Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trap 5/10

Шамалан пропада јако и конкретно у последњих 15ак година. После онаквих филмова као што су Шесто чуло, Знаци, Несаломиви и било је очекивано да падне али не да дође на ниво Радоша Бајића. Мсм Радош прави боље ствари реално... Видим сада је и он рођаке као Радош кренуо да убацује у фимове и у режисере... ***

Valjda peta po redu repriza il tu negde, a javlja mi se da će ih biti još. Jedan od filmova koje valja reprizirati svakih par godina, ne može da dosadi.
Neverovatno da režiser ovog remekdelceta danas spao na kojekake Marvele i Indijana Džons i drždaganabijem sudbine, sramota:(

Walk the Line je punoletan, Juma ima original, od maloletnih mu filmova jedino vredno spomena je Ford vs Ferrari.

Радош bi potpuno razorio holivud ostali bi zateceni njegovim raskosnim talentom. Prava je tragedija sto on nije jos tamo i sto kulturna bastina covecanstva stagnira i pati.
Moze da radi marvel, moze porodicne drame, moze i horore ako nase glumce dovede. Радош je pravi hibrid Skorsezea, Fincera i Almodavara. Samo da mu dodele par kamermana par hiljada da ima da jede i on bi milijarde zaradjivao.

Takodje je tragedija sto se ludi grk Jorgos vinuo u holivud i samo generise septicke jame koje prelivaju.
Ovaj film je sniman na pauzama snimanja Jorgosovog prethodnog filma o retardiranoj Emi (koji se naravno ne gleda). Ono, odu na sendvic, lepak i met na zadnjem delu parkinga nekog dzank fud lanca i kao snimaju nesto...
Pritom Jorgos u chat gpt samo napise "random bullshit movie scenario" uzme 10 uzoraka izmesa i snimi. To radi od Lobstera.
3 razlicite debilana price sa istim gAttach fileslumcima u razlicitim ulogama. Treca pricica mozda i moze da prodje, ima neki smek, tu je Ema i trezna...mada je i to debilno.

Ne znam dal je meko predlagao

Pa evo ja da predložim, skroz opuštena francuska komedija, moram reći da me je par scena nasmejalo do suza, jednostavan humor, nije dosadan, radnja se brzo odvija, gilm mi je proleteo i bez obzira što je francuska u pitanju, može se lako povući paralela sa našim državnim službenicima. Ima u videoteci na SBBu.

Nisam ni na pola, a već vidim da novog Šjamalana ništa ne može da izvuče. Ne znam čime se drogirao pa je kastovao ovog naduvenog Hartneta ali nije ni bitno. Ovo ni nije pravi film, već reklama njegove ćerke, a i sama radnja se vrti oko beskrajne ljubavi oca prema ćerci, bez obzira na najneverovatnije okolnosti koje ih okružuju. Naravno i on se pojavljuje (M. Night). Bukvalno lobotomija koliko je besmisleno. Dok sam ovo pisao stigao do pola i ugasio.

Valjda peta po redu repriza il tu negde, a javlja mi se da će ih biti još. Jedan od filmova koje valja reprizirati svakih par godina, ne može da dosadi.
Neverovatno da režiser ovog remekdelceta danas spao na kojekake Marvele i Indijana Džons i drždaganabijem sudbine, sramota:(
Буквално нема лош филм човек... Ле ман, Логан, 3:10 за Јуму, Идентитет... То је смао овако што ми пада на памет. Мени је чак и нови Инди био солидан иако га критика уништила... Човек је баш озбиљан режисер.

Ne znam dal je meko predlagao

Pa evo ja da predložim, skroz opuštena francuska komedija, moram reći da me je par scena nasmejalo do suza, jednostavan humor, nije dosadan, radnja se brzo odvija, gilm mi je proleteo i bez obzira što je francuska u pitanju, može se lako povući paralela sa našim državnim službenicima. Ima u videoteci na SBBu.
Ja gledao Italijanski original super je.

E bas cekam komentare, nisam relevantan posto je bio u pozadinii ukjucen ali meni ono deluje kao teska glupost. Šatro cool forice i replike uz neogranicenu kolicinu nasilja. Ponovo kazem bio je pozadinski ukljucen ali sumnjam da cu ga ikada odgledati sa vise paznje. Ova ocena 8 na imdb imam osecaj posle.prikazivanjanu bioskopima i kad se pogase botovi ima da ode nizbrdo.

Odgledah ga i ja pre nekoliko dana u bioskopu. Generalno je dobar ili bolje receno zabavan film, ali meni je prvi i dalje lagano najbolji. Ovaj mi je mozda bolji od dvojke, ali morao bih sad ponovo dvojku da pogledam, pa da potvrdim da li je tako ili ne.

Ono sto mi nekako smeta kod filma je sto imam osecaj kao da postoji taj neki zid koji sam film ne sme da predje, a trckara oko njega sve vreme. Kao, ja sam dedpul, sprdam se sa svim i svacim, niko mi nista ne moze, briga me za tudje misljenje, ali ipak ne smem preko ovog zida da me ne kenseluju. Jasno je da ne moze bas da se sprda sa bukvalno svime (pogotovo u danasnje vreme), ali opet deluje mi kao bas filtrirana verzija necega sto bi bas bilo odlicno. Kao ja sam R rated, ali da bih to zasluzio, bice tona krvi i jednom ce proci neka fatso fora.

Borderlands:

Pa ono, warning je na samom posteru (omotu ili sta je vec danas ispravno), from the producer(!) of uncharted, spiderman i venom...sto je vec red flag. Onda kliknes na cast and crew da vidis ko je u stvari producer ovih remek dela, kad ono na spisku 18 producera... Sto bi narod rekao, film napravljen u laboratoriji.

@kripke Mlada Robin Wright "dominira" više od njih trojice zbirno. A ti je ni ne spomenu.

Ne mogu da verujem i dalje da se posle tog filma udala za tog papka Šona Pena...

Th Bunny Game (2011)

Ova vrsta filmova niti je za svakoga, a mislio sam da mu nije mesto ni ovde, pre ga vidim na Bloody Disgusting tipu foruma ili na rahmetli Bestgore i njemu sličnim. Nisam imao nameru ni da ga pominjem, ali ušavši malo više u priču oko režisera i glumice, pa i ovog kamiondžiju Jeff Renfro-a, promenio sam mišljenje.

Pored odrednice horor koju ovaj kontroverzni film ima (bio zabranjen u nekoliko zemalja) i koja nema puno sličnosti sa hororm kakav smo navikli da gledamo, dodao bih da je ovo pre svega jedan izrazito eksperimentalno - eksploatacijski, niskobudžetni film bez kapi krvi, ali je zato šokantan, uznemirujuć, jednom rečju - brutalan. U pojedinim momentima mi je bio veoma mantričan u vizuelno-auditivnom smislu.
Snimljen u crno-belij tehnici, film istražuje teme dominacije, podčinjenosti, mučenja, jedan skup nedajbože fetiša gde uglavnom dominira BDSM . Ko je gledao Martyrs neka računa x10 na šokantnost.

Ono što je još iznenađujuće se odnosi na glumicu Rodlieen Getsic kao koscenaristkinju i koja je u svoju ulogu unela lična iskustva nasilja i zlostavljanja. Njena odluka je bila da se podvrgne (našao na netu), "ekstremnim scenama mučenja, bez upotrebe specijalnih efekata ili dublova, bila je deo njenog pokušaja da se suoči sa sopstvenom prošlošću i pruži uverljiv prikaz traume i patnje. Getsic je u intervjuima istakla da je ovo iskustvo za nju bilo duboko lično i terapeutsko, jer je na taj način pokušavala da se suoči sa sopstvenim traumama".

Ludi Jorgos opet u svom stilu. Nesto slabije od Poor things, ali nimalo lose. Gluma monotona, napeta, kao da glume pod prisilom. (Kapiram da je bas ovako hteo.) Osecaj neke nelagode ispresecan crnim humorom i komicnim situacijama. 7/10

Triput zasp'o dok sam gled'o. Ovo nije ni proslo pored horor filma. "Najstrasnija" stvar u filmu je retardirani pogled Majke Monro. Jedina svetla tacka Dzoni Kejdz. 4/10

Trap 5/10

Шамалан пропада јако и конкретно у последњих 15ак година. После онаквих филмова као што су Шесто чуло, Знаци, Несаломиви и било је очекивано да падне али не да дође на ниво Радоша Бајића. Мсм Радош прави боље ствари реално... Видим сада је и он рођаке као Радош кренуо да убацује у фимове и у режисере... ***
Slažem se u potpunosti, ovo mu stvarno nije trebalo. Da ne pominjem par nelogičnosti koje vređaju inteligenciju, na nivou gluposti iz Prison break-a

Trap odgledao u nedelju i žali Bože vremena.
Džoš Hartnet korektan, da ne grešim dušu.
3/10

Pogledah After Yang, ne znam dal je ovde neko preporucivao ili sam pokupio preporuku na netu, ali za mene definitivno uzaludno protraceno vreme, posto mi ovakav tip filmova bas ne lezi.

Previse je tu meni "artcizma", neke kao zivotne filozofije i "palamudjenja", a uz to je i sve bas sporo i nekako mrtvo. Iskreno ne znam ni zasto sam ga pogledao do kraja jer mi je jedva drzao paznju, doduse na momente se i premotavalo. Pretpostavljam da sam ocekivao da se nesto spec desi, ali od toga nista. Najbolja stvar kod filma je sto je kratak, pa nije bilo neko mucenje od dva i po sata.

Solidna adaptacija knjige. Čak bih rekao i prvi put da mi je film za nijansu bolji od knjige.
Tamo na temi o pročitanim knjigama sam pisao kako mi je kraj bio mlak, ovde u filmu su to koliko toliko ispravili.
I sviđa mi se što su napravili crossover između starog Shining i ovog novog

7.5/10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno