Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Polako ali sigurno uvidjam sa S24 ultra uopšte nije bolja od S23 ultra. Vec par dana imam priliku da paralelno sa S24 ultra koristim i S23 ultra. Verovali vi meni ili ne, na S23u nekako mi je lepsi ekran, lepse su boje, kamera pravi bolje slike / bolje video snimke, telefoto je kud i kamo bolji, sam telefon lepse lezi u ruci, itd, itd...

Da li je s24u napredak u odnosu na s23u zavisi od ukusa i ličnih preferencija. Strogo tehnički gledano jeste napredak ali debelo nedovoljan za razliku u ceni , a tako će biti i s25u/s24u.

Ako tako gledamo tako ce biti i sa 25 na 26u. Svako mora da odluči iz koga razloga kupuje. Npr. za mene bi ogroman napredak bio da stave under display kameru bez gubitka kvaliteta.

Mislim da smo daleko od isplative underdisplay kamere, meni bi najviše odgovarao povratak bezela gore i dole kao kod Sony- ja . Par milimetara nebi nikoga ubilo a senzori bi bili smešteni gde i pripadaju. Evo samsung će u 3 generacije imati 3 oblika ultre sličnih mogućnosti pa svako neka odabere.

Ako tako gledamo tako ce biti i sa 25 na 26u. Svako mora da odluči iz koga razloga kupuje. Npr. za mene bi ogroman napredak bio da stave under display kameru bez gubitka kvaliteta.
Face id ispod ekrana, kamera može da ostane vidljiva kao i do sad.

meni bi najviše odgovarao povratak bezela gore i dole kao kod Sony- ja . Par milimetara nebi nikoga ubilo a senzori bi bili smešteni gde i pripadaju.
Ovo bi bilo odlicno, kao recimo sony xperia 1 VI, gde su se konacno makli sa 21:9 odnosa stranica i jos moze dva frontalna stereo zvucnika (htc ⚡), pored osnovnih senzora, ma bombona..

Kao nekad sto je moglo da se bira izmedju S serije i Note koja je bila poprilicno veca i sa olovkom.
Tako i sad mogu upakovati u max 6.3 iste kamere, isti procesor i "malo" manju bateriju.

Neka potpuno uklone prednju kameru i stave mali ekran na pozadinu za instagramuše.

A video pozive ćemo da obavljamo na prcvoljku od 1 inča. Genijalno.👍🏻

Pa ne služi prednja kamera samo za selfije.

Meni nije jasno zašto ne naprave verziju sa i bez prednje kamere pa nek bira kome šta odgovara

A video pozive ćemo obavljati na ekranu od 1 inča. Genijalno.👍🏻

Pa, prednja kamera nije samo za selfije.
Pa, nije baš 1 inč. Pogledajte Samsung flip seriju, ima pristojan sekundarni zaslon koji je dovoljno dobar za video pozive.

Vjerujem da će u skoroj budućnosti staviti sekundarni ekran ili nešto sl. na S ultra jer flagship telefoni stagniraju već godinama. Samo čekaj da im padne zarada pa će opet biti "inovacija".

Poslednja izmena:
Ako bi mogao Samsung jedno 28 različitih modela po ukusima benchmark forumaša to bi bilo idealno.

Ne dobismo mi slike tih ostecenja na ekranima?
I mene zanima o cemu se tu radi, a vas dvojica ne saljete nista.

Ekran je jos veci(siri) a telo uze a sa bocnih strana ce biti nekih manjih promena da bi sto bolje lezao u ruci, tako barem ice universe kaze. Sta znam, ok je po meni.
Jedna pored s23u

GVHMwu6ao-AApw-Eb.jpg
Ne znam sta da vam kazem, ali meni se svidjaju obe verzije, tako sta god da izbace ja sa S23U prelazim na S25U ili kako god se bude zvao.

Dajte mi recite ako netko koristi Bluetooth, koliko to troši bateriju na s24 ultra? Planiram telefon uplatiti sa Qudelix 5k DAC-om s obzirom da više nema 3.5 ulaza.
Троши смешно, мени је повезан нон стоп сат, аутомобил, још ми музика у колима иде преко телефона...

Da li i dalje važi ono da telefon kupljen preko operatera (ugovor se ne vodi na tu osobu) može direktno da se nosi u ProMobi na servis bez problema, a da bez vlasnika ugovora ne može novi telefon da se dobije?

Da, ali mozes uraditi ovlascenje kod notara.
U sustini, to sto rade je nezakonito, jer tehnika nema zakonskog vlasnika, ali se treba izboriti.

@LMTD Ma da. Za sve mozes ti, osim da uzmes novi tel.
Ne znam kakav je zakon za to, nikad nisam gledao da li postoji nesto u zakonu vezano za to. Pitao sam jednom pro mobi i rekli su mi da sve mogu ja, cak i da nemam racun ili ugovor, samo da za nov tel mora vlasnik licno da dodje ili da posalju gde je uzet, pa on da pokupi.

malopre sam tek saznao da vanila s24 ne ide vise od 8gb rama, bio sam ubedjen da i na osnovnoj ima opcija za 12/256. jel su ljudi realni?
kazu da ce AI da jede ram, znaci dogodine flegship model sa 8 giga rama ce da im stuca?

Rešio da se oprobam sa Galaxy posle 10 god na Xiaomi telefonima. Kod njih mi tenutno ne prija ergonomija na modelima sa pristojno velikim ekranom (6.5 do 6.7 smatram pristojnim). Rešio takođe po prvi put i nešto iz flegšip serije da uzmem ali X14U mi je ružan i sa prevelikom kamera budžom, X14 ekran je prilično mali. Gledao malo kod druga S24U, zmaj od telefona, onaj antireflektivni ekran je boleština ali meni je lično glomazan i prosto ne mogu da pređem preko ovih uglova što su hladno oružije. S24 mi je malecan ali zato S24+ baš kako treba. Prelep telefon i jako kompaktan za ovu veličinu ekrana.

A onda problem - čitam ovu temu od juče i izogre mi svaka siva ćelija. Na stranu sva kukanja kako je napredak mizeran, meni neće biti jer prelazim sa 2.5 god starog midrangera. Ali sahrani ova Exynos priča. Pokušavam da nađem Snapdragon po KP ali za sada bezuspešno. Ako neko zna konkretnog prodavca koji ima Plus u SD verziji, bio bi ljudina da javi info na PM.

Da sam ko čovek otišao i kupio telefon - živeo bih srećno sa Exijem i ne bih ni znao da mi je baterija 20% lošija a telefon neki stepen topliji - tj. krš krševa koji kupuje samo neinformisane ovce i koji će oterati Zamzung u provaliju.

Nazad
Vrh Dno