Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

13. generacija (kompletna Redmi i Xiaomi serija) im ima generalno slabu bateriju.

Da li je neko probao neku gcam za redmi note 13 pro 5g, koja je ok i stabilna?

Uzeo zeni pre dve nedelje RN13 4G.Moj telefon star 4 god. RN9Pro,drzi duze bateriju uz vise maltretiranja,nego li ovaj novi dok stoji na stolu.HyperOS jos uvek ne stize.Global verzija.Kako vreme odmice izgleda da kvalitet svake serije telefona sve vise opada.
Najčešće se to sredi posle nedelju dana.

Za kapacitet od 5000 mAh i u poređenju sa drugim telefonima istog kapaciteta baterije, autonomija je slaba, da ne kažem očajna, šta god neki pričali i dizali bateriju u nebesa. Sve ostalo na telefonu za ovu klasu je top. Pričam za pro plus.

Imam isti model i nemam mišljenje o trajanju baterije :ROFLMAO:
Meni traje dan posla veoma aktivnog korišćenja. Ako je napunim na primer sad, sutra ću morati ponovo u isto vreme otprilike.

Meni je to odličan rezultat jer isto aktivno ga koristim bar 15h dnevno...

Ma ja sam baterijom na Poco M6 Pro zadovoljan(RN13 Pro 4G). Hyper mi je ponuđen pri prvom paljenju. Neki dan stigao i novo sigurnosno ažuriranje. Neka mana je kamera, ali GCAM djelimično popravi. Mada za ovu cijenu to nije zamjerka. Najveća je kvalitet prijema signala i razgovora.

Vidi, meni je x3 pro pravio problem kao tebi. Mislio sam da je do beta verzije. Problem se resio sa wifi adapterom.
Pritom svima koji telefon moraju da povezuju kablom preporucujem da kupe wifi adapter daleko je prijetnije tako koristiti android auto.
Uspeo sam da ga povezem, hvala ti na savetu da probam jos koji put 😃

Imam red mi note pro 4g i ne mogu da nadjem nigde opciju da ukljucim OTG.Moze mala pomoc?

Imam red mi note pro 4g i ne mogu da nadjem nigde opciju da ukljucim OTG.Moze mala pomoc?
Trebao bi automatski da se ukljuci, pod uslovim da imas otg kabl ili adapter jer on ima poseban prevezan vod pa ga automatski raspoznaje. Inace je u additional settings..

Prilozi

• images.jpeg
    images.jpeg
    6.6 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
Trebao bi automatski da se ukljuci, pod uslovim da imas otg kabl ili adapter jer on ima poseban prevezan vod pa ga automatski raspoznaje. Inace je u additional settings..
Na samsungu mi odmah prepozna ali na red mi note 13 nece.Eksternu kameru prikljucujem ali nece.U additional settings nema opcija.

Na samsungu mi odmah prepozna ali na red mi note 13 nece.Eksternu kameru prikljucujem ali nece.U additional settings nema opcija.

Ne prepoznaje automatski, mora da ima u additional settings poslednja je opcija OTG. Kada ga uključiš ako se ne koristi 10 minuta opet se gasi...

Ja sam se u petak takođe priključio klubu, uzeo Redmi Note 13 Pro 5G, i penzionisao stari Poco X3. Utisci za prvih dan-dva korišćenja... uglavnom dobri, sa par zamerki. Telefon radi fluidno, stock kamera mi deluje OK, prebacio sam komplet sve sa starog telefona i solidno je odrađen posao. Ono što mi je minus jeste prepoznavanje otiska prsta na ekranu. Skoro nikad ne uspe iz prve, iz drugog, trećeg puta najčešće, dešava mi se da ne uspe ni nakon 5 puta, pa moram da unosim pattern. Prsti čisti, čak sam sve po PS-u odradio, sapun, dodatno čišćenje alkoholom i palca i ekrana pre nego što sam ubacio otisak u bazu. Prepoznavanje lica radi OK, jedino što mi ne otključa telefon odmah, nego me izbaci na ekran gde treba da uradim swipe na gore (može li se ovo nekako izmeniti?) Takođe, vibracija je prilično jaka, zadrma mi sto kada stigne neka poruka. Video sam podešavanje za haptic feedback, ali za jačinu vibracije nisam (verujem da i to ima negde u additional settings). Za kraj, vidim da je kolega djukaa postavio pitanje za dobru Gcam aplikaciju, ja sam za Poco X3 skidao sa CelsoAzevedo, ako ima neko preporuku da nešto radi dobar posao za ovaj model, bio bih zahvalan.

Ja sam se u petak takođe priključio klubu, uzeo Redmi Note 13 Pro 5G, i penzionisao stari Poco X3. Utisci za prvih dan-dva korišćenja... uglavnom dobri, sa par zamerki. Telefon radi fluidno, stock kamera mi deluje OK, prebacio sam komplet sve sa starog telefona i solidno je odrađen posao. Ono što mi je minus jeste prepoznavanje otiska prsta na ekranu. Skoro nikad ne uspe iz prve, iz drugog, trećeg puta najčešće, dešava mi se da ne uspe ni nakon 5 puta, pa moram da unosim pattern. Prsti čisti, čak sam sve po PS-u odradio, sapun, dodatno čišćenje alkoholom i palca i ekrana pre nego što sam ubacio otisak u bazu. Prepoznavanje lica radi OK, jedino što mi ne otključa telefon odmah, nego me izbaci na ekran gde treba da uradim swipe na gore (može li se ovo nekako izmeniti?) Takođe, vibracija je prilično jaka, zadrma mi sto kada stigne neka poruka. Video sam podešavanje za haptic feedback, ali za jačinu vibracije nisam (verujem da i to ima negde u additional settings). Za kraj, vidim da je kolega djukaa postavio pitanje za dobru Gcam aplikaciju, ja sam za Poco X3 skidao sa CelsoAzevedo, ako ima neko preporuku da nešto radi dobar posao za ovaj model, bio bih zahvalan.

Prilozi

• Screenshot_2024-08-26-19-46-05-870-edit_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-08-26-19-46-05-870-edit_com.android.settings.jpg
    68.9 KB · Pregleda: 31
Pozdrav svima,
gledam da uzmem klincu telefon prvenstveno za igre za oko 150e, njemu je bitno da ima 120Hz i da je naravno što jači za tu cenu,
vidim da na KP da je Redmi Note 13 5G tu negde oko te cene, jel ima možda neka bolja alternativa za slične pare?

Hvala.

6GB/128GB, mada ima nekih koji su malo skuplji i sa 8GB/128GB i 8GB/256GB,
moguće da su preko MTS-a uzimani?

Nazad
Vrh Dno