Oslabela mu je baterija verovatno.Pa kad ga nisi stavio na predvidjeno mesto: upravo na tu crnu površinu oko retrovizora.
Pozdrav
Не могу да ти кажем тачно колико сати траје вожња, али ако гледаш по навигацијама/мапама рута преко Бугарске је краћа по километражи, али углавном је временски или иста или нешто дужа него преко Македоније (не рачунам време изгубљено на границама), из разлога јер када се иде преко Македоније више се иде аутопутем (каквим таквим) и кроз Македонију и кроз Грчку, па се самим тим надокнађује дужа километража (у смислу времена).Znas li otprilike koliko ti je sati voznje trebalo do tamo? Vidim da do Tasosa npr ima dosta manje kilometara tuda pa ne znam da li se i koliko brze stigne.
Uzeo sam u Masutisu sa UV50 zaštitom, 2.10m je dijagonala. 50e sam platio. Ima onaj zaštitni sloj ispod. Skroz je ok, ne oseća se sunce ispod njega. Mogu da ti slikam ako hoćeš.Pisao sam već u ovoj temi za preporuku za suncobran, dobih preporuku za pecaroške suncobrane i konačno se nakanih da odem da ih pogledam (Formax na Novom Beogradu). Imaju svega nekoliko na stanju, ali nam je zaposleni (diskretno) ukazao da ih ne uzimamo ako je namena za plažu. A baš sam se bio obradovao kad sam našao te suncobrane da kupim i da rešim to pitanje, a sad ide opet potraga. Tako da, ako neko ima predlog za dobar suncobran za plažu, neka napiše.
U Gr smo videli kod nekih ljudi Hupa suncobran, deluje baš kvalitetno, ako ne nađemo ovde, gledaćemo da tamo kupimo.
Auto uzeo 2018-te, do ove godine mi se nikad nije desavalo, uglavnom supruga vozi a ona (kao i ja) nismo ostri vozaci, mislimo da ako vozimo u nizi stepen prenosa da tako stedimo gorivo i motor.Klasična regeneracija filtera. Ja sam imao totalno zagusenje i havariju.
Covek ima nov TAG.Oslabela mu je baterija verovatno.
Ne znam zašto postoji taj "mit" da je ta crna površina mesto za tag.
Zaboravih, put kroz MK u pravcu ka Grkoj je u mnogo boljem stanju, bukvalno sam mogao da vozim po ogranicenju sto je do ove godine bilo nemoguce a da mi auto ne skace. Popravili su neke delove a tamo gde je lose na desnoj traci ja idem u preticajnoj, isto rade i ostali jer je bolji asfalt.Не могу да ти кажем тачно колико сати траје вожња, али ако гледаш по навигацијама/мапама рута преко Бугарске је краћа по километражи, али углавном је временски или иста или нешто дужа него преко Македоније (не рачунам време изгубљено на границама), из разлога јер када се иде преко Македоније више се иде аутопутем (каквим таквим) и кроз Македонију и кроз Грчку, па се самим тим надокнађује дужа километража (у смислу времена).
Tag treba postaviti tu jer u kolima tu najmanje smeta vidnom polju jer je iza retrovizora, nema to veze sa UV zaštitom😉Covek ima nov TAG.
Bukvalno imas tutorijal uz TAG na papiru ili na webu da se bas tu stavlja uredjaj, na tom mestu bolje prolaze radio signali, obicno tu ide i ona flat antena za radio.
Na ostalim mestima sofersajbna ima UV zastitu koja blokira i radio signale.
Pročitaj uputstvo za kola, pa će ti samo kasti....
Ne znam zašto postoji taj "mit" da je ta crna površina mesto za tag.
I ja sam zainteresovan, pa možeš slikati? Gde si uzeo?Uzeo sam u Masutisu sa UV50 zaštitom, 2.10m je dijagonala. 50e sam platio. Ima onaj zaštitni sloj ispod. Skroz je ok, ne oseća se sunce ispod njega. Mogu da ti slikam ako hoćeš.
Ima tih suncobrana raznih boja i modela, od 26 do 50€ za isti tip. Svi sa zaštitom 50. Naravno kada je sloj odozdo "metalizirani" sivi. Osim masutasa ima ih u još nekoliko prodavnica i kod privatnika. E sad, zavisi u kom delu/mestiu ste sme[teni, možda nemate mnogo izbora.Uzeo sam u Masutisu sa UV50 zaštitom, 2.10m je dijagonala. 50e sam platio. Ima onaj zaštitni sloj ispod. Skroz je ok, ne oseća se sunce ispod njega. Mogu da ti slikam ako hoćeš.
Pa ovde svi rekose stavi ga 1 cm ispod ovog crnog dela, jer u crnom delu su mi senzori. A stavio sa suvozaceve strane, jer mi je bilo lakse, i da mu dodje na isto. Prolazio sam ispod onog djavola na rampi x puta, nema sanse da zbog toga ne moze da ga ucita. Lik mi je rekao da mi je mozda staklo celo sa zastitom i da zato ne moze, a proslo mi je kad je supruga drzala tag u ruci na sred stakla... Sad moram da skinem onda ceo nosac i stavim ga u ovo crno, pa da probam, ali ako bas zbog tog 1 cm pravi problem, onda stvarno... Pretpostavljam da ako ga odlepim, da nece opet da se zalepi, moram da uzmem novi nosac...Pa kad ga nisi stavio na predvidjeno mesto: upravo na tu crnu površinu oko retrovizora.
Pozdrav
1 cm iznad linije gde su tackice ili cisto staklo, ili na sredini ovog dela sa tackicama, 1cm od gornje ivice sa krovom?Na tačkice
Pozdrav
Tako i meni stoji pa radi. Verovatno neispravan tag.Evo gde sam ga okacio pa kazite gde tacno da ga stavim.
TAG inace radi, kao sto rekoh testirao sam ga, u app stigao nalog za uplatu itd. Ali ocitanje je problem i mislim da je sigurno do lokacije. Ako i na mestu gde ga pomerim bude zezao, onda je sigurno do njega problem.
Pogledajte prilog 454431Pogledajte prilog 454432
Klasična po čemu? Ne vozim Pežoa, ali ovako nikada moj auto nije radio regeneraciju.Klasična regeneracija filtera. Ja sam imao totalno zagusenje i havariju.
Nije to nista alarmantno, auto je registrovao neuspesnu regeneraciju, samo nastavi da vozis i ne gasi motor, treba mu oko 10 min voznje da zavrsi uspesno regeneraciju i ugasi gresku.Prosli za 45min obe granice.
E sad da napisem sta mi se desilo, kod Leskovca mi Pezo 307SW iz 2008 izbaci gresku "Anti polution DPF filter error" i auto ostaje bez snage. Izadjem na Predejane, pozovem nekog mehanicara kaze ili je DPF ostao bez ulja ili je on nesto. Desilo se supruzi isto pre mesec i po. Navodno gradska voznja i mali broj obrtaja to izazove. Nista upalim ja i krenem polako drugom u 3500 obrtaja, dere se ali ide, ima snage i tako teram dok ne izadjem na autoput, posle cetvrtom isto oko 3000 i drzim tako 5min. Auto posle toga ide i ima snagu, jutros mi se moj majstor javio, rekao mi da isto uradim kad krenem nazad, tako se radi regeneracija DPF filtera i da se vozi preko 2500 obrtaja da se ne desi opet.
Ovo važi samo za tzv solarna stakla.Na Peugeot/Citroen HDI motorima, FAP (DPF) se čisti spaljivanjem nagomilane čadji. To se radi podizanjem temperature filtera na nekoliko stotina stepeni. Postoji posebna tečnost (Eolys) koja se ubrizgava da bi pomogla sagorevanje čadji. Sagorevanje se radi automatski, kad se ispuni skup uslova (količina čadji, temperatura motora, količina goriva u rezervoaru, itd...). Obično se to desi tokom malo duže vožnje. Jedan od načina da se detektuje proces sagorevanja su popratne manifestacije: povećana trenutna potrošnja goriva, promenjen zvuk motora (kao da radi na višim obrtajima), kao i dodatno opterećenje raznih električnih potrošača. Da bi se što više opteretio motor (i time dodatno digla temperatura izduvnih gasova, a time i temperatura FAP-a), ECU uključuje grejače spoljnih retrovizora i zadnjeg stakla. Zanimljivo je da se tom prilikom ne pale lampice na ogovarajućem dugmetu. Ljudi su vezivali LED paralelno na grejač spoljnog retrovizora da bi imali indikaciju kada se radi regeneracija FAP-a. Preporuka je da se regeneracija ne prekida, nego da se vozilo vozi dok se ne završi. Duža vožnja na većrm broju obrtaja pogoduje regeneraciji FAP-a.
Naravno, FAP ima životni vek, pa vremenom regeneracija postaje sve manje uspešna. Za HDI motore važno je da sistem za ubacivanje aditiva za sagorevanje (Eolys) radi ispravno i da ima aditiva u posebnom rezervoaru.
Što se tiče lokacije tag-a, u prilogu su par screenshotova iz uputstava za 3 različita vozila.
Pozdrav
Pogledajte prilog 454433Pogledajte prilog 454434Pogledajte prilog 454435
Pa mi smo vozili 180km, koliko mu treba da odradi tu automatsku?Tako izgleda uspesna regeneracija, on je imao nesupesnu i zato mu je izbacio gresku.
Ali ako ne prekinete voznju auto ce ponovo pokusati regeneraciju sve dok je uspesno ne zavrsi.
kod pezoa auto ne obavestava korisnika kada je sve u redu, samo odradi neprimetno regeneraciju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari