Šta je novo?

Mobilna telefonija: korisnička pitanja i podrška

Postovani. Da li bi mogao nekako znati zasto mi je uvecan racun za pretplatu? Nisam nista potrosio van svog paketa. Nisam placao parkinge.

Prilozi

• IMG_8869.png
    IMG_8869.png
    132.9 KB · Pregleda: 94
  • IMG_8870.png
    IMG_8870.png
    86.3 KB · Pregleda: 50
  • IMG_8871.png
    IMG_8871.png
    106.5 KB · Pregleda: 61
Kako misliš da ti proveri stanje i odgovori na pitanje bez navedenog imena, bez broja telefona ili bez bilo kakvog drugog podatka?

Pogledao sam stanje u aplikaciji . Juce sam imao poziv preko FaceTime ( iPhone je upitanju) , nisam bio ustanju da odgovorim pa sam poslao poruku da cu nazvati kasnije. I u stanju na aplikaciji pise da mi je naplacen MMS od 15.42 din kao odgovor na taj FaceTime poziv. Zasto je naplacen MMS? kad imam mobilni internet ukljucen?

pa MMS je naplacen zato sto ga je telefon poslao. A zasto ga je telefon poslao, to treba da proveris ti na svom telefonu a ne yettel.

MMS nema veze sa internetom - ako je odgovoreno MMS-om to je do nekih podešavanja u telefonu i samoj aplikaciji (Facetime), ne do operatera. Operater je samo naplatio ono što je odrađeno a to je poslati MMS.

Problem je sto ti ni ne znas da je MMS poslat
Kad se iphone registruje za imessage i facetime, napise da ce da registruje, i da ce mozda biti naplate (u mom slucaju oko 13din za imessage - poslao internacionalni sms)

Takodje, ako neko nije jos provalio ;) kada saljete neki broj nekom kao kontakt, moze se desiti da posalje kao MMS

MMS nema veze sa internetom - ako je odgovoreno MMS-om to je do nekih podešavanja u telefonu i samoj aplikaciji (Facetime), ne do operatera. Operater je samo naplatio ono što je odrađeno a to je poslati MMS.
Prvo mi nije bilo jasno zasto mi se uvecala cena pretplate, jer znam da nisam nista radio sto ne podpada pod pretplatu. Pa sam postavio pitanje ovde, iako ne bas kako treba jer nisam dao svoje podatke :D. Znam da mi taj MMS nikad nije bio naplacivan ranije, a vec sam ranije odgovarao tako na pozive sa Face Time. Medjutim pronasao sam odgovor na svoje pitanje. To je da sam u podesavanjima za poruke deaktivirao iMessages jer sam citao da tako hakeri mogu da pokupe osetljive podatke sa iPhone telefona. Ja sam skroz zaboravio da sam to iskljucio u podesavanjima, i zato mi nije bilo jasno. Ponovo sam aktivirao iMessages.

Postovani. Da li bi mogao nekako znati zasto mi je uvecan racun za pretplatu? Nisam nista potrosio van svog paketa. Nisam placao parkinge.
Zdravo, nažalost, nemamo uvid u detalje potrošnje zbog zaštite podataka.Sve detaljne informacije o potrošnji možeš pronaći putem Yettel aplikacije u odeljku Račun, zatim odabereš opciju „podesi pin“ koji sam kreiraš i zapamtiš, nakon toga listing potrošnje je vidljiv i moći ćeš da biraš datume i poveravaš sve što te zanima. Listing za današnji dan, biće dostupan sutra.

E sad prepaid broj/karticu nisam koristio u ovom milenijumu tako da ne znam da li se prilikom kupovine broja potpisuje nešto čime se saglašava sa ovim uslovima ili ovo samo stoji na sajtu bez da oni upoznaju korisnika sa njihovim uslovima korišćenja.
Po Opštim uslovima Yettela (a verujem i ostalih operatera), kupovinom i korišćenjem pripejd kartice automatski pristaješ na iste. Što će reći, ako koristiš karticu, znaš da će ti kredit isteći nakon dva meseca ako ga ne koristiš, u suprotnom samo... baciš karticu?

Prilozi

• Screenshot_2024-06-06-22-08-18-521_com.google.android.apps.docs-edit.jpg
    Screenshot_2024-06-06-22-08-18-521_com.google.android.apps.docs-edit.jpg
    91 KB · Pregleda: 67
Pukla usluga mobilne telefonije na Zvezdari

Po Opštim uslovima Yettela (a verujem i ostalih operatera), kupovinom i korišćenjem pripejd kartice automatski pristaješ na iste. Što će reći, ako koristiš karticu, znaš da će ti kredit isteći nakon dva meseca ako ga ne koristiš, u suprotnom samo... baciš karticu?
Koliko je meni poznato - možda grešim, nisam siguran - Efektiva igra na kartu činjenice da ako je Ugovor nejasan ili nekim delom potencijalno u suprotnosti sa Zakonom o obligacionim odnosima, takav ugovor se vrlo lako može oboriti na sudu. I to su već radili, znam za primer Ugovora sa turističkom agencijom gde je to uspešno urađeno, ali ne znam da li je ovde baš taj slučaj...

U svakom slučaju, praksa je idiotska i to što su je stavili u ugovor ne menja tu činjenicu, kao ni činjenicu da operatere treba držati na oku uvek i svuda 😁

@Yettel Srbija gospodo na cemu ste vi, cime se drogirate? Poceli ste da naplacujete dolazne sms poruke od vas i za placanja putem kartice u roamingu…

Dobio sam sada sms u vezi privremenog koda za yettel nalog, a nisam zatrazio. Nije mi jasno ako je neko pokusao da udje na moj nalog il sta? Ima neko slicno iskustvo?

Prilozi

• IMG_9040.jpeg
    IMG_9040.jpeg
    93.2 KB · Pregleda: 60
I ja sam u isto vreme, promenio sam šifru za svaki slučaj. Ali kako vidim nisam jedini možda je neki bag do njih.

Moze li da se raskine ugovor unutar mesec dana od potpisivanja istog bez penala?

Verovatno zato što je istekao ugovor o roamingu izmedju Yettel Srbija i One Crna Gora.

Slucajno Guglajuci naletoh na ovaj clanak u Bluc-u,iz Blic 6. februar 2024. g.Znaci i nije neki praistoriski clanak evo za procitati trentno se to desavama u Americi kompanije se bune,e kada cemo mi stici dotle neznam.Jedino znam da zasad nas sve ima u saci monopolski MTSmjer drzava drzi 70,xxx % vlasnista,,,,e kad jednog dana ne bude tako i ostalim provajderima ce laknuti :)Još uvek volite svoj fiksni telefon?

Verovatno zato što je istekao ugovor o roamingu izmedju Yettel Srbija i One Crna Gora.
Nema niko zvaničnu informaciju, nigde ne piše, kad pitaš call centar, odgovor je nešto trenutno nije u redu, One (bivši Telenor) nam je prvi partner, al' je malo drugačije u praksi 😂

Zato bih voleo da neko iz @Yettel Srbija odgovori na pitanje o roming partnerima u Crnoj Gori ...

@Yettel Srbija
Da li će biti u ponudi telefon Motorola Edge 50 fusion ???

@Yettel Srbija
da probam i ovde:
Yettel, prepaid. Da li još neko ima problem sa dopunom kredita? Naime, prilikom pokušaja dopune, dobijam poruku "Došlo je do greške 500".<

Posle 3 mesca kao i kod ostalih...nekad bilo uplatis kredit i vazi bese 9meseci,e onda brisu kredit (ako nisi potrosio),a broj standardno vazi od momenta uplate 365dana.

Nazad
Vrh Dno