Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Mene kod ovog TV-a (C805) nervira što stalno hvatam sebe da se igram sa podešavanjima, stalno mi nešto smeta :D Taman naštelujem kako mi odgovara, posle par dana mi ne bude "to-to" pa jovo nanovo. Kao što kolega reče za 4K content nema problema ali gdje treba bilo kakav upscaling noćna mora... :)

I ako kažete da je na Hisensu još gore mogu misliti kako tek to izgleda... Na Philipsu je recimo situacija bolja, podešavao sam kod sestre jedan Philips TV i situacija je bila bolja čini mi se.

Ručno sam podešavao i matori Sony XE850 pa sam bio zadovoljan, nego da ne skrećemo sa teme. I sjetih se još nečeg, gotovo svi koji predlažu setting za ovaj TV kažu isto - najbolje je kad je local dimming na high. Meni najbolje izgleda na off ili low, tada koža kod ljudi izgleda najprirodnije, nema isijavanja čudnog.

@Robert81 Evo slikao sam telefonom kako to izgleda kod mene.
Smart HDR
IMG_18-09-2024_08-14-57_8.1.011.jpg
Movie
IMG_18-09-2024_08-16-03_8.1.011.jpg
Mnogo bolja boja trave i vise detalja.
Smart HDR
IMG_18-09-2024_08-37-35_8.1.011.jpg
Movie
IMG_18-09-2024_08-40-14_8.1.011.jpg
Dolby Vision IQ
IMG_18-09-2024_09-36-21_8.1.011.jpg
Dolby Vision Dark
IMG_18-09-2024_09-36-06_8.1.011.jpg
Mnogo vise detalja u tamnim scenama.
Dolby Vision IQ
IMG_18-09-2024_09-30-04_8.1.011.jpg
Dolby Vision Dark
IMG_18-09-2024_09-28-40_8.1.011.jpg

Prilozi

• IMG_18-09-2024_09-36-21_8.1.011.jpg
    IMG_18-09-2024_09-36-21_8.1.011.jpg
    288.5 KB · Pregleda: 42
  • IMG_18-09-2024_09-36-06_8.1.011.jpg
    IMG_18-09-2024_09-36-06_8.1.011.jpg
    256.3 KB · Pregleda: 59
Veoma dobra analiza ovog tv-a. Imam samo jednu nedoumicu. Zasto u Dolby Vision modu koristis Dark mode? Tada ne koristis pun potencijal ovog tv-a. Meni je tada bas bez svetline. Narocito u tamnim scenama. Zato i koristim sa precision detail opcijom ukljucenom. Tada C805 briljira u Dolby Vision modu. Tada je najveci peak brightness. Dosta svetline i detalja. Nije los ni Dolby Vision Bright ali sa nekako manje detalja. Ok ono sto prija mom oku, mozda ne prija tvom.
Slazem se za SDR ( kablovska). Tu sam se i ja napatio sa podesavanjima. Dugo sam i ja koristio Movie mode koji mi je koliko toliko odgovarao za sve sadrzaje osim za sport.
Onda sam poceo da koristim Smart HDR mode:
Brightness 50, Colour saturation 40, Dynamic contrast High, Local Dimming High, Local contrast Low, Gamma 2 nekad 3, Colour temperature ( - 1), Sharpness 30, Motion iskljucen. Za razliku od Movie mod-a koji svi preporucuju (kao mod sa najprirodnijom slikom) u Smart HDR modu ima opcija Dynamic Colour. Te opcije nema u drugim modovima na zalost. Kada se ukljuci boje su prezasicene pa treba smanjiti colour saturation na 40. Moze i manje stvar izbora. Ta opcija bas fali Movie modu da pojaca malo boje koje mi deluju nekako isprane.
Probaj Smart HDR mod. Za SDR su tri kljucna podesavanja pa podesavas po zelji. Pomenuti colour saturation, gamma i colour temperature. Ni ja nisam zadovoljan. Ali sa ovim Smart HDR modom bar sport (narocito fudbal) izgleda mnogo bolje nego u Movie modu.
Ne dobijamo kvalitetan signal sa kablovske i tu nema pomoci. Evo na premium arenama englezi, italijani ajde mozda i francuzi slika je ok ali su prenosi spanske lige horor za oci... ona boja trave je tako nepriroda prenaglasena tu ni colour saturation ne pomaze.
Koristim i Dolby Vision IQ, ali taj mod baš zbog uključenih detalja u nekim filmovima pojačava grain efekat koji mi smeta. Mnogi reditelji ga koriste..mislim to ranije nisam ni primećivao,ali se na ovom TV sve vidi.
Baš sam malo pustio Nolanovog Betmena koji je baš taman što se slike tiče u velikom delu filma i DV Dark mi izgleda dobro. Dodušu filmove gledam noću u tamnoj sobi. Sa ovim TV je kao u bioskopu😀
Smart HDR koji koristiš mislim da si već pomenuo ranije na temi. Imam ga sačuvanog u presetima i prebacujem na njega ponekad kad mi movie ne odgovara. Za sport ponekad probam i sport mod..
Mislim da kad pronađeš mod i podešavanja koja odgovaraju oku treba pustiti i ne menjati ništa par dana osim brightnessa zavisno od doba dana. Meni to još nije uspelo,stalno nešto menjam😂

Koristim 65C805 nekih pola godine, uzevši u obzir koliko košta može se reći da je ovaj TV bestbuy. Jednostavno šta mu "serviraš" na ulazu tako ćeš dobiti i na izlazu.

Pozdrav ljudi, imam jedan problem ca tv-om pa se nadam da je neko imao isti i uspesno resio ili bar zna o cemu se radi. Uzeo sam c805 i imam problem sa bojama, dal je bag u softveru ili fabricka greska, ne znam. Naime, kad gledam nesto sa velikom povrsinom iste boje, uglavnom je to fudbal nijansa boje se konstantno menja kako ide snimak, kada pauziram boja ostaje ista, boja npr trave varira od zute cak i braonkaste pa do drecavo zelene u roku od par sekundi, i tako nonstop. Tenis na betonu je jos jeziviji, bukvalno negledljivo. Mislio sam da je to do EON aplikacije, ali i na jutjubu se desava, dosta je stabilnije pogotovo kod kvalitetnijih snimaka ali se ipak da primetiti. Probao sam sve modove slike, sport mod, razna podesavanja... I opet isto. PS5 radi suoer i nisam primetio ovaj problem. Ne znam dal da zovem CTshop da ga menjaju ili popravljaju, ili moze da se sredi mozda nekim update-om. Probacu da okacim link za video gde se vidi otprilike problem

Dynamic Color na off ?

Pozdrav ljudi, imam jedan problem ca tv-om pa se nadam da je neko imao isti i uspesno resio ili bar zna o cemu se radi. Uzeo sam c805 i imam problem sa bojama, dal je bag u softveru ili fabricka greska, ne znam. Naime, kad gledam nesto sa velikom povrsinom iste boje, uglavnom je to fudbal nijansa boje se konstantno menja kako ide snimak, kada pauziram boja ostaje ista, boja npr trave varira od zute cak i braonkaste pa do drecavo zelene u roku od par sekundi, i tako nonstop. Tenis na betonu je jos jeziviji, bukvalno negledljivo. Mislio sam da je to do EON aplikacije, ali i na jutjubu se desava, dosta je stabilnije pogotovo kod kvalitetnijih snimaka ali se ipak da primetiti. Probao sam sve modove slike, sport mod, razna podesavanja... I opet isto. PS5 radi suoer i nisam primetio ovaj problem. Ne znam dal da zovem CTshop da ga menjaju ili popravljaju, ili moze da se sredi mozda nekim update-om. Probacu da okacim link za video gde se vidi otprilike problem

Imao sam isti problem. Kod mene je bio najizrazeniji kod gledanja iptv listi. Ali je sa zadnjim verzijama v135 i na ovoj poslednjoj v143 to ispravljeno. Testiracu ponovo.
Ipak od kupovine C805 vuce se jedan zanimljiv problem. To je mozda jedina moja zamerka na C805. Kada je pozadina iza ljudi jarko crvena lica ljudi pocinje da crvene. Narocito je bilo uocljivo na tenisu. Boja sljake na Roland Garrosu se iznenada pojacivala u neku tamniju verziju ali samo u krupnom kadru kada teniser servira kada je kamera odozgo. Promenom kadra sve se vraca u normalu.
Samo uocljivo u SDR modu ( kablovska).

Isto je bilo i kod mene dok nisam iskljucio inteligentne postavke inteligentna slika prilagodljiv sadrzaj.Posle toga je konstantna boja nemenja nista
To je iskljuceno kod mene. Evo bas sam proverio o problemu koji ima @Mikolash.
Iptv lista u Tivimate-u sada u v143 na C805 nema problema. U ranijim verzijama sam imao isti problem kao on ali samo kod gledanja iptv-a u Tivimate-u.

@Mikolash Sacekaj update online. Kod mene je bio prosle nedelje. Ili sam odradi update:

New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V143.
TV models ....98P745/98P755
C745X2/ C755/ C765
C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
Full models list

V8-T653T01-LF1V143.001145

V143 OTA

build date= Jul 19, 2024
build.date.utc= 1721328944
security_patch= 2024-05-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:12/STT2.221228.001/AS18:user/release-keys
revision= 001145
OTA size= 1.87 GB

Kako instalirati:
Post in thread 'TCL televizori' https://forum.benchmark.rs/threads/tcl-televizori.475475/post-6915904

Poslednja izmena:
Zdravo svima, imam problem sa pustanjem dolby vision filmova na c805 tv-u preko usb-a. Pokrenem film u Kodi playeru, u pocetku radi sve super, medjutim posle nekog vremena zamezne slika, posle par sekundi nastavi. To se ponavlja cesto zamrzne sliku pa nastavi. Ne mogu da nedjem resenje, pa ako neko zna kako da resim ovaj problem?

Poslednja izmena:
Dugo koristim modovani Kodi monsoons. Probaj njega:
A sto se tice verzije Kodi 22 nightlies koja kod mene radi u pitanju je verzija od 27.jula. Nisam testirao nove verzije jer nisam hteo nista da menjam ako radi.
Mozes slobodno instalirati obe verzije na tv-u. Posebne su instalacije. Pa ces u isto vreme imati oba Kodi-ja na tv-u. Monsoons cak i ne koristim. Na njemu je Umbrestuary skin sa Umbrella addonom a na ovoj nightlies verziji je Nimbus skin ( koji sa zadnjim updejtom izgleda bas super) sa Fen Light addonom. Probaj oba mora da radi. Na obe verzije sa netom 200/20 pustam strimove na C805 i do 90-100 GB.

Da napomenem da koristim real debrid i da je tv direktno pomocu gigabitnog usb to lan adaptera povezan za ruter. Tako da dobijam skoro pa max brzine (193/16). Ako si samo na wifi, cak iako je na 5 GHz moze biti problema. Iako mi je ruter tik do tv-a na 5 GHz nisam dobijao uvek max brzine (120-160 Mbps) a na 2.4 GHz sam na C805 imao max 95 Mbps.
Probaj ovo @milances

Zdravo svima, imam problem sa pustanjem dolby vision filmova na c805 tv-u preko usb-a. Pokrenem film u Kodi playeru, u pocetku radi sve super, medjutim posle nekog vremena zamezne slika, posle par sekundi nastavi. To se ponavlja cesto zamrzne sliku pa nastavi. Ne mogu da nedjem resenje, pa ako neko zna kako da resim ovaj problem?
Sta koristis na usb? Stick, neki drive. Da nije brzina citanja mozda problem. Koristio si USB 3.0 ulaz na tv-u? Kodi Monsoons i verzija nightlies od 27. jula rade bez greske.
Edit:
Ili probaj Just player ili VLC media player. Ako i tu ima problema definitivno je do uredjaja sa koga povlacis sadrzaj.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Imam nameru da kupim tcl c805 pa sam malo ceprkao po stranim forumima da vidim iskustva i ne mali broj korisnika se zali na frame rate drops. Zale se na to da im slika secka u steiming aplikacijama youtube, netflix i slicno. Sad mi nije bas prijatno kada sam to procitao. Jel imao neko iskustva sa ovim problemom?

Probacu da zamenim baterije i da odradim fabrički.
Ljudi, probao sam i jedno i drugo. I dalje neće da upali tv kada se ugasi. Već isključivo mogu da upalim kada ga iskljucim iz struje. Radi podsećanja u pitanju je C805. Koja je poslednja verzija softvera za c805? Nemam telegram. Da probam tako da rešim problem. Trenutno je na njemu v135.
Pozdrav svima. Imam nameru da kupim tcl c805 pa sam malo ceprkao po stranim forumima da vidim iskustva i ne mali broj korisnika se zali na frame rate drops. Zale se na to da im slika secka u steiming aplikacijama youtube, netflix i slicno. Sad mi nije bas prijatno kada sam to procitao. Jel imao neko iskustva sa ovim problemom?
Iskreno ja tih problema nemam, sigurno bih to primetio.

Poslednja izmena:
Ljudi, probao sam i jedno i drugo. I dalje neće da upali tv kada se ugasi. Već isključivo mogu da upalim kada ga iskljucim iz struje. Radi podsećanja u pitanju je C805. Koja je poslednja verzija softvera za c805? Nemam telegram. Da probam tako da rešim problem. Trenutno je na njemu v135.

Iskreno ja tih problema nemam, sigurno bih to primetio.
Da li je problem na C805 bio pre verzije v135? Zadnja verzija je v143. Par postova iznad:
Post in thread 'TCL televizori' https://forum.benchmark.rs/threads/tcl-televizori.475475/post-7272127
A da pokusas da iskljucis/ukljucis opciju Quick Start?
IMG_20240923_002918.jpg
Jedino mi to pada na pamet. To ili novija verzija softvera. Ili starija ako je tv na njoj normalno radio. Ako nista ne pomaze. Reklamacija.

Da li je problem na C805 bio pre verzije v135? Zadnja verzija je v143. Par postova iznad:
Post in thread 'TCL televizori' https://forum.benchmark.rs/threads/tcl-televizori.475475/post-7272127
Pogledajte prilog 459282
Jedino mi to pada na pamet. To ili novija verzija softvera. Ili starija ako je tv na njoj normalno radio. Ako nista ne pomaze. Reklamacija.
Uzeo sam tv polovinom avgusta i odmah sam ga azurirao na V135 jer mi je sam ponudio. Nakon mesec dana korišćenja počinje to da se dešava.
Hvala ti, upravo sam instalirao V143 i isključio Quick Start. Za sada ga uključuje. Probaću ujutru, verujem da zvuči čudno, ali kada duže TV stoji ugašen onda je tek naglašen problem.
Hvala ti još jednom. Javljam ujutru.

Pogledajte prilog 459282
Za sada pali iz prve sto bi rekli. 😂 Hvala još jednom.

Za sada pali iz prve sto bi rekli. 😂 Hvala još jednom.
Nema na cemu. Bitno je da radi. Iskreno kad sam i ja kupovao C805 pribojavao sam se TCL-a kao brenda. Znam da prave solidne panele... Ali i da imaju ponekad softverske probleme koje uglavnom ispeglaju kroz neki updejt. Uzivaj u tv-u. 🍻

Nazad
Vrh Dno