Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Meni posle update-a ne radi brzo punjenje preko samsung 45w punjača. Reset ne pomaže, brisanje kesa ne pomaže...
Ovo nista nije cudno Samsung u skoro svakom updejtu( iako to nikad ne prijavi milion posto provereno) nesto cacka oko punjača i punjenja, pa su bagovi mogući, stalno petljalju i gledaju da omoguće samo originalne punjace, pa i kablove, posto kablovi imaju takođe elektroniku u džeku, a ostale poremete koji nisu original , ovo se meni desilo isto na s24 sa samsung punjacem koji je bio 45w , ali mislim da nije bio original ,da je posle jednog updejta prestao super charge 2.0, vec samo obican super charge 1.0 25w, do njih provereno nesto zeznu namerno. Nabavio 45w nov punjač i kabl(nije original 😁), sad sljaka sve ok. Al su c*ve. 😁
Takođe proveri da ti se nije isprljao usbc na telefonu.

Poslednja izmena:
Akcija je u oktobru,kao što već rekoh prvo 24FE pa onda S i Z serija.
Nema popusta ali pokloni vade stvar.

Prelistah zadnjih 15ak stranica u potrazi za preporukom za zaštitu ekrana i imao bih pitanje.
Na S23U sam imao WD staklo od prvog dana i bio vrlo zadovoljan njim. Sada na S24U je antirefleks ekran, i bas se dvoumim da li želim da potrošim 50€ na istu WD zaštitu koja mu oduzima antirefleksiju.
Naleteh na

Jel ima neko iskustva sa ovom zaštitom?

E ovo jeste neočekivano. S24U uništio i najnoviji iphone

SD 8 Gen 3 je super a ako bude Gen 4 na S25U to ce tek biti masina🙂

Iskreno, nista tu nije neočekivano. Jos da stave novi Huawei, koji bije i jednog i drugog, ili ne daj Bože, Vivo X100 Pro (ne Ultra) sa Mediatekom...
Ne znam jesi li gledao njegova poređenja, ali skoro uvek bi pobedio iPhone tako da jeste neočekivano u odnosu na iPhone 16 Pro Max koji ima 4.600Mah bateriju, najveću ikad.

Ne znam jesi li gledao njegova poređenja, ali skoro uvek bi pobedio iPhone tako da jeste neočekivano u odnosu na iPhone 16 Pro Max koji ima 4.600Mah bateriju, najveću ikad.
Ni to nije čudo - pobeđivao je Samsung Exynose (on je iz UK) i SD 888 i SD 8Gen1.

8G2 i 8G3 su potpuno drugačiji SoC-ovi (pravi ih TSMC, ove nesrećnike je pravio Samsung) a i Android je usvojio Huawei princip ubijanja pozadinskih procesa odavno, dok Apple ima neverovatan suspend mode, bukvalno danima drži aplikaciju u pozadini (a to ima cenu).

Ali živ nisam dok neko ne okači kako Kirin 9010 u testu baterije jede ovaj A18 za doručak (u performasama je Apple 3x brzi maltene, ali evo ja, 5 godina da nisam nijednu igru pokrenuo na telefonu).
S24 ipak ima "samo" 5000 mAh bateriju, Kinezi kreću od 5200 pa sve do 5600.

A Arun mi deluje kao najostriji kritičar iPhonea 16, iako je sad i prešao na njega, po meni sve što je rekao je u pravu.

A S24U, posebno u svetu, je najvažniji Android telefon na svetu.

E ovo jeste neočekivano. S24U uništio i najnoviji iphone

Ne verujem ovom šarlatanu uopšte.

Pa meni ovaj S24U drži isto kao 14PM star godinu dana. I to na light režimu. Ne vidim ovde neku vrhunsku autonomiju.

Sedam dana bez slova o mom S24U i evo juče probiste led 😉 . Ajd sad jedno penzionersko pitanje. Godinama mi već stoji mob na noćnom ormanu pored glave, do pre 10k godina je morao tu da bude uključen i u mreži ali odavno više ne. Prazna glava je ozračena ali više nema potrebe. Sećam se da smo mi nekada mogli mob da podesimo da se svako veče automatski ugasi a ujutro upali. Pre par dana sam tu opciju podešavanja tražio i jedino što nalazim je "režimi i rutine" medjutim ne nalazim podešavanje kada bi u noćnom režimu mob bio van mreže. Zna li ko odgovor na ovo moje pitanje, dakle da od 22h do 07 mob bude uključen ali van mreže. Hvala

Poslednja izmena:
@Matorac
Mislim da moras to da namestis kroz rutine, sa "if" i "then" petljom. Plastican primer - "if time 22.00 - then turn on flight mode" i onda u 7.00 reverzibilna akcija. Vrlo jednostavno je podesiti kroz rutine.

@Bassnectar91, evo malo pre sam nešto iščačkao u dosadnom i opširnom podešavanju i uključio flight režim od 22:00 do 07:00 ali nemam strpljenja da se igram i podesim probno uključivanje flight režima za recimo 08:00 pa ću vidim šta će se dogoditi u 22h. Hvala ti 👍

SD 8 Gen 3 je super a ako bude Gen 4 na S25U to ce tek biti masina🙂
Mislim da ce biti ali na ostalim 25-cama Exinos, tako da preskacem paket.
@Matorac
Mislim da moras to da namestis kroz rutine, sa "if" i "then" petljom. Plastican primer - "if time 22.00 - then turn on flight mode" i onda u 7.00 reverzibilna akcija. Vrlo jednostavno je podesiti kroz rutine.
I ja sam o tome razmisljao ali je problem kada zaglavim napolju posle 22 - recimo, pa budem nedostupan, a treba mi. A svaki put da ga menjam.....

Za ovo oko podešavanja automatskog uključivanja i isključivanja avio režima mora da se javi neko ko tako nešto koristi. Ja probao i mob kada treba da isključi avio režim i udje u mrežu on mi samo vibrira da je došlo vreme da manuelno isključim avio režim. Probaću još malo da se igram i javiću ako imam neke rezultate, da i ja nešto pametno napišem 🙂

Dilema: obican s24 ili 23? Naginjem ja s23 zbog procesora, a na netu svako svoju pricu gura nzm u sta da vjerujem.

Sve zavisi šta mu je prioritet. Ako hoće bolji telefon onda s23 sa zakrivljenim ekranom, a ako hoće noviji sa ravnim ekranom i lošiji onda s 24. Ja bi uzeo s23.

Dilema: obican s24 ili 23? Naginjem ja s23 zbog procesora, a na netu svako svoju pricu gura nzm u sta da vjerujem.
Istu sam i ja imao dilemu, čitao po netu, gledao na youtube i na kraju prelomio i uzeo S24 bez obzira što je exynos. Koristim ga već dva meseca, nemam nikakvih zamerki, sve radi glatko, brzo, ne greje se. Baterija mi drži dan i po. Iako je skuplji bio od S23 presudila je duža softverska podrška i dizajn.

Ne verujem ovom šarlatanu uopšte.

Pa meni ovaj S24U drži isto kao 14PM star godinu dana. I to na light režimu. Ne vidim ovde neku vrhunsku autonomiju.
Meni drzi 30-50% duze od 14 Pro Max-a. Sa onim izguram max 2 dana, sa S24U 3. Normalnom upotrebom, dan sa 14pm sa punjenjem do 80% baterije, dan i po sa S24U.

Dosta su upeglali Android, najvise na stand-by potrosnji, ranije je solidno vise skidao bateriju nocu drugaru na S22 Ultra.

Nazad
Vrh Dno