan. E sad za buku to je relativno. Ja sam presao sa ta peci i klime stare 15 god na nordic. Pa mi najaci fan na nordic kao da cujem white noise u pozadini maltene ga ne konstatujem. Al ima ljudi koji su bili na parno grejanje kojima buka klime smeta. Meni ne cak laske zaspim kad bruji na max :) :)
Hvala 🙂

Imate više godina nordic? Koliko kvadrat grejete? I koliko ste platili za struju u zimski period? Na primer u januaru?

imam od prosle godine ali sam se uselio letos u kucu. Kuca bez izolacije samo nova alu stolarija. Na spratu ce grejati spavacu sobu 27kv i hodnik 10kv a u pridzemlju ce biti u dnevnoj sobi od 20 kvadrata a preko puta dnevne je kuhinja trpezarija od 35kvadrata gde ce biti 18kmta za par nedelja dole sve skupa obe ce grejati sa hodnicima kupatilom 80kvadrata i kad treba otvarace se vrata od sprata.. Mozda je dole malo overkill ali nemam izolaciju pa bolje da ima vise snage da lakse izdrzi minuse. Od izolacije samo planiram 20cm vune na tavanu da stavim pre minusa. sad samo nordic kad su bile oih par dana hladnih u sebtembru lagano je ceo sprat odrzavao 24 stepena dole za do sad od pocetka meseca 70kw je potrosila.

Moja montirana i pustena u pogon. Za sad sve ok.

Prilozi

• Screenshot_20240930_100306_com.hisense.juconnect.connectlife.jpg
    Screenshot_20240930_100306_com.hisense.juconnect.connectlife.jpg
    45.7 KB · Pregleda: 40
Evo prvi utisci (nema edit pa moram postavljam novi comment)... Instalirana je u nedelju, Testirano koliko ladno duva i ladi ko zmaj. Instaler kaze nije skoro osetio ovako nesto ledeno (a lik instalira po 4-5 klima na dan barem jedva sam ga uhvatio da dodje ubrzo) Instalirao sam je u sobi od 12m2, malo je mozda i prejaka ali mi se ne daje isto koliko sam dao i ovu za neku 9icu.
Juce je bilo solidno vruce napolju i za 14 sati je potrosilo 3.49kWh prema aplikaciji, pustio sam je da radi na 25c.
Htedoh da testiram koliko ce na 24 sata da potrosi (i dok spavam) ali stigo ovaj armagedon pa mi usra plan.

Svidja mi se ova aplikacija uredno izgleda i funkcionise korektno (meni za sad, vidim da ljudi prijavljuju da ih diskonektuje i tako te prirode) jedino sad ne znam koliko je verovati "energy monitor". Nemam merac potrosnje el. struje ali ako je 3.49kWh za 14 sati potrosio usled 35 stepeni napolju I svaki sat izbacivavsi vise od 1.2kW hladnog vazduha, meni barem je to impresivno.

Sad jos moram da se igram sa njom da vidim kako funkcionisu razne stvari, mozda ce da trosi cak i manje ako smanjim na 24c kad bude toplo vreme da se manje potpuno gasi spoljasnja jedinica i vise da modulise (samo meni nekako malo bude hladnjikavo tad, mozda trenerku da obucem xD).

Sto se tice izgleda unutrasnja jedinica izgleda prelepo (uzeo sam black jer me kostala skoro isto ko bela sa ovim popustom sto je).

Prema onome što kažete, Pro X pruža statistiku potrošnje energije putem aplikacije? Strangle, kada proveravate Hisense veb lokaciju, Nodic i Pro plus prikazuju samo ovu "'statistiku potrošnje energije' u pdf-u sa informacijama o proizvodu. Ali kada proverite listu specifikacija, on pokazuje Pro X sa označenim statističkim prikazom, ali druga dva ne?

Sorry I'm English and used translate.

Prema onome što kažete, Pro X pruža statistiku potrošnje energije putem aplikacije? Strangle, kada proveravate Hisense veb lokaciju, Nodic i Pro plus prikazuju samo ovu "'statistiku potrošnje energije' u pdf-u sa informacijama o proizvodu. Ali kada proverite listu specifikacija, on pokazuje Pro X sa označenim statističkim prikazom, ali druga dva ne?

Sorry I'm English and used translate.
Both can track energy consumption trough the app.
Its fairly accurate but some users report up to 10% inaccuracy compared to smart plug data.

Vrh Dno