Šta je novo?

Mobilna telefonija: korisnička pitanja i podrška

Kako se brišu podaci platne kartice iz aplikacije Yettela na androidu? Jer je supruga upravo platila račun bez upisivanja broja kartice i SMS poruke a to nije svesno uključila, i ne želimo tako da ostane.

Nije bitno koliko. Probao sa raznim iznosima i nije htelo. Sinoć posle 21h, proradilo.
Ovde kod mene u selu vec par godina ne moze dase uplati kredit za Yettel,osim u posti doduse.Moze samo A1 MTS i opet u posti Globaltel :) pitam jednom ovog privatnika sto bre ne moze Yettel kod tebe?Kaze covek "Ne moze nece oni,da gazduju u mojoj prodavnici" i posle mi objasni posavljali mu neke uslove koji njemu ne odgovaraju,i on ih lepo otkaci...nema dopune i cao,i sad ko u selu ima Yettel na dopunu ili u postu ili u najblizi grad.Srecom ja sam na mesecnom tj postpaid bese,ali bilo zgodno dok je bilo blizu mi prodavnica radi do 22h cas uplatim ali nema vise :)

Sigurno 13-14god moze dopuna online da se uplati…

Treba da pređem iz a1 u yettel da li nekako moguće rezervisati vivo y35 pošto ga nigde nema na stanju i kome da se javim?

Treba da pređem iz a1 u yettel da li nekako moguće rezervisati vivo y35 pošto ga nigde nema na stanju i kome da se javim?
To je najbolje da okrenes 9000 i pitas,hoc li ga i ako hoce,kada nabavljatii sad gledah Vivo.bas nikakav model nema zasada.Obicno je tako ono sto vidis na sajtu to ima trenutno,ja sam uz bese 2gi ugovor hteo vise se i ne secam koji model,kad u poslovnici u Arandjelovcu kazu nemamo ga...ali mozete da potpisete ugovor a mi cemo poruciti telefon dodjete za 2 dana i uzmete.Kako da necu samo trcim vec odaberem Realme 7,i uzmem njega i ajd bezi kuci.Trentni paket mi je Total Data obican svaki mesec ode po nekih 2450d na to,jedva cekam istek UO ne bude li 50% popust na bilo koji Total odoh ja kod drugog operatora.A vidi u aplikaciji mi se nudi do isteka UO Total Data + to inace kosta skoro 8000d neograniceno sve pozivi sms i internet,ali meni nude za 4300d dal kao starom korisniku neznam?Cutim ja i kuliram kao niam video,kad danas oko 10h zove lik predstavi se neki Marko iz Yettela i pita hocu li taj paket (kako zovu kad,treba :)),rekoh ne hvala jer vec placam obican Total Data+Total Internet+rata za Motorolu..sve to zajedno skoro pa 5500-6000d mesecno sto je mnogo mnogo je.E kad docekam istek UO prvo za Kucni Net pa posle neki dan i za telefon,bez neke ponude Total paketa uz 50% popusta bez kupovine telenona ako nemoze odoh ja dalje,a posle sam video zasto mi nude...u aplikaciji ukljuceno u profilu pristanak o obradi podataka i raznim pondama,tako da sam to odmah iskljucio :oops:

Poslednja izmena:
Postovani Yettel Srbija ,

Zzbog cega ste uveli otkup ugovnorne obaveze i i time onemogucili prekid ugovora 1.5 mesec pred istek ?

Ugovor mi istice 25.10.2024. U vasoj poslovnici(danas) 09.09.2024 sam dobio objasnjenje da ako hocu da prekinem ugovor ne mogu samo da isplatim ta dugovanja VEC moram i da otkupim ugovornu obavezu za sve mesece unazad sto bi na kraju iznosilo preko 40 000 dinara ?!?

Ali zato nije problem da ja produzim ugovor i preko 2 meseca pred istek ? Pritom za produzenje ne dajete benifite a za prekid penale.

Moja namera je bila da ja isplatim ova dva meseca i da raskinem ugovor, medjutim u poslovnici mi je receno da je to moguce samo uz otkup ugovorne mesece po ceni od samo 40 000 i plus dinara.

Pokusavaju da te obmanu. Pozovi se na pravo iz cl. 129. st. 7. tac. 1. Zakona o elektronskim komunikacijama, a zahtevaj razgovor sa nekim od menadzera:
''Potrošač koji podnese zahtev za jednostrani raskid ugovora iz stava 1. ovog člana zaključenog na određeno vreme, dužan je da plati troškove u vezi sa raskidom koji uključuju:

1) mesečnu naknadu za preostali period važenja ugovora zaključenog na određeno vreme, kao i preostale mesečne rate za terminalnu opremu kupljenu uz uslugu, ili...''

U suprotnom podnesi prijavu trzisnoj inspekciji i ujedno obavesti Ratel.

Postovani Yettel Srbija ,

Zzbog cega ste uveli otkup ugovnorne obaveze i i time onemogucili prekid ugovora 1.5 mesec pred istek ?

Ugovor mi istice 25.10.2024. U vasoj poslovnici(danas) 09.09.2024 sam dobio objasnjenje da ako hocu da prekinem ugovor ne mogu samo da isplatim ta dugovanja VEC moram i da otkupim ugovornu obavezu za sve mesece unazad sto bi na kraju iznosilo preko 40 000 dinara ?!?

Ali zato nije problem da ja produzim ugovor i preko 2 meseca pred istek ? Pritom za produzenje ne dajete benifite a za prekid penale.

Moja namera je bila da ja isplatim ova dva meseca i da raskinem ugovor, medjutim u poslovnici mi je receno da je to moguce samo uz otkup ugovorne mesece po ceni od samo 40 000 i plus dinara.
Bas kao sto rece @Ira prijavi ti to lepo i kraj,trazio si raskid bese 2 meseca pre.Dakle duzan si da im platis tih 2 meseca+ako si sta kupio bilo telefon bilo dodatnu opremu.Mada bi taj drugi mesec trebalo da traze za oko 25 dana toliko ostaje u 2gom mesecu,ali oni to zaokruze na ceo mesec,i to je to kakav otkup obaveze 40.000d za 1,5 mesec...pokusavavaju da te opeljese nezakonito i to podebelo obavezno prijavi to narocito RATEL-u jer oni imaju pravo cak i da im zabrane rad uzmu licencu,ne samo njima bilo kome za bilo sta toje RATEL-u posao dodela oduzimanje licenci,razne zabrane opomene i slicno.

Da ja podelim jedno lose iskustvo. Devojka ima broj u yettelu, skoro je uzela i telefon kada je bila akcija za iphone 15. Da bi se posle uzetog telefona bez ikakvog objasnjenja, potpisanog ugovora, bilo cega, cena paketa poskupela za malo vise od 1 000 dinara. Niti gde pise da se cena menja, niti joj je iko rekao da se menja, nista. Da bi na to rekli da moze da raskine ugovor ali da telefon plati u celosti. Cist bezobrazluk.

Yettel ima nove tarifne pakete:
Yettel Mobile M i Yettel Mobile L - pretpostavljam da menjaju stare Total Data i Total Data+, kao i Yettel 20, 50 i 100, koji menjaju Total 10, 20 i 40. Takođe, tu su i novi Yettel Start i Yettel Surf, koji su verovatno umesto Go paketa.

Kako vam se čine? Mislim da sa Yettel Mobile tarifnim paketima koji nude 400, odnosno 500 GB interneta, pripremaju teren za 5G mrežu.

Prilozi

• Screenshot_20240916-204609-078.png
    Screenshot_20240916-204609-078.png
    124 KB · Pregleda: 72
  • Screenshot_20240916-204637-451.png
    Screenshot_20240916-204637-451.png
    90 KB · Pregleda: 27
  • Screenshot_20240916-204711-714.png
    Screenshot_20240916-204711-714.png
    103.7 KB · Pregleda: 54
Cine nam se lose. Svi paketi su osetno skuplji, cak i yettel 100 ima samo 2 slota za aplikacije u odnosu na dojucerasnji total 40, koji je imao 3, a skuplji je, cak i sa popustom od 50% nekih 300 dinara. (Uz eracun).
Ove mobile m i l je i suvisno komentarisati, 400 i 500gb ne trosi ni 2% korisnika.

Cine nam se lose. Svi paketi su osetno skuplji, cak i yettel 100 ima samo 2 slota za aplikacije u odnosu na dojucerasnji total 40, koji je imao 3, a skuplji je, cak i sa popustom od 50% nekih 300 dinara. (Uz eracun).
Ove mobile m i l je i suvisno komentarisati, 400 i 500gb ne trosi ni 2% korisnika.
Pošto trenutno koristim Total Data paket, njega sam i upoređivao sa Mobile M paketom. Novi paket je 100 dinara skuplji, odnosno 50 dinara sa popustom od 50% (4.500/4.400, odnosno 2.250/2.200). Novi ima 400 GB po punoj brzini, stari 100 GB. Takođe, tu je 3 GB roming interneta umesto 2 GB, kao i 16.5 GB Zapadni Balkan umesto 13 GB na starom. Što se aplikacija tiče, da, na Total Data je bilo moguće aktivirati sve aplikacije i digitalne servise, ali se svaka aplikacija vodila kao zaseban slot. Na Mobile M paketu se društvene mreže i aplikacije za dopisivanje (X, Facebook, Instagram, Viber i WhatsApp) vode kao jedan slot - dodatak "Društvene mreže uz neograničeni internet". Tako da dođe skoro na isto što se tih dodataka tiče.

Malo je glupo ali razumljivo sto registraciju pripejd broja moze obaviti samo licno vlasnik broja.
Sta ce mo sa starijim ljudima koji jedva stoje na nogama, a moraju cekati u redu kako bi registrovali broj.
Ja sam pitao preko fb da li je moguce da clan porodice registruje broj sa licnom kartom i sim karticom osobe koja koristi, dobio sam odgovor da moze ali treba ovlascenje overeno kod notara.
Vodio clana porodice kod notara da napravimo ovlascenje ili u yettel poslovnicu je potpuno isto, ceka se i tamo i ovde.
A da registrujem sve na svoje ime, malo je glupo da imam 3-4 broja na mom imenu, a i nerealno, aj dva jos nekako ali vise od toga je previse.
Treba se uvesti online registracija, da se upisu licni podatci sa brojem licne karte i to je to, a ne da se ceka u redu po poslovnicama.

Sta da registrujem kad sam broj registrovao i kada je bio na dopunu,a i bas potrefili datum kad mi istice bese 4 ugovor tj posle 4x2 8godina postpaida.A sad gledah trentno do 10.03.2025 mi istice Total Data obican,uz dodatnu oprmemu tj punjac za Motorolu placam im 3450d plus 502d rata Yettel Banci.I opet deri korisnika hmmm,neplaniram telefon drugi ako moze ovaj paket Yettel 100 uz 50% oko 1400d nemoze odo ja dalje...preterase brate :unsure:

A da registrujem sve na svoje ime, malo je glupo da imam 3-4 broja na mom imenu, a i nerealno, aj dva jos nekako ali vise od toga je previse.

Не разумем шта има да буде глупо и нереално. Ако живите заједно и ако сте у добрим односима, што је битно на коме ће број бити регистрован..?

Sta da registrujem kad sam broj registrovao i kada je bio na dopunu,a i bas potrefili datum kad mi istice bese 4 ugovor tj posle 4x2 8godina postpaida.A sad gledah trentno do 10.03.2025 mi istice Total Data obican,uz dodatnu oprmemu tj punjac za Motorolu placam im 3450d plus 502d rata Yettel Banci.I opet deri korisnika hmmm,neplaniram telefon drugi ako moze ovaj paket Yettel 100 uz 50% oko 1400d nemoze odo ja dalje...preterase brate :unsure:
Ako si pod ugovorom ti si registrovan i ne treba nista dodatno, ovo vazi samo za brojeve na dopunu.

Malo je glupo ali razumljivo sto registraciju pripejd broja moze obaviti samo licno vlasnik broja.
Sta ce mo sa starijim ljudima koji jedva stoje na nogama, a moraju cekati u redu kako bi registrovali broj.
Ja sam pitao preko fb da li je moguce da clan porodice registruje broj sa licnom kartom i sim karticom osobe koja koristi, dobio sam odgovor da moze ali treba ovlascenje overeno kod notara.
Vodio clana porodice kod notara da napravimo ovlascenje ili u yettel poslovnicu je potpuno isto, ceka se i tamo i ovde.
Treba se uvesti online registracija, da se upisu licni podatci sa brojem licne karte i to je to, a ne da se ceka u redu po poslovnicama.
Dostupna je registracija pripejd broja putem Yettel aplikacije (Ostalo - Profil - Registracija broja).

Prilozi

• Screenshot_20240920-130725.png
    Screenshot_20240920-130725.png
    89.1 KB · Pregleda: 48
Dostupna je registracija pripejd broja putem Yettel aplikacije (Ostalo - Profil - Registracija broja).
A sta ce mo sa onim ljudima koji jos uvek koriste stare telefone na tipke?
Ja recimo imam jos uvek funkcionalnu staru nokiu 3310 na kojoj sam kao klinac igrao zmijicu, kako na nju da ubudzim aplikaciju?

Ne nalazim to "ostalo"?
Dole imam - pregled,menjacnica,plati,kartice i meni.
I kako ste uradili screenshots - ove?

Koji telefon imaš?
Vidi u Play Store da nemaš ažuriranje za aplikaciju.
Screenshot radim tako što u isto vreme držim taster za utišavanje zvuka i za zaključavanje telefona.(Motorola)
Ne nalazim to "ostalo"?
I kako ste uradili screenshots - ov
Ne nalazim to "ostalo"?
I kako ste uradili screenshots - ove?
Menjačnica?
Pa ti sve vreme ulaziš na Mobi Banku ja mislim haha.
Idi na Play Store/App Store i skini Yettel SRB, izgleda ovako -

Prilozi

• Screenshot_20240920-215238.png
    Screenshot_20240920-215238.png
    179.4 KB · Pregleda: 32
Ha ha ha jesam budala,gledam vise tema odjednom pa sam se ovde zaebao,mislio sam da pisem u temi Yettel banka :(
Samsung S21FE,kod njega se screenshot radi prevlacenjem dlana preko ekrana,mada mozda moze i neki drugi nacin?
Da zato sto sam u aplikaciji banke zato i ne mogu da uradim screenshot :(

Da li može da se ostvari popust na pametne satove, konkretno me zanima apple watch koristeći reciklažu ili to važi samo za mobilne telefone?

Vrh Dno