Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Moze preporuka za projector sa ali-a...gledam hy300 pro ili hy320...jel ima nesto bolje ,cena do 50-60e. hvala
Koliko sam razumeo, HY320 je previše bučan, a za 50-60 evrića dobiješ isto kao i za 30,samo skuplje.

Jeli neko naručivao pastu za procesor? Iskocile mi 2 kom. za oko 300 din. sa novčićima, jesu kopije?

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
US $6.49 | MX-4 4g Thermal grease processor Thermal Compound Thermal paste CPU GPU Cooler Cooling Fan fluid Conductive Heatsink Plaster

Nigde nema natpis Arctic a i Arctic ne prodaje na Aliju.

Jeftina je ta pasta dovoljno i kod nas, samo pazi da ne nabodes nekog ko preprodaje ove Ali buckurise.

Ja sam napustio jednu grupu ne fejsu vezanu za Aliekspress zato što čim neko novi postavi pitanje gde mu je paket, bar 10 ljudi ga izvređa što nije pročitao sve, pa onda postavio pitanje. Prosto, neki prijateljski odnos, po meni, mora da se podrazumeva.

Ja sam napustio jednu grupu ne fejsu vezanu za Aliekspress zato što čim neko novi postavi pitanje gde mu je paket, bar 10 ljudi ga izvređa što nije pročitao sve, pa onda postavio pitanje. Prosto, neki prijateljski odnos, po meni, mora da se podrazumeva.
Prijateljski odnos gde na moj odgovor da procita par strana unazad on mene proziva da ga ponizavam i da se pravim pametan?

Ok...

@castBG ispreturaj ovde preko telefona jer je Free shipping i ovo sto sam narucio je imalo pracenje, mislim da su sad vise cene ali mozda Coins opet obori malo vise.

Ja sam uzeo par nekih gluposti jer su cene bile nize nego obicno pa neka ti ovo bude reper koliki je popust.

1724236680216.png

Na telefonu u aplikaciji uopste ne otvara taj link, service error a na pc-u hoce i tu i pise free shipping.

Videh i ja odmah kad sam poslao poruku al ne stigoh da editujem. Sad vec ima stvarcica da se probere. Hvala u svakom slucaju.

Porucih i ja P30 odavde, javljam utiske čim stigne. 30ak dolara je ispalo. Imate ga i u super deals.
Hvala svima koji su preporucili ovaj model za manji budzet.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $27.40 71%OFF | Android 11 Projector with WiFi 6 and Bluetooth Smart Mini Portable Projector 2.4g 5.8g Pocket Outdoor

Porucih i ja P30 odavde, javljam utiske čim stigne. 30ak dolara je ispalo. Imate ga i u super deals.
Hvala svima koji su preporucili ovaj model za manji budzet.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $27.40 71%OFF | Android 11 Projector with WiFi 6 and Bluetooth Smart Mini Portable Projector 2.4g 5.8g Pocket Outdoor
Ne znam zašto, ali mi ta prodavnica nešto smrdi. Svuda je hy300 50$, a samo kod njih 30.

Interesuje me iskustva sa auto kamerama i neka preporuka.
Hteo bih da snima napred i pozadi, ili 360 stepeni (ako je moguce) i nisam upucen da li je moguce da snima i dok je automobil ugasen, a da nije povezana na auto upaljac, vec dikretno na akumulator ili neki drugi izvor struje.

Kupio sam na Aliju Smart IR controler da bih mogao da programiram paljenje i gasenje klime u toku noci i npr pre nego sto cu doci u stan, ali ne mogu da podesim u Smart Life aplikaciji nikako da radi. Klima je neka stara Vinchi, i nema je na listi uredjaja u aplikaciji pa sam isao na opciju ucenja i sve odradim medjutim ne reaguje. Pokusao sam to isto za tv da uradim i radi normalno sto znaci da je controler ispravan. Da li je neko zna sta moze biti problem?

Interesuje me iskustva sa auto kamerama i neka preporuka.
Hteo bih da snima napred i pozadi, ili 360 stepeni (ako je moguce) i nisam upucen da li je moguce da snima i dok je automobil ugasen, a da nije povezana na auto upaljac, vec dikretno na akumulator ili neki drugi izvor struje.
Postoji masa modela koje možeš pronaći na domaćem tržištu ili poručiti iz Kine. Mahom se kontrolišu putem Wi-Fija odnosno aplikacije na mobilnom. Obično osnovna kamera ima dodatnu koja se montira pozadi. Neki modeli imaju bateriju pa tzv. parking monitor radi uz njenu pomoć ukoliko se vozilo zatrese. Osnovno napajanje dobijaju preko ispravljača iz upaljača vozila ali manje više svi nude dodatne ispravljače koji se povezujuu na osiguračku kutiju vozila. Neki od tih dodataka omogućavaju konstantno napajanje a neki nude samo opciju aktiviranja pri startovanju vozila. Da bi to imalo neki smisao bez gomile kablova po kolima, potrebno je ozbiljnije sakrivanje iza tapacirunga automobila. Sve u svemu, nema jeftinog i brzog rešenja a da radi/izgleda kako treba.

Postoji masa modela koje možeš pronaći na domaćem tržištu ili poručiti iz Kine. Mahom se kontrolišu putem Wi-Fija odnosno aplikacije na mobilnom. Obično osnovna kamera ima dodatnu koja se montira pozadi. Neki modeli imaju bateriju pa tzv. parking monitor radi uz njenu pomoć ukoliko se vozilo zatrese. Osnovno napajanje dobijaju preko ispravljača iz upaljača vozila ali manje više svi nude dodatne ispravljače koji se povezujuu na osiguračku kutiju vozila. Neki od tih dodataka omogućavaju konstantno napajanje a neki nude samo opciju aktiviranja pri startovanju vozila. Da bi to imalo neki smisao bez gomile kablova po kolima, potrebno je ozbiljnije sakrivanje iza tapacirunga automobila. Sve u svemu, nema jeftinog i brzog rešenja a da radi/izgleda kako treba.
Hvala na odgovoru, svakako sam mislio da gledam neku kameru na aliju od 50 do 70e.
Opet mislim da bih kupio kvalitetniju nego ovde za isti novac, oko povezivanja mi nije toliki problem, samo eto da mogu povezati kameru direktno na osiguracku kutiju.

Za satove poput linkovanog, koje zaštite za staklo koristite?

TPU Soft Smartwatch Clear Protective Film

I onda samo kucaj naziv sata, to koriste moji ukucani za zablaze gtr 3 pro, jer je ekran zakrivljen, pa ne odgovara bas staklo jer se ne zalepi na ivice i bas se lako skine.
A cini mi se i da je sad sa linka isto takav.

Kupio sam na Aliju Smart IR controler da bih mogao da programiram paljenje i gasenje klime u toku noci i npr pre nego sto cu doci u stan, ali ne mogu da podesim u Smart Life aplikaciji nikako da radi. Klima je neka stara Vinchi, i nema je na listi uredjaja u aplikaciji pa sam isao na opciju ucenja i sve odradim medjutim ne reaguje. Pokusao sam to isto za tv da uradim i radi normalno sto znaci da je controler ispravan. Da li je neko zna sta moze biti problem?
Koji si daljinac uzeo , da li svetli kad posaljes komandu ? Moj upali led diodu kad posaljem komandu. Probaj da ponovis snimanje komandi i pomeris kontroler.

Hvala na odgovoru, svakako sam mislio da gledam neku kameru na aliju od 50 do 70e.
Opet mislim da bih kupio kvalitetniju nego ovde za isti novac, oko povezivanja mi nije toliki problem, samo eto da mogu povezati kameru direktno na osiguracku kutiju.
Ima tu još komplikacija. Konstantno napajanje kamere da bi pratila događaje oko auta prazni akumulator. Elektronika u kitu za napajanje prati napon akumulatora i kada padne na kritičnu vrednost jednostavno ugasi kameru pa sve što se desi posle ne bude snimljeno. Postoje posebna napajanja za kamere na baterijskom principu ali su vrlo skupa.

Још пре 10-ак година сам разматрао ту тему јер ми излупаше сва врата на паркингу и одустао сам из истог разлога.

stigla mi baterija za ruter sa 0% napunjenosti. Napunim je na 100%, izvadim iz rutera, nakon 3 sata stajanja van vratim u ruter 70% posto napunjenosti, ne drzi struju. Mogu li da trazim da mi vrati pare ili posalje drugu, nije bas jeftina 25 dolara?

Koji si daljinac uzeo , da li svetli kad posaljes komandu ? Moj upali led diodu kad posaljem komandu. Probaj da ponovis snimanje komandi i pomeris kontroler.
Svetli, pomerao po kuci okretao izvrtao i nista :D Ne znam sta moze biti problem, jer sam npr za daljinski od tva iz prve snimio komande i radilo je sve normalno, a za klimu nema sanse.

isto koristim njihov ,samo okrugao model .
Ja sam sa ovim pokrio sve IR u sobi TV ,plejeri ,IPTV ,Midea ...
Probaj da bocnu stranu kontrolera usmeris ka prijemniku na klimi.
P.S. primetio sam jednu anomaliju . Kad klimu ukljucim sa IR kontrolerom ne reaguje na originalni midein daljinski dok ne pritisnem off/on dugme(valjda se resinhronise)

Poslednja izmena:
Vrh Dno