Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Pojma nemam, i sta sad da radim? Znaci ovih 20GB ne mogu da produzim?

Aktiviraj novih 5 GB pre isteka ovih 20, sabrace ti se, i vazice jos 30 dana.

A tih 5gb za 340 din ne produzuju freepaid? Ja ubacio na postojeci freepaid dva puta po 5gb i dani ostali isti.

Jel, cemu sluzi aplikacija od kad sam provalio da im rade spojeni ussd kodovi za razliku od A1 gde ne umeju da implementiraju... Apsolutno ne vidim potrebu za aplikacijom.

I meni ovde nešto nije jasno. Kad pogledam važenje intreneta i minuta u aplikaciji instaliranoj na telefonu piše da važi još jedan dan.
Na nalogu koji vidim na računaru piše 3 dana. U čemu je ovde problem? Šta je u stvari tačno?

Prilozi

• g1.jpg
    g1.jpg
    69.1 KB · Pregleda: 83
  • g2.jpg
    g2.jpg
    62.2 KB · Pregleda: 59
  • g3.jpg
    g3.jpg
    100.7 KB · Pregleda: 81
Može više informacija o ovome?
Pa mozes da vezes USSD (stavis na speed dial kodove tipa za proveru kredita) moras ici *100# pa onda da. Biras 2 opciju.
Ako koristis spojen kod kucas samo *100*2#
I stavis na speed dial i sa jednim klikom proveris kredit na primer.
Za podešavanja za net na primer spajas *100*3*5#.
Za aktiviranje frepaid dodataka
*100*1*1*1*1#
I sve namestis sta ti treba na speed dial i ne treba ti aplikacija... Izvuces sta god ti treba is USSD kodova...
Dok na A1 sve moras ici postepeno *123# pa cekas pa onda dalje biras brojeve rucno... Najvise smara sto ne moze provera kredita....

Pitanje za nekog ko ima karticu u globaltelu i troši dosta minuta, hteo bih ćaletu da prebacim broj iz A1 u Globaltel, on trosi oko 800 minuta mesecno.

Da li je to puno za ovaj freepeid paket, jel ne spada ta količina minuta u kršenje fer politike korišćenja, ja ne trosim toliko minuta max 300 mesecno nisam imso nikakvih problema?

800 min mesecno? pa to je cca 25 minuta dnevno? sumnjam da ce to da digne neke alarme u globaltelu :)

Neko je ovde pisao da se za pozive ka Yettel-u upalio alarm posle 3000 minuta, jer nije bilo dovoljno dolaznih da pokriju razliku. Isti je svojevremeno imao ograničenje od 1500 minuta pa podigao na 5000 za poziveu mreži. Tako da, računaj da do 1500, eventualno 2000 minuta može da se kaže da je neograničeno, pod pretpostavkom da je minimalni udeo dolaznih iz suparničke mreže.

Pitanje. Ako uplatim roaming dodatak Global Travel, par dana pre obnove Freepaida, hoce se pri obnovi dodati na onaj 1 tj. hoce ostati 2GB za roaming narednih 30 dana ili ce trajati samo 7 dana?

Ma držim je samo zato što mi je jedan od bankovnih računa povezan sa njom, i zato što je broj mnogo lep, primarni mi je mts postpaid. Samo sam napisao sve ovo da ljudi znaju da su totalno nepouzdani i da se ne oslanjaju na njih u inostranstvu
iz tvog pisanije vise nego jasno da ti nesto nije ili u redu broj ili telefon cim ti ne radi u pet zemalja, da negde malo radi malo ne radi to je vec tipican problem.
no ono sto bi savetovao sve kad vec imate esim da se ne zezate sa nasim provajderima i njihovim paketicima, vec da po potrebi uzmete sta vam treba u zavisnosti od zemlje koje putujete, kosta u najboljem slucaju isto ako ne i jeftinije za vece pakete od globaltel roaminga https://mobimatter.com/esim-europe

Sta je ovo posto mi SBB Total Tv zvrnda po ceo dan primetih zatnjih oko bar 10ak dana,na Pink Vesti i drugim kanalima MTS pocesto reklamira odjednom Globaltel...tacnije reklamiraju ovo:
Screenshot.png

@milewap sezonski roming dodatak, kao što je prošle godine bio Promo Grčka/Turska. Sad je isto to, samo još par destinacija i 5GB traje 10 umesto 7 dana.

pa pise tei imas dzaba lezaljku u prvom redu, :)
Pod 1.Nisam niti tup niti glup. 2.Vrlo dobro znam sta sam napisao. 3.Cemu ta ironija i sarkazam,dali sam te mozda sta uvredio? Sumarno da ne bi bilo necega tipa ignor ili sta drugo,molim ubuduce batali se takve vrste diskusije...bar sa mnom.Ili ti stavi mene u ignor,i resio si svoj problem.Jer nisam duzan da trpim bilo cije ironisanje i slicno...nadam se daje to ok :unsure:

Pod 1.Nisam niti tup niti glup. 2.Vrlo dobro znam sta sam napisao. 3.Cemu ta ironija i sarkazam,dali sam te mozda sta uvredio? Sumarno da ne bi bilo necega tipa ignor ili sta drugo,molim ubuduce batali se takve vrste diskusije...bar sa mnom.Ili ti stavi mene u ignor,i resio si svoj problem.Jer nisam duzan da trpim bilo cije ironisanje i slicno...nadam se daje to ok :unsure:
oladi se malo nista licno niti je upuceno tebi vec njima a za tebe je link sa celim objasnjenjem koji si iskulirao u svom odgovor postu,
sto se tice obracanja nema ja sta tebi da se objasnjavam nije ovo privatni cet tebe sa tvojim drugarima ako mislis da je neko prekrsio neko pravilo foruma tu su ti admini. tako da sve to sto si meni napisao naravno da nije ok, oceku odgovore ako budem nasao za shodno.

Pitanje, dobio 20GB za registraciju broja, sad mi pise da traje jos 5 dana i cena od 12000din, bio je aktiviran paket 5GB i automatska obnova. Sta sad da radim da sacuvam ovih 20GB, da aktiviram 5GB pre isteka ili ce sam da obnovi i da sacuva? Malo je konfuzno.
Danas istice pa sam aktivirao 5GB, pre aktivacije je pisalo 20 dan, znaci sou sa njima

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    109.1 KB · Pregleda: 41
  • 2.jpg
    2.jpg
    142.2 KB · Pregleda: 37
Danas istice pa sam aktivirao 5GB, pre aktivacije je pisalo 20 dan, znaci sou sa njima
Produzeno ti je sve je ok cisto da znas tako i meni na jednom globaltel broju isto bilo.Vazi ti 30dana sad od datuma tog 5gb dodatka
Pozdrav

Cemu sad ovo drzanje predavanja o moralu?
Opusti se brate.
Sala, *******cija, sega, zezanje... Aktiviraj smisao za humor. ;)

Cemu sad ovo drzanje predavanja o moralu?
Opusti se brate.
Sala, *******cija, sega, zezanje... Aktiviraj smisao za humor. ;)
Razumem ja tebe ali on ocigledno mene ne bas zato sam ga i stavio u ignor,jer njegov post je ispadao kao da sam recimo ja mislim na sebe malouman,ja napisao Globaltel se relamira i sliku ovog za roming,tog leta a on me citira uz lmentar npr tipa prodaju pljeskavice...e to me je iskreno pogodilo.A barem ja sam izmenjao i provadere sve osim Globaltela a videcu kako je kod njih,tarifnih paketa isto a tek telefone sam menjao ni broja im neznam...uz pomoc XDA Developers 4uma rutovao maltene svaki.Jedino ovu Motorolu nisam jer je jos pod garancijom.Ovo je dual boot Lap W10 i Linux Mint u Windowsu je vec ceka,podesen adb i fastboot,ako se resim uzecu Motorolu G84 (bese),a u ovu moto 32 stavim LineageOS toje Android OS zasnovan na open source kodu...koji prave developeri nezavisni od bilo koje kompanije :)

Drugari nisam nešto aktivno koristio Globatel medjutim prebacio sam klince na njega i sada imam neke nedoumice.
Ubacio sam sva 3 broja u aplikaciju jer ću ja pratiti njihovo stanja i naravno uplaćivati kredit.
Kada sam obnavljao pakete za 3 broja to nisam mogao da uradim putem aplikacije već sam to uradio putem USSD menija, kao što sam u jednoj od poruka napisao. U aplikaciji sam stavio da se paketi automatski obnavljaju putem kredita. Više puta sam izlazio iz aplikacije, ulazio, proveravao stanja i stoji da je automatska obnova aktivna.
Zanima me da li će sada ta automatska obnova odraditi posao kako treba i produžiti im paket, s' obzirom da aktivacija paketa nije prošla iz aplikacije i da je moje samo da brinem da imaju dovoljno kredita pre pokušaja automatske obnove.
Hvala

Zanima me da li će sada ta automatska obnova odraditi posao kako treba i produžiti im paket, s' obzirom da aktivacija paketa nije prošla iz aplikacije i da je moje samo da brinem da imaju dovoljno kredita pre pokušaja automatske obnove.
Hvala
Ni meni ne prolazi aktivacija paketa iz aplikacije, ali obnova radi kako treba.

Ja aplikaciju ne kor
Drugari nisam nešto aktivno koristio Globatel medjutim prebacio sam klince na njega i sada imam neke nedoumice.
Ubacio sam sva 3 broja u aplikaciju jer ću ja pratiti njihovo stanja i naravno uplaćivati kredit.
Kada sam obnavljao pakete za 3 broja to nisam mogao da uradim putem aplikacije već sam to uradio putem USSD menija, kao što sam u jednoj od poruka napisao. U aplikaciji sam stavio da se paketi automatski obnavljaju putem kredita. Više puta sam izlazio iz aplikacije, ulazio, proveravao stanja i stoji da je automatska obnova aktivna.
Hvala
Ja aplikaciju odavno ne koristim, , ali ako je automatska obnova aktivna, to bi trebalo da bude sve kako treba.
Predpostavljam da ste na aplikaciji napravili naloge za vas i klince, i ako je automatska obnova čekirana, kad uplatite im kredit trebalo bi to da radi.
Meni je stojalo da je čekirana i nemam problema.
Isto uplaćujem kredit, nisam povezao karticu.

Nazad
Vrh Dno