Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je u tom filmu najviše zasmetao cgi koji je primenjen umesto praktičnih efekata (pucnjava u šumi npr.). Skoro nisam video nešto što toliko loše izgleda a da je došlo iz holivuda.

Pogledao ga pre par večeri po prvi put a odbijao sam jer ne volim te "vaskrsle" nastavke posle više decenija. I nisam pogrešio, nije mi se dopao.:)
Hajde da je napravljen kao samostalna, posebna priča. Ali kao nastavak... Igra na kartu nostalgije, uspeha prethodnika. Jednostavno, odbojno mi to u startu.
Više mi je delovalo kao da su snimili neke nove Gorštake ili X-men nego Isijavanje.
Verujem da se Tarantinu ovaj film jako svidio. Verovatno žali što nije dobio neku rolu kako bi Ferguson mogla bosa da mu šeta po licu.:p

Odgledah El Hoyo iliti Platforma, nisam nešto oduševljen. 6/10

State of Grace šta reći odličan, zanimljivo gledsti Penn-a golobradog žutokljunca a posle sa 60 i kusur godina sasvim slučajno ponovo on u Daddio.

Daddio odličan nije monoton priča je dobra, i prodje jako brzo.

The Instigators
Solidan film iz Apple-ove produkcije. Film ko film vec vidjeno. Ko voli "heist" filmove imace dobru zabavu. Ima tu i tamo nekog humora. Pristojne role Damona i C. Afflecka. Ne tako lose pisanje i dijalozi.
Ocena 6/10

To je filmčina.

Za ovaj Infernal Affairs, ne znam da l sam ga gledao il sam trebao. Nije mi ocenjen, a znam da mi se vukao po folderu.

Trap
Gledao dvadesetak minuta. Sa zadovoljstvom data ocena 1/10

The Universal Theory (2023)

Odgledah u bioskopu, u sali 3 čoveka. Nemačko-francuska produkcija, crno beli film radnjom smešten u 50/60-te, noir, hičkok, vuče na neki vajb serije Dark idejom, kinematografija vraća u to vreme kadriranjem, muzikom, efektom naglašenih koraka... Za samu radnju ne znam šta bih rekao a da ne spojlujem, fizika, istina ili ludilo, nostalgija i traganje za nečim nedosežnim. Recimo 7/10 jer je malo drugačiji.

Posle bas dosta godina reprizirao Starship Troopers. Osim ako bas niste fan sci-fi filmova, ja ne znam kako bi bilo kome ovaj film mogao da bude dosadan. Traje preko 2 sata, nema dosadne scene, sve je nekako lepo uklopljeno. Mislim da je film mogao i 3 sata da traje i opet bi sve lepo leglo i ne bi delovalo razvuceno.
Naravno, nije ovo sad najbolji film ikad, niti je sad neka ludilo priča da padneš u nesvest, ali film je zabavan, odlično urađen s obzirom da mu je skoro 30 godina, kasting na mestu, neki legendarni "onelineri", scene i da ne nabrajam sada.

E sad, nakon što sam završio film, bacio pogled na neka objašnjenja vezano za film i saznam da je ovaj film zapravo satira fašizma i generalno glorifikacije vojnog režima, akcije, propagande i slicno. Takođe, koliko sam razumeo, sam film na neki način osuđuje to kako Amerika svojim "vojnim poduhvatima" i vojnom propagandom radi sve što radi. Mozda vam je sve ovo već uveliko poznato, ali meni ne, pošto sam ga gledao kao klinac i tada mi na kraj pameti ne bi ovako nesto bilo. Sad mi je bilo malo sumnjivo dok su išle one scene "vojnih reklama".

Sve u svemu, verujem da nema ko nije gledao ovaj film i svakako smatram da ima replay value, tako da ko ne zna sta da gleda, a voli ovaj žanr, evo ideje za obnovu gradiva ☺️

Mislim da ovde ide lagano 8/10
I'M DOING MY PART!

Dada, moze da se shvati i ovako i onako, bas i zbog toga sto si naveo. Međutim, čovek je lepo objasnio da je satira u pitanju.

Showgirls je popljuvan na sve strane, Elizabeth Barkley praktično nestala nakon filma, ali meni film uopšte nije bio loš, a i replay value mu je bolji od većine filmova koje sam gledao 😅

Sad vidim da postoje i drugi i treci deo Starship Troopers.
Jel neko gledao, ili cim niko nije ni cuo toliko su i kvalitetni u odnosu na keca.

Sad vidim da postoje i drugi i treci deo Starship Troopers.
Jel neko gledao, ili cim niko nije ni cuo toliko su i kvalitetni u odnosu na keca.
Гледао сам ја и коментарисао у претходној теми, двојка имам неки Alien вајб, и није толико лоше ако се зажмури на очајне ефекте... Трећи део је повратак Каспера Ван Диена у франшизу али је тежак крш.
Погледао ово, свака препорука за заобићи, након доброг првог дела следе очајни наставци. Због коректног краја и солидних ефеката може килавих 4.5/10.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno