Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Da, samo je 550 din skuplje, ali dobiješ 2 giga više u romingu i 350 giga više u domaćem saobraćaju.

Interesantno je i da u najjeftinijem paketu Yettel Start podaci se NE prenose u naredni mesec, znaci ide mesec za mesec pa koliko potrosis, a razgovori samo se prenose 1 mesec, ne na 3 meseca kao sto je bilo
Piše da se podaci prenose u naredni mesec, a za razgovore ništa ne piše. Da li je moguće da se minuti više ne prenose?

Prilozi

• Screenshot_20240916_151919_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240916_151919_Samsung Internet.jpg
    81.7 KB · Pregleda: 175
Ono što je, po mom mišljenju, smislen korak jeste to što su društvene mreže sada grupisali u jedan digitalni servis, što znači da ne mora više da se bira između zasebne društvene mreže, što će možda nekome značiti.
Međutim, korak unazad jeste ukidanje rollover-a, odnosno ukidanje prenošenja nepotrošenih GB i minuta.
Po informaciji koja stoji na https://www.yettel.rs/sr/o-yettelu/o-nama/uslovi-koriscenja/cenovnici/ (Yettel postpaid cenovnik, bez obzira na to što piše da je objavljen 01.03.2024, tamo je informacija o najnovijim paketima), rollover je moguć samo za Yettel Start paket i to samo za gigabajte. Uz to, rollover se više ne radi na tri meseca, već samo na jedan. Znam da su značajno podigli količinu GB, ali za pakete sa 20 i 50 GB ovo baš može biti šteta.

Živo me zanima na osnovu kojih parametara su se odlučili da naprave ovu ponudu.

… pa, kao i MTS pre koju godinu - navukli solidan broj korisnika i ‘ako prodje - prodje’… sad MTS grebe za ostanak i dolazak novih…

👍 opušteno!
… totalno bune visokim cenama novih paketa… i dalje mi nije jasno šta žele da postignu, kao da žele da ‘rasterete’ mrežu…

Poslednja izmena:
Nisam iznenadjen novim cenama u Yettelu. Dok su bili Telenor, uvek su imali najvise cene i vazili za mrezu za “imucnije” i ljude kojima nije bilo zao da placaju vise cene za kvalitet.
Cene telefona su imali najvise.
Sve je to bilo opravdano izuzetno kvalitetnom i brzom mrezom, gomilom servisa i dodataka za aplikacije koje su prvi nudili.
Sve je moglo na lepu rec i da se dogovori, potpuno je drugaciji bio tretman korisnika
Sada kada su Yettel potpuno je srozana usluga u svakom smislu, i kvaliteta i brzine interneta, korisnicka podrska da ne komentarisem.
Cene su i dalje najvise.
Ne moze da trzis Telenor cene, a da nudis uslugu Yebettela.
Zalosno sta su napravili od mreze.

Majka koja je pitaj boga u Mobtelu -> Telenoru - > Yettelu nikada nije uzimala telefon i uvek je imala neku tarifu oko "šargarepe" gde je imala neograničene minute(čim su krenule takve tarife) ka svim mrežama, kada sam joj rekao za pakete koje joj sada nude i po kojim cenama (ističe joj ugovorna obaveza 13.10.) samo je kratko rekla: "Prebaci me na Globaltel. "

Sad me zvali da obnovim ugovor, uzeo sam Yettel 100 sa 50% Sad se ne prenose nepotroseni gb ni u jednom paketu sto je velika glupost. Sad su i drustvene mreze objedinjene, ne idu posebno pa sam zbog dve aplikacije i vise nate odabrao yettel 100 u odnosu na yettel 50...

Jel ne mogu u te 2 aplikacije da se ubace i max i deezer?

Jesi li imao opciju da zadržiš stari total paket

Obično paketi koji više nisu u komercijalnoj upotrebi ne mogu da se zadrže. Tako je bilo do sada barem.

Znam da to piše kod njih na sajtu ali mi nije jasno zašto su mi na dva broja nudili Total 4 kao opciju za produženje UO sa Total 10

Samo da ne ponove glupost iz marta ove godine kada su "migrirali" korisnike pod ugovornom obavezom i usput podigli i cene. Ja na to nisam pristao i do kraja UO sam zadržao Omorika 3 + 25TB za 1300 rsd. I tako sam to vukao do kraja UO. Sada sam na Soko Lite 50%.

Jesi li imao opciju da zadržiš stari total paket
Ne, pitao sam, posto mi je Total 40 sasvim odgovarao, da ostanem na njemu, kaze ne moze. Mozda da sam se cimao jos, da sam odbio prvu ponudu mozda bi pristali, jer mi se cini da je nekad moglo da se iscimaju nekomercijalni paketi. Iznenadio me poziv, danas podneo zahtev za prelazak na prepaid posle 2 sata zvali sa ponudom...

Imam za to, ali je 1700 dinara. Izgleda da mi preostaje jedino da podnesem zahtev za prebacivanje broja na Globaltel i sačekam njihovu eventualnu ponudu s 50% popusta za ovaj isti paket. Ukoliko ne ponude, da pređem na Globaltel Freepaid 8 + 30 GB.
Izgleda da sada, nakon objave ovih novih paketa, definitivno prelazim na Globaltel Freepaid.

6001550273526482774.jpg

Prilozi

• 6001550273526482774.jpg
    6001550273526482774.jpg
    70.7 KB · Pregleda: 108
Ističe mi ugovor za Go Data, ovako na prvu loptu Yettela Surf je dosta dobra ponuda 5GB više u paketu za istu cenu.

Ovo pričam za ljude kojima su pozivi i aplikacije nebitna stavka.
Kad se izboksuje 50% popusta, izađe 950 dinara.

Uz Mobile M paket,pise da idu 3 app...jel mogu da aktiviram recimo dve premijum app tipa dizer i Max?

uz Yettel Mobile M paket moze bilo koje 3 aplikacije, ne dele se odavno na premium

Ne, pitao sam, posto mi je Total 40 sasvim odgovarao, da ostanem na njemu, kaze ne moze. Mozda da sam se cimao jos, da sam odbio prvu ponudu mozda bi pristali, jer mi se cini da je nekad moglo da se iscimaju nekomercijalni paketi. Iznenadio me poziv, danas podneo zahtev za prelazak na prepaid posle 2 sata zvali sa ponudom...
Jesi li bio na manje od 30 dana do isteka UO?

Vrh Dno