Posle bas dosta godina reprizirao Starship Troopers. Osim ako bas niste fan sci-fi filmova, ja ne znam kako bi bilo kome ovaj film mogao da bude dosadan. Traje preko 2 sata, nema dosadne scene, sve je nekako lepo uklopljeno. Mislim da je film mogao i 3 sata da traje i opet bi sve lepo leglo i ne bi delovalo razvuceno.
Naravno, nije ovo sad najbolji film ikad, niti je sad neka ludilo priča da padneš u nesvest, ali film je zabavan, odlično urađen s obzirom da mu je skoro 30 godina, kasting na mestu, neki legendarni "onelineri", scene i da ne nabrajam sada.
E sad, nakon što sam završio film, bacio pogled na neka objašnjenja vezano za film i saznam da je ovaj film zapravo satira fašizma i generalno glorifikacije vojnog režima, akcije, propagande i slicno. Takođe, koliko sam razumeo, sam film na neki način osuđuje to kako Amerika svojim "vojnim poduhvatima" i vojnom propagandom radi sve što radi. Mozda vam je sve ovo već uveliko poznato, ali meni ne, pošto sam ga gledao kao klinac i tada mi na kraj pameti ne bi ovako nesto bilo. Sad mi je bilo malo sumnjivo dok su išle one scene "vojnih reklama".
Sve u svemu, verujem da nema ko nije gledao ovaj film i svakako smatram da ima replay value, tako da ko ne zna sta da gleda, a voli ovaj žanr, evo ideje za obnovu gradiva ☺️
Mislim da ovde ide lagano 8/10
I'M DOING MY PART!
2h 9m | 16
www.imdb.com