Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Moj prvi utisak posle ažuriranja i fabričkog reseta je da mi baterija duže traje. Ažuriranje sam uradio na 78% baterije a fabrički reset na 75%. Od 75% je bio nakačen na računar do 98% dok mu nisam vratio 200gb raznih datoteka. Od 98% do sada mi je baterija na 45% a dušu sam mu izvadio raznim nespretnim podešavanjima, odvikao sam se od Samsunga, instalacijom gomile aplikacija, otvaranjem istih i korišćenja po 10ak minuta svake da bi ih isprobao. Skoro ništa ne koristim od Samsugovih i Google pa ih zaustavljam ili brišem. Izgleda mi za nijansu brži u radu mada je ovo je moj prvi fabrički reset od maja, možda je i zato brži. Ne greje mi se više od onog koliko se grejao, pratićemo. Eto to je moj prvi utisak. Baš bi voleo da su pustili neko ažuriranje kamere koji najavljuju od aprila maja, moguće da je i dalje u fazi eksperimentalne nadogradnje jer ovo je 6.1 Globalal a ne 6.1.1 za EU i Ameriku. Žao mi je što sam posle 5 godina ponovo izabrao Samsung a ne Xiaomi ili OnePlus koji su baš moćni telefoni. Nosio sam, 9T Pro, Poco F2 Pro, 12 Pro, 12T Pro i kratko OnePlus 11 i ok su mi bili. Nikada previše pompe oko najavljivanja ažuriranja a ni obećanja da će njima vlasnici bukvalno dobiti drugi mob kao što Samsung najavljuje 3, 4 meseca ranije. Samsung je po meni nemerodavnom čista konfekcija. Ja recimo pojma nemam šta će mi ova zidarska olovčica a ne vidim ni neku svrhu Al jer mnogo šta što on daje daju neke google aplikacije, opet moj nemerodavan zaključak jer nisam ga studiozno proučavao. Uzeo sam Samsung za naredne 4 godine zbog obezbedjenih ažuriranja, garancije od zvaničnog uvoznika. OnePlus nema generalnog uvoznika za Srbiju a time ni zvaničnog servisa, barem ja koliko sam na netu gledao, zato otpade 12ca.

Poslednja izmena:
Telefon (a pogotovo samsung) se ne kupuje zbog obećanih ažuriranja. Kupuješ ga u viđenom stanju, najbolje par meseci nakon puštanja u prodaju kad već izađu par zakrpa i posle šta od obećanog dobiješ to ti je što ti je.
Više bih se brinuo da ne zeznu nešto sledećim većim ažuriranjem, jer su poznati po tome.
Sećam se S7 kad je dobio veliko ažuriranje radio je kao sat, ispeglali su brdo stvari ali je baterija trajala bar 30% kraće. Na kraju sam ga punio 2-3x dnevno u zavisnosti od situacije.

Telefon (a pogotovo samsung) se ne kupuje zbog obećanih ažuriranja. Kupuješ ga u viđenom stanju, najbolje par meseci nakon puštanja u prodaju kad već izađu par zakrpa i posle šta od obećanog dobiješ to ti je što ti je.
Više bih se brinuo da ne zeznu nešto sledećim većim ažuriranjem, jer su poznati po tome.
Sećam se S7 kad je dobio veliko ažuriranje radio je kao sat, ispeglali su brdo stvari ali je baterija trajala bar 30% kraće. Na kraju sam ga punio 2-3x dnevno u zavisnosti od situacije.
Zato sam ja na S23U sa zakrpom od maja. Kao neko ko koristi dugo Samsung i kao ti sto rece, nasao sam mu peak i tu ga ostavi

Potpuno si u pravu, tako sam nekada kupovao Samsunge, sačekam godinu dana od pojavljivanja modela, ispratim sva pisanja o njemu pa odlučim da li ga kupujem ili ne. Tako sam kupio S2, S3. S5. S7 I S9 Plus. Kud sam ja to požurio pojma nemam. Valjda kada sam pročitao ravan ekran a nikada nisam u ruci držao S21, S22 i S23 i video da oni ništa naročito nisu imali zaobljen ekran. Naravno i 3 poklona su dali doprinos odluci kojima je doduše cena bila tačno duplo prenapumpana. Tako sam trebao da sačekam 6 meseci od izlaska S24 Ultra, malo čituckao i kupio S23U, barem zbog kamare za koju kažu da je mnogo bolja nego kod S24U. Nema veze, idemo dalje, svakako neću da menjam mob jer me mrzi, dobar je takav kakav je a i ispao mi je pa je malo oštećena lajsna, time sam mu presudio da ne ide u druge ruke nego ostane u mojim 🙂 .

Potpuno si u pravu, tako sam nekada kupovao Samsunge, sačekam godinu dana od pojavljivanja modela, ispratim sva pisanja o njemu pa odlučim da li ga kupujem ili ne. Tako sam kupio S2, S3. S5. S7 I S9 Plus. Kud sam ja to požurio pojma nemam. Valjda kada sam pročitao ravan ekran a nikada nisam u ruci držao S21, S22 i S23 i video da oni ništa naročito nisu imali zaobljen ekran. Naravno i 3 poklona su dali doprinos odluci kojima je doduše cena bila tačno duplo prenapumpana. Tako sam trebao da sačekam 6 meseci od izlaska S24 Ultra, malo čituckao i kupio S23U, barem zbog kamare za koju kažu da je mnogo bolja nego kod S24U. Nema veze, idemo dalje, svakako neću da menjam mob jer me mrzi, dobar je takav kakav je a i ispao mi je pa je malo oštećena lajsna, time sam mu presudio da ne ide u druge ruke nego ostane u mojim 🙂 .
Небулозе, камера је иста ако не 100%,онда бар 90%,посебно главна. Једина разлика је у телефото 5х VS 10х где је на 23U боља за далекометни зум док је на 24U боља за портрете а по мом мишљењу и за макро, јер је 5х са већим сензором изузетно флексибилна камера.

Ja ne kazem da su vasa iskustva preuvelicana ili nedaj boze neistinita ali ja nikada(jednom kratko na N10+ ali su to odmah ispravili u roku od mesec dana) nisam imao negativnih iskustva sa azuriranjem samsung telefona a imao sam ih brdo(sada imam i koristim note 10+ sd verzija i s24u a u kuci ima jos dva samsunga s23+ i s21fe i nijedan nema ni jedan problem sa azuriranjima). Jeste mozda kamera na s23u(koristio sam ga godinu dana) bolja ali s24u ima neke druge kvalitete, ja sam cekao i docekao da samsung vrati ravan ekran jer osim sto zakrivljeni ekran mozda izgleda fensi nema nikakvu drugu upotrebnu i prakticnu funkciju osim da se sto lakse osteti. Meni je olovka jako korisna stvar iako je ne koristim besomucno, pa bolje da je ima nego da je nema.

Ja ne kazem da su vasa iskustva preuvelicana ili nedaj boze neistinita ali ja nikada(jednom kratko na N10+ ali su to odmah ispravili u roku od mesec dana) nisam imao negativnih iskustva sa azuriranjem samsung telefona a imao sam ih brdo(sada imam i koristim note 10+ sd verzija i s24u a u kuci ima jos dva samsunga s23+ i s21fe i nijedan nema ni jedan problem sa azuriranjima). Jeste mozda kamera na s23u(koristio sam ga godinu dana) bolja ali s24u ima neke druge kvalitete, ja sam cekao i docekao da samsung vrati ravan ekran jer osim sto zakrivljeni ekran mozda izgleda fensi nema nikakvu drugu upotrebnu i prakticnu funkciju osim da se sto lakse osteti. Meni je olovka jako korisna stvar iako je ne koristim besomucno, pa bolje da je ima nego da je nema.
Jedan realan komentar posle niza da izvinete budalastina. One fore kao bolji s23 ultra od s24 ultre ili lik kupuje telefon tek kada proctia forum hahahaha. Prosto da za ne poverovati 😀

Jedan realan komentar posle niza da izvinete budalastina. One fore kao bolji s23 ultra od s24 ultre ili lik kupuje telefon tek kada proctia forum hahahaha. Prosto da za ne poverovati 😀
Zašto za nepoverovati
Ja sam iscitao za i protiv S23U i S24U i odlučio uz malu pomoć foruma za S23U
Zato forum i služi da se razmenjuju utisci a ne da po you tube gledam plaćene reklame i prese....nja kako je sve što je novo i bolje je . Exy bolji od Snapa , velika unapređenja sa novijim - e to su budalaštine za mene .

I ja isto s23u, no meni je inace bila gornja granica 650-700, kupio sam ga za 680, ali svakako nisam mogao da razmisljam o novijem i skupljem, a opet ovaj ima staklo zakrivljeno po ivicama sto mi vise odgovara.

Screenshot-20240912-113249-X.png

6.1.1 za foldove
6.1 je za klasicne telefone
Tako da imate isti softver ko i foldaši.

Cudan problem na s24 ultra. Prednja kamera je nekada totalno neupotrebljiva i uopste ne fokusira dok nekada radi normalno i izostri sliku. I to se sve dogadja u roku par minuta dok udjete i izadjete iz kamera aplikacije. Da li je neko imao slican problem?

Zašto za nepoverovati
Ja sam iscitao za i protiv S23U i S24U i odlučio uz malu pomoć foruma za S23U
Zato forum i služi da se razmenjuju utisci a ne da po you tube gledam plaćene reklame i prese....nja kako je sve što je novo i bolje je . Exy bolji od Snapa , velika unapređenja sa novijim - e to su budalaštine za mene .
Kako god. Postujem misljenje ali se ne slazem. Da sam citao sta se ovde pise nikada ne bih kupio ovaj telefon iskreno. Od svih nabrojanih bagova, ja nemam nijedan. Mozda mislis da lupam, ali tako je kako je. Pozz i sve najbolje brate

Cudan problem na s24 ultra. Prednja kamera je nekada totalno neupotrebljiva i uopste ne fokusira dok nekada radi normalno i izostri sliku. I to se sve dogadja u roku par minuta dok udjete i izadjete iz kamera aplikacije. Da li je neko imao slican problem?
Odrađen apdejt na 6.1.1 ? Očišćena keš memorija kamere i telefona ? Resetovana podešenja kamere?

Pored ovoga sto je kolega napisao, da li ti je ispadao tel?
Jel se desava od pocetka kako si ga uzeo ili je odjednom krenulo?

Pa ni pakovanje nije neko bog zna kakvo kod ovih modela u zadnjih par godina, hoću da kažem može da pada i pre nego što ti dođe u ruke a kutija nije nešto posebna da amortizuje tog tipa udarce i da sačuva od rastresanja kameru telefona.

Pored ovoga sto je kolega napisao, da li ti je ispadao tel?
Jel se desava od pocetka kako si ga uzeo ili je odjednom krenulo?
Uzeo sam ga polovnog pre 20ak dana. Nisam nesto ni slikao prednjom kamerom do pre neki dan kada sam uocio problem. Skinuo zaštitno staklo, resetovao podesavanja kamere i brisanje kes memorije. Jos mi ostalo da probam fabricki reset

Meni posle update-a ne radi brzo punjenje preko samsung 45w punjača. Reset ne pomaže, brisanje kesa ne pomaže...

Problem kod većine polovnih je što su uglavnom velikom većinom otvarani što zbog manjih kvarova tipa mikrofon zvučnik i tako dalje što zbog većih kvarova tipa lom ekrana i slično. Većinu njih servisi uspešno poprave ovim ili onim delovima samo je pitanje ip zaštite nakon zatvaranja.

Ja sam davno rekao da ovde ne treba dolaziti pre kupovine bilo kog telefona 😃
zato ja vec mesec dana nisam uzeo telefon. Citajuci forume, ima i do toga da mi se nadaju tolike pare za s24 ultra i voleo bih da ustedim ali dzaba.
Probao sam cak i neki polovan da nadjem ali ni sa tim nisam imao srece, sad mi zao sto sam prodao moj s21 ultra

Opce je poznato da su nezadovoljni korisnici glasniji od zadovoljnih, tako je uvik bilo i uvik ce bit.
Na 1000 ljudi, 1 ce uvik imat neki problem i taj jedan se uvik cuje.

Evo ja veselo sa svojim s24u idem i dalje bez ikakvih problema.

Evo ja sam zadovoljan telefonom, ne mogu da mu nađem neku posebno veliku manu.
Eto baterija nije na nivou 14PM ali je kamera u noćnim uslovima bolja.

Pa ni pakovanje nije neko bog zna kakvo kod ovih modela u zadnjih par godina, hoću da kažem može da pada i pre nego što ti dođe u ruke a kutija nije nešto posebna da amortizuje tog tipa udarce i da sačuva od rastresanja kameru telefona.
Meni koreanac na donjoj leći kamere ostavio otisak papka prilikom pakiranja. Telefon je bio ganc novi. Bolje pakiranje imaju arapski parfemi od 50 eura.

Opce je poznato da su nezadovoljni korisnici glasniji od zadovoljnih, tako je uvik bilo i uvik ce bit.
Na 1000 ljudi, 1 ce uvik imat neki problem i taj jedan se uvik cuje.

Evo ja veselo sa svojim s24u idem i dalje bez ikakvih problema.
Ma jok brateeeee, gde to pises. Bolji je s23 ultra 😀😀😀😀

Nazad
Vrh Dno