Nemoj trejl patikama po asfaltu sem ako ne zelis namerno da ih unistis. Realno za sve trailove u okolini Beograda, a to su Kosutnjak, Avala, Kosmaj, Fruska gora mozes da guras univerzalnijim patikama za asfalt ako nema previse blata. Pod univerzalnijim patikama mislim na sve sto nije nestabilno/predebelo i ima posten djon, na primer Nike Pegasus, Mizuno WaveRider, Salomon Sonic. Jedino gde vidim da je zaista potrebna namenska trail patika jesu tehnicki zahtevnije staze gde ima dosta skrivenog kamenja/stena, blata ili sipara, Durmitor je dobar primer.
Ako ces da trcis GoraTex je za izbegavanje sem zimi, ostatak godine ce toliko da ti se uznoji noga da je gore nego da si ugazio u baru sa normalnim patikama.
Ok, retko trčim po asfaltu ali šetam dosta. Kakve su za stazu od šljake? Na šljaci (Ada) trčim mnogo češće.Nemoj trejl patikama po asfaltu sem ako ne zelis namerno da ih unistis. Realno za sve trailove u okolini Beograda, a to su Kosutnjak, Avala, Kosmaj, Fruska gora mozes da guras univerzalnijim patikama za asfalt ako nema previse blata. Pod univerzalnijim patikama mislim na sve sto nije nestabilno/predebelo i ima posten djon, na primer Nike Pegasus, Mizuno WaveRider, Salomon Sonic. Jedino gde vidim da je zaista potrebna namenska trail patika jesu tehnicki zahtevnije staze gde ima dosta skrivenog kamenja/stena, blata ili sipara, Durmitor je dobar primer.
Ako ces da trcis GoraTex je za izbegavanje sem zimi, ostatak godine ce toliko da ti se uznoji noga da je gore nego da si ugazio u baru sa normalnim patikama.