Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije baš slobodan pad. Sunce je najaviko korekciju. Pre će biti da je to, ako krene još na dole. Od pre 2 dana ETH 4H chart je ušao u bear fazu, Džigi opet dobro trejdovao.

Nije baš slobodan pad. Sunce je najaviko korekciju. Pre će biti da je to, ako krene još na dole. Od pre 2 dana ETH 4H chart je ušao u bear fazu, Džigi opet dobro trejdovao.
Dzigi jos nije dobro trejdovao jer nisam kupio jos nista ali razmisljam. 😀 Sada je to vec 200$+ po coinu i razlika bi bila poprilicna. Preko 125k cisto ako uzmem istu kolicinu ETH-a. Odluke, odluke...

Dzigi ce da napravi odlican trejd 😁
Dzigi je napravio dobar trejd. Odlican bi bio na 2400$. Nisam mogao da izdrzim. 😀 Nek ide zivot. Nesto malo preko 230$ po novcicu iliti 51.3 ETH-a. Sada samo da vidim sta sa tim ETH-om da radim. Slatke muke. 😀 Glavnica ide na Ledger do daljnjeg a zaradjena kolicina najverovatnije deo u BTC ( 2 kom ) a ostatak izvlacim pa neko lepo putovanje. Druga tura Dolomita bi lepo dosla dok je jos lepo vreme.

P.S.
Bar 2-3k na Steam ima da ode. 😀

Razgovor od skoro:

Brate, ti se razumes u to, znas neki kereci koin? Nije doge nego neki drugi... E taj! Ti to znas i da kupis sigurno. E vidi uzmi brate koliko god mozes. Sto vise. Pa kad skoci duplo ti prodaj i od toga ti ja vratim pare a zaradu delimo po pola. Sta kazes? Al nemoj nikom da pricas. Ne mora niko da zna.

sad vidim ovu kapitulaciju i da kazem ponovo testiranje od 50k je vrlo moguce i verovatno .. ( ali ne bi se kladio na to )

ja sam short term bear ( period od nedelju dve-dana ) i long term bull ( period od 6+ meseci )

Zadnji put sam usao dva dana nakon sto sam prodao ( za skoro istu cenu ) ..

Ali ja i dalje stojim iza toga da ona kapitulacija do 49k je za mene bila signal za to da se okrenem i da od Medveda postanem bik ..

Ladno bi mi prosao order na 2400. 🤬🤬 Peep FOMO i nedoslednost prilikom plana. E to bi bio odlican trejd. 400$ po novcicu. Kada bi samo znali koliko mene takve stvari trigeruju. To se desilo xx puta kada ne poslusam sebe do kraja. Sada mi jedino preostaje sa Monika Levinski podrzi Trampa i da krenemo na gore.

Ladno bi mi prosao order na 2400. 🤬🤬 Peep FOMO i nedoslednost prilikom plana. E to bi bio odlican trejd. 400$ po novcicu. Kada bi samo znali koliko mene takve stvari trigeruju. To se desilo xx puta kada ne poslusam sebe do kraja. Sada mi jedino preostaje sa Monika Levinski podrzi Trampa i da krenemo na gore.
E,kada bi svi sve znali,gde bi nam bio kraj.Ali lepo si bio rekao, Bolje i vrabac u ruci nego golub na grani 😁 Ipak si na kraju uradio dobar trejd 👍

Postoji razlog zašto samo ~5% ljudi koji trguju na marketu su uspešni.

E,kada bi svi sve znali,gde bi nam bio kraj.Ali lepo si bio rekao, Bolje i vrabac u ruci nego golub na grani 😁 Ipak si na kraju uradio dobar trejd 👍
Sve to stoji i sve ja to znam ali nervira me kada ne poslusam sebe. Uvek se desi neka retardacija. Da li ce ortak nesto da kaze, da li mi iskoci nesto na netu vezano za kripto, da li procitam nesto i na ovom forumu. Uvek je nesto. Najbolja stvar koju covek moze da uradi kada nesto trejduje je da sidje sa mreze jer bilo kakav "noise" sa strane moze da utice na razmisljanje ma koliko imao cvrst stav za nesto. I to se kod mene ponavlja. Sa jedne strane je to dobro jer imam dobar osecaj i najgore sto moze da se desi je da manje zaradim ali uvek ostaje taj gorak osecaj kada ne ispostujem ono sto sam zacrtao do kraja. Govorim sebi da mora tako i da je to kripto ali opet. Ali prvi sledeci trejd me nema. Kada nesto odradim otputovacu na planinu jer tamo nemam vremena da pratim desavanja oko kripta.

Postoji razlog zašto samo ~5% ljudi koji trguju na marketu su uspešni.

Jedini konstantno uspešni trejderi su insajderi. Mi ostali realno možemo jedino da zaradimo na velikim bull i bear marketima, kada veliki talas nosi sve u jednom pravcu.

A u ovoj temi se inace kriju svi odgovori?

Eto Dzigi nece DCA, sinoc mu 2430 po ethu skupo a pokida se ziv sto nije kupio na 2400. Da je stavio order na 2400 a ono probilo do 2069 ili 1999 sta onda...
*******o je i imati 100% conviction jer moze lagano ceo bull da se preskoci ili da se popije -50-60-70-80%.

Ja sam se plasio da ce biti textbook dragonfly doji na monthly, ali da ce naravno biti fake as f***. Jer ako ga nacrtaju perfektnog, budite sigurni da idemo dole.

BTC moze uspesno da se trejduje po parametrima sa lookintobitcoin (sad se zove drugacije), i weekly/monthly RSI, ako niste pohlepni. Ne vidim kako neko moze da bude u minusu pored ovih indikatora. Nego neki ocigledno gledaju upravo ove indikatore i znaju sta znace ali odbijaju da veruju u to. Ja od ovog bullruna ocekujem jos jedan ATH, da se svi shortovi likvidiraju, minimum 74k maksimum maksimuma ~90k, i onda dole ko zna dokle, vrlo moguce i na 3-8k i to veoma sporo, da se svima utera strah u kosti (pa i nama), ocisti 90% altova i ljudi iz kripta, da se sve likvidira (Saylor i drugari), jedan lagani reset.

Mislim da je mala verovatnoca da BTC vidimo ispod $20k ikada a kamoli ispod 10k.

Realno i ispod 40k je malo verovatno iz ove perspektive, osim ako ne izbije neki globalni problem, tipa kovid, ww3 i sl.
Više nema ni mačeva nad glavom, propale menjačnice, prodaja konfiskovanog bitcoina itd.
Jedino Satoshi možda kad bi se pojavio i prodao sve, što je uvek moguće, malo verovatno ali moguće :)

Svaki jaci pad bi unistio i poslednju nadu da je btc sredstvo ocuvanja vrednosti. Hodl vise ne bi imao smisla i to bi bio po meni pocetak kraja. Btc je u martu 2021. probio 60k, i sve ispod 60k u 2025 bi ponistilo i poslednji narativ oko btc.
A altovi se ne mogu unistiti, jedan propadne, 10 novih nikne.

Ok je l' mozete da mi objasnite onda, celokupno, sa sve matematikom, kako je btc za prva tri polovljenja skocio sa 5 centi 2010. na 70k dolara 2021? Znaci 1 400 000 puta, iliti 140 000 000%? Objasnite mi matematiku S2F modela, kako smo dosli do ovih cifara danas.

Kao i na osnovu kojih cinjenica ste formirali misljenje?

Ocuvanje vrednosti ne znaci only up forever, i to ovom eksponentom :). Naci ce dno isto kao sto ce naci i vrh. To sto vi kupujete na topu i gubite nadu na bottomu ciklusa je druga prica.

Kojom si ti matematikom došao do 3k, i to od 90k ?
Zašto ne $100 ili 0 🤷‍♂️

Zasto bih ja tebi to objasnjavao ako nisi ni procitao whitepaper a kamoli razumeo? Mozda cak i 100, eto da je korona ubila 40% stanovnistva pre nego da nadju pravi lek, verovatno bi i dotakao 100. A zasto ne 0 ti pise u mom prethodnom postu, nisi se potrudio ili nisi u stanju da razumes.

A zasto 3k i 90k ti necu odgovoriti jer kao prvo to je moj mukotrpan rad a kao drugo neces ni razumeti jer ili nisi u stanju ili aktivno odbijas jer ti se ne uklapa u narativ i planove, pa sto ja onda da bacam vreme na raspravu koja je nejednaka? Da trosim sad 1-2h da bih dobio ovakve postove?

Mislim, ono, treba da objasnjavam ljudima da "sredstvo ocuvanja vrednosti" ne znaci da su zasticeni ljudi kome je prosecan ulaz 50k po coinu :ROFLMAO:. Onaj kome je prosecan ulaz $100 ili $2000 ce (verovatno) ocuvati vrednost. A o "nadi" necu ni da pricam...

Sa druge strane, 3-9k koje sam ja naveo nisu uopste daleko od 10-20k ispod kojeg vi mislite VEROVATNO, NECE, SIGURNO. Apsolutno je arbitrarno nakon rasta od 140 miliona procenata, to je ono sto dosta ljudi ne razume. Nego ga je prepumpao i sad se trejduje u range-u, da li je taj range 50-70k ili 1-100k, oni su dobri nerealne pare, i ako ne bude POTRAZNJE, idemo dole da se ONI dokupe.

Eto dobio si odgovor, ajde sad ti meni objasni, posto sam prvi pitao.

Poslednja izmena:
Svašta, pa ti si prvi krenuo sa 3k "prognozama", bazirano na NIČEMU.
Da ne idemo dalje jer ti očigledno ne možeš ni da pojmiš šta je potrebno da bi se takav pad desio,
Te fore... "neću da ti kažem, vi nemate pojma, kupujete na topu, ja sam magistrirao na toj temi, postoji sajt" ...
Gori si od morbiusa, taj barem nešto i pokušava da kaže smisleno.

Mislim da zapravo ti hoces odgovore na forcefeed a nisi spreman da obrazlozis sopstveno misljenje, niti si spreman na razumevanje tudjih postova kao ni razmenu misljenja, sto je i dokazano time da pitas ono sto pise u mom postu tik iznad tvog.

Napisao si 0 i automatski mi se gubi svako poverenje o tvom najbazicnijem znanju i sta onda ima da objasnjavam ista dalje? Nulu ni ne gledam kao "banalan primer" jer se ne moze svrstati u to nego je nesto drugo u pitanju, apsolutno nerazumevanje. Isto kao i kod Morbiusa, i svih koji misle da ovo MORA da se prop-up-uje ili ide na nulu.

Povukao sam linije na chartu, eto zasto mislim na 3k i 90k. Hoces chart? Reci nesto pametno. Aj sad ti...

Poslednja izmena:
Šta da ti kažem? Nisam ništa ni predvidjao, rekoh samo da je po meni malo verovatno da će i ispod 40k a ne 20k
Povukao si linije? :ROFLMAO:

over and out

Prvo, bitcoin je spekulativan aset i sve je moguće, sli postoji veće ili manja šansa da se nešto desi. Pričati o 3k je više nego smešno i ko god se tako frlja ciframa ne zaslužuje nastavak diskusije.
Btc je krenuo od nule jer je u to vreme bio inovacija i niko nije ni znao za njega. Tako da govoriti o nekim cenama od 0.05 nema smisla jer je tad za btc znalo manje od 100 ljudi a sada ga ima preko 500 miliona.

Dalje,

Pošto ne razumeš šta znači funkcija očuvanja vrednosti evo ti definicija:

A store of value is an asset, currency, or commodity that maintains its value over a long period. An item would be considered a store of value if its value is either stable or increases over time but doesn't depreciate.

Pošto je btc pre 3.5 godine bio na 60k pad na 10k pri kumulativnoj inflaciji od 30% i više bi značio da on ne služi više ničemu i da je veliki novac izašao i prešao na nešto drugo kao i da je većina holdera u velikom minusu. Uvek postoji šansa za tako nešto ali vrlo mala.

A evo ti i matematika, blackrock etf pre dva dana imao neto priliv 300 miliona dolara. Po ceni od 3000 usd to bi značilo da bi kupili 100k btc samo u jednom danu. Ne znam tačno koja im je prosečna cena kupovine ali sigurno negde izmedju 50 i 60k. Verovatno ti bolje znaš od njih pa oni ubacije milijarde na 60k a pašće na 3k.

A ove i podaci o prosecnim cenama:
Šta da ti kažem? Nisam ništa ni predvidjao, rekoh samo da je po meni malo verovatno da će i ispod 40k a ne 20k
Povukao si linije? :ROFLMAO:

over and out
Tako neki scenario 20-40k može da se desi eventualno ukoliko Kamala pobedi i izglasaju porez od 25% na nerealizovanu kapitalnu dobit za vlasnike imovine preko 100miliona. To bi značilo da bi najveći holderi bili primorani da realizuju dobit, odnosno rasprodaju što bi dovelo do pada cena svega i posledične depresije. Mada niti verujem da će ona pobediti a još manje da bi takav zakon mogao da prođe.

Poslednja izmena:
Eto Dzigi nece DCA, sinoc mu 2430 po ethu skupo a pokida se ziv sto nije kupio na 2400. Da je stavio order na 2400 a ono probilo do 2069 ili 1999 sta onda...
Dzigi nikada ne radi DCA a ovo iznad ne razumem. Kakvih 2430 spominjes? Nisam se ja pokidao ziv zbog toga sto nisam kupio na 2400 nego sto nisam bio istrajan u svom planu. A da je probilo ispod 2069/1999 sto kazes ne bi me toliko tangiralo jer bi mi order na 2400 prosao sto je i bila zamisao. Nikada nisam ni razmisljao o tim cenama prilikom ovog trejda. Gadjao sam 400$ po novcicu a istrejdovao 230$. Zato ostaje zal jer bih i docekao tih 400$ da nista nisam dirao. Pricamo o 100k razlike ali sta je tu je sada. Danas sam vec ok. Za prolivenim mlekom... :) Stigao mi je Pixel 9 Pro XL pa se zezam sa njim ( odlican telefon btw ), postavio sam ovogodisnji rekord u trcanju na 10k ( 4.26min/km ) i spremno cekam priliku za novi trejd. :) Nadam se nekom bounce-u na 2600+ pa nakon toga da uletim opet i jurim 2400- i bezim na planinu i "off the grid". Za to vreme igram Thief Simlator 2 i Dread Delusion. :)

P.S.
I okaci taj grafikon. :)

Ja ne bih nagadjao cenu nakon ovog bull ciklusa, jer je nemoguce pogoditi, ali sam misljenja da ce naredni bear biti veliki, takoreci prvi ozbiljan za btc posle 13 godina rasta, samim tim ce i cena otici MNOOOGO ispod i najnerealnije niske cene koju bismo ocekivali... kompletan reset pred narednih 20 godina rasta...
Zato pamet u glavu ovaj bull i pazite da ne odete gore i nazad dole i ne uzmete nikakav profit

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno