Šta je novo?

iPhone 11

Sad sam zvao čoveka koji prodaje (znam sve) kaže kako hoćeš ali moj savet ti je 13ka jer 12ka ako se pokvari skida se nesto valjda kod ekrana pa moze i ekran da ode kao *******cija je velika
Nov 13 ako kupuje on je sad 500e, tako da savetujem uvek noviji uredjaj.

Ćerka ima iphone 11, kupljen u MTS- u pre godinu dana. Od skoro , kad je pozovem, prvo nekoliko poziva ide obaveštenje da je nedostupna ,a onda zvoni tel i sve normalno. Posle toga meni stigne sms da je ponovo dostupna,a njoj da je imala propuštene pozive. Dešava se i kad smo u kući jedno pored drugog.
Isto se dešava kad je zovu i drugarice, iz bilo koje mreže.
Jel imao neko sličan problem, da li prvo da u MTS- zamenim karticu, ili da reklamiram telefon ?

Da li ste i ostali na Mts? Ako jeste a samo se njoj devasava!onda prvo call centar da prijavis to pa nek provere. Ako je samo ona na Mts ,ima ukljucen VoLTE,onda ne znam sta moze biti sem da probas reset all network settings ali to brise sve memorisane wifi-je.

Imam 11 pro max. I ja imam taj problem cesto sam nedostupan a i crtice siganala nisu nikad pune. A kad stavim 3G tad signal ok bude i crtice budu sve pune. Inace i ja sam na MTS.
Leva slika 4g desna 3g.

Prilozi

• IMG_7702.jpeg
    IMG_7702.jpeg
    10.7 KB · Pregleda: 40
  • IMG_7703.jpeg
    IMG_7703.jpeg
    81.6 KB · Pregleda: 39
Da li ima ikakve razlike između iPhone 11 i 12 običnih ne pro? Prijatelj hoće da kupi danas 1 od ta 2 pa me pitao
evo ja sam sa 11 prešao na 13 i da ti kažem osim cinematic režima u video snimanju (koji ne koristim), i razlike u bočnim ivicama, kao da koristim iati telefon, ne primećujem nikakve drastične razlike....

evo ja sam sa 11 prešao na 13 i da ti kažem osim cinematic režima u video snimanju (koji ne koristim), i razlike u bočnim ivicama, kao da koristim iati telefon, ne primećujem nikakve drastične razlike....
Boli koliko se ne razlikuje ništa a dve godine je između “lansiranja” ta dva modela. Ja takođe imam 11 običan već godinu i jače i nešto se razmišljam da menjam za 14 običan pošto mi 15 bukvalno ne treba ni za šta.

Razlika je pre svega u ekranu, ip 11 ima lcd dok ip 13 oled.

Imam 11 pro max. I ja imam taj problem cesto sam nedostupan a i crtice siganala nisu nikad pune. A kad stavim 3G tad signal ok bude i crtice budu sve pune. Inace i ja sam na MTS.
Leva slika 4g desna 3g.
Juče zvao operatera, rekla mi da promenim u podešavanjima odabir mreže , umesto automatski, da ručno odaberem mrežu MTS. Probao sinoć i izgleda da je sada ok. Ja MTS, supruga A1 , sa oba broja zvali i funkcioniše normalno.

Mislim da ima jedna razlika izmedju kamera od ip 11 i 13 a to je što se sa ip 11 može približiti nekom objektu lepo a sa ip 13 ne može. Mora da se slika pa kropuje. Ako nekog ne mrzi neka proba. Velika je razlika.

Mislim da ima jedna razlika izmedju kamera od ip 11 i 13 a to je što se sa ip 11 može približiti nekom objektu lepo a sa ip 13 ne može. Mora da se slika pa kropuje. Ako nekog ne mrzi neka proba. Velika je razlika.
Slicnu situaciju sam primetio izmedju 12 i 13. Na 12 kad se priblizim objektu slika bude ostra, dok na 13 na istoj udaljenosti bude mutno.

Tako je. Neko je se žalio na to baš za iPhone 13 i pošto sam imala jednom od nekog deteta ip 11 i moj 13. Uporedim i stvarno je razlika. Ko voli iz bliža da slika nešto bolje da 13 zaobiđe.

Mislim da je 14 isto što i 13 a ako neko ima običan 15 da napiše kako ispadaju "makro" fotke. Po specifikacijama kamera ne vidim da ima neke razlike ali ipak ip 13 mora mnogo da se odalji od npr teksta na nekoj bočici da bi mogao da fokusira taj tekst.

14PM slika ostro i sa 2-3cm , tako da i 15 obicni valjda ima istu kameru.

Pa nemaju obični makro mod i senzor. Mora makro sočivo dodatno ili na zum. Samo pro ili pro max modeli sa telephoto senzorom imaju ako se ne varam.
Inače postoje razlike u senzorima koji su ugrađeni pa nisu isti rezultati. Nemam 11, ali imamo obične od 12 do 15 i tu su negde. Oko 10ak cm udaljenosti od objekta za dobar fokus na wide senzoru. Par cm gore dole zavisi od senzora. Fizika je tu neumoljiva 🙂
Može ultra wide (0.5) da se fizički bliže prinese i fokusira.
Za pravi makro trebaš nešto ovakvo na običnom, piše da je 100mm a obični senzori su na oko 25mm:
IMG_0898.jpeg

Edit: za MTS. Ako je uključen Volte, ume da bude nedostupan. Meni se desilo par puta zadnjih godina. Ugasim i opet upalim u podešavanjima telefona i sve opet lepo radi. Jeste jako retko ali ume da se desi.

Poslednja izmena:
Stigao nam je ios 18 drugari na nase 11tice. Sta mislite dal sacekat ili odmah instalirat?

Stigao nam je ios 18 drugari na nase 11tice. Sta mislite dal sacekat ili odmah instalirat?
Ja neću da instaliram sem u nekoj daljoj budućnosti ako se za 11 pokaže kao dobar. Kažu da nije dobra baterija, a kako i da bude kakve su sve gluposti dodali i pripreme za AI. Naše 11 nisu za to. 17.7 sam instalirao radi perfektno.
Sad sam zvao čoveka koji prodaje (znam sve) kaže kako hoćeš ali moj savet ti je 13ka jer 12ka ako se pokvari skida se nesto valjda kod ekrana pa moze i ekran da ode kao *******cija je velika
11 pro savršenstvo. Kupiš 11 pro za 200e i zameniš mu bateriju za 100e

Neznatna razlika u brzini u korist 16 pro a razlika u ceni 5 puta skuplji 16 pro.

Ja sa svoj 11pm prodao samo zbog 120hz(tipa koristim 14pm, posle kad uzmem 11 cudno mi to izgledalo), ali bas sad gledam da uzmem jedan, samo je prob sto nema nov a sve bat su vec ohoho odradile, odlican je bio i oblik i velicina :D

kolege forumaši, molio bih za malo pomoći vezano za kupovinu polovnog iphone-a 11/13:

1. šta prvo provetiti prilikom kupovine polovnog iphone-a?
2. da li se i kako može znati da li je iphone otvaran i neki delovi menjani?
3. ako je neko koristio vlastiti icloud, kako registrovati svoj icloud na polovnom iphone-u, da bi se izbegli bilo kakvi problemi sa icloud lock?
4. koliko je preporučljivo minimalno da bude zdravlje baterije?
5. u slučaju verzije sa 64gb interne memorije, koliko ostane slobodno nakon factory reseta?

zasad toliko, ako se nečega još setim, neću se ustručavati da pitam :)

Nazad
Vrh Dno