Šta je novo?

PSU noviteti

Nova Corsair RMx (2024) serija:

Idemo miki, dvanaestougaonici, jedine bolje rupe od sestougaonih xD

37266.jpg

37268.jpg

37271.jpg

Moraju nešto da izmisle da bi prodali proizvode.

stigao malisan :)

psu_02.jpg

E, sad kad videh konzervu znam koliko je zaista veliko napajanje. :D :D

Gde su napajanja bez retardiranih modularnig gluposti... a da su krstena, ovo je smesno kad i obavezne kablove tipa ploca/cpu/ 1x gpu stavis na retardiran konektor koji aj sto je robusan aj sto moze da pravi problem

Problem sa tim je veliki broj različitih connectora i broj kablova, 24 pin plus 2x8 pina za neke jače ploče, pado 3 konektora samo na jednoj grafičkoj, pa diskovi i razne džidža-džadže pa onda ostaje ogromna gužva kablova gde nije potrebno. Treba te neke ekstra negde zgurati. Naj praktičnije je samo 24pin i možda jedan 8pina (2x4) da budu fiksni a ostali modularni. Racimo nekome treba 4-6-8 diskova a meni ni jedan (svi su M'2), a GPU samo jedan 6+3gde da strpam te ekstra kablove ?
Šteta samo što nema standard za konektore na strani napajanja pa da mogu da se dokupe kablovi ili upotrebe od nekog drugog napajanja. Moje je semi-modularno a treba mi samo 24+2x4+1x6+2 PCIe, ostali bi zagušili pola kućišta. Ovako ostaju u kutiji pa ako zatreba još neki, recimo jača grafička sa 2-3 6+2 PCIe.

Ono što me zaista oduševljava kod ovih EDGE napajanja je što su svi bitni kablovi "braided" sa unapred postavljenim "češljevima". Mislio sam da je isto uradio i Seasonic sa VERTEX modelom, te je to bio jedan od razloga što sam ga kupio, ali je Seasonic napravio "braided-like" kablove od tvrde gume koji se krive na najmanji dodir i koje je nemoguće naterati da stoje pravo, jer je navući ih na češljeve koje dolaze uz kućište prava agonija koliko su uski. Ne znam kome je pala na pamet tako idiotska ideja da se tako nešto uradi.
Ali, naravno, ni sam Lian Li nije imun na idiotizme. Kome to ovakav kabl, kao na slici, može da deluje lepo??? Pa, moje jeftine kineske ekstenzije imaju sve kablove na broju, makar i ne bili funkcionalni, ali lepo izgleda, ovo sa slike mi samo budi želju da jednom naiđem na onoga ko je ovo smislio i da mu kažem par lepih, sočnih srpskih reči...

Prilozi

• LL.jpg
    LL.jpg
    230 KB · Pregleda: 111
Poslednja izmena:
Mene kod mog Anteca nervira sto kablovi nisu oni mekani trakasti, nego "nabudzeno" u jedno crevo, ovi glavni svi debeli, a jeste im plus sto na krajevima imaju dodatni zastitni kondenzator, ali im je to i minus sto ih udeblja tu. A sata kablovi jesu ti tanki, ali kad dodjes do diska, moras ga okrenuti naopako da se ukljuci (za 180 stepeni), tako da imam jedan taj uvrnut na dva mesta, katastrofa. Sreca pa brzo zaboravim na to, ali kad treba nesto montirati, boze sacuvaj.

uvek mozes da narucis custom kablove :)

oduzio mi se build iz nekih privatnih razloga pa rekoh da pazarim ovo cudo :D
ja sam razmisljao da li 850 ili 1000 i onda skontam da mi je i 750 overkill pa sam uzeo 750 za 188eur :)

stvarno ne znam sta bih stavio u SFF da mi treba 1000W da napaja i da je hladno u tom malom prostoru

sa njim dobijam type 5 konektore koji mi malo olaksavaju kabliranje u terra (pogotovo za vent koji ide ispod njih) i atx 3.1 za kasnije ako i kad budem radio upgrade, do 400w ne ukljucuje vent sto mi je taman za 7800x3d i 4080s, sve u svemu od viska glava ne boli :D
mene je izasao 217 eur, u iponu uzeto

pa sva tri modela imaju type 5 konektore :)

DZSMm01rouBydwzy.jpg

ili threadripper :)

ili dva

Epilog mog sluicaja.

Posto nemam racun Corsair me je odbio.
Evo posle drugog pokusaja Corsair je prihvatio moju reklamaciju. Znaci posle 6 meseci od odobijanja zapoceo sam novu proceduru i od strata sam rekao nemam racun izgubio sam i sve je glatko proteklo. U medju vremenu sam ja bio pokusavao da cimam i Johny a i jos nekog lika iz Corsaira niko nije hteo prstom da mrdne ali eto na kraju sam ok prosao.

^ bitno da si dobio reklamaciju. Sad pazi na papire 🤣

NE kazem ja sve ok sada kada se resilo u nedelju stize napajanje do mene.

Nazad
Vrh Dno