Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I dalje ne ulazim, mislim da kad BTC krene da divlja moze odnos jos dole da ideee
Ovome se i ja nadam. Da BTC krene/nastavi bull run krajem godine i sve krene da se preliva u BTC tj njegova cena raste, altovi padaju i odnos kroz BTC pada e onda je vreme da se prelazi u altove, ja ne zelim da se kockam vec idem na sigurno u ETH (znam znam sigurno ne postoji). History doesn't repeat itself but it often rhymes 🙂

Padace odnos sigurno, BTC bije ni krenuo jos da divlja a alt season nije ni u najavi jos.

Fed Rate Cut> "The Federal Open Market Committee's announcement is due at 2 p.m. Eastern time." -
8 uveče po našem vremenu otrpilike bi trebalo očekivati velika tumbanja cena, a verovatno i pre i posle toga..

Cudi me da vec nije krenulo malo, obicno bude insajderskih informacija.

Ja baš htedoh da napišem. Ako odemo na 50 poena ili više, verovatno sledi pad. 25 poena će biti bullish.

Ja baš htedoh da napišem. Ako odemo na 50 poena ili više, verovatno sledi pad. 25 poena će biti bullish.

Smatram da gresis, ako se fokusiramo na objektivne pokazatelje, posebno na obveznicko trziste. Trenutno, da bi se poravnali dvogodisnji UST prinosi, potrebno je vise od 160 bps-a. Ako pogledas chart i uporedis to sa trenutnim Fed fund stopama, primetices znacajnu razliku.

Cak i da Fed smanji stope za 25 bps, oni bi i dalje znacajno zaostajali za dvogodisnjim UST prinosima. To bi jasno ukazivalo da Fed namerno vodi politiku koja je u suprotnosti sa trzisnim pokazateljima, sto bi moglo sugerisati da planski idu ka scenariju finansijskog sloma. Ako su imalo ozbiljni bit ce najmanje 50 ili vise.

Ja sam preneo šta pišu SAD mediji. Ako oni greše, grešim i ja. Nisam ja neki ekonomski stručnjak.

Bio je isto 18. septembar, tamo 2007. kad je FED objavio da spušta kamatnu stopu za 0,5%, nakon što ju je držao 14 meseci na 5,25%, dakle sve skoro identično kao i sada. U narednih par nedelja je SPX išao na gore i zabeležio novi ATH, da bi posle toga krenuo da pada kako je ekonomija zagazila u recesiju. Ekonomska kriza se drastično pogoršala godina dana kasnije sa bankrotom Lehman Brothers.

Cilj podizanja kamatnih stopa je da ohladi ekonomiju i istera neproduktivne elemente iz nje, što je uvek bolno. Powel jeste upozoravao na ekonomske probleme, pominjao je "pain", pričao da će biti bankrota banaka, niko ga nije slušao, svi samo kupuju dip. Zbog toga je slom svaki put neibežan, razlozi su čisto psihološki, jer investitorima upravlja pohlepa i strah, ne zdrav razum.

Ja sam pre neka dva sata prebacio vecu kolicinu ETH-a na Binance jer sam ocekivao neki pump jer ce svi da povilene zbog ovih vesti a zatim dump. E sada ne znam tacno koliki pump ali pratim sta se desava pa cu reagovati. Ako ETH ode za nekih 150-200$ u odnosu gde je pump krenuo cca 2300$ prodajem sve i cekam dump. Ako to bude neki pumpic 70-100$ necu uraditi nista i vracam sve na Ledger.

Rata skinuta za 50 poena, kao što je i očekivano. Veliki rez. Poslednja dva puta je ovakav rez bio u koroni i 2008. godine. BTC krenuo lagano gore, ali je dump prilično verovatan.

Jedva je zaradio neku crkavicu poslednjim ugovorom u karijeri, sad oće i to da proćerda 😀

Niko ga nije terao da kupuje privatni avion, niti da ženi fuksu bez predbračnog ugovora. Sam pao, sam se ubio.

Kretanje cene btc u zadnjih 6 meseci pokazuje da i laik kao ja mogao primetiti i predvideti dno i vrh. Po toj logici narednih mesec dno talasa 52k a vrh 60k. Kretanje cena je toliko ocigledno i sablonski da po meni upravo tu lezi opasnost. Ocekujem do kraja godine da ce se nesto desiti i da ce dosta ljudi ostati kratkih rukava. sada da li ostati bez btc_a ili bez usdt_a videcemo.

Ako očekujemo crveni septembar, situacija ne mora da bude toliko loša. Cena treba da bude ispod 59K, nakon čega bi mogao da krene bull. I 10% ispod ove cene je lep start za raketicu.

Ja sam preneo šta pišu SAD mediji. Ako oni greše, grešim i ja. Nisam ja neki ekonomski stručnjak.

To sam i pretpostavio, jer vecina prenosi bas taj genericni zakljucak bez da sagledaju cinjenice. Da je bilo 25 bps, bio bi dump i to kakav.

Verovatno su poredili situacije sa velikom krizom iz 2008. i iz korone. BTC je dobro podneo smanjenje kamatnih stopa.

Zanimljivo je da kad god je septemabar bio zelen, do kraja godine je svaki mesec bio zelen.
P.s. ispade cudos najbolja investicija. Kupovina prosle nedelje dok je trajao fud donela je do +60% profita. Meni je 35% profit jer nisam na dnu kupio.

Verovatno su poredili situacije sa velikom krizom iz 2008. i iz korone. BTC je dobro podneo smanjenje kamatnih stopa.
2001. su poceli da spustaju kada je vec berza bila u padu. (Pucanje dot-com balona)
2007. su poceli da spustaju nakon sto je krenuo da puca balon na trzistu nekretnina i pocela da raste nezaposlenost. Zanimljivo je da je bio isto 18. Septembar i - 50bp. Berza je napravila ath u oktobru i drzala se do novembra. Jak pad je krenuo od maja 2008.
2020. se desio corona dump, pa su nakon toga krenuli da spustaju.

Sad imamo situaciju da su krenuli da spustaju "na vreme" pre vidljivog pucanja trzista, sto bi u idealnom scenariju za nas dalo sansu kriptu za drugi deo bulla u narednih nekoliko meseci dok ne krene pad berze. Recimo btc 90-100k, posle pad na 30k i opet bi imali neki standardni ciklus.

Videcemo sta ce biti, retko kad se desi bas onako kako ocekujemo.

90K je relativno losa cena za peak bull-a. lomice se cena tu negde ispod 100K, ako preskoci tu granicu nece stati do 130K. Otom potom, samo da krene. Termin nam se blizi, sve se kockice slazu lagano. Sad samo strpljivo i nemojte da zanocite u shortu inace ode voz.

Dominance 58.5% - target koji sam zavcrtao jos pre par godina. Polako intenzivnije da menjam BTC u SOL i ETH pa cemo da vidimo dokle cemo da stignemo.

Misljenja?

Neki predlozi za moonshot alt koji ce da 100x u sledecem ciklusu a da nije totalni nonsens?

Poslednja izmena:
srecan btc @63k svima koji slave

Ja nemam predlog za moonshot. Samo ono što @mmarkomarko radi. Deo BTC ide u ETH, pa će u piku (ako budem imo sreće da ubodem), ponovo u BTC.

Vecina je skocila dosta, sada je bas tesko nabosti 100x.

Edit: @Cika.Gavra Bas mi je drago da si nabo Cudos. Ja se na kraju nisam usudio da kupim iako je bilo logicno do bola.

Pozdrav svima, pošto mi je admistrator obrisao novu temu na kojoj sam mislio da se bas raspisem za mnogo parova,misleći da prodajem nešto ,zbog citata da može da se napravi saradnja misleći da možda prodajem nešto ili ako je na mojim screenshotovima bio sajt na kome objavljujem cfd trgovinu po nekada ću ovde objavljivati gde sve možemo očekivati reakciju ( trenutno je 70% šanski da ce btc pasti svakog momenta , ali bi trebalo da dodje do zone prvo za bolji short i veci %

Prilozi

• IMG_6051.png
    IMG_6051.png
    167.8 KB · Pregleda: 69
Video sam temu i mislim da je dobro da podeliš ideje sa nama. Slobodno piši u ovoj temi.
Da li možeš da objasniš malo bliže chart? Neki ga verovatno razumeju, ali neki od nas i ne baš najbolje. Hvala.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno