Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Devs
Pogledajte prilog 457426
Serija koja definitivno jos uvek nije nasla svoju publiku. Veoma kompleksna serija koja u sebi ima primese SF, misterije, trilera, drame...filozofije. Da filozofije determinizma. Serija nije za svakoga. Nekome je pretenciozna, nekome je genijalna. Svidja mi se sto je spora. Mozda treba istrpeti prve dve epizode. Sama prica te nekako tera da razmisljas. Odlicna gluma. Narocito Nicka Offermana. Veoma kvalitetno pisanje. Vizuelno savrseno. Svaki kadar kamere je...prelep. Odlican soundtrack.
Ne znam po meni je ovo najbolje delo Alexa Garlanda. Apsolutna preporuka. Steta sto je ovo samo mini serija od 8 epizoda.
Ocena 9/10.
"The sense you that you were actually participating in life was only ever an illusion"
"Life is something we only watch unfold"
Mene je ova serija raspametila. I sviđa mi se što je u mini formatu a ne štancovanje bespotrebnih sezona. Kao recimo Casa de Papel. Prve dve sezone savršene. Posle nisam trebao ni da gledam.

La casa de papel težak amaterizam.Jedva odgledah,a volim taj stil u fazonu Prison break i sl...
Oko te serije su mišljenja dosta podijeljena, nekima je odlična a nekima užasna. Meni je odlična, ali sa velikim naglaskom da se to odnosi samo na prve dve sezone.

Pa valjda ocenjujemo celokupne serije od prve do poslednje sezone. To je možda ok za serije antologije, gde radnje u sezonama nisu povezane i gde je druga glumačka postava, npr. Fargo, True Detective itd.

Rings of Powaaa ovo postaje sve gore i gore
Ova zadnja epizoda je neviđeni trash
Kako ih nije sramota da ovo snimaju dalje....

Prilozi

• IMG-20240911-WA0003.jpg
    IMG-20240911-WA0003.jpg
    82.5 KB · Pregleda: 114
Oko te serije su mišljenja dosta podijeljena, nekima je odlična a nekima užasna. Meni je odlična, ali sa velikim naglaskom da se to odnosi samo na prve dve sezone.
Ja pokusao. Na nagovor kolege. On cak ima i duks sa motivima " La casa de papel". Odgledao samo dve epizode. Ali ne ide... Tako da se slazem da su misljenja dosta podeljena.

Oko te serije su mišljenja dosta podijeljena, nekima je odlična a nekima užasna. Meni je odlična, ali sa velikim naglaskom da se to odnosi samo na prve dve sezone eno

Meni je La casa de papel vrhunska serija, veoma profi odrađena i komplet mi se sviđa sve sezone su mi top

Sasa, jel' to sto si boldovao bukvalno ceo svoj text... trebalo malo jace da izrazi kvalitet serije, ili tvoj licni utisak?
meni je ok bila s01.. posle toga bas i ne, iskreno.

Mene naslov te serije asocira na neki rnić pa ne mogu nikako da se nateram ni da vidim o čemu se radi, bukvalno imam mentalnu barijeru zbog toga.

Ma slučajno sam podebljao, a inače sve stoji što sam napisao. Serija mi se jako svidjela i ostavila je na mene jak utisak.

Mozda, ali samo mozda... Jednog dana naprave neko fanmade izdanje The Rings of Power i to lici na nesto gledljivo. Ovo sada je apsolutni debakl, uz prethodnu epizodu (S2E04), kao jedino vredno pomena. U epizodi 5 sam se molio na kolenima da Balrog izadje i pojede onu debelu romkinju, jer ne mogu da je gledam vise.

Dosta dobro odrađeno, iznenadila me serija. Odgledao sam je za dva dana.
Mirjana Joković odlična dok sa druge strane Danica Nedeljković toliki promašaj od glume da sam hteo zbog nje da batalim gledanje.
Svaku scenu je upropastila u kojoj se pojavila.

Što se tiče Ane Franić:

boinggg-beavis.gif

Sasa, jel' to sto si boldovao bukvalno ceo svoj text... trebalo malo jace da izrazi kvalitet serije, ili tvoj licni utisak?
meni je ok bila s01.. posle toga bas i ne, iskreno.
Mene sinopsis nezainteresovao...

Skupljam inače torent fajlove serija, koje ću možda nekad želeti da gledam
IMG_20240916_000527.jpg
te ih ima 800+, ali ona nije među njima🤣

Zavrsi se ,spektakularno kako i dolikuje,The Grand Tour. Lokacija:Zimbambve,malo i Bocvana. Zavrsi se jedna epoha, a tesko da ce ta kolicina talenta, profesionalizma i ljubavi prema svom poslu ikada vise ponoviti. Jedna od najboljih TV produkcija, serija ,nazovite kako hocete ikada.

Poslednja izmena od urednika:
Emmys noćas, po običaju, izuzetan debiluk u mnogim aspektima, al ovo je vrh:
Jodie Foster was named best actress in a limited or anthology series for True Detective🤣

Sad pogledah nominacije i pobednike i nije mi jasno zasto je The Bear u kategoriji komedija?! Jedino ako su trecu sezonu napravili kao sitcom (nisam je jos gledao)?

Nego, taman rekoh da vidim ima li medju nominacijama sta pametno da se probere, a da nisam gledao ili nije na spisku i ovo mi deluje interesantno.
Da li je mozda neko gledao? Preporuke?

Odličan je Ripley, po meni najbolja serija ove godine. Prelepo snimljeno, odlična režija i likovi. Serija ima vajb krimi filmova 50ih godina.
A ja bas uporan da je ne odgledam zato sto je iz Netflix produkcije. Crno-bela kinematografija, vise je "arty" sto i inace volim.
Citao sam da je Andrew Scott bio bas dobar.

Nije shogun toliko precenjen koliko su ostale nominovane lose osim slow horses,pa 3 body problem je bio nominovan u istoj kategorije a nemaju Mariko

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno